Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1826 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ma joj, moze se i sama farbat, sto placat za nest sto mozes sam uradit? stvarno nista lakse.
kakav nered

#1827 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kakav nered »

alica.k wrote:
Zelena Carapa wrote:Cure moje a Boga mi i zene, nemojte sebi dozvoliti da vam se vide sijede - nista vam ne dodaje godine kao bijela kosa. Bolje malo promjeniti zivotne navike. Bar ja tako mislim. :wink:
ma treba imat dobre gene :)
al u pravu si. meni nema nista gore nego sijede kad se vide na mladoj djevojci.
meni ne smetaju... imam 30 godina, ali izgledam puno mlađe čak i sa sijedima... nikad mi nitko nije dao preko 25 godina... možda mi i budu smetale nekad kasnije, ali sad za sad ih volim :) a i šta fali godinama??
možda je to što sam ih imala i kad sam bila dijete pa sam se navikla na njih... kad god bi me kao malu bolila glava mama bi mi našla po jednu sijedu dlaku :D nikad mi to nije smetalo...
Zelena Carapa

#1828 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zelena Carapa »

alica.k wrote:ma joj, moze se i sama farbat, sto placat za nest sto mozes sam uradit? stvarno nista lakse.
Slazem se. :)
Partizzanka

#1829 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

ma ja ba mogu se ja sama farbati nije meni problem

ma nisu oni bas ono sto kazes onako bijeli kako se nama cini ... i njima je kosa onako tamno plava
ima svega
svakakvi su hahaha a

helem bacit cu se ja malo na trazenje tih boja koje se ispiru a ne izrastaju :)
zamzija

#1830 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ma ja sam ti bona predložila pramenove, jer mi je drugarica imala sličan problem, pa je otišla kod frizera pa joj je preporučio upravo pramenove, da vidi kako će izgledati jer joj nije sva kosa sijeda, da se bezveze ne farba svakih 15 dana...mogu pramenovi biti i po nekoliko mjeseci... Imam ja pramenove ( ne zbog sijedih već zbog boje - ja nemam ni jednu sijedu :P ) i stvarno mi je lakše nego da farbam svakih 15 do mjesec dana - ionako se ne bih usudila sama farbati :)

A poslušaj Alicu, ovo je dobar savjet sa lush, moram i ja kupiti taj sjaj za kosu...probaj stvarno s tim stvarima prvo nego da se zalijećeš :D
alica.k

#1831 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

nije sjaj zamzija, to je maska sa nekakvim vitaminima i jajima, al kosa bude fantazija poslije.

evo sad sam pogledala, zove se H' Suan Wen Hua. maska je za suhu kosu, al je tako fino nahrani i plus ispire se tak da ne vidim ja da mi nes ima utjecaja na moju masnu kosu.
Zoya

#1832 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zoya »

sitno wrote:
Michun wrote:
drekalica28 wrote:Koja bi cijena one Rowentine rotirajuće četke? :D
100 KM ja mislim.
109KM, ja je sinoc kupila :D
Ne mogu vam opisati kako me je ucinila sretnom :!: :!: :!: :!:
Hajde postavi glavu poslije frckanja ili ravnanja kose, da mi to vidimo :D Ako je dobra kao sto na videu prikazuju, onda mi je valja narucivati.
zamzija

#1833 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

alica.k wrote:nije sjaj zamzija, to je maska sa nekakvim vitaminima i jajima, al kosa bude fantazija poslije.

evo sad sam pogledala, zove se H' Suan Wen Hua. maska je za suhu kosu, al je tako fino nahrani i plus ispire se tak da ne vidim ja da mi nes ima utjecaja na moju masnu kosu.
Joj baš baš ti hvala ! meni se znalo to dešavati s kosom što si ti opisala, ali eto nisam znala da postoji način da se vrati na prijašnje stanje...
madnessa

#1834 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

Zoya wrote:Hajde postavi glavu poslije frckanja ili ravnanja kose, da mi to vidimo :D Ako je dobra kao sto na videu prikazuju, onda mi je valja narucivati.

Kod mene je kosa kao na prvoj slici kada je malo zgužvam pri sušenju i nanesem pjenu. Pošto treniram svaki dan, oznojim se i vežem je nakon puštanja mi se i ne sviđa (valjda pjena uradi svoje). Sada mi je, nakon prvog puta baratanja sa četkom, kao na drugoj slici.

Image

Image
Michun

#1835 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

madnessa wrote:
Zoya wrote:Hajde postavi glavu poslije frckanja ili ravnanja kose, da mi to vidimo :D Ako je dobra kao sto na videu prikazuju, onda mi je valja narucivati.

Kod mene je kosa kao na prvoj slici kada je malo zgužvam pri sušenju i nanesem pjenu. Pošto treniram svaki dan, oznojim se i vežem je nakon puštanja mi se i ne sviđa (valjda pjena uradi svoje). Sada mi je, nakon prvog puta baratanja sa četkom, kao na drugoj slici.

Image

Image
sto se bona falis :D
mi sto nemam ni jednu kikicu tvoje kose ti zavidimo :-)
madnessa

#1836 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

Michun wrote:sto se bona falis :D
mi sto nemam ni jednu kikicu tvoje kose ti zavidimo :-)
Samo sam hvalila četku... Image

Image
hocunecu

#1837 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by hocunecu »

uuuuu stoooo si slatka :)

i ne fali je vise, uvalit ces me u trosak :D
madnessa

#1838 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

hocunecu wrote:uuuuu stoooo si slatka :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A niJesam ti ovo ja na sliKI. Đe bi' sebe stavila da me po ulici prepoznajete.. Identitet krijem, a ove google žeMske stavljam uporedbe radi... :oops:

Mene euforija drži otkako napravih ovaj friz sa četkom, pa se izvinjaJEM što je previše hvalim... Za mene je ovo investicija od koje očekujem povrat u cca mjesec dana (koliko bih se frizerki nadavala da me 'vako ispegla).
radenska

#1839 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Ja se sama farbam vec otprilike po godine i dobijam boju kakvu sam zeljela, nesto ovako

http://www.google.ba/imgres?q=blond&um= ... 69&bih=848

Par puta sam se sisala i fenirala u izvikanim salonima i odustala. Naplati mi sisanje i feniranje 40 KM, a na mojoj mekanoj kosi feniranje ne vrijedi jer je nakon dva dana prljava. Sad sam otkrila jedan frizerski na carsiji, zena se ubi od posla, ne moze da stigne i za sisanje i feniranje uzme 18 KM (feniranje je 8) i to mi traje isto kao i kad platim 40. Jos mi lijepo kaze koju farbu da uzmem i kakav omjer boje da stavim.
Ne znam kakva su vas iskustva ali ja jos nijednom nisma sama sebi izgorila kosu farbom.
madnessa

#1840 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

radenska wrote:Ja se sama farbam vec otprilike po godine i dobijam boju kakvu sam zeljela, nesto ovako

http://www.google.ba/imgres?q=blond&um= ... 69&bih=848

Par puta sam se sisala i fenirala u izvikanim salonima i odustala. Naplati mi sisanje i feniranje 40 KM, a na mojoj mekanoj kosi feniranje ne vrijedi jer je nakon dva dana prljava. Sad sam otkrila jedan frizerski na carsiji, zena se ubi od posla, ne moze da stigne i za sisanje i feniranje uzme 18 KM (feniranje je 8) i to mi traje isto kao i kad platim 40. Jos mi lijepo kaze koju farbu da uzmem i kakav omjer boje da stavim.
Ne znam kakva su vas iskustva ali ja jos nijednom nisma sama sebi izgorila kosu farbom.
Kad osijedim dođem ti na instrukcije. Važi? :D
Zelena Carapa

#1841 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zelena Carapa »

@ radenska, da ti ta frizerka nije u zlatarskoj ulici?? :)
radenska

#1842 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Ne zna kako se zove ulica ali gore je kod pijace Telali kod pruge hehe
drekalica28

#1843 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by drekalica28 »

sitno wrote:Tehnomarket, onaj kad se izadje i Dobrinje i krene prema RS-u (jbg, nisam sigurna kako bolje da ti objasnim...sorry)
:lol:

Sa strane kuda ide trola ili vamo gdje Imzit benzinska pumpa?
I da me ubiješ....tehnomarket još nigdje blizu Dobrinje nisam vidjela. :oops:
niko_niko_kao_ja

#1844 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by niko_niko_kao_ja »

drekalica28 wrote:
sitno wrote:Tehnomarket, onaj kad se izadje i Dobrinje i krene prema RS-u (jbg, nisam sigurna kako bolje da ti objasnim...sorry)

pretpostavljam da misli na onaj u Lukavici, kad se prodje Terex pumpa.
wild roses

#1845 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wild roses »

Ima li neko savjet kako da od tamno smeđe boje kose koju sam kanila ili farbala smeđom kanom dobijem svjetlo smeđu boju kose, imali na načina, može li se to uopšte? Frizerka kaže da bi trebala blanširati, ali mi se to neradi.
radenska

#1846 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Mislim da ces to tesko postici. Moja je kolegica se godinu dana farbala kuene nekom svijetlo smedjom ali svaka 2 mjeseca i svaki mjesec i po je isla na sisanje. Poslije raznih faza narandzaste, cudne smedje, crvene napokon ima boju kakvu hoce. Kazu da ko blajha poslije nijedna farba ne moze bez frizera.
Pasiflora

#1847 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Pasiflora »

niko_niko_kao_ja wrote:
drekalica28 wrote:

pretpostavljam da misli na onaj u Lukavici, kad se prodje Terex pumpa.
Ma da, taj (valjda se pumpa zove Terex)... sa desne strane... Ogroman je, nemoguce je ne primijetiti reklamu.
Znaci - od Imzita furaj pravo prema RS-u (sada rade onaj rondo pa je ponekad cesta zatvorena) do Terex pumpe (sa desne strane). Samo jos vrlo malo naprijed i naici ces na Tehnomarket.
Ja i objasnjavanja pravaca... :oops:
Mozda je @madnesa negdje drugo kupila (mislim da je jucer ili prekjucer rekla da ga je kupila) pa pitaj nju gdje...
madnessa

#1848 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

Ja sam kupila u Tehnomarketu kod WF Korea, 109KM.
hocunecu

#1849 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by hocunecu »

madnessa wrote:
hocunecu wrote:uuuuu stoooo si slatka :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A niJesam ti ovo ja na sliKI. Đe bi' sebe stavila da me po ulici prepoznajete.. Identitet krijem, a ove google žeMske stavljam uporedbe radi... :oops:

Mene euforija drži otkako napravih ovaj friz sa četkom, pa se izvinjaJEM što je previše hvalim... Za mene je ovo investicija od koje očekujem povrat u cca mjesec dana (koliko bih se frizerki nadavala da me 'vako ispegla).
znam da nisi na slici, mislila sam na smajlica s ogledalom :)

ako je to to, odlicna investicija
pored ulozenog novca meni je nekad vise zao vremena koje izgubim od,do i kod frizera
Michun

#1850 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

wild roses wrote:Ima li neko savjet kako da od tamno smeđe boje kose koju sam kanila ili farbala smeđom kanom dobijem svjetlo smeđu boju kose, imali na načina, može li se to uopšte? Frizerka kaže da bi trebala blanširati, ali mi se to neradi.
opet ja sa svojom frizerkom...ona ce ti odraditi to. farbace ti izrastak jednom farbom a ostatk kose drugom - da dobijes istu i da ti posvijetli. ja sam bila haman crna (zajeb) pa me spasila i izasla sam na svijetlo smedju nakon 3-4 farbanja.
sad sam srednje semdja, ko prirodna.
Post Reply