Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#1826 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Jel se ovdje misli na Terzica, Haramandica....?
Max Bunker

#1827 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Max Bunker »

phillie wrote:Jel se ovdje misli na Terzica, Haramandica....?
Harmandiću treba zabraniti da na tv-u gleda utakmice reprezentacije a što se tiče Terzića, naravno da ga treba pozvati ali da bude zamjena Prceu, odnosno, da sada Terzić na bekovskoj poziciji ima ulogu koju je prije par godina imao Prce (drugi/rezervni bek, koji ulazi kada se Prce umori).

Moja bi još želja bila da Ovčina u međuvremenu ode u neku jaču ligu (a mislim da može).
Josip321

#1828 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Josip321 »

Max Bunker wrote:
Harmandiću treba zabraniti da na tv-u gleda utakmice reprezentacije a što se tiče Terzića, naravno da ga treba pozvati ali da bude zamjena Prceu, odnosno, da sada Terzić na bekovskoj poziciji ima ulogu koju je prije par godina imao Prce (drugi/rezervni bek, koji ulazi kada se Prce umori).

Moja bi još želja bila da Ovčina u međuvremenu ode u neku jaču ligu (a mislim da može).
Mislim da malo prduckate, vi koji ne pratite rukomet.
Terzić je nedvojbeno zamjena Prci u ovoj reprezentaciji. Terzič je igrao kvalifikacije, odazvao se. Nije igrao samo baraž jer je ozljeđen. Ne bi se odazivao na kvalifikacije a onda se ne odazvao za dvije najvažnije utakmice.
Terzić ne može u istu rečenicu sa Haramandićem, Šarićem, ....... kada su u pitanju pozivi.
It_is_a_Leclerc

#1829 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da ne mislim na Terzu. Bio je čovjek protiv Grčke kad smo igrali.
Sad nije igrao jer je tražio poštedu nakon Final foura LP.a gdje je igrao sa Veszperemom.

Mislim konkretno na dio igrača koji su dobijali u zadnjih par ciklusa pozive, i vagali imaju li šanse da ih pozove neko drugi, pa su ostali na ledu. Nema sumnje da će sad krenuti u ofanzivu za mjesto u avionu za Katar.
limeni

#1830 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by limeni »

moram da pohvalim ovaj zaista istorijski uspjeh reprezentacije, bio sam od onih koji je bio dosta kritican prema nasoj reprezentaciji i ocekivao sam glat ispadanje od islanda. svaka cast momci, zasluzili ste ovaj uspjeh i konacno podrsku citave drzave! :thumbup: :bih:
It_is_a_Leclerc

#1831 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ivan Karačić: Volio bih zaigrati protiv brata Igora na Svjetskom prvenstvu

:D
phillie

#1832 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Kad je izvlacenje grupa :D
It_is_a_Leclerc

#1833 Re: Rukometna reprezentacija BiH

U julu.
Poslije toga igramo kvalifikacije za EP, gdje imamo vrlo finu grupu i gdje, osim profiliranja kadra za Katar, možemo se kvalificirati i za EP.
perfect_guy

#1834 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by perfect_guy »

phillie wrote:Kad je izvlacenje grupa :D
juli, dotad još treba da se kompletiraju panameričke kvalifikacije
phillie

#1835 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

It_is_a_Leclerc wrote:U julu.
Poslije toga igramo kvalifikacije za EP, gdje imamo vrlo finu grupu i gdje, osim profiliranja kadra za Katar, možemo se kvalificirati i za EP.
Odlicno...sad kad nas krene, nece nas se vise moci kutarisati :D a onda zbogom barazi i slicna sranja.
MOSALJOZE

#1836 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Zna li neko i ako je sve daleko,mozemo li dobit neke šklj repke u rukometu???
Vodja uvale

#1837 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Vodja uvale »

MOSALJOZE wrote:Zna li neko i ako je sve daleko,mozemo li dobit neke šklj repke u rukometu???

Naravno..

Uvijek je oko 40 % ekipa koje su tu jer im se nema ko suprotstaviti..
Kao što je slucaj s Australijom u fudbalu recimo, a prije su igrali u Okeaniji baraž protiv 5 ekipe iz Juzne Amerike i izgubili dosta puta..
A vala izbacili smo Island 5 ekipu na evropskom..

A Svjetsko u Kataru.. :-) :-) :-)
Maharadza

#1838 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Maharadza »

Online sam wrote:
Adnanos wrote:Sarajlije nek vas je sramota!
+1
Ma pratit ce oni opet rukomet kad bude jednobojna reprezentacija kao sto je bila,sad kad imamo nikola i slicnih njima se ne gleda.Sta nam uradise od grada..
Jašta je nezainteresovanost nego zbog četalja, zato i mi bojkotujemo FKS što su doveli četalje da igraju, đaba im i dobijeni kup. :oops:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 19/06/2014 02:02, edited 1 time in total.
gnjev

#1839 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by gnjev »

Nebuloza!
Logovan

#1840 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Online sam wrote:
Adnanos wrote:Sarajlije nek vas je sramota!
+1
Ma pratit ce oni opet rukomet kad bude jednobojna reprezentacija kao sto je bila,sad kad imamo nikola i slicnih njima se ne gleda.Sta nam uradise od grada..
Fuj, fuj, fuj. Stidi se ovoga.
Ti se nešto našao srati da govoriš kakvi smo, kada ćemo opet bolje pratiti rukomet i slično.

Svašta bih ti napisao ali nisi vrijedan banovanja.
gnjev

#1841 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by gnjev »

Razlog za lošu popraćenost rukometne selekcije je naš prvi nastup na svjetskom prvenstvu u fudbalu a fudbal je oduvijek bio brojj jedan sport u bosni. Sve i da su sami katolici i pravoslavci u repki istim žarom bi se navijalo za njih kao i sad .
Josip321

#1842 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Josip321 »

gnjev wrote:Razlog za lošu popraćenost rukometne selekcije je naš prvi nastup na svjetskom prvenstvu u fudbalu a fudbal je oduvijek bio brojj jedan sport u bosni. Sve i da su sami katolici i pravoslavci u repki istim žarom bi se navijalo za njih kao i sad .
Jeste i do SP. Ali ne u tolikoj mjeri. Ja bih se usudio reći da je do toga minimalno.
To prati sve velike glavne gradove. RK Zagreb je stigao minus 13 iz Rusije i pobjedio sa 15 razlike u Domu sportova. Nošen publikom. A sada HR uvijek u vrhu svjetskog rukometa pa RK Zagreb ne može napuniti ni pola Arene kada dođe Barcelona. Jeste da više Zagreb nije u vrhu europskog rukometa. Ali opet nije ni loš. Ali svejedno. Da osvajaju, pola bi ih se došlo našminkano slikati u dvorani za FB profil.
maher

#1843 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by maher »

Sastav protiv Madjarske - juni 2008:

Tahirović, Stojanović, Čakić, Hajdarević, Mustafić, Doborac, Harmandić, Toromanović, Veselinov, Martinović, Halilbegović, Terzić, Prce i Grahovac.

Obradovic igrao samo prvu utakmicu, a Skoko nije dobio pasos.
Max Bunker

#1844 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Max Bunker »

Josip321 wrote:
Max Bunker wrote:

Mislim da malo prduckate, vi koji ne pratite rukomet.
Terzić je nedvojbeno zamjena Prci u ovoj reprezentaciji. Terzič je igrao kvalifikacije, odazvao se. Nije igrao samo baraž jer je ozljeđen. Ne bi se odazivao na kvalifikacije a onda se ne odazvao za dvije najvažnije utakmice.
Terzić ne može u istu rečenicu sa Haramandićem, Šarićem, ....... kada su u pitanju pozivi.
Ne, ne, ne...pogrešno si me razumio. Ništa ja (riječi ružne) nemam protiv Terzića. Samo ja lično mislim da zbog povrede a i nekog "zaleta" u kojem se nalazi Prce, Terzić treba da bude drugi bek a Prce prvi (naravno, ima još vremena i Markoviću vjerujem do neba).
Nego si možda zaključio zbog stavljanja Harmandića u isti post da imam isto mišljenje o Harmandiću i Terziću. što je nigdje veze. Harmandić slino, mekušac jedan mali i papčić a Terzić sasvim nešto drugo, neki drugi svemir i dimenzija za pomenutog.
MOSALJOZE

#1845 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

BIH inače naša domovina,je pozvana na turnir u Francuskoj gdje učestvuju dobro pazite
FRANCUSKA,DANSKA,ŠPANIJA I BOSNA I HERCEGOVINA DA DOBRO STE PROČITALI
Divili smo se ovim repkama,koje redovno igraju polufinala i finala Svjetskih i Evropskih prvenstava,a sada smo tu kao sparing partneri :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
It_is_a_Leclerc

#1846 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ma nismo mi skauting partneri, nego nas ljudi zovu da vide kakvi smo, šta smo, možemo li otkinuti bod kome. Naša pobjeda nas Islandom je jedna od top tri vijesti godine u svijetu rukometa u ovoj godini. Niko ne zna ko smo, šta smo, dolazimo li u miru.

http://www.youtube.com/watch?v=gE24vYV_40o

Podsjetimo se još jednom.

Halid Demirović i "JAAAA" je hit ! :thumbup: :bih:
Vodja uvale

#1847 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Vodja uvale »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma nismo mi skauting partneri, nego nas ljudi zovu da vide kakvi smo, šta smo, možemo li otkinuti bod kome. Naša pobjeda nas Islandom je jedna od top tri vijesti godine u svijetu rukometa u ovoj godini. Niko ne zna ko smo, šta smo, dolazimo li u miru.

http://www.youtube.com/watch?v=gE24vYV_40o

Podsjetimo se još jednom.

Halid Demirović i "JAAAA" je hit ! :thumbup: :bih:

Gledaj ti koliko ti realno malobrojni Islanđani ustvari vole Repku..
5 i po h u dvorani posebno napravljene prostorije za voditelje..

Nekako mi malo žao što smo ih uzeli jedino to imaju.. :D
It_is_a_Leclerc

#1848 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Uskoro ždrijebanje
Šešir 1: Španija, Francuska, Danska, Hrvatska
Šešir 2: Bosna i Hercegovina, Poljska, Švedska, Slovenija
Šešir 3: Rusija,Katar, Makedonija, Alžir
Šešir 4: Austrija, Argentina, Belorusija, Češka Republika
Šešir 5: Tunis, Egipat, Brazil, Bahrein
Šešir 6: Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati, Čile, Nemačka
Idealno bi bilo:

Francuska
Bosna i Hercegovina
Katar
Argentina
Bahrein
Čile

:bih:
spinel_

#1849 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

njemacka nije obezbjedila plasman, jer je u obje utakmice baraza porazena od poljske.
ali...da bi njih ugurali IHF je naprasno izbacio Australiju, cisto da bi ovi utjecajni govnari dobili mjesto
Romanista 101%

#1850 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

mislim da imamo dobre sanse za drugi krug, vazno je dobro se pripremiti nadam se da nece biti Hrasnica :oops: vec nesto ozbiljnije uglavnom imaju jako dobar primjer kako se (ne)treba pripremati i iz toga mogu izvuci dobru pouku
Post Reply