Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
muha_sa

#1826 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

DuckZz wrote:Ljudi su postigli ono što su imali u planu.
Imaju "svoj" teritorij na kojem orgijaju kako žele.
Jedna osoba se žrtvovala za njih hiljade koji su se borili za isti cilj.

I zašto ga ti isti danas nebi slavili ?
Vi kao mislite da ga slave zato što je covjek od mira, nevinasce, heroj i otpor protiv Zapada.
Ne.
Heroj je zato što je ostvario njihov cilj, i morao je pobiti toliko, drugacije nije moglo.
s tim što je prvobitni cilj bio svi Srbi u jednoj zemlji--kad su popušili ostade genocidna tvorevina u okviru BiH
Drvosjeca iz Dejcica

#1827 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote:Slabo Jugoslovena na temi. Sud ćera vodu na Dodikov mlin? Ne vodi ovo pomirenju
Ko bi normalan da se miri sa onim koji podržavaju Mladića i Karadžića. :oops:
daddy-kool

#1828 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:Mnogi se vjerovatno osjećaju prazno, kao da nešto fali, da je moglo bolje, da ni doživotna robija nije adekvatna kazna, ali sjetite se dugog i teškog puta koji je pređen da bi se dočekao današnji dan. Od dugogodišnjeg sakrivanja i traganja za njim, hapšenja, prikupljanja materijala i svjedoka, pa pet godina samog procesa, hiljada stranica i miliona riječi, sve do današnjeg dana. Dug je put pređen, ali krug je završen - zlikovac je živ dočekao presudu, djela su naglas pročitana, i maksimalna presuda je izrečena. Slaba je to utjeha onima kojima ostaje da se sad sa svojim gubitkom bore sami, u svoja četiri zida, ali bolje od ovog ne može. Sad nam slijedi borba s djelima i tekovinama...
:thumbup:
mousstapha

#1829 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mousstapha »

Samo mu pozeljeti dug zivot i teske bolesti.
insomnia78

#1830 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
insomnia78 wrote:Slabo Jugoslovena na temi. Sud ćera vodu na Dodikov mlin? Ne vodi ovo pomirenju
Ih ko bi. Lahko je tebi iz dijaspore zavadjati
SmokingMan

#1831 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Je li se ono na snimci (kada je pukao u sudnici) čuje kako General Pampers govori "....ratuju u Aziji i Africi...."?Nešto tako.
drag_gost

#1832 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by drag_gost »

MMM1977 wrote:Osnovati tim od 10 najboljih svjetskih stručnjaka prava i na temeljima svih ovih presuda kompletnom ratnom rukovodstvu RS tražiti ukidanje genocidnog i zločinačkog entiteta na svim stranama svijeta. U protivnom ove presude imaju samo neku moralnu vrijednost dok faktički nemaju nikakvu. Pravde mora biti a jedino pravedno bi bilo poništiti rezultate genocida i zločina.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
TAFKAP

#1833 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by TAFKAP »

SmokingMan wrote:Je li se ono na snimci (kada je pukao u sudnici) čuje kako General Pampers govori "....ratuju u Aziji i Africi...."?Nešto tako.
Misli na NATO, USA i ostale
Thorgerson

#1834 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Thorgerson »

To nam je komsiluk. Naravno da ce mu bit tuzan dan.

Ajd da je ovo Vucic lijepio dok je bio balavac, ono razumio bih promjenio se. Ali on je ovo radio kada je imao 37 godina. Dakle, totalno kreirana licnost i razmisljanje. Ali eto...ono...promjenio se. Jeste, do prve prilike.

Image

Image

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#1835 Re: Ratko Mladić u Haagu!

insomnia78 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ih ko bi. Lahko je tebi iz dijaspore zavadjati
Ja u dijaspori? :shock: E hvala ti da znam jer ja sam do danas sve bio ubjeđen da sam u Sarajevu. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1836 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Znas koliko mi puca kurac sta je hag prresudio i za srebrenicu i za ostale opstine. Uopste ne vidim nikakvo breme niti kamen na ledjima svojim, tvojim a ni na RS. Sve i da smo pocinili ono za sta nas optuzuju, opet to nije ni hiljaditi dio onog sto su oni i svabe radili prije 60-70 godina. A vidi ih danas svi zrtve ispadose. Tako da nabijem na kurac hag i cijeli zapadni svijet sa svojim usranim kapitalizmom gdje sve mozes kupiti pa cak i obraz, pravdu i istinu.
Eto, samo se svete za zločine iz prošlih ratova.
Bezobrazni sud to nije uvažio i ispade nepravda.
SmokingMan

#1837 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

TAFKAP wrote:
SmokingMan wrote:Je li se ono na snimci (kada je pukao u sudnici) čuje kako General Pampers govori "....ratuju u Aziji i Africi...."?Nešto tako.
Imao sam utisak da govori o mudžehedinama i njihovoj ulozi u ratu u BIH,i slično tome.
julisiz es grant

#1838 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Banksy wrote:Mnogi se vjerovatno osjećaju prazno, kao da nešto fali, da je moglo bolje, da ni doživotna robija nije adekvatna kazna, ali sjetite se dugog i teškog puta koji je pređen da bi se dočekao današnji dan. Od dugogodišnjeg sakrivanja i traganja za njim, hapšenja, prikupljanja materijala i svjedoka, pa pet godina samog procesa, hiljada stranica i miliona riječi, sve do današnjeg dana. Dug je put pređen, ali krug je završen - zlikovac je živ dočekao presudu, djela su naglas pročitana, i maksimalna presuda je izrečena. Slaba je to utjeha onima kojima ostaje da se sad sa svojim gubitkom bore sami, u svoja četiri zida, ali bolje od ovog ne može. Sad nam slijedi borba s djelima i tekovinama...
Upravo tako.
Mogu misliti kako se osjeća tužilac McCloskey...osim što je bio glavni tužilac na većini (ili možda i svim) suđenja za Srebrenicu, već 22 godine, dakle od početka, je uključen u slučaj. Hodao je po brdima, obilazio masovne grobnice, saslušavao svjedoke i optužene po cijeloj BiH i šire, plijenio arhive VRS...ovo danas je kruna svega toga.
Logovan

#1839 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Logovan »

Čuj Šarovića. :run: Idiot razoračan, uzbrukavanje strasti. :roll:

Mrš u 100 pički materina.
Thorgerson

#1840 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Thorgerson »

[/quote]
Meni je samo krivo to sto smo bili toliko nesposobni i sto smo propustili priliku da Srbiju koja je direktni i odgovorni ucesnik rata, agresor ne osudimo.
Dakle, Srbija koja je logisticki, vojno, finansijski i na svaki drugi nacin pomagala VRS, je prosla neokrznjena u sudskim procesima. :roll:

I na kraju ce se ovo i izucavati u historiji kao eto...gradjanski rat. Jer Srbija kobajagi nije imala veze s tim.

To je NEVJEROVATNO. Ali jbg evropa kurva tako hoce.
Drvosjeca iz Dejcica

#1841 Re: Ratko Mladić u Haagu!

SmokingMan wrote:
TAFKAP wrote:
Imao sam utisak da govori o mudžehedinama i njihovoj ulozi u ratu u BIH,i slično tome.
Ma to je ona mantra kao oni se prvi borili protiv ISIL-a u u suštini oni su koristili metode tog istog ISIL-a. Po meni izmeđi ISIL-a i te četničke ideologije nema razlike opsim što su ideološki na različitim stranama.
daddy-kool

#1842 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by daddy-kool »

Пресуда некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу показала је да Хашки трибунал није суд правде, већ "монструм", рекао је Срни адвокат Тома Фила.
Он је навео да би образложење суда, који је Младића осудио на доживотну робију, било исто и за /бившег предсједника СР Југоаславије и Србије/ Слободана Милошевића да је остао жив.
muha_sa

#1843 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja u dijaspori? :shock: E hvala ti da znam jer ja sam do danas sve bio ubjeđen da sam u Sarajevu. :oops:
:lol:

ne mogu da vjerujem da nisi prepozno srkazam :-)
jao_situacije

#1844 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by jao_situacije »

najbolju je poruku poslao.
tome smo se i nadali, tako i treba, da čitav dunjaluk vidi kakva je to primitvna stoka i kakvi su to bolesnici

laž laž (nešto opsovao) sud, mamicu vam vašu, lažete lažete, ratujete po svetu aziji africi pa opet nešto mamicu
i onda ga ukinuše.
stakasa

#1845 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by stakasa »

Thorgerson wrote:
Meni je samo krivo to sto smo bili toliko nesposobni i sto smo propustili priliku da Srbiju koja je direktni i odgovorni ucesnik rata, agresor ne osudimo.
Dakle, Srbija koja je logisticki, vojno, finansijski i na svaki drugi nacin pomagala VRS, je prosla neokrznjena u sudskim procesima. :roll:

I na kraju ce se ovo i izucavati u historiji kao eto...gradjanski rat. Jer Srbija kobajagi nije imala veze s tim.

To je NEVJEROVATNO. Ali jbg evropa kurva tako hoce.[/quote]
Prije Sakib Softic nego Evropa
O'zone
Globalni moderator

#1846 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by O'zone »

BHCluster wrote:
O'zone wrote:
Nama ostaje rahat patnja.
A ostali zlocini (ratni, protiv covjecnosti, strebljenje te genocid u Srebrenici i Doboju (postoje presude) itd..) nisu dovoljne?
Koliko vidimo na žalost nisu. Srbija je isključena iz kompletnog postupka mada je bila direktni agitator i glavni snadbjevač unutrašnjeg agresora. Nikad joj neće dlaka sa glave faliti zbog toga. rs je sačuvana i dobilo se ono što se planiralo od trenutka kad se shvatilo sa njihove strane da ne mogu dobiti kompletnu Bosnu i Hercegovinu. Dobili su nagradu i pri tome žrtvovali par figura u ovoj partiji a od kraja rata na ovamo na djelu je druga partija u kojoj je ulog da se mirom završi ono što nije moglo ratom.
muha_sa

#1847 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
Znas koliko mi puca kurac sta je hag prresudio i za srebrenicu i za ostale opstine. Uopste ne vidim nikakvo breme niti kamen na ledjima svojim, tvojim a ni na RS. Sve i da smo pocinili ono za sta nas optuzuju, opet to nije ni hiljaditi dio onog sto su oni i svabe radili prije 60-70 godina. A vidi ih danas svi zrtve ispadose. Tako da nabijem na kurac hag i cijeli zapadni svijet sa svojim usranim kapitalizmom gdje sve mozes kupiti pa cak i obraz, pravdu i istinu.
Eto, samo se svete za zločine iz prošlih ratova.
Bezobrazni sud to nije uvažio i ispade nepravda.

imaš odlican želudac kad možeš to citat
moa

#1848 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by moa »

Hebo Vas mladic nije on problem mogao je biti bilo ko ali eto njega je zapalo. Ono sto je bitno je ova presuda koja je KU#$RCINA od presude. Ima standard koliko smijes ubiti civila a da to nije genocid. Majku li im njihovu.
haubica_i_to_teshka

#1849 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by haubica_i_to_teshka »

DOZIVOTNA!!! :thumbup:

Nije mi jasno kako se GENOCID moze ograniciti samo na Srebrenicu? Ako je osudjen za GENOCID u jednoj suverenoj drzavi, mora da vazi za cijelu drzavu (valjda?)

Ovih 6 opshtina, nisu bile pod “zashtitom” UN ?!

Ako je tako, genocid je ogranicen samo na podrucje gdje je UN bio odgovoran za bezbjednost.
Sarajevo iskljucujem jer nije bilo kompletno “ocishceno”.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1850 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
imaš odlican želudac kad možeš to citat
Jok, završio sam. I s tim i sa ovom temom.
Ionako će se par dana pričati i onda svako u se i u svoje kljuse.
Kome je mala penzija, ko ima dobru platu, ko nema hljeba da jede, ko sastavlja kraj sa krajem....a ovi, eto osuđeni, u suhu u vruću, da jedu, piju, doktori, sve obezbijeđeno....a narod ko narod, blesav....
Post Reply