Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FOČANSKI PROPISI

#1826 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

@FOČANSKI PROPISI " Mustafa nikad nije bio,niti će biti član SDP-a" samo me insteresuje otkud Vam ova informacija.Posto je u stvarnosti sve suprotno. Ocito niste dobro informirani
Sinoć u 22h pio sa čovjekom kafu.
FOČANSKI PROPISI

#1827 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Desno u svijetlo-smedjem odijelu
Možeš li ga malo pomjeriti u lijevo,ne vidim dobro
(Ja načelnika..)
VreloBosne

#1828 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

FOČANSKI PROPISI wrote:
@FOČANSKI PROPISI " Mustafa nikad nije bio,niti će biti član SDP-a" samo me insteresuje otkud Vam ova informacija.Posto je u stvarnosti sve suprotno. Ocito niste dobro informirani
Sinoć u 22h pio sa čovjekom kafu.
S kime god ste pili kafu dao Vam je pogresne informacije. Vjeovatno se taj ne pita nista nigdje. Uskoro cete se sami uvjeriti da Vas je taj slagao.

lp,
Trebam te

#1829 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Trebam te »

:-)
Ovaj u smedjem kaputu pravi sandzaklija k'o da suho meso prodaje, Ilidzanci tako pali :D
Trebam te

#1830 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Trebam te »

FOČANSKI PROPISI wrote:
(Ja načelnika..)

Sta mu fali :lol: :D :run: organizator otpora :shock: :skoljka: :run:
FOČANSKI PROPISI

#1831 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

StupskaBitanga wrote:hahahahahahha čekaj da vidim jesam li dobro pročitao
E ja kao osoba kojoj su informacije posao da se oslanjam na Avaz i na FTV
Ako je Edhem B. častan i pošten onda je i Šešelj duša od čovjeka
Sutra u 21h na TV1 možeš priupitati našeg predsjednika gos.EDHEMA BIČAKČIĆA o časti i poštenju,a uz put i za njegovog jarana Šešelja.
FOČANSKI PROPISI

#1832 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Trebam te wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
(Ja načelnika..)

Sta mu fali :lol: :D :run: organizator otpora :shock: :skoljka: :run:
Koja mu je definicija OTPORA?
_Alcatraz_

#1833 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote: Možeš li ga malo pomjeriti u lijevo,ne vidim dobro
(Ja načelnika..)
Kako cu ga ja pomjeriti? Lakse se tebi primaknuti (nemoj previse).
Imas slike na stranici ispod:
http://sbbbh-ilidza.com.ba/cetvrta-sjed ... o-sbb-bih/

Covjek ima i profil na fejsbuku pa ga mozes dodati u raju i lajkovati mu slike i statuse.

FOČANSKI PROPISI wrote: Jesi li ti ikad bio na Pešteru?
Otiđi,nije samo Vrelo Bosne prirodna ljepota.
Nisam! Upravo sam googlao i nasao gdje je Pešter.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Pe%C5%A1terska_visoravan

Odakle znas za Pester kad nije ni blizu Foce? Mozda je bila uskotracna pruga do Foce ili si u mladosti imao neku curu s Pesterske visoravni!? :lol:
DELEGACIJA

#1834 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Možeš li ga malo pomjeriti u lijevo,ne vidim dobro
(Ja načelnika..)
Kako cu ga ja pomjeriti? Lakse se tebi primaknuti (nemoj previse).
Imas slike na stranici ispod:
http://sbbbh-ilidza.com.ba/cetvrta-sjed ... o-sbb-bih/

Covjek ima i profil na fejsbuku pa ga mozes dodati u raju i lajkovati mu slike i statuse.

FOČANSKI PROPISI wrote: Jesi li ti ikad bio na Pešteru?
Otiđi,nije samo Vrelo Bosne prirodna ljepota.
Nisam! Upravo sam googlao i nasao gdje je Pešter.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Pe%C5%A1terska_visoravan

Odakle znas za Pester kad nije ni blizu Foce? Mozda je bila uskotracna pruga do Foce ili si u mladosti imao neku curu s Pesterske visoravni!? :lol:

Izgubih se u ovim svim kandidatima i potencijalnim kandidatima :-) :-) :-)
Ima li iko na jednom mjestu da je skupio sva ova imena (za načelnike ispred stranaka) koja prođoše kroz ovih par dana, te jeste te nije...te kafa se pila... :? :? te provjereno.......te nije provjereno
_Alcatraz_

#1835 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

DELEGACIJA wrote:
Ima li iko na jednom mjestu da je skupio sva ova imena (za načelnike ispred stranaka) koja prođoše kroz ovih par dana, te jeste te nije...te kafa se pila... :? :? te provjereno.......te nije provjereno
Zvanicna ponuda kandidata :razz: ce biti 25.06.2012., a aminovana od CIKa cini mi se 09.07.2012. godine.

Ovo su ti manje vise imena koja ce biti:
S. Godinjak osim ako se odluci OO SDA Ilidza ne suprostavi i kontrira KO SDA pa gurnu Memica.
R. Lakota osim ako se odluci OO SBB Ilidza ne suprostavi i kontrira KO SBB pa gurnu nekog anonimusa, a ovaj covjek je neka fora i u KO SBB tako da nece.
NDS ce biti Mahmutovic (pretpostavljam)
SDP je pod upitnikom

Ostali nisu zanimljivi
JohnnyS.

#1836 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
DELEGACIJA wrote:
Zvanicna ponuda kandidata :razz: ce biti 25.06.2012., a aminovana od CIKa cini mi se 09.07.2012. godine.

S. Godinjak osim ako se odluci OO SDA Ilidza ne suprostavi i kontrira KO SDA pa gurnu Memica.
R. Lakota osim ako se odluci OO SBB Ilidza ne suprostavi i kontrira KO SBB pa gurnu nekog anonimusa, a ovaj covjek je neka fora i u KO SBB tako da nece.
SDP je pod upitnikom

Ostali nisu zanimljivi
U sdp-u ce biti vec pominjani Sinanovic
a u dns nece sigurno biti Huso.
FOČANSKI PROPISI

#1837 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:

Ostali nisu zanimljivi
Ovi su, eto zanimljivi!
FOČANSKI PROPISI

#1838 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Uskotračna pruga je moja rana i nemoj je,molim te,spominjati u negativnom kontekstu,a na Pešteru sam kao, mladi,udarnik kopao bunareve,tražio vodu.
FOČANSKI PROPISI

#1839 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

DELEGACIJA wrote:[quote="]

[/quote][/quote]
Lažu te,lista izgleda ovako:
1.Haris Dučić
2.
3.
4.
5.
6.Senaid Memić
7.S.Godinjak
8.Rasim Lakota
9.Elvis Vreto
10.Moj komšija
DELEGACIJA

#1840 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
DELEGACIJA wrote:[quote="]

[/quote]
Lažu te,lista izgleda ovako:
1.Haris Dučić
2.
3.
4.
5.
6.Senaid Memić
7.S.Godinjak
8.Rasim Lakota
9.Elvis Vreto
10.Moj komšija[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

A zna li Dučić da je u ovolikoj prednosti........ :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tu sam bar za pozicije 3 i 4..... :run:
DELEGACIJA

#1841 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
DELEGACIJA wrote:

SDP je pod upitnikom

Ostali nisu zanimljivi
Znači definitivno novi načelnik (novi šerif) u opštini 8) 8) 8) 8)
A kakva je šansa za nekog anonimusa, recimo nekog mlađeg (procjena) koji bi bio kandidat ispred neke "manje" stranke. :?:
Pa recimo da je svog kandidata pronašla putem konkursa, a koji prihvata program i do sada nije se "omrsio" budžetskom lovom :D :D :D :D (ako takav postoji)
_Alcatraz_

#1842 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

DELEGACIJA wrote: Znači definitivno novi načelnik (novi šerif) u opštini 8) 8) 8) 8)
A kakva je šansa za nekog anonimusa, recimo nekog mlađeg (procjena) koji bi bio kandidat ispred neke "manje" stranke. :?:
Pa recimo da je svog kandidata pronašla putem konkursa, a koji prihvata program i do sada nije se "omrsio" budžetskom lovom :D :D :D :D (ako takav postoji)
Ukoliko KO SDA ne odluce drugacije definitivno ce biti drugi nacelnik. Sve je u njihovim rukama.
Sto se tice mladjeg i anonimusa, sve se opet svodi na praznu pricu i obecanja i programe za mlade. Svima njima ce u programu na prvom mjestu biti mladi i zaposljavanje, sto je standardna prazna prica isto kao da cemo jesti zlatnim kasikama. To je loziona za mladi i glupe da glasaju za datu stranku. Ko bude imao bolju sposobnost ubjedjivanja dobice glasove, a mladima se uz ove starce pise isto. Uzivajte u kafanama.

CIK je odigrao dobru ulogu jer na spiskovima ne mogu biti samo penzioneri, RVI, generali i sl. nego se moraju zadovoljiti uslovi da bude mladih i zena. Ne znam koliki je taj postotak. Neka neko provjeri pa da nam javi. TO NIJE DOBRA VOLJA STRANAKA NEGO ZAHTJEV CIK-a koliko sam upoznat.
_Alcatraz_

#1843 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Evo jedan offtopic za @VreloBosne i @Trebam te da ne bude da su u tom SBB samo sandzaklije

http://doznajemo.com/2012/05/19/senzaci ... ne-centar/
VreloBosne

#1844 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

_Alcatraz_ wrote:Evo jedan offtopic za @VreloBosne i @Trebam te da ne bude da su u tom SBB samo sandzaklije

http://doznajemo.com/2012/05/19/senzaci ... ne-centar/

Jedino na ovakav nacin mogu pobijediti negdje. @Dragane gdje ti zaluta ..... !!!

P.S KO SDP -a Potvrdio kanditatiru gosp. Mustafe Sinanovica.

lp,
El_comadante

#1845 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by El_comadante »

ovde se pravo zakuhalo politički....
I naravno Dzej

#1846 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

aha, politpički.
JohnnyS.

#1847 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
DELEGACIJA wrote: Znači definitivno novi načelnik (novi šerif) u opštini 8) 8) 8) 8)
Ukoliko KO SDA ne odluce drugacije definitivno ce biti drugi nacelnik. Sve je u njihovim rukama.
Sto se tice mladjeg i anonimusa, sve se opet svodi na praznu pricu i obecanja i programe za mlade. Svima njima ce u programu na prvom mjestu biti mladi i zaposljavanje, sto je standardna prazna prica isto kao da cemo jesti zlatnim kasikama. To je loziona za mladi i glupe da glasaju za datu stranku. Ko bude imao bolju sposobnost ubjedjivanja dobice glasove, a mladima se uz ove starce pise isto. Uzivajte u kafanama.

CIK je odigrao dobru ulogu jer na spiskovima ne mogu biti samo penzioneri, RVI, generali i sl. nego se moraju zadovoljiti uslovi da bude mladih i zena. Ne znam koliki je taj postotak. Neka neko provjeri pa da nam javi. TO NIJE DOBRA VOLJA STRANAKA NEGO ZAHTJEV CIK-a koliko sam upoznat.
Meni je samo zao sto su sve starci opet kandidati. Niko da ponudi mladog covjeka. Nije da ih nema kvalitetnih, nego im niko ne vjeruje a vijece staraca im ne dopusta da prodju igdje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1848 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

JohnnyS. wrote: Meni je samo zao sto su sve starci opet kandidati. Niko da ponudi mladog covjeka. Nije da ih nema kvalitetnih, nego im niko ne vjeruje a vijece staraca im ne dopusta da prodju igdje.
Tako je, pa ja glasam isključivo za mladje od 45 godina. Penzionere, direktore šalabajzerskih firmi i slično,...ne begenišem.
_Alcatraz_

#1849 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote: Meni je samo zao sto su sve starci opet kandidati. Niko da ponudi mladog covjeka. Nije da ih nema kvalitetnih, nego im niko ne vjeruje a vijece staraca im ne dopusta da prodju igdje.
vidi ovako...
Starci ce vecinom biti i izabrani, iako zbog CIK-ovih uslova mora biti dio mladih i zena (mladih :-) + starih :cry: ).
Bice obecanja mladim da ce im biti krasno ako izaberu XXX stranku, a u stvarnosti ces morati biti sretan i zadovoljan tim obecanjima.
PipiDugaDevetka wrote: Tako je, pa ja glasam isključivo za mladje od 45 godina. Penzionere, direktore šalabajzerskih firmi i slično,...ne begenišem.
Kako mlad covjek, koji nije iz lopovske garniture politickih mocnika, moze da se probije u politici.
Uzmimo npr. SDA stranku (jer oni kolo vode na Ilidzi). Kako mlad covjek da se izbori za mjesto kandidata za nacelnika pored memica, generala i jos milion "biznismena" koji su stekli novac na raznorazne nacine, samo ne posteno? Odakle mladom covjeku pare za kampanju, kad ce lopovi podrzavati jedni druge, a mladog covjeka ce samo gurnuti u vatru da svima dokazu da je "mladost ludost" i nista vise? Koliko ima ozbiljnih kompanija u vlasnistvu SDA biznismena koji ce podrzati mladog covjeka, a ne fikru, memica ili nekog treceg? Svi ce mu ledja okrenuti i glasati za drugu stranku. Kada na kraju mladi covjek vidi situaciju i nacin napredovanja i gradjenja karijere, onda i on krene tim putem (ukoliko ga ne uniste prije vremena) i tako se evo godinama sve vrti u krug.
Gdje su zene kao kandidati za nacelnika? I jos kada bi bila mlada... :razz:

Isti je slucaj i sa ostalim strankama sto ce se i vdijeti iz ponude vijecnika jer ce nastojati da zadovolje minimalni kriterijum o mladima i zenama.

@PipiDugaDevetka u pravu si, ali kako ces glasati za "mladog" vijecnika koji je zavrsio filozofiju, sociologiju, likovnu akademiju ili neki od renomiranih fakulteta u Zenici, Travniku i sl.? A da ne pricamo o doktoratima i nacinu doktoriranja. Ne treba gledati ni ono "ima diplomu", "zavrsio/la fakultet", "doktor", "profesor" itd. jer ima pametnijih ljudi sa srednjom skolom nego filozofa, sociologa, DIFovaca i dr.
JohnnyS.

#1850 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
vidi ovako...
Starci ce vecinom biti i izabrani, iako zbog CIK-ovih uslova mora biti dio mladih i zena (mladih :-) + starih :cry: ).
Bice obecanja mladim da ce im biti krasno ako izaberu XXX stranku, a u stvarnosti ces morati biti sretan i zadovoljan tim obecanjima.
PipiDugaDevetka wrote: Tako je, pa ja glasam isključivo za mladje od 45 godina. Penzionere, direktore šalabajzerskih firmi i slično,...ne begenišem.
Kako mlad covjek, koji nije iz lopovske garniture politickih mocnika, moze da se probije u politici.
Uzmimo npr. SDA stranku (jer oni kolo vode na Ilidzi). Kako mlad covjek da se izbori za mjesto kandidata za nacelnika pored memica, generala i jos milion "biznismena" koji su stekli novac na raznorazne nacine, samo ne posteno? Odakle mladom covjeku pare za kampanju, kad ce lopovi podrzavati jedni druge, a mladog covjeka ce samo gurnuti u vatru da svima dokazu da je "mladost ludost" i nista vise? Koliko ima ozbiljnih kompanija u vlasnistvu SDA biznismena koji ce podrzati mladog covjeka, a ne fikru, memica ili nekog treceg? Svi ce mu ledja okrenuti i glasati za drugu stranku. Kada na kraju mladi covjek vidi situaciju i nacin napredovanja i gradjenja karijere, onda i on krene tim putem (ukoliko ga ne uniste prije vremena) i tako se evo godinama sve vrti u krug.
Gdje su zene kao kandidati za nacelnika? I jos kada bi bila mlada... :razz:

Isti je slucaj i sa ostalim strankama sto ce se i vdijeti iz ponude vijecnika jer ce nastojati da zadovolje minimalni kriterijum o mladima i zenama.

@PipiDugaDevetka u pravu si, ali kako ces glasati za "mladog" vijecnika koji je zavrsio filozofiju, sociologiju, likovnu akademiju ili neki od renomiranih fakulteta u Zenici, Travniku i sl.? A da ne pricamo o doktoratima i nacinu doktoriranja. Ne treba gledati ni ono "ima diplomu", "zavrsio/la fakultet", "doktor", "profesor" itd. jer ima pametnijih ljudi sa srednjom skolom nego filozofa, sociologa, DIFovaca i dr.
Ma daj pretjera ga ti. Ne podcjenjujem ljude bez fakulteta i ima pametnih al ipak fakultet nosi svoju tezinu i pozeljno je da ga ima svaki kandidat za svako mjesto na koje se kandiduje. A osoba koja se kandiduje za nacelnika treba i jos vise. To je jedini pravi smjer. Dosta vise promovisanja sda politike da mi o zivotu odlucuju ljudi sa 3 razreda srednje skole. Bez imalo politicke korektnosti ovo je moje iskreno misljenje.
Locked