korisnicc wrote:Predzadnja slika
Ovo je samo jedan maleni dio Schönbrunna, sav prostor oko dvoraca je ovakav u nedogled. Ovo mi je najljepše mjesto koje sam posjetio u Beču.
Moderator: anex
korisnicc wrote:Predzadnja slika
dankeVitezanin wrote:

Auto ti je u Rimu višak zbog restrikcija za gradsko jezgro. Ako imaš gdje u Splitu ostaviti auto, sjedni na trajekt (ide u 22.00 ako se dobro sjećam) - uzmi kabinu za spavanje i u Ankoni fino na TrenItalia Eurostar do Rima. Manja će ti patnja biti (ako kontaš samo po Rimu hodati a ne ići na izlete do Toskane ili do Pompeja i sl.)Namce wrote:Ja bih išao u Rim iduce sedmice autom i to trajektom iz Splita za Anconu...jel neko vec isao tom rutom da me uputi detaljnije? Hvala
Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk
Tačno tako. Govorim iz iskustva, to mi je jedno vrijeme bio drugi domAstrix wrote:Bio sam u Rimu prije dvije godine za Novu Godinu, kod prijateljice koja tamo živi i mogu ti reći da je besmisleno ići tamo autom pogotovo ko nije od tamo. Strasne guzve svuda, rimljani nenormalno voze, tesko je parking naći i kao što ovaj iznad reče u samom centru voze samo taksisti i mislim gradski prevoz. Živa patnja.

Sad mi pade na pamet...ako iko bude isao kad ulazis u Petru (ova prva slika)na ulazu te pitaju gdje si odsjeo ako nespavas u lokalnom hotelu onda je ulaz nesto papreno..100 $, ali ako kazes da spavas onda je 50$Curve wrote:evo i od mene par slika iz Jordana
Petra
Ova dolina smrti....je li to ona dolina sto je sniman onaj film, mislim da je u pitanju Seraphim Falls?exliberal-ex wrote: dolina smrti
kako sam izgrio ovdje ...ovo me gospoja uslikala prije nego sto je pobjegla u auto
ne bas citam taj film je sniman na lokacijama u novom mexicoTomahawk11 wrote:Ova dolina smrti....je li to ona dolina sto je sniman onaj film, mislim da je u pitanju Seraphim Falls?exliberal-ex wrote: dolina smrti
kako sam izgrio ovdje ...ovo me gospoja uslikala prije nego sto je pobjegla u auto
Ok, hvala ti.exliberal-ex wrote: ne bas citam taj film je sniman na lokacijama u novom mexico
ne znam odakle ti to, cijene nikad nisu bile u $ uvjek su u JD, u petri sam dosad bio 3xexliberal-ex wrote:Sad mi pade na pamet...ako iko bude isao kad ulazis u Petru (ova prva slika)na ulazu te pitaju gdje si odsjeo ako nespavas u lokalnom hotelu onda je ulaz nesto papreno..100 $, ali ako kazes da spavas onda je 50$Curve wrote:evo i od mene par slika iz Jordana
Petra
Mene pitali gdje si ja rekoh ovdje , u kojem hotelu...movenpick, evo vidite karticu ah hvala....a ja bio u movenpick-u u aqabi...jebiga osta stocka u djepu
ovo mi rekao beduin kod kojeg sam spavao u wadi rum-u

Ma lakse mi pisat , a dinar je bio isto ko i $ kad sam ja bio znaci 100 dinara 100 $Curve wrote:exliberal-ex wrote:ne znam odakle ti to, cijene nikad nisu bile u $ uvjek su u JD, u petri sam dosad bio 3xCurve wrote:evo i od mene par slika iz Jordana
Sad mi pade na pamet...ako iko bude isao kad ulazis u Petru (ova prva slika)na ulazu te pitaju gdje si odsjeo ako nespavas u lokalnom hotelu onda je ulaz nesto papreno..100 $, ali ako kazes da spavas onda je 50$
Mene pitali gdje si ja rekoh ovdje , u kojem hotelu...movenpick, evo vidite karticu ah hvala....a ja bio u movenpick-u u aqabi...jebiga osta stocka u djepu
ovo mi rekao beduin kod kojeg sam spavao u wadi rum-u
na ulazu pokazujes dokument, ako si stranac onda ti je ulaz 50 JD (cca 130 KM) a za jordanske gradjanje, 1-2 JD.
prvi put sam se provukao na rodjakovu licnu, drugi put sam vec morao platit cijenu za stranca
Vrijedi i sigurno ces se pokajati ako ne odes.Curve wrote:Pitanje jedno za forumase koji su putovali u Pariz.
Kontam agencijski ici aBd, vidim ponudu zadnji dan u Dineylandu 70€
Sad pitanje vrijedi li? Sta sve tu dodje u sklopu cijene, sta jos moras? Kako se ide agencijski manje dana se bude,jel mi bolje po Parizu obilazit neg u Disneylandu?
Ugl hocul se pokajat ako ne odem
Ps. Ne znam jel vazno al termin putovanja je nova godina
Kad si ti bio? Jer cuo sam da zimi ne radi dosta tih stvari unutar dsneylandaVenomousV wrote:Vrijedi i sigurno ces se pokajati ako ne odes.Curve wrote:Pitanje jedno za forumase koji su putovali u Pariz.
Sad pitanje vrijedi li? Sta sve tu dodje u sklopu cijene, sta jos moras? Kako se ide agencijski manje dana se bude,jel mi bolje po Parizu obilazit neg u Disneylandu?
70€ ti je ulaz u Disneyland a unutra su sve voznje besplatne. Placas jedino ako ces tamo sta jest', pit' i kupovat'.
BilaCurve wrote:Kad si ti bio? Jer cuo sam da zimi ne radi dosta tih stvari unutar dsneylandaVenomousV wrote:Vrijedi i sigurno ces se pokajati ako ne odes.Curve wrote:Pitanje jedno za forumase koji su putovali u Pariz.
70€ ti je ulaz u Disneyland a unutra su sve voznje besplatne. Placas jedino ako ces tamo sta jest', pit' i kupovat'.
Dizniland je glupostCurve wrote:Pitanje jedno za forumase koji su putovali u Pariz.