Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1826 Re: Komitet za normalizaciju
Ma ja, tih uzvika ima samo medju navijacima 
-
LSD
#1827 Re: Komitet za normalizaciju
Ma samo HZ nešto kukaju i prozivaju Komitet...ostatak države podržava napore Komiteta (uostalom i navijaci Sarajeva je prije pola godine totalno i ful podržavali napore Komiteta, ali su sad pred derbi okrenuli plocu sa A na B stranu
)...ja sam to ocekivao i najavio prije više od mjesec dana, bilo je samo pitanje dana kad ce pokazati svoje pravo lice...potez ocajnika, kao što ranije napisah, ali nema veze....sve se vidi, sve se zna....do juce se podržava, a danas se pljuje...tako bi trebala glasiti nova parola.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1828 Re: Komitet za normalizaciju
Nije Ivica Osim sam idol navijača Želje. Ja prvi sam navijač Sarajeva, a Osim je idol svakog ljubitelja fudbala u ex-you, ali i šire
Na kraju ko smo mi ovdje i šta smo postigli u fudbalu, bilo kao igrači ili kao treneri da imamo obraza i muda da nekome poput njega držimo lekcije?
to samo govori o jednom općeem brezobrazluku i nekulturi tipa : Kako se kaže mala zmija profesore?....a tek juče naučilo da se sline ne brišu rukavom, barem ne javno.
Na kraju ko smo mi ovdje i šta smo postigli u fudbalu, bilo kao igrači ili kao treneri da imamo obraza i muda da nekome poput njega držimo lekcije?
to samo govori o jednom općeem brezobrazluku i nekulturi tipa : Kako se kaže mala zmija profesore?....a tek juče naučilo da se sline ne brišu rukavom, barem ne javno.
Last edited by JoseMujica on 20/10/2011 16:05, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1829 Re: Komitet za normalizaciju
Super, tebi jest, meni nije. Nit sam idolopoklonik nit mi legenda moze biti lik koji je odradio suspenziju za namjestanje utakmica.
p.s.
Ovo je forum. Mogu kritikovati koga hocu i kad hocu, isto kao sto ti "kritikujes" ljude na politici.
p.s.
Ovo je forum. Mogu kritikovati koga hocu i kad hocu, isto kao sto ti "kritikujes" ljude na politici.
- ledeni_caj
#1830 Re: Komitet za normalizaciju
Da li je legenda ili ne nebitno je, za mene, a i za dosta raje jeste, ali kao sto rekoh nebitno je. Bitno je da su nam ponistena 3 gola, suspendovana 2 igraca, a da se niko ni pocesao nije. Da sjede sami velikani iz redova FCS tamo, jebe mi se, pokradose nas govna pred 5000 ljudi na Kosevu, a niko ni da reaguje.
- JoseMujica
#1831 Re: Komitet za normalizaciju
naravno niko ti ne brani...samo razmisli, napiši, pa kad napišeš ponovo pročitaj i opet razmisli ima li smisla to što pišeš, koriguj pa tek onda postaj...čisto radi sebe samoga da ne lupaš i da ti se ljudi ne smiju.leet wrote:Super, tebi jest, meni nije. Nit sam idolopoklonik nit mi legenda moze biti lik koji je odradio suspenziju za namjestanje utakmica.
p.s.
jer po ovom Švabinom kad nemaš kompleksa moreš pisati šta hoćeš, čak i o stvarima o kojima blage veze nemaš"U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"
Ivica Osim-Švabo
p.s.
da je ovaj čovjek samo ovo za života reko ja mu kapu skidam
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1832 Re: Komitet za normalizaciju
I sta sam ja tacno pogrijesio u onom postu ?
Ako sumnjas u istinitost onoga o namjestanju, googlaj. Da li ce mi se neko smijati jer meni nije ni legenda ni idol ? Hmm, briga me ?
Ako sumnjas u istinitost onoga o namjestanju, googlaj. Da li ce mi se neko smijati jer meni nije ni legenda ni idol ? Hmm, briga me ?
Last edited by Velkoski on 20/10/2011 16:17, edited 1 time in total.
-
LSD
#1833 Re: Komitet za normalizaciju
UEFA pripremila novi Statut
Delegacija FIFA i UEFA , predvođena njihovim specijalnim izvještačem Rudijem Zavrlom krajem mjeseca stiže u Sarajevo, gdje će 28. i 29. oktobra održati nekoliko sastanaka sa članovima Komiteta za normalizaciju N/FS BiH, ambasadorima bh. fudbala, te predsjednicima i generalnim sekretarima NS F BiH i FS RS.
Na dnevnom redu će se naći nekoliko tema od kojih treba izdvojiti rasprave o odlukama Izvršnog komiteta FIFA, posljedice po N/FS BiH i strateško planiranje, usvajanje novog Statuta na entitetskom kao i kantonalnom/regionalnom nivou od strane njihovih skupština, te reorganizacija administracije N/FS BiH.
Nakon dvodnevnih sastanaka učesnici će se obratiti i medijima, a presica je planirana za subotu (28. oktobra).
Delegacija FIFA i UEFA , predvođena njihovim specijalnim izvještačem Rudijem Zavrlom krajem mjeseca stiže u Sarajevo, gdje će 28. i 29. oktobra održati nekoliko sastanaka sa članovima Komiteta za normalizaciju N/FS BiH, ambasadorima bh. fudbala, te predsjednicima i generalnim sekretarima NS F BiH i FS RS.
Na dnevnom redu će se naći nekoliko tema od kojih treba izdvojiti rasprave o odlukama Izvršnog komiteta FIFA, posljedice po N/FS BiH i strateško planiranje, usvajanje novog Statuta na entitetskom kao i kantonalnom/regionalnom nivou od strane njihovih skupština, te reorganizacija administracije N/FS BiH.
Nakon dvodnevnih sastanaka učesnici će se obratiti i medijima, a presica je planirana za subotu (28. oktobra).
-
north
#1834 Re: Komitet za normalizaciju
Osim nije i ne može idol svakog ljubitelja u ex-u, a pogotovo navijača Sarajeva....pa nije božanstvo zaboga i on je samo čovjek, a ne uzvišeni....JoseMujica wrote:Nije Ivica Osim sam idol navijača Želje. Ja prvi sam navijač Sarajeva, a Osim je idol svakog ljubitelja fudbala u ex-you, ali i šire
Na kraju ko smo mi ovdj i šta smo postigli u fudbalu, bilo kao igrači ili kao treneri da imamo obraza i muda da nekome poput njega držimo lekcije?
to samo govori o jednom općetem brezobrazluku i nekulturi
Dakle ,nikad on ne može biti idol navijača Sarajeva, barem ja tako mislim može samo uživati kod nas poštovanje, kod mene ga itekako uživa i uživaće i dalje....Za mene je idol Pape, Hase.....a Osim samo izaziva respect i max.poštovanje, ništa više....
Toliko o tome....
Dalje, ne znam čemu paljba po navijačima Sarajeva ko da su ne znam šta uradili, izražena je jedna parola koja nikoga nije uvrijedila, pogotovo Osima, to što pojedinci misle drugačije šta da im se radi, znači ne diraj u komitet jer je zaboga Oim dio njega, pa makar šta taj komitet odlučivao...... budalaština..... parolom se samo pojašnjava šta se misli o nekim odlukama koje je komitet do sada donio? To što se nekima ne sviđa, bože moj...nismo svi isti....
Čemu halabuka oko toga i izjašnjavanje na parolu kao uvrijeđena mlada?
Ultrajvosa 1987 je fino više puta pitao: zašto HZ nisu izvisile parolu protiv Osima ako pojedinci misle da je to njemu upućeno, je li to ne smiju ili se kriju?
Na kraju po stoti put, Osim nije komitet, neka je sto puta predsjednik...i komitet nije sveta krava u Indiji da se ne smije kritikovati.....
- JoseMujica
#1835 Re: Komitet za normalizaciju
ma nije poenta jel se smije il ne smije komitet kritikovati
naravno da smije ali za ono što je u domenu rada Komiteta.
a smijem se kladiti da niko od ovih ovdje što kritikuju nema pojma šta je posao Komiteta
naravno da smije ali za ono što je u domenu rada Komiteta.
a smijem se kladiti da niko od ovih ovdje što kritikuju nema pojma šta je posao Komiteta
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1836 Re: Komitet za normalizaciju
Aha, ne znamo.
http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... aveza.html
"FIFA je odlučila da će Komitet za normalizaciju u budućnosti djelovati kao Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, ali i kao Odbor za hitna pitanja i situacije, te da će imati neograničenu moć djelovanja u bh. fudbalu."
Imaju SVE ovlasti i nista nisu poduzeli tj. bazirali su se samo na reprezentaciju
http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... aveza.html
"FIFA je odlučila da će Komitet za normalizaciju u budućnosti djelovati kao Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, ali i kao Odbor za hitna pitanja i situacije, te da će imati neograničenu moć djelovanja u bh. fudbalu."
Imaju SVE ovlasti i nista nisu poduzeli tj. bazirali su se samo na reprezentaciju
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1837 Re: Komitet za normalizaciju
Bakovic je prije par noci gostovao u Marijanovoj emisiji na TV alfa. Na upit o derbiju ,suspenziji i navijacima..odgovorio je nesto otprilike,da je derbi drugacija utakmica,da se tu tesko moze provesti ovakva zabrana i da postoji velika mogucnost da se pnisti odluka za dolazak gostujucih navijaca samo za derbi.
Nesto tako je izjavio,otprilike. Tako da po svemu sudeci bi moglo doci do promjene te odluke,barem po izjavi Bakovica.
Nesto tako je izjavio,otprilike. Tako da po svemu sudeci bi moglo doci do promjene te odluke,barem po izjavi Bakovica.
- Edin H.
#1838 Re: Komitet za normalizaciju
Da, ali i klubovi participiraju placajuci Policiji ukoliko je potrebno dodatno obezbjedjenje.JoseMujica wrote:de malo ohladite ljudi....nije ni Komitet svemoćan, a isto tako Komitet nije zadužen za sve živo. Savez postoji i tamo treba svako raditi svoj posao bilo da Komitet i ne postoji.
Glede i unatoč gostujućih navijača, kakva je situacija i šta se sve dešava trebalo bi trajno zabraniti gostovanja sve dok klubovi ne budu imali para da uvede britanske mjere na svojim stadionima. Štaviše gostovanaj bi se trebala zabraniti na području cijelog Balkana.
- ODVRATAN_i_GADAN
#1839 Re: Komitet za normalizaciju
Klubovi bi trebali placati 100% policijsko i drugo osiguranje, a ne samo participaciju. Za uzvrat, naravno, da dobiju sigurnost posjetilaca i finansijsku odgovornost pa se raznorazne "Alfe, Bete, Game..." nebi sakrivale u tunelu izmedju istoka i sjevera kao onomad na Kosevu. Znam da je off ali...
- Obuca9
#1840 Re: Komitet za normalizaciju
Kako vam ne dosadi, svega vam...
- BHF_Manijak
#1841 Re: Komitet za normalizaciju
Pa valjda od onih 3-4 hiljade Manijaka sto budu na sjeveru, cuj od koga...Pa nece biti sami na sjevernoj tribini! To isto dodje 100-200 Manijaka na istok na Kosevu za derbi i pita te neko kakav ce belaj izbit ako pocnu navijati?!odsutraopetultra wrote:
od koga ?
- Brat
#1842 Re: Komitet za normalizaciju
Ma ne možeš se ti raspravljati sa idolom, jer on ne vidi dalje od sjevera. Misli da su svi navijači pi.čke osim HZ koji su među tri na Balkanu po njihovom mišljenju. Nebitno neka su, ja bi volio da jesu. Nije to poenta, već je poenta u tome što se on pita od koga, a dobro zna da bi ih Željin sjever sastavio sa zemljom, samo je previše kur.čevit pa misli ko je ko HZ. Znaš TM bi dobio po glavi na Istoku, a oni ne bi jer zaboga oni su HZ. U tome je sva poenta ovog ultraša od sutra.
- veljaca
#1843 Re: Komitet za normalizaciju
BHF_Manijak wrote:Pa valjda od onih 3-4 hiljade Manijaka sto budu na sjeveru, cuj od koga...Pa nece biti sami na sjevernoj tribini! To isto dodje 100-200 Manijaka na istok na Kosevu za derbi i pita te neko kakav ce belaj izbit ako pocnu navijati?!odsutraopetultra wrote:
od koga ?Belaj je neminovan, to i dalje ponavljam i stojim iza toga, ukoliko se navijaci sarajeva pojave na sjeveru Grbavice u vecem broju!
Mnogi kao da se prave slijepi i da ne vide dalje od nosa ....
Komitet je pogrijesio sto je uveo zabranu organizovanog dolaska gostujucih navijaca - a odlukom da ukine zabranu samo za derbi - napravio bi jos vecu glupost .... sta ce onda reci ostali navijaci, pa i TM87 - kojima se ne dozvoljava organizovan odlazak na gostovanja. I zasto je derbi u Sarajevu vazniji ( pogotovo za Mostarce ) od derbija u Vrapcicima ili od derbija u Banja Luci ( za Banjalucane ) .....
Zato mislim da ce ovaj Bakovic da se opameti i da ne pravi jos vecu glupost ....
Rekao sam da ima i rjesenje - da organizator pusti navijace FK Sarajevo u odredjeni i obezbijedjen dio - ali tada mora biti svjestan da mora snositi posljedice svoje odluke .....
- strong69
#1844 Re: Komitet za normalizaciju
sistematski pregled wrote:Ma j.ebo Komitet i zabranu! Laganini za derbi na jug. Tamo svakako ulazi ko hoće i kada hoće!
Sa ovom zabranom za derbi napravice samo sranje
-
ultrajvosa 1987
#1845 Re: Komitet za normalizaciju
Stvarno pojedici valjaju gluposti do pm ...
Pa zapitajte se kakav je profil domacih navijaca sa sjevera Grbavice, i gostujucih HZ ???
Ko bi u slucaju belaja bio donji na toj tribini ako dodje 2000 HZ ???
Iz prazne ne puca, jedino je istina da bi neko nekoga prebio ako dodje 80-100 HZ, ali ako dodje onaj broj koji se nagura u zdenku, i ako ne bude nikakve tampon zone i ostalih "prepreka" onda stvarno ne znam o cemu pricate u slucaju ne daj Boze belaja... ???
Razmisljajte malo, nije isto navijac Zeljeznicara sa sjevera Grbavice i sa juga, a isto je sa sjevera Koseva i sjevera Grbavice kad su HZ u pitanju.
Nije problem nekad i mozak ukljuciti...
Samo vi prijetite i dizite tenzije, pa kad bude belaj qurac ce iko gledati po sjeveru je l' neko djete, stariji, mladji...
Super vam ide, samo nastavite ...
Pa zapitajte se kakav je profil domacih navijaca sa sjevera Grbavice, i gostujucih HZ ???
Ko bi u slucaju belaja bio donji na toj tribini ako dodje 2000 HZ ???
Iz prazne ne puca, jedino je istina da bi neko nekoga prebio ako dodje 80-100 HZ, ali ako dodje onaj broj koji se nagura u zdenku, i ako ne bude nikakve tampon zone i ostalih "prepreka" onda stvarno ne znam o cemu pricate u slucaju ne daj Boze belaja... ???
Razmisljajte malo, nije isto navijac Zeljeznicara sa sjevera Grbavice i sa juga, a isto je sa sjevera Koseva i sjevera Grbavice kad su HZ u pitanju.
Nije problem nekad i mozak ukljuciti...
Samo vi prijetite i dizite tenzije, pa kad bude belaj qurac ce iko gledati po sjeveru je l' neko djete, stariji, mladji...
Super vam ide, samo nastavite ...
- ultima_palabra
#1846 Re: Komitet za normalizaciju
Tačno tako... ako ga uključiš skontaćeš da bi za HZ bilo poniženje da na takav način ulaze na stadionultrajvosa 1987 wrote:Nije problem nekad i mozak ukljuciti...
- ganjeta
#1847 Re: Komitet za normalizaciju
Pa nije Otoka da vas dodje 2000 hladno i kupi karte, ali eto pokušajte u inat svima.
-
ultrajvosa 1987
#1848 Re: Komitet za normalizaciju
ultima_palabra wrote:Tačno tako... ako ga uključiš skontaćeš da bi za HZ bilo poniženje da na takav način ulaze na stadionultrajvosa 1987 wrote:Nije problem nekad i mozak ukljuciti...Zato sam i napisao da bi moglo doći stotinjak onih koje nije briga za stav grupe.
Dobro znas na sto se odnoslio "nije problem nekad i mozak ukljuciti", i poslije cega sam to upotrijebio, a za svaki slucaj posto jos isti ne zelis da koristis da ti pojasnim, belaj ... ako dodje 2000 HZ navijaci Zeljeznicara (obzirom koji ljudi tamo dolaze) nemaju sanse nikakve, i samo moli Boga, a i ja, da ne bude belaja ... Navijaci FKZ sa sjevera i juga su dvije totalno razlicite "stvari".Nadam se da sam bio jasan ???
Ponizenje ??? Koliko je bilo ljudi na Otoci ??? 1500 ??? Navijaci Olimpika ???
Cije je to ponizenje, ili je orgaznizovano dosla ona grupa koja nije htjela karte da kupi ??? Pa smijesno u svom gradu u tako malom broju doci...itd itd, znaci da ne nastavljam sa pisanjem gluposti.... jer nema potrebe, ipak i ovdje vjerujem da znas o cemu pricam.
Super , stav grupe da se ne ide, ok.. Sad nije nikakvo inacenje sa upravom Zeljeznicara, to ne moze doci 1000 ljudi (neorganizovano, kao i vas na Otoci) navijaca FKS da gledaju utakmicu, ne mogu se radovati golu FKS ??? Ne mogu skandirati svojim igracima ???
Buraz, ne zelim da se svaki dan prepirem sa vama, jer toliko ocigledne stvari ne zelite da viditi... prvo parola, i kao neka "sakrivena" poruka Osimu, sad opet kao neko moze zabraniti navijacima FKS da se raduju , navijaju , skandiraju.... pa bolan ovo je vise postalo smijesno. Evo ti ne bi proslavio gol FKZ na zapadu Koseva, i vas lupam milju ??? Hajde realno, samo skontaj da je obrnuto, da se sad igra na Kosevu i da je na snazi zabrana ...
Za eventualni incident na sjeveru iskljucivi ce krivac biti komitet, (ne Osim, da se ogradim za svaki slucaj
-
ultrajvosa 1987
#1849 Re: Komitet za normalizaciju
A ziv bio kako kupujemo karte u "normalnim" uslovima za derbi na Grbavici ???ganjeta wrote:Pa nije Otoka da vas dodje 2000 hladno i kupi karte, ali eto pokušajte u inat svima.
Nikako drugacije nego hladno i 2000 milje....
Cuj pokusajte, pa jebem mu misa vidis koliko se ljudi nagura u zdenku ??? Samo sto sad nece biti u istoj, i u cemu je problem ???
- ultima_palabra
#1850 Re: Komitet za normalizaciju
Ma Otoka je skroz druga situacija. Ne možeš porediti ni zapad Koševa koji za derbi bude popunjen sa 20% kapaciteta sa punim sjeverom Grbavice. Sličnije je da porediš sa istokom Koševa... a kad bi tamo došli manijaci došlo bi do belaja 1000%ultrajvosa 1987 wrote:ultima_palabra wrote:Tačno tako... ako ga uključiš skontaćeš da bi za HZ bilo poniženje da na takav način ulaze na stadionultrajvosa 1987 wrote:Nije problem nekad i mozak ukljuciti...Zato sam i napisao da bi moglo doći stotinjak onih koje nije briga za stav grupe.
Dobro znas na sto se odnoslio "nije problem nekad i mozak ukljuciti", i poslije cega sam to upotrijebio, a za svaki slucaj posto jos isti ne zelis da koristis da ti pojasnim, belaj ... ako dodje 2000 HZ navijaci Zeljeznicara (obzirom koji ljudi tamo dolaze) nemaju sanse nikakve, i samo moli Boga, a i ja, da ne bude belaja ... Navijaci FKZ sa sjevera i juga su dvije totalno razlicite "stvari".Nadam se da sam bio jasan ???
Ponizenje ??? Koliko je bilo ljudi na Otoci ??? 1500 ??? Navijaci Olimpika ???
Cije je to ponizenje, ili je orgaznizovano dosla ona grupa koja nije htjela karte da kupi ??? Pa smijesno u svom gradu u tako malom broju doci...itd itd, znaci da ne nastavljam sa pisanjem gluposti.... jer nema potrebe, ipak i ovdje vjerujem da znas o cemu pricam.
Super , stav grupe da se ne ide, ok.. Sad nije nikakvo inacenje sa upravom Zeljeznicara, to ne moze doci 1000 ljudi (neorganizovano, kao i vas na Otoci) navijaca FKS da gledaju utakmicu, ne mogu se radovati golu FKS ??? Ne mogu skandirati svojim igracima ???
Buraz, ne zelim da se svaki dan prepirem sa vama, jer toliko ocigledne stvari ne zelite da viditi... prvo parola, i kao neka "sakrivena" poruka Osimu, sad opet kao neko moze zabraniti navijacima FKS da se raduju , navijaju , skandiraju.... pa bolan ovo je vise postalo smijesno. Evo ti ne bi proslavio gol FKZ na zapadu Koseva, i vas lupam milju ??? Hajde realno, samo skontaj da je obrnuto, da se sad igra na Kosevu i da je na snazi zabrana ...
Za eventualni incident na sjeveru iskljucivi ce krivac biti komitet, (ne Osim, da se ogradim za svaki slucaj) i njihova presmijesna odluka....
Ako bi došlo 1000 ljudi neorganizovano, to bi uglavnom bili ljudi kojima se gleda utakmica i nije im do belaja.
Kako god, moglo bi doći do neprirodne situacije i vjerujem da će se odluka izmijeniti