EuroBasket 2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Comrad
#1826 Re: EuroBasket 2011
Sta ce biti sad sa Sabetom. Je li potpisao samo EP ili ce jos biti selektor.
Hvala mu za sve, ali MORAMO traziti drugog trenera, samo da to ne bude Menso.
-
ultrajvosa 1987
#1827 Re: EuroBasket 2011
Comrad wrote:Pa ljudi ne mozete ocekivati od Teletovica da skace, zabija, asistira, gura se pod kosem, daje trojke... sve zivo... SVI SU ZNALI osim Sabeta izgleda, da ce se makedonci zatvoriti henrija i teletovica, zasto nije pripremio ekipu za to.
I ne znam zasto, ali imam osjecaj da kad krene nekog igraca u nasoj repki, drugi igrac ono ko da namjerno uzme loptu da nesto usere. Djedovica krenulo, uze Keno da sutira iz nemogucih situacija, a Nihad ih taslaci ulazima, nije nijedan fulio.Il Kikanovic, pa moras li fuliti 15 lopti da skontas da te ne ide. Stani brate malo, ako nisi 100% siguran, iskusan...ima i ostalih igraca.
Bravo
Upravo to, kako sami ne mogu neke stvari skontati, ne moze trener ( ko god da bio) za njih razmisljati na parketu ...
Znaci pricamo o osnovnim stvarima.
O taktici se nema sta pricati, svodi se od prve tekme na to predji centar i sutaj ili ako nas krene ...
Ovakva prilika za prolazak dugo se nece ukazati ... zato vise krivim igrace nego Sabita ...
- Ridjobrki
#1828 Re: EuroBasket 2011
Comrad wrote:Sta ce biti sad sa Sabetom. Je li potpisao samo EP ili ce jos biti selektor.
Nemoj jebat' da imaju tri trenera?
- zalizani
#1829 Re: EuroBasket 2011
Problemi postoje, to je evidentno, ali ovo moze biti podstrek odgovornim ljudima iz saveza da nastave grcevitu borbu za napredak.strong69 wrote:Od koga cemo napraviti reprezentaciju? BH klubovi su pred kolapsom. Ne vidim kako cemo proizvesti igraca u ovakvim okolnostima. Bosna i Sloboda, sva najveca kluba su pred gasenjem. Omladinske skole i ne rade, treneri su nekvalitetni i nestrucni...zalizani wrote:
To je i Sabe rek'o![]()
Okosnica tima postoji, a za dalje se mora povest' racuna.
Pod hitno solidnog centra i kvalitetnog play maker-a.
Iz licnog ugla, jedva cekam nove utakmice... nadam se pod kvalitetnijim uslovima i sa boljom klupom.
Ovo prvenstvo je dobro upravo zbog pouke i podstreka za dalji rad u buducnosti.
Postoji li mogucnost da FIBA da neki novcani podsticaj za kosarku u BIH?
-
radostan dan
#1830 Re: EuroBasket 2011
Da, extra košarka, s tim da će ovaj poraz Srbiju koštati medalje, Francuzi svjesni da su već u polufinalu, raduju se kao djeca.taragona muci wrote:Srbija-Francuska atomska košarka,konačno ovaj sport ima smisla nakon gledanja ovih divljih repki!Svaka čast jednim i drugim!
- Comrad
#1831 Re: EuroBasket 2011
ProdanovićRidjobrki wrote:Comrad wrote:Sta ce biti sad sa Sabetom. Je li potpisao samo EP ili ce jos biti selektor.
Hvala mu za sve, ali MORAMO traziti drugog trenera, samo da to ne bude Menso.![]()
Nemoj jebat' da imaju tri trenera?
- Sasvim_Obican
#1832 Re: EuroBasket 2011
Ima i Boša Tanjević. Nemam pojma zbog čega ga niko ne zove.
- vinnie_jones
#1833 Re: EuroBasket 2011
Boša je hasta teško da će ikoga treniratiSasvim_Obican wrote:Ima i Boša Tanjević. Nemam pojma zbog čega ga niko ne zove.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1834 Re: EuroBasket 2011
u šta da ga zovne? Bogdan Tanjević je košarkaški trener ako nisi znao...Sasvim_Obican wrote:Ima i Boša Tanjević. Nemam pojma zbog čega ga niko ne zove.
- slobodni armirach
#1835 Re: EuroBasket 2011
ima ti i ta mjestaChmoljo wrote:u šta da ga zovne? Bogdan Tanjević je košarkaški trener ako nisi znao...Sasvim_Obican wrote:Ima i Boša Tanjević. Nemam pojma zbog čega ga niko ne zove.
-
udrch
#1836 Re: EuroBasket 2011
Nadam se da će se u Bosni nešto početi raditi..u Slobodi i Čeliku se radi koliko toliko..samo problem Čelika je što nemamo nikave koristi od njihovih igrača..uglavnom odu igrati za neke tamo lijeve reprezentacije..
-
palermo
#1837 Re: EuroBasket 2011
Od Boše bi bilo dosta da je onog .....ni ime neću da mu spomenem, nagovorio (čuj mene negaovorio, kao da se to nagovara) za Bih umjesto tursku,al eto, elenis. Nije.Chmoljo wrote:u šta da ga zovne? Bogdan Tanjević je košarkaški trener ako nisi znao...Sasvim_Obican wrote:Ima i Boša Tanjević. Nemam pojma zbog čega ga niko ne zove.
Boša je bolestan i ne treba njegovo ime povlačiti.Mada i kad je zdrav bio nije se otimao.
-
Mustang1
#1838 Re: EuroBasket 2011
Jebiga sami smo sebe pobjedili ali nema veze .. pa do jucer vise od 50 % stanovnika nase drzave nije ni znalo da igramo na Europskom prvenstvu dok nisu culi da smo uzeli Hrvate
A isti ce sad pricati da smo taraba i slicno .. Goni ..Heroji ! Sa onakvim trenerom u pizdu materinu ni Spanija ne bi isla dalje 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1839 Re: EuroBasket 2011
Da sumiramo:
Dobili smo Hrvatsku i Crnu Goru, izgubili od Grcke (ocekivano), Makedonije (kao tim su bolji od nas) i Finske
sto nasje kostalo prolaza dalje.
Da nam je neko ponudio ovakav skor prije pocetka prvenstva, sigurno da bi prihvatili.
Hvala momcima za lijepe momente (iako je bilo i teskog nerviranja). Od mene oprosteno.

Dobili smo Hrvatsku i Crnu Goru, izgubili od Grcke (ocekivano), Makedonije (kao tim su bolji od nas) i Finske
Da nam je neko ponudio ovakav skor prije pocetka prvenstva, sigurno da bi prihvatili.
Hvala momcima za lijepe momente (iako je bilo i teskog nerviranja). Od mene oprosteno.
- Chmoljo
#1840 Re: EuroBasket 2011
nije ni Ivica Osim za fudbalsku... a ko ih može kriviti?palermo wrote:
Od Boše bi bilo dosta da je onog .....ni ime neću da mu spomenem, nagovorio (čuj mene negaovorio, kao da se to nagovara) za Bih umjesto tursku,al eto, elenis. Nije.
Boša je bolestan i ne treba njegovo ime povlačiti.Mada i kad je zdrav bio nije se otimao.
-
xDenisx
#1841 Re: EuroBasket 2011
Obasni?radostan dan wrote:s tim da će ovaj poraz Srbiju koštati medalje
Sto se tice BiH; bice bolje, valjda. Sreca pa nismo bili najveci levati u grupi
-
palermo
#1842 Re: EuroBasket 2011
Razlika je između Osima i boše, ako ništa onda zbog ovih zadnjih pola godine.Chmoljo wrote:nije ni Ivica Osim za fudbalsku... a ko ih može kriviti?palermo wrote:
Od Boše bi bilo dosta da je onog .....ni ime neću da mu spomenem, nagovorio (čuj mene negaovorio, kao da se to nagovara) za Bih umjesto tursku,al eto, elenis. Nije.
Pa ne krivim ih,ali ne mogu ih ni okivati u zvijezde, meni jedino smeta što je uvijek meta pljuvačine onaj ko zapravo nešto pokušava da radi (u ovom slučaju mislim na Sabita) a oni kojima to i ne pada na pamet su idoli.
I konačno šta im toliko smeta (u ovou množinu nije uključen Osim, da ne bude zabune) pa jebo ga ja, i ja radim u ovoj zemlji, borim se, zarađujem, nešto stvaram......što to oni ne bi mogli, a usput su još i finansijski osigurani.
-
radostan dan
#1843 Re: EuroBasket 2011
4 Denis - Upada u grupu sa Litvanijom, Turškom i Španijom, unosi 2 boda u grupu.
- jasko_ba
#1844 Re: EuroBasket 2011
just principe wrote:jel to Sabit rekao ili..Da Sabit je kriv sto je Mirza sve fulaojasko_ba wrote:teletovic treba dati 30 poena, imati 15 skokova, 10 asistencija i 5 otetih lopti![]()
to sabite kito
- Chmoljo
#1845 Re: EuroBasket 2011
ja, i? radim i ja, pa ih ne krivim, i da sam na njihovom mjestu ne bih. šta sad?palermo wrote:
Razlika je između Osima i boše, ako ništa onda zbog ovih zadnjih pola godine.
Pa ne krivim ih,ali ne mogu ih ni okivati u zvijezde, meni jedino smeta što je uvijek meta pljuvačine onaj ko zapravo nešto pokušava da radi (u ovom slučaju mislim na Sabita) a oni kojima to i ne pada na pamet su idoli.
I konačno šta im toliko smeta (u ovou množinu nije uključen Osim, da ne bude zabune) pa jebo ga ja, i ja radim u ovoj zemlji, borim se, zarađujem, nešto stvaram......što to oni ne bi mogli, a usput su još i finansijski osigurani.
-
palermo
#1846 Re: EuroBasket 2011
Pa ništa.Chmoljo wrote:ja, i? radim i ja, pa ih ne krivim, i da sam na njihovom mjestu ne bih. šta sad?palermo wrote:
Razlika je između Osima i boše, ako ništa onda zbog ovih zadnjih pola godine.
Ja bih da sam na njihovom mjestu. Al eto, različiti ljudi.
Bitno je da je tebi sabit kriv.....valjda što je živ...što li....
- Edin H.
#1847 Re: EuroBasket 2011
Imali bi vec cetiri boda u sljedecoj fazixDenisx wrote:Obasni?radostan dan wrote:s tim da će ovaj poraz Srbiju koštati medalje
Sto se tice BiH; bice bolje, valjda. Sreca pa nismo bili najveci levati u grupi
-
udrch
#1848 Re: EuroBasket 2011
Grupa C:
1. xxx
2. ccc
3. ššš
4. Bosna i Hercegovina
5. Croatia
6. Crna Gora

Meni je ovo neprocjenjivo..oni gore šošoni me ne zanimaju ba..
Za mene je ovo fenomenalan rezultat..
Zna li neko kad se vraćaju da ih idem dočekati..
Sabit treba ostati..alternativa njemu je Bajramović koji nam se posro u košarku..
1. xxx
2. ccc
3. ššš
4. Bosna i Hercegovina
5. Croatia
6. Crna Gora
Meni je ovo neprocjenjivo..oni gore šošoni me ne zanimaju ba..
Za mene je ovo fenomenalan rezultat..
Zna li neko kad se vraćaju da ih idem dočekati..
Sabit treba ostati..alternativa njemu je Bajramović koji nam se posro u košarku..
Last edited by udrch on 05/09/2011 23:06, edited 1 time in total.
- just principe
#1849 Re: EuroBasket 2011
zar se nije mogao naturalizovati Lance Williams, kakvog bi samo centra imali 
Last edited by just principe on 05/09/2011 23:06, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#1850 Re: EuroBasket 2011
palermo wrote:
Pa ništa.
Ja bih da sam na njihovom mjestu. Al eto, različiti ljudi.
Bitno je da je tebi sabit kriv.....valjda što je živ...što li....
bitno je opaliti ad hominem, pa kako god.
Sabit ne zna, ostali neće, a uzrok lošeg stanja u košarkaškom savezu je samo odraz stanja našeg društva kojeg smo ja i ti dijelovi.
to je ukratko to.
ja ne mogu reći da Sabit zna kad ne zna. da zna, ne bi nas ni on trenirao. njegove ljudske kvalitete me uopšte ne interesuju, i iskreno, zaboli me đon za njih. interesuje me da odradi ono šta mu se povjerilo, kad odradi ocijenićemo i to je to.
šta sad ja trebam reći, da je mlijeko crno? da se slučajno ko ne bi, eto, uvrijedio.