Ne kažem da se ne može naći jeftinije, ali moraš znati da i Edvin mora zaraditi plaću. Za moj pojam, 130 do 150 KM je ok cifra za takvu vrstu servisa i takvu vrstu posla.530i wrote:Pričamo o neovlaštenom servisu, popularnom među renault vlasnicima, spominjao se ranije u temi. To je bar jasno. Ja tvrdim sve vrijeme da i od te cifre 150 KM kod neovlaštenog može se proći jeftinije, samo se treba raspitati za cijene dijelova, konkretno ulja i filtera. U čemu je problem?direstraits0078 wrote:
Ti ne mozes da se odlucis o cemu pricas, o ovlastenom servisu ili o neovlastenom servisu. Ja sam ti naveo primjer ovlastenog koji ne ide ispod 200 KM za zamjenu svega nabrojanog, neovlastenog koji to sve obavi za 130-150 KM i primjer koliko to sve kosta kad sam radis i kupis dijelove.
Ne razumijem kako ti moze biti skupo kod neovlastenog servisera dobiti istu ili bolju uslugu za 50 (i/ili vise KM) jeftinije? Ako ti je to skupo, zasuces rukave, navuces rukavice, kupis alat, dizalicu, i sam servisira svoje vozilo.
@milojice
Za auto staro 5 ili 10 godina nema smisla ići u ovlašteni servis, zbog nenormalnih cijena, prije svega filtera. Za dokaz o servisiranju ima račun, kartica, neka bilješka koju izdaju i neovlašteni servisi, ako su imalo pismeni. Ko ne vjeruje i sumnja kada kupuje auto neka traži drugo...
Dobiješ i napisano šta je urađeno a i uradi se stručno.