Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#1826 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Pade mi na pamet.

Mi smo u kvalifikacijama za SP 2010 igrali sa Spanijom i Portugalom. Poslije je na SP Spanija izbacila Portugal.
U ovim kvalifikacijama, igrali smo sa Francuskom i Portugalom. Spanija je izbacila Francuze, a sljedecu igraju sa Portugalom.

Sta je sljedece? Grcka izbacuje Portugal, pa docekuje Francuze? :roll:

:-?
BHF80

#1827 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF80 »

jeza u ledja wrote:Pade mi na pamet.

Mi smo u kvalifikacijama za SP 2010 igrali sa Spanijom i Portugalom. Poslije je na SP Spanija izbacila Portugal.
U ovim kvalifikacijama, igrali smo sa Francuskom i Portugalom. Spanija je izbacila Francuze, a sljedecu igraju sa Portugalom.

:thumbup:
limeni

#1828 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

jeza u ledja wrote:Pade mi na pamet.

to pokazuje da su spanija, portugal i francuzi bolji od nas sto i nije neka sramota jer su ljudi stvarno dobri..
ako se pogleda da smo u zadja dva ciklusa iza nas ostavili jednu tursku,rumuniju,belgiju i bjelorusiju ( estoniju, albaniju i ostale necu ni da pominjem) moze se reci da smo ipak napredovali zadnjih godina..imali smo i prije dobrih igraca (barbarez,salihamidzic,kodro,baljic,bolic...) ali smo cesto bili na 4. mjestu u grupama..
Edin H.

#1829 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Delegati ponovo ignorisali zahtjeve FIFA-e i UEFA-e, pa su odluku o statutu ostavili za period nakon Izborne Skupštine

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... nadno.html

Godinu i po nakon što je preživio kliničku smrt i suspenziju FIFA-e i UEFA-e, bh. fudbal ponovo je u ćorsokaku, i to opet zbog statuta, čije izmjene i dopune, koje zahtjevaju međunarodne fudbalske asocijacije, delegati Skupštine NSBiH na jučerašnjem sedmosatnom zasjedanju u Sarajevu, nisu usvojili.

Pošto je od samog početka bilo jasno da izmjene i dopune statuta neće podržati niti jedan entitet, delegati su se na kraju složili da je bolje da se, umjesto da ih odbiju i izazovu gnjev FIFA-e i UEFA-e, o sportnim tačkama prijedloga (a to su gotovo sve), izjasne nakon Izborne Skupštine NSBiH u novembru ove godine.

Osim: Kao da smo lopovi

Najviše rasprave bilo je na tačkama dnevnog reda koje su se odnosile na finansijski i revizorski izvještaj za 2011. i budžet za 2012. godinu. U prošloj godini, prihodi NSBiH iznosili su 9.935.000 KM, a rashodi 9.774.602 KM. Kada je riječ u budžetu za ovu godinu, planiraju se prihodi od 9.469.800 KM, do bi rashodi trebali biti manji za 433.800 KM.

Uprkos pozitivnom rezultatu, rasprava o finansijama bila je duga, a delegati su redali kritiku za kritikom, kačeći se na sve što im u izvještaju nije bilo po volji, što je u jednom trenutku iznerviralo Osima.

- Vi se u budžetu gađate hiljadama maraka i kritikujete, a niko ne pita otkud nam 35.000 maraka da organizujemo ovo zasjedanje i platimo vam ručak. Većinom ste političari, pa zašto onda vi ne pokucate na nečija vrata i ne tražite pare, već se ponašate isto kao da se nama ovdje j... za sve. Kao da smo lopovi - rekao je Osim.

:-)
ANTIDAYTONAC

#1830 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ANTIDAYTONAC »

sarajevomd wrote:Ognjen Vranješ na svom vjencanju sa zastavom maticne zemlje pod rukom....SRBIJE!!

NIkad napretka dok se kroz reprezentaciju zeli prodati, a ne ginuti 100%!!
Gori su oni koji su ga pozvali da igra za drzavu koju ne voli,.Stojan je pokazao kaoji je kloc u utakmici sa Meksikom,...
ganjeta

#1831 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

ANTIDAYTONAC wrote:
sarajevomd wrote:Ognjen Vranješ na svom vjencanju sa zastavom maticne zemlje pod rukom....SRBIJE!!

Gori su oni koji su ga pozvali da igra za drzavu koju ne voli,.Stojan je pokazao kaoji je kloc u utakmici sa Meksikom,...
:lol: :D
ANTIDAYTONAC

#1832 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ANTIDAYTONAC »

ganjeta wrote:
ANTIDAYTONAC wrote:

:lol: :D
Ognjen ili Stojan nema razike obadvojica ljube zastavu susjedne drzave,nijanse ne mijenjaju fakte kada je u pitanju igra,..... :lol: :lol: :lol:
rajv0sa

#1833 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by rajv0sa »

-
Last edited by rajv0sa on 02/07/2013 00:54, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#1834 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Medunjanina i Štilića sele od 20-e godine u Bundesligu. I imam osjećaj da će i u tridesetoj godini, kad još uvijek budu igrali za osrednje klubove osrednjih evropskih liga za njih postojati ''interes'' iz Bundeslige, prvenstveno Monchengladbacha, Werdera i HSV-a.
todd_smith

#1835 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Image

da nam je slican dres :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1836 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Ovo meni više liči na polo majicu :mrgreen:
todd_smith

#1837 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

mislim da su od Francuza dres uzeli i samo nas grb stavili :mrgreen:

kako god bolje nego onaj novi "zebrasti" dres :mrgreen:

ovo je meni najdrazi/najbolji sto sam ove godine vidio

Image

Samo malo svijetlija plava, i zlatno zuta ova, cista 10tka :mrgreen:
Romanista 101%

#1838 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

Faruk Hadžibegić: Moguće je da nas FIFA i UEFA izbrišu iz članstva

U Nionu i Ženevi su razočarani razvojem situacije, kaže Hadžibegić...
Zbog kraha nedavne Skupštine N/FSBiH, koja nije podržala nove fudbalske reforme, do kraja sedmice će u kuću bh. fudbala biti dostavljen stav FIFA-e i UEFA-e.

- Ne znam tačan dan, ali do kraja sedmice ćemo sigurno dobiti odgovor zbog odbijanje novih izmjena i dopuna Statuta N/FSBiH, te zajedničkih liga u malom i ženskom fudbalu. U Nionu i Ženevi su razočarani razvojem situacije, kaže ambasador bh. fudbala
Faruk Hadžibegić u intervjuu za Avazov "Sport".

- Po njihovom tumačenju, ovo je povratak unazad. Čini mi se da u Ženevi i Nionu ovu novonastalu situaciju razumiju manje od nas iz Komiteta. Oni su trenutno - tako da kažem, u pat poziciji, jer moraju donijeti odluke, a predstojeće kvalifikacije za Mundija 2014 počinju za nešto više od mjesec i po.

Znači, ponovo očekujete sankcije, suspenziju...

- Mislim da smo sada u goroj situacija od one koja je prethodila formiranju Komiteta za normalizaciju. U svakom slučaju, najgore je to što smo definitivno izgubili ono malo povjerenja koje smo stekli u minulih nešto više od godinu. Bojim se definitivne eliminacije.

Možete li biti malo konkretniji?

- Mislim na zabranu nastupa u predstojećim kvalifikacijama, a može se dogoditi da naš Savez izbrišu iz članstva u FIFA-i i UEFA-i. U tom slučaju N/FSBiH bi prvo bio totalno rasformiran - izbrisan gumicom, a onda bi slijedila ponovna borba za prijem u članstvo i tako dalje.
U Nionu i Ženevi uvijek imaju tu mogućnost, kako za naš, tako i svaki drugi savez...

- Njima nikako nije jasno kako neko može da izigrava potpisane dogovore. Evidentno je da mi uvijek imamo neku svoju teoriju, taktiku, pitanje, potpitanje, ali i stavove koji se mijenjaju. Svi deklarativno govorimo da radimo u interesu fudbala, a najbitnije je to da sam ja tu. Svi pitaju što mene nema tu. IMT - ima li mene tu. Ili, što ti, a ne ja. Nevjerovatno je to što smo poslije suspenzije i povratka u takmičenje, te dobijenih puno procesa, sređivanja finansija... došli u ovu situaciju. Jednostavno, u FIFA-i i UEFA-i ne znaju šta mi hoćemo, za kraj kaže Hadžibegić.

Ponuda iz Kine

Hadžibegić je preko Sindikata trenera Francuske dobio ponudu da preuzme kineski Šangaj.

- U igri je nekoliko trenera... U toku su dogovori, pregovori, pa ćemo vidjeti šta će biti, kaže Hadžibegić, koji ipak priznaje da mu je trenutno prioritet rješavanje pat pozicije u N/FSBiH
Muhamed Đakmić

#1839 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Sere i Faruk, nije ni on čist sekunde po ovom IMT. Prvo treba da kaže iz kojih je pobuda došao u Savez.

Inače, jebo ovo, opet će kao i prošli put biti, tresla se gora, rodio se miš. Komitet jeste donio dosta dobrog, ali su i njemu u većini situacija ruke bile vezane, vidjelo se da su primorani da idu na kompromis sa ovim divljacima koji jedva čekaju da sve blokiraju. Ne znam kako naši ne mogu izlobirati kod Uefe da malo jebe mater Fudbalskom savezu RS-a, ovi ne mogu biti toliko jaki u krugovima Uefe, haman da se niko od uticajnih srpskih radnika ne bi blamirao dajući podršku FSRS u institucijama Uefe. Ili su naši nesposobni, ili je Uefa totalno nezainteresovana da riješi ovu situaciju. Prije da će biti ovo drugo, ne shvataju oni da troprstašima nije u interesu prosperitet njihovog fudbala nego propadanje bosanskohercegovačkog. Treba im lijepo zabraniti da igraju bilo kakve međunarodne utakmice, pod pokroviteljstvom bilo kojeg saveza, i to na najmanje 4-5 godina, pa kad propadnu totalno, nek vide šta su sebi napravili. Ali ne bi njih ni to opametilo :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1840 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

UEFA nece da se mijesa u unutrasnje uredjenje naseg Saveza. Oni su jasno rekli, rijesite sto smo vam zacrtali. Boli njih neka stvar sto FSRS za svaku sitnicu ucjenjuje Komitet. Yebo ti to kad oni imaju pravo veta na bilo koju odluku Saveza. :x
Cuj problem zajednicka malonogometna i zenska liga?! :shock: Sto, ne mogu igrati Marija i Fatima zajedno ili jedna protiv druge? :oops:
Ako nam pederi shebu kvalifikacije za SP, trebaju nasi klubovi sami istupiti iz ove ushrane lige :x
Muhamed Đakmić

#1841 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:UEFA nece da se mijesa u unutrasnje uredjenje naseg Saveza. Oni su jasno rekli, rijesite sto smo vam zacrtali. Boli njih neka stvar sto FSRS za svaku sitnicu ucjenjuje Komitet. Yebo ti to kad oni imaju pravo veta na bilo koju odluku Saveza. :x
Cuj problem zajednicka malonogometna i zenska liga?! :shock: Sto, ne mogu igrati Marija i Fatima zajedno ili jedna protiv druge? :oops:
Ako nam pederi shebu kvalifikacije za SP, trebaju nasi klubovi sami istupiti iz ove ushrane lige :x
Mi smo apsolutno u pat poziciji i za tu pat poziciju je kriva isključivo Uefa jer neće da odredi krivca već smatra da je krivica jednaka na obje strane. Njima ( FSRS ) i jeste cilj da nas na ovaj način blokiraju jer prvi put kad naši dignu glas, oni će se početi žaliti na ugroženost i tražiti priznanje od Uefe, a koliko ih Uefa trpi, ni to me ne bi iznenadilo. Ili će pokušati nekako da se uguraju pod ingerencije saveza Srbije.

Praktično, bar kako se trenutno situacija razvija, nama ostaje da šutimo i trpimo, ili da dignemo glas, ako je ikako moguće istjeramo ih i time im pružimo mogućnost da se odvoje od našeg saveza.

Hvala Uefa, hebo vam Platini svima i mater i oca.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1842 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Sarajevo1946 wrote:
Tomahawk11 wrote:UEFA nece da se mijesa u unutrasnje uredjenje naseg Saveza. Oni su jasno rekli, rijesite sto smo vam zacrtali. Boli njih neka stvar sto FSRS za svaku sitnicu ucjenjuje Komitet. Yebo ti to kad oni imaju pravo veta na bilo koju odluku Saveza. :x
Mi smo apsolutno u pat poziciji i za tu pat poziciju je kriva isključivo Uefa jer neće da odredi krivca već smatra da je krivica jednaka na obje strane. Njima ( FSRS ) i jeste cilj da nas na ovaj način blokiraju jer prvi put kad naši dignu glas, oni će se početi žaliti na ugroženost i tražiti priznanje od Uefe, a koliko ih Uefa trpi, ni to me ne bi iznenadilo. Ili će pokušati nekako da se uguraju pod ingerencije saveza Srbije.

Praktično, bar kako se trenutno situacija razvija, nama ostaje da šutimo i trpimo, ili da dignemo glas, ako je ikako moguće istjeramo ih i time im pružimo mogućnost da se odvoje od našeg saveza.

Hvala Uefa, hebo vam Platini svima i mater i oca.
UEFA jeste kriva za pat poziciju, ali oni gledaju u Savez BiH, njih ne zanima FSRS, u tome je problem. Kad se ne usvoji bilo sta sto UEFA trazi, nije kriv FSRS, nego NS/FSBiH :oops:
Tesko da ce dobiti priznanje 'svog' saveza, ali ovako imaju poziciju da zayebaju :x
Najgore sto ni sutnja nije rijesenje, jer se neke stvari traze od saveza, a ovi majmuni ne daju :x i onda UEFA kaze: sad ce vam biti sikter! :roll:
Muhamed Đakmić

#1843 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Pa kriva je Uefa samom činjenicom što neće da prihvati da je situacija kompleksna i da ih primora da nešto naprave. Ovo sve pod uslovom da su naši jasno prikazali situaciju Uefi onakvom kakva jeste, ako nisu onda je krivica na njima.

Jedan banalan primjer, zada tebi i meni profesor da zajednički radimo projekat. Ti uradiš svoj dio, ja svoj dio ne pipnem. Profesor nas obori obojicu. Zasluženo, samo, ako ti kažeš da si ti svoj dio uradio, a mene nisi mogao nikako motivisati da svoj dio uradim, i profesor te svejedno obori, onda je taj profesor kreten.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1844 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Sarajevo1946 wrote:Pa kriva je Uefa samom činjenicom što neće da prihvati da je situacija kompleksna i da ih primora da nešto naprave. Ovo sve pod uslovom da su naši jasno prikazali situaciju Uefi onakvom kakva jeste, ako nisu onda je krivica na njima.

Jedan banalan primjer, zada tebi i meni profesor da zajednički radimo projekat. Ti uradiš svoj dio, ja svoj dio ne pipnem. Profesor nas obori obojicu. Zasluženo, samo, ako ti kažeš da si ti svoj dio uradio, a mene nisi mogao nikako motivisati da svoj dio uradim, i profesor te svejedno obori, onda je taj profesor kreten.
Da. U ovoj situaciji taj kreten profesor je UEFA. Zasto? Oni misle da su sve rijesili Komitetom. To sto zadatak nije izvrsen, nije kriv Jovan iz Banja Luke, Josip iz Mostara, Mujo iz Sarajeva. Sad se tek vidi da je zamka s Komitetom nesto kao i Dejtonski sporazum, rijesenje koje te drzi u pat poziciji.
Fora je da je profesor dao zadatak koji Savez mora rijesiti, dao je sredstvo - Komitet, koji se izgleda nista ne pita, vec mora moljakati, pa ako se ovi smiluju, usvoji se, ako im nije cejf, slikaj se :roll:
Niko ne pita sto ucenik iz Banja Luke ne zeli da obavi svoj dio zadatka. Mislim da ne pije vode ako neko iz Saveza (Komiteta) kaze:''znate sta, vi iz UEFE, ovi iz FSRS su ti koji koce, koji nece da se dodje do rijesenja''.
limeni

#1845 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

ma i treba nam ukinuti i ligu i reprezentaciju kada se samo brukaju jebo im ja sve po spisku sta nam vrijedi ova liga kada ne valja kurcu isto amateri..i reprezentacija nam nije puno bolja, fol je imamo a nikada se ne kvalifikujemo nema nas na mapi :(
muhafuca

#1846 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by muhafuca »

Ma libo komteta - sto duze svo ovo za..bavanje
traje njima vise plata lijeze - ko njih uopste placa - UEFA ili Nas Savez ?
Zgec Lezda

#1847 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zgec Lezda »

Sad bi nam pravo sjelo da nas izbace.. Kada smo dobili najbolju grupu ikada.
Infaze Studio

#1848 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Zgec Lezda wrote:Sad bi nam pravo sjelo da nas izbace.. Kada smo dobili najbolju grupu ikada.
O tome se i radi. RS Ciganija se boji da se Bosna i Hercegovina nebi plasirala na Svjetsko Prvenstvo, jer, realno govoreci, imamo najvecu sansu do sada, gledajuci snagu protivnika u grupi.
ganjeta

#1849 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

http://reprezentacija.ba/top-vijest/713 ... jeeni.html

Vratite nam Sulju, Ilju i Muniba... :zzzz:
MightyMatch

#1850 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MightyMatch »

ganjeta wrote:http://reprezentacija.ba/top-vijest/713 ... jeeni.html

Vratite nam Sulju, Ilju i Muniba... :zzzz:
Oni nece ali je zato skoro kompletna ekipa iz manjeg entiteta spremna da se vrne,samo sto nisu.
Post Reply