Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#1826 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

KPNCTNJAH wrote:Kad vidis da i moderatori ucestvuju u djecjim raspravama, koga onda zvati da ovo prekine :-) :D

ne znam kako vam ne dosadi ...
Ne bi ja da se @burek nije ukljucio .. :mrgreen:

Lijepo sam napisao
Plavih_11 wrote:Prica je svakako bezveze ...
Da se vratimo malo na temu?
nazarenko

#1827 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nazarenko »

Ono protiv Zvijezde nije ni morala biti kupovina, ono je čisto sažaljenje od strane sudaca, da *ebena Zvijezda ne s*ebe rođendan "gigantu"!
veljaca

#1828 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

nazarenko wrote:Ono protiv Zvijezde nije ni morala biti kupovina, ono je čisto sažaljenje od strane sudaca, da *ebena Zvijezda ne s*ebe rođendan "gigantu"!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svako ima misljenje ...... samo su pocesto pogresna ....
lerdi

#1829 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lerdi »

Ovdje neki svjesno ili nesvjesno zanemaruju činjenicu da kod nas postoje dvije vrste kupovine. Kupovina utakmica i kupovina "fer" suđenja. Prva kupovina se obavlja u momentima kada su bodovi zaista neophodni (po meni lično ovakve utakmice su bile naša sa travnikom prošle godine, ili par njih iz željine šampionske sezone) ali ova kupovina je mnogo skuplja pa je i rjeđa. S druge strane "fer" suđenje je mnogo lakše obezbjediti jer dovoljno je da se dogovoriš sa jednim čovjekom (koji se dalje dogovara sa ostalim) i mnogo češće je. Obično to rade manje ekipe kada im dolaze veći timovi (prošlo kolo Trebinje, Travnik redovno itd.), ali isto tako i veliki kada idu na osjetljiva gostovanja. Doduše manji plačaju da ih se gura, dok veći plaćaju da ih se ne šteti (tj. da se pošteno odradi posao). Ima situacija i kada veliki plačaju da ih se gura kako vani tako i kući ali je mnogo rjeđe. Ono što je definitvno, pojedine ekipe imaju sudije sa kojim jako dobro surađuju i samo je bitno imati dovoljno lobija u sudijskoj organizaciji da se tvoj sudija progura za određeni meč. Ovo je poznato više i pticama na grani, pa je po meni jako glupo tvrditi da klubovi ne namještaju. Po meni željo je ove godine imao par utakmica u kojima su dobijali vjetar u leđa od sudija i svako realan će to reći. Da li je to zbog toga što su platili ili zbog protekcije velike ekipe teško je reći, ali da su imali pomoć je jasno svakome ko zna koristiti dva oka u glavi i ono što dođe iza njih. Što se tiče sarajeva ove godine nisu nikoga oštetili i do sada su imali samo loše suđenje u trebinju što se na kraju odrazilo i na rezultat. Kako će se dalje odvijati situacija ostaje da se vidi, ali nažalost reći da se kod nas ne štima može reći samo velika naivčina. ;)
Baltazar_khan

#1830 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baltazar_khan »

pa dovoljan dokaz da se kod nas štima je "najperspektivniji i najbolji" bh sudija novo panić koji je zaradio doživotnu suspenziju od uefe. ako je panić po evropi žario i palio, šta li se tek kod nas radi (a vidimo jako dobro šta se radi).
biske

#1831 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by biske »

Gledam sad ovaj žrijeb kupa, vratih se kolo unazad da vidim ko je od ovih iz osmine finala kako igrao prošlo kolo kad ugledah - Krajišnik je izbacio ekipu Mladost (Župča). Sjetih se da sam nekad prije rata čuo za niželigaški derbi Mladost (Župča) - Mladost (Lištica). Nevjerovatno koji je nizak nivo ova današnja PL kad nam je nekadašnja Mladost (Lištica) godinama u vrhu, ccc
saramara

#1832 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by saramara »

Plavih_11 wrote:
saramara wrote:Ma ja u pravu si i ja budala nešto pokušavam ....
Ne znam sto ti je trebalo uopste da pokusavas. Imas brate svoj klub pa vise pisi o sudjenju istom a manje o Želji i nekakvim teorijama zavjere, masonima i ostalim sranjima. Dosadno je vise, svake godine ista prica, ko pokvarena ploca ... ;-)
Ja sam samo replicirao na tvoju konstataciju da se Musa nije žalio. A glede sudjenja Sarajevu imaš redom trenere pa ih pitaj kako su završile njihove ekipe i kakvo im je sudjenje bilo. Počevši od Crnkića, preko Dražića, Varešanovića, Beganovića do ovog (Dvo)Koraka :D. Epilog je 19 komada u njihovim mrežama izuzev Trebinja.
A vi i dalje mislite da ste najpošteniji i niko vam to ne brani.
Charuga
Globalni moderator

#1833 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

saramara wrote:A vi i dalje mislite da ste najpošteniji i niko vam to ne brani.
Nisam mislio odgovarati ali morao sam radi ove posljednje recenice. Gdje si procitao da sam ja ili neko od navijaca Zelje na forumu napisao da smo najposteniji? Hajde, oba ti oka da vidim to.
saramara

#1834 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by saramara »

Ma ja t samo fantaziram drago mi što imam čast pričati sa vama gigantima
elSaik

#1835 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Na forumu, ako ništa drugo, nije problem citirati, pa bujrum. Na tebi je da dokažeš da ne pričaš u prazno.
necu

#1836 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by necu »

Samo me zanima gdje su sad' oni sa frazama ''hrenovke,viršle,neisplaćene plate'' ? Gdje su oni isti (prepoznaće se koji) što su palamudili i pametovali u vezi priprema FK Sarajevo sa ''neadekvatnim'' protivnicima a u isto vrijeme hiperbolisali i veličali pripreme svojh klubova ? Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom bordo tabora,ovaj poraz u Trebinju je došao u pravi tren.Ako pobijedimo lišticu u sljedećem kolu automatski dajemo teške zadatke ostalim timovima da nas smaknu sa prve pozicije. :thumbup:
saramara

#1837 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by saramara »

elSaik wrote:Na forumu, ako ništa drugo, nije problem citirati, pa bujrum. Na tebi je da dokažeš da ne pričaš u prazno.

Ma ja sad vi mene uvjeravajte da ste vi govorili da ste nepošteni i da vam se navlači (što svako radi da ne bude zabune samo neko malo a neko previše), dok smo vam mi govorili da ste vi pošteni i da su trofeji bez ikakve mrlje osvajani
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#1838 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by čoksa08 »

necu wrote:Samo me zanima gdje su sad' oni sa frazama ''hrenovke,viršle,neisplaćene plate'' ? Gdje su oni isti (prepoznaće se koji) što su palamudili i pametovali u vezi priprema FK Sarajevo sa ''neadekvatnim'' protivnicima a u isto vrijeme hiperbolisali i veličali pripreme svojh klubova ? Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom bordo tabora,ovaj poraz u Trebinju je došao u pravi tren.Ako pobijedimo lišticu u sljedećem kolu automatski dajemo teške zadatke ostalim timovima da nas smaknu sa prve pozicije. :thumbup:
pogledaj na temi fk sarajevo, tamo ste vi najvise palamudili oko tih virsli kad je bila ona konferencija. ostali skoro nikako na drugim temama
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1839 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

čoksa08 wrote: pogledaj na temi fk sarajevo, tamo ste vi najvise palamudili oko tih virsli kad je bila ona konferencija. ostali skoro nikako na drugim temama
how yes no
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#1840 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by čoksa08 »

leet wrote:
čoksa08 wrote: pogledaj na temi fk sarajevo, tamo ste vi najvise palamudili oko tih virsli kad je bila ona konferencija. ostali skoro nikako na drugim temama
how yes no
of skroz, valjda znam sta sam citao. kad je bila afera oko one konferencije za stampu i izjavama vasih igraca oko jedenja virsli mnogo se vise govorilo na temi fk sarajevo o tome, logicno, nego na nekim drugim. jer kolko se sjecam da je i tema premijer liga bila pod kljucem u tom periodu. pa ti sad mozes how yes noati kolko ti mila volja.
LSD

#1841 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

lerdi wrote:Ovdje neki svjesno ili nesvjesno zanemaruju činjenicu da kod nas postoje dvije vrste kupovine. Kupovina utakmica i kupovina "fer" suđenja. Prva kupovina se obavlja u momentima kada su bodovi zaista neophodni (po meni lično ovakve utakmice su bile naša sa travnikom prošle godine, ili par njih iz željine šampionske sezone) ali ova kupovina je mnogo skuplja pa je i rjeđa. S druge strane "fer" suđenje je mnogo lakše obezbjediti jer dovoljno je da se dogovoriš sa jednim čovjekom (koji se dalje dogovara sa ostalim) i mnogo češće je. Obično to rade manje ekipe kada im dolaze veći timovi (prošlo kolo Trebinje, Travnik redovno itd.), ali isto tako i veliki kada idu na osjetljiva gostovanja. Doduše manji plačaju da ih se gura, dok veći plaćaju da ih se ne šteti (tj. da se pošteno odradi posao). Ima situacija i kada veliki plačaju da ih se gura kako vani tako i kući ali je mnogo rjeđe. Ono što je definitvno, pojedine ekipe imaju sudije sa kojim jako dobro surađuju i samo je bitno imati dovoljno lobija u sudijskoj organizaciji da se tvoj sudija progura za određeni meč. Ovo je poznato više i pticama na grani, pa je po meni jako glupo tvrditi da klubovi ne namještaju. Po meni željo je ove godine imao par utakmica u kojima su dobijali vjetar u leđa od sudija i svako realan će to reći. Da li je to zbog toga što su platili ili zbog protekcije velike ekipe teško je reći, ali da su imali pomoć je jasno svakome ko zna koristiti dva oka u glavi i ono što dođe iza njih. Što se tiče sarajeva ove godine nisu nikoga oštetili i do sada su imali samo loše suđenje u trebinju što se na kraju odrazilo i na rezultat. Kako će se dalje odvijati situacija ostaje da se vidi, ali nažalost reći da se kod nas ne štima može reći samo velika naivčina. ;)
cuj ovog :lol: :lol: :lol: Želju sudije guraju i nogama i rukama, a Željo u minusu 6 bodova :lol: ...a Sarajevo kao vodece žrtva velikih zavjera i urota Komiteta na celu sa Osimom :lol: :lol: pa kako to, to nikom nije jasno- ali nije ni bitno - bitno je lupati gluposti.
Dajte još, kad vas je krenulo
jeza u ledja

#1842 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

Svaki put kada se desi pobjeda u gostima, svaki put kada se nekome dosudi penal ili kad neki golman napravi glupost - prica se o namjestanju.

Mislim da mnogi imaju preveliku mastu.
LSD

#1843 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:Svaki put kada se desi pobjeda u gostima, svaki put kada se nekome dosudi penal ili kad neki golman napravi glupost - prica se o namjestanju.

Ma nije to, vec ova prica kaže Želju sudije guraju, imaju vjetar u leđa - a mi zapravo peti na tabeli :shock: 5 bodova kasnimo za vodecim i to je taj vjetar, jel....e qurcevog vjetra.
perfect_guy

#1844 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by perfect_guy »

jeza u ledja wrote:Svaki put kada se desi pobjeda u gostima, svaki put kada se nekome dosudi penal ili kad neki golman napravi glupost - prica se o namjestanju.

navikli ljudi da domaćini imaju 8/8 :-) :-)
elSaik

#1845 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

saramara wrote:
elSaik wrote:Na forumu, ako ništa drugo, nije problem citirati, pa bujrum. Na tebi je da dokažeš da ne pričaš u prazno.

Ma ja sad vi mene uvjeravajte da ste vi govorili da ste nepošteni i da vam se navlači (što svako radi da ne bude zabune samo neko malo a neko previše), dok smo vam mi govorili da ste vi pošteni i da su trofeji bez ikakve mrlje osvajani
Ukoliko ne možeš naći adekvatne postove radi citiranje, ne znam zašto toliko forsiraš tu priču.
leo karan

#1846 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by leo karan »

lopovii, fuj fuj fuj
43522541N18243114E

#1847 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by 43522541N18243114E »

LSD wrote:

Ma nije to, vec ova prica kaže Želju sudije guraju, imaju vjetar u leđa - a mi zapravo peti na tabeli :shock: 5 bodova kasnimo za vodecim i to je taj vjetar, jel....e qurcevog vjetra.
Ma kako igrate i to je visok plasman ;-)
LSD

#1848 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

43522541N18243114E wrote:
LSD wrote:

Ma kako igrate i to je visok plasman ;-)
Igramo ko ki.te, to se slažem, to OK :thumbup: ali da nas guraju sudije i ta prica - nije tacno jednostavno.
Trebao si gledati na Koševu protiv Olimpica šta nam je sudija radio...izvršio masakr nad nama, 8 igraca "požutilo", svaki yebeni faul je svirao Olimpicu, plus Adiloviću crveni pokazao i ostali sa igracem manje punih 20 minuta....e ako je to taj "vjetar u leđa" onda u redu ;-)
43522541N18243114E

#1849 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by 43522541N18243114E »

[/quote]
Ma nije to, vec ova prica kaže Želju sudije guraju, imaju vjetar u leđa - a mi zapravo peti na tabeli :shock: 5 bodova kasnimo za vodecim i to je taj vjetar, jel....e qurcevog vjetra.[/quote]
Ma kako igrate i to je visok plasman ;-)[/quote]
Igramo ko ki.te, to se slažem, to OK :thumbup: ali da nas guraju sudije i ta prica - nije tacno jednostavno.
Trebao si gledati na Koševu protiv Olimpica šta nam je sudija radio...izvršio masakr nad nama, 8 igraca "požutilo", svaki yebeni faul je svirao Olimpicu, plus Adiloviću crveni pokazao i ostali sa igracem manje punih 20 minuta....e ako je to taj "vjetar u leđa" onda u redu ;-)[/quote]
Ma kakav vjetar, al` da nam sudije ne valjaju generalno e to je baška tema.
LSD

#1850 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

@43522541N18243114E

Samo ova scena i sve ce ti biti jasno: Adilović i Regoje se pomarisaše (ne opravdavam Adilovića, cak naprotiv smatram ga kretenom zbog toga jer je tek ušao bio u igru a ostavio ekipu na cijedilu zadnjih 20 minuta zbog svojih tankih živaca) a epilog događaja - Adiloviću crveni a Regoju žuti...ma nemoj mi reci :shock: pa kakva je to prica i qurac od suđenja :? i šta je to Regoje?? on je izgleda zašticeni polarni medvjed, jel...neka posebna društvena krema i sa njim treba fino....i onda još citam pricu kako nas sudije pripaze :shock: ma pusti Bogati.
Locked