Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Gandalf

#1826 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

nisu baš svi gotovi, ovdje ljudi odma' padaju u neka čemerli raspoloženja, svi ti što su izginuli su bili drugorazredni likovi, bukvalno, građeni da ih se otarasi u nekoj epskoj sceni ala Renli ili Ned ili Robert Baratheon - ne otpisujte nikog, ne mislite da ima nepobjedivih :thumbup: šteta što samo Sansa ne ode nekim spletom okolnosti na Red Weding :cry: joj kakva bi to epohalna usluga radnji cijelog serijala bila, uffffff :(
Last edited by Gandalf on 04/06/2013 12:04, edited 1 time in total.
shmizlica

#1827 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

Gandalf wrote:nisu baš svi gotovi, ovdje ljudi odma' padaju u neka čemerli raspoloženja, svi ti što su izginuli su bili drugorazredni likovi, bukvalno, građeni da ih se otarasi u nekoj epskoj sceni ala Stanis ili Ned ili Robert Baratheon - ne otpisujte nikog, ne mislite da ima nepobjedivih :thumbup: šteta što samo Sansa ne ode nekim spletom okolnosti na Red Weding :cry: joj kakva bi to epohalna usluga radnji cijelog serijala bila, uffffff :(

ne otpisuj stanisa tako lako :D
Gandalf

#1828 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

shmizlica wrote:
Gandalf wrote:nisu baš svi gotovi, ovdje ljudi odma' padaju u neka čemerli raspoloženja, svi ti što su izginuli su bili drugorazredni likovi, bukvalno, građeni da ih se otarasi u nekoj epskoj sceni ala Stanis ili Ned ili Robert Baratheon - ne otpisujte nikog, ne mislite da ima nepobjedivih :thumbup: šteta što samo Sansa ne ode nekim spletom okolnosti na Red Weding :cry: joj kakva bi to epohalna usluga radnji cijelog serijala bila, uffffff :(

ne otpisuj stanisa tako lako :D
greškom napisah Stanis a htio sam napisati Renli, Stanis je relevantan za priču, Renli je bio samo pokusni kunić da vidimo šta Melisandra može
marshall_bug

#1829 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by marshall_bug »

Jos uvijek niste skontali da su ovo sve "glavni likovi" za sve nas koji smo navikli na taj Hollywoodski standard da se odmah nakon 5 minuta filma/serije zna ko su glavni likovi. Ovaj serijal je epic upravo zbog toga sto ovi prividno glavni likovi, koji su kao neke dobrice i postenjaci, ustvari nisu glavni. To je car nepredvidivosti i zato je serija jedna od najboljih ikad.

From Tapatalk4 Beta
vee-jay

#1830 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

marshall_bug wrote:Jos uvijek niste skontali da su ovo sve "glavni likovi" za sve nas koji smo navikli na taj Hollywoodski standard da se odmah nakon 5 minuta filma/serije zna ko su glavni likovi. Ovaj serijal je epic upravo zbog toga sto ovi prividno glavni likovi, koji su kao neke dobrice i postenjaci, ustvari nisu glavni. To je car nepredvidivosti i zato je serija jedna od najboljih ikad.

From Tapatalk4 Beta
E hebiga, stvarno si sad napravio budalu od sebe. Protagonist, antagonist, drama vs. komedija, karakteristike licnosti, scena... Game of trones po konceptu nije nista drugacija od svih ostalih filmskih, kazalisnih ili knjizevnih djela...
boogy

#1831 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by boogy »

gidra

#1832 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by gidra »

E jeboga serija da mi je neko jučer pričao da će se ovo sve desiti zatjerao bi ga u tri lijepe :-)
marshall_bug

#1833 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by marshall_bug »

vee-jay wrote:
marshall_bug wrote:Jos uvijek niste skontali da su ovo sve "glavni likovi" za sve nas koji smo navikli na taj Hollywoodski standard da se odmah nakon 5 minuta filma/serije zna ko su glavni likovi. Ovaj serijal je epic upravo zbog toga sto ovi prividno glavni likovi, koji su kao neke dobrice i postenjaci, ustvari nisu glavni. To je car nepredvidivosti i zato je serija jedna od najboljih ikad.

From Tapatalk4 Beta
E hebiga, stvarno si sad napravio budalu od sebe. Protagonist, antagonist, drama vs. komedija, karakteristike licnosti, scena... Game of trones po konceptu nije nista drugacija od svih ostalih filmskih, kazalisnih ili knjizevnih djela...
Hajd još jednom pogledaj epizodu kad Neda ubiju i onda pogledaj ovu zadnju pa ćeš možda skontat da si ti ovaj iz tvoje prve rečenice :wink: :thumbup:

I još nam reci da si predvidio da će ubiti Neda i da će se desiti ovo iz zadnje epizode pa ti sve svi slatko nasmijemo ;)
Evo još jedan od razloga zašto nije standardna serija kao većina drugih:

http://www.youtube.com/watch?v=78juOpTM3tE
hrastov žižak

#1834 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by hrastov žižak »

vee-jay wrote:

From Tapatalk4 Beta
zapravo si ti napisao veliku glupost. ovdje nema protagonista i antagonista, što naravno ne znači da je djelo posebno po tome. Čuj drama vs. komedija :roll: prije toga uzmeš pojmove iz starohelenskog pozorišta, a onda hladno napraviš ovu podjelu koja je primjerenija popularnoj podjeli na žanrove u kinematografiji.
Ciprol

#1835 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

dobra epizoda. pročitao sam treću knjigu, pa nisam bio iznenađen, osim što je ona mlada došla na vjenčanje :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1836 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Image
Gandalf

#1837 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lakat Jebić

#1838 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

evo ja poceo gledat, pregledao 4, ne znam sto ste se zalili da sporo radnja ide, meni bas proleti
bosanska senzacija

#1839 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bosanska senzacija »

Da li je još iko prepoznao ovog glumca? :D

Image

Iz britanskog Offica.

Image

Njega mi je najviše žao. :-D
Revolver

#1840 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Revolver »

:D čitavo vrijeme gledam i kontam: odnekud mi je ovaj poznat :thumbup:
Ciprol

#1841 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

Image

Pirates of the Caribbean :mrgreen:
brain bubbles

#1842 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

ah, da, pirati, znao sam da je negdje gubio oko :D
Gandalf

#1843 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

dobar lik, dobra transformacija iz šašavog pirata u spremnog na sve wildmena
vee-jay

#1844 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

marshall_bug wrote:
vee-jay wrote:

From Tapatalk4 Beta
Hajd još jednom pogledaj epizodu kad Neda ubiju i onda pogledaj ovu zadnju pa ćeš možda skontat da si ti ovaj iz tvoje prve rečenice :wink: :thumbup:

I još nam reci da si predvidio da će ubiti Neda i da će se desiti ovo iz zadnje epizode pa ti sve svi slatko nasmijemo ;)
Evo još jedan od razloga zašto nije standardna serija kao većina drugih:

http://www.youtube.com/watch?v=78juOpTM3tE

nisam citao knjigu, nisam ni sa kim pricao ko je citao knjigu... da, pretpostavljao sam i jedno i drugo... cak sam i vjerovao da ce biti ovako brutalno zato sto su visokobudzetne serije i filmovi konstatno sve brutalnije...

to sto je tebe i hrpu ljudi zaprepastilo se zove: twist. svaka prica ima manje vise barem jedan twist. ako te interesuje, mogao bih ti napisati nekoliko filmova i serija sa veoma dobrim twistovima koji ce te isto ovako ostaviti zapanjenim :-D
seoBIH

#1845 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seoBIH »

Koliko ocekujes tvistova u ovoj seriji i koliko smo ih vidjeli do sada !? Ja u knjizi nisam mogao ocekivati da ce prvo ubiti Neda, pa onda da ce ubiti SVE na Crvenom vjencanju a POSEBNO NISAM MOGAO PREDVIDJETI NI U NAJLUDJIM SNOVIMA da ce promjeniti radnju i da ce ubiti Robovu zenu na onako brutalan nacin.

Napisao bih ja jos svasta, no ne smijem radi spoilera :)
vee-jay

#1846 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

hrastov žižak wrote:
vee-jay wrote:

From Tapatalk4 Beta
zapravo si ti napisao veliku glupost. ovdje nema protagonista i antagonista, što naravno ne znači da je djelo posebno po tome. Čuj drama vs. komedija :roll: prije toga uzmeš pojmove iz starohelenskog pozorišta, a onda hladno napraviš ovu podjelu koja je primjerenija popularnoj podjeli na žanrove u kinematografiji.
nisam, u pravu sam, u potpunosti. jedino sto sam u brzini napisao drama umjesto tragedije, ali ni to nije neka greska jer - da sam imao vremena - nabrojao bih i klasicne zanrove. Games of throne je meni super samo sto to ne znaci ono sto je forumas @marshall_bug napisao. Cak naprotiv, nerijetko su serije i filmovi slicnog zanra (sa time i oni holivudski) napravljeni "na isti kalup". Jedino sto je otvorena brutalnost IN, zahvaljujuci Tarantinu, Miikeu i slicnim...
ChataDodajStaHoces

#1847 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ChataDodajStaHoces »

Nakon sto zavrsi ova sezona, do koje knjige su u sustini dosli? Mislim da necu izdrzati do slijedece sezone a da nisam procitao knjige unaprijed. Nije normalno kakvog je serija kvalitet :thumbup:
elSaik

#1848 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by elSaik »

Polovine treće.
ChataDodajStaHoces

#1849 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ChataDodajStaHoces »

elSaik wrote:Polovine treće.
Uh ima se citati jos :) 3,4,5 knjiga su podijeljene na po 2 dijela :thumbup:
marshall_bug

#1850 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by marshall_bug »

vee-jay wrote: nisam citao knjigu, nisam ni sa kim pricao ko je citao knjigu... da, pretpostavljao sam i jedno i drugo... cak sam i vjerovao da ce biti ovako brutalno zato sto su visokobudzetne serije i filmovi konstatno sve brutalnije...

to sto je tebe i hrpu ljudi zaprepastilo se zove: twist. svaka prica ima manje vise barem jedan twist. ako te interesuje, mogao bih ti napisati nekoliko filmova i serija sa veoma dobrim twistovima koji ce te isto ovako ostaviti zapanjenim :-D
Ovakvi twistovi se ne ocekuju, gdje glavni karakteri (po nasem misljenju glavni) ginu bez po muke, ko da su neki statisti.
Svaka cas ako si ovo predvidio ali jednostavno velika vecina nije.
Post Reply