Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#1826 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

pa mozes se prvo malo "podmazat " :lol: :lol: :lol: kakvim gelom za tusiranje i zagrabit morske soli sakom i deri......(ovo ako ti bas ekstremno deranje treba )
drekalica28

#1827 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

bez_ideje wrote:pa mozes se prvo malo "podmazat " :lol: :lol: :lol: kakvim gelom za tusiranje i zagrabit morske soli sakom i deri......(ovo ako ti bas ekstremno deranje treba )
ma..."derem" se ja četkom svaki put.
ali nešto kontam....da mi je ono dubinski sve fino izribat. :oops:
da potpomognem ono polugodišnje obnavljanje tkiva. :mrgreen:
Artemida84

#1828 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Artemida84 »

Zvoncica123 wrote:
Artemida84 wrote:Da, prijateljica sebi kupovala nesto pa sam se i ja ubacila u narudžbu :-D . I sa njihove stranice mozes isto naručiti. Joj jedva cekam da ga probam..... :mrgreen: :mrgreen:
Nisam vidjela da salju i nama, moram detaljnije pregledati stranicu. Svidja mi se ovaj cokoladni body butter.
Mislim da sam negdje vidjela da salju, ali ne znam ni ja sad, ja odmah na e bay i trazila :mrgreen: :mrgreen: . Ali imaju on line shop i u Austriji pa pogledaj tu, mislim da bi oni trebali slati.... Joj meni se sve svidja, pocet cu sa butterom pa vidjet cemo sta ce biti sljedece ..... :-D :-D
mumy

#1829 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mumy »

drekalica28 wrote:
bez_ideje wrote:pa mozes se prvo malo "podmazat " :lol: :lol: :lol: kakvim gelom za tusiranje i zagrabit morske soli sakom i deri......(ovo ako ti bas ekstremno deranje treba )
samo se nemoj prepasti kad se pogledas u ogledalo :D
Angel_of...

#1830 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Angel_of... »

drekalica28 wrote:Cure, treba mi jedan baš dobro grub piling za tijelo.
Imate li kakav prijedlog za gotov piling da se kupi ili možda nešto iz kućne radionice? :)
1.maslinovo ulje+palenta
2.maslinovo ulje+secer
3.maslinovo ulje+morska sol ( ja imam osjetljivu kozu,pa mi je sol pregruba)
Ako ne volis maslinovo ulje, stavi gel/kupku za kupanje :D
drekalica28

#1831 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

mumy wrote:
drekalica28 wrote:
samo se nemoj prepasti kad se pogledas u ogledalo :D
ma znam. bit ću ko očerupana koka. :mrgreen:
pin-up

#1832 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

Angel_of... wrote:
Imate li kakav prijedlog za gotov piling da se kupi ili možda nešto iz kućne radionice? :)
1.maslinovo ulje+palenta
2.maslinovo ulje+secer
3.maslinovo ulje+morska sol ( ja imam osjetljivu kozu,pa mi je sol pregruba)
Ako ne volis maslinovo ulje, stavi gel/kupku za kupanje :D
Meni odgovara i kukuruzno brašno + med
frfi.

#1833 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

ja napravim jednom sedmicno-mozda i jednom u 10 dana limun+secer, jako malo limuna i puno secera-posto se secer brzo topi, to mi je najbolje dosad :D
koristila sam prije toga secer+voda, secer+kafa+voda(ooodlicno mirise al mi koza nije bas najbolje reagovala ne znam sto), palenta+maslinovo(bude mi premasno smori me, ali koza bude predobra-ako imas zivaca :-D ) ugl. limun + secer mi je dosad najbolje :)
Loulou

#1834 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Loulou »

frfi. wrote:ja napravim jednom sedmicno-mozda i jednom u 10 dana limun+secer...
... ugl. limun + secer mi je dosad najbolje :)
Kandee je kraljica! Obožavam njene clipove; makeup, hair care, skin care...

frfi.

#1835 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

gledala sam to ali ja ne radim ovako-ona to nesto sa tufercicem tapka nesto nesto :-D

ja sam saznala za ovo limun+secer na nekom portalu, a posto sam dotad koristila vodu+secer odlucila da probam sa limunom..(procitala sam negdje da moze i sa bilo kojim citrusom) ugl ja uzmem neku zdjelicu, naspem pravo malo limuna-mozda 1/6 od onog sto iscijedim(od ostatka napravim sok :-D ) i onda dodajem secer dok ne dobijem masu neke gustine koja mi odgovara.. s tim sto to dodajem pomalo-tj. prvo naspem da potopi sav limun pa dodajem pomalo :-D i onda trljenzi trljenzi :-D :-D :D
Čudna sorta

#1836 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Čudna sorta »

Iz kućne radinosti meni je najbolji: morska so krupna, maslinovo ulje i med... nijedan gotov kupovni nije ni približno dobar... Sa sećerom i limunom nisam probala, a mogla bih, dali ste mi ideju :)
frfi.

#1837 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

ima li jos neki recepAt sa morskom soli a da ne ukljucuje maslinovo? :D
alica.k

#1838 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

frfi. wrote:ima li jos neki recepAt sa morskom soli a da ne ukljucuje maslinovo? :D
samo med i so :)
voda i so.
kupka i so.
i tak dalje :)
nera18

#1839 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

ako ces kupovat, oriflame spa...grub je uzasno i avon spa narandza i ensto... odlicni su...
anelie

#1840 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by anelie »

ovo za limun i secer je nekidan govorio i dr.oz na hrt-u,kaze dobro za ruke i pigmentacijske mrlje i kao piling,ja i zaboravila za to,dobro ste me podsjetile,probat cu odmah veceras.

a sto se maslinovog tice,pazite se u kadi,bude klizavoooo :lol:
drekalica28

#1841 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

super ideje! :thumbup: hvala cure! :)

sutra ću probati limun i šećer.
a onda je sljedeći na planu maslinovo ulje i palenta. ;-)

ja sam to nekada pravila kao piling za lice.
bjelance, palenta i tek koja kap maslinovog ulja.
antic

#1842 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by antic »

Moze li mi neko preporuciti neki welness centar ili bilo sta slicno sa dobrom masazom u Sarajevu prvenstveno?? :-D
swirl

#1843 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

antic wrote:Moze li mi neko preporuciti neki welness centar ili bilo sta slicno sa dobrom masazom u Sarajevu prvenstveno?? :-D
Imas super masazu u solarijumu Ema na Grbavicim tj. Kovacici.
Michun

#1844 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

swirl wrote:
antic wrote:Moze li mi neko preporuciti neki welness centar ili bilo sta slicno sa dobrom masazom u Sarajevu prvenstveno?? :-D
Imas super masazu u solarijumu Ema na Grbavicim tj. Kovacici.
evo imas na kuponu ponudu za relax masazu za 19 KM pa pogledaj...
sary

#1845 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by sary »

Pitanje za Alicu

Koliko sam shvatila tvoja mama radi u apoteci,
mozes li se molim te raspitati za preparatinu kozmetiku skin doctors.
Prodaje se samo u apotekama, to do sada nisam vidjala pa me interesuje da li je tvoja mama upoznata sa kvalitetom tih krema i njeno misljenje o njima ?

Hvala :-D
Michun

#1846 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

sary wrote:Pitanje za Alicu

Koliko sam shvatila tvoja mama radi u apoteci,
mozes li se molim te raspitati za preparatinu kozmetiku skin doctors.
Prodaje se samo u apotekama, to do sada nisam vidjala pa me interesuje da li je tvoja mama upoznata sa kvalitetom tih krema i njeno misljenje o njima ?

Hvala :-D
e da, bas am juce apoteci vidjela i razmisljam valja li ovo sta :shock:
alica.k

#1847 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

njoj se to svidja, al nismo nijedna probale. nego eto, valjda joj je bila ona promotorka i znate i sami kako to ide...nista dok se ne proba.
sary

#1848 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by sary »

alica.k wrote:njoj se to svidja, al nismo nijedna probale. nego eto, valjda joj je bila ona promotorka i znate i sami kako to ide...nista dok se ne proba.
Hvala na trudu.
Namjeravam nesto kupiti, pa vam javim kada probam :dance:
girl

#1849 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

djevojcice, htjela bih da vas nesto pitam, evo ja listam stranice, vjerujem da cu nesto naci, ali i da vas pitam. imam prilicno masnu kozu i kosu iako nemam problema s aknama, poneka se pojavi u PMSu ali nista znacajno, mitesera ima dosta iako nisu nesto preveliki, i uglavnom su na T zoni, i pore su mi vidim poprilicno se prosirile sto mi se ne svidja probala sam ja neke kremice, i to ali do sad sam zakljucila da je najbolje ako kremu samo stavim ujutro a navecer samo da se umijem kakvom pjenom ili pilingom. eo ak o imate kakav prijedlog za njegu ovakve koze prihacam. i kakve kreme vi koristite za njegu ovakve koze? :D pretpostavljam da bi mi godilo ovo nesto s limunom pa cu to malo probati, iako posteno da vam kazem nisam bas odusevljena kako mi koza reaguje na vocne kiseline. probat cu malo s limunom pa da vidimo. cini mi se da bi ova avene emulzija mogla pomoci pa cu ja da je kupim da malo probam i s tim.

veci problem mi je kosa koja se stvarno brzo masti :( klasicni problem, na vrhovima je suha ali tjeme se jako brzo masti - sto znaci drugi dan od pranja je vezem, nije prestrasna , nije ni lijepa, ali je ipak svezem, a treci perem. farbam je otprilike na 2 mjeseca i mozda jednom u pola godine ili jednom godisnje uradim pramenove, nije sad da je nesto strasno tretiram. sve je to pogorsano hormonima koje trenutno trebam da pijem, pa eto imate li kakav prijedlog kako da sredim tu kosu ? znate ono na kraju ovako dugog posta dodje, unaprijed zahvalna:D
prelistat cu ja stranice svakako da cisim sta ste pisali do sad na ove teme :D
a, da, zagazila sam tridesetu :D i ne koristim kreme protiv bora, sve su mi premasne :(
wewa

#1850 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by wewa »

girl, i sama sam ti tak'a :)
za kosu nisam nasla lijek, a ja svoju ne bojim niti sam ikad... sto se krema tice, meni jako gode alverde kreme, konkretno ova s goji bobicama protiv bora za 30+. jako je i povoljne cijene pa covjeku nije zao ako promasi izbor.
Post Reply