Sarajevska zicara?
- mali Ninja
#1826 Re: Sarajevska zicara?
bravo Skaka, nek crknu dusmani 
-
made_in_sarajevo
#1827 Re: Sarajevska zicara?
Pa eto ja sam bio prije 7 dana i od tad su zatvorili fasadu, portale, vidikovac na stanici, uredili dosta okolinu da ljudi mogu uci i izadji. Tako da nije to vise bas bas gradiliste, sad je samo bas gradiliste u zatvorenom dijelu za ljudemk ultra wrote:smiješ li ti pustiti ljude u aktivno gradilište?Max Bunker wrote:Koji je kurac više svima...po svemu se mora pljunuti i svemu tražiti mana.
Ljudi, otvara se opet jedan simbol grada koji će obogatiti turističku ponudu grada Sarajeva, donijeti lovu, nama omogućiti da iz smoga izađemo na čist vazduh i sa sobom nosi neku simboliku da je grad pobijedio.
Danas, sutra nam je rođendan grada, obilježava se još godišnjica kako je Bosna postala prvak Europe...hajde barem ova dva dana budite pozitivni, jebem mu miša.
SDA smije
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1828 Re: Sarajevska zicara?
Počelo je sa "Rekla je DA" selfie u žičari.....
Primjer two: Anonimni Sarajlija uplatio milju za ulaznice koje će se djeliti onima koji nisu u mogućnosti da plate.
Primjer two: Anonimni Sarajlija uplatio milju za ulaznice koje će se djeliti onima koji nisu u mogućnosti da plate.
- karanana
#1829 Re: Sarajevska zicara?
ubise sa zicarom.
jebo ih i zicara vise.
evo kako ce izgledati, evo kako je bilo, evo ovo, evo ono...idite vise u neku stvar.
jebo ih i zicara vise.
evo kako ce izgledati, evo kako je bilo, evo ovo, evo ono...idite vise u neku stvar.
- dječak sa šibicama
#1830 Re: Sarajevska zicara?
neka se voza ko hoce, ja ne ulazim dok ne zavrse sve... i jebo ih zicara, ne vjerujem da se igdje na planeti ovoliko histerise oko neke zicare, da je u Kalesiji napravljena do Visa, pa da razumijem ushit stanovnika
- So What!
#1831 Re: Sarajevska zicara?
JP Sarajevo: Kasno smo dobili građevinsku dozvolu za žičaru, radove ćemo završiti za dva mjeseca
Dugo očekivana Trebevićka žičara od sutra će ponovo biti u funkciji. To znači da će Sarajlije, ali i ostali građani BiH, kao i turisti, moći uživati u vožnji iznad Sarajeva nakon više od 20 godina. Međutim, svi radovi vezani za žičaru nisu završeni, prvenstveno ulaz i izlaz, a iz JP Sarajevo to pravdaju činjenicom da su građevinsku dozvolu dobili tek 1. septembra.
Naš fotograf je zabilježio kakvo je stanje uoči svečanog puštanja u rad.
"Nije sve završeno jer smo građevinsku dozvolu za gornji i donji objekt dobili 1. septembra, to je već pred kraj građevinske sezone, ali imali smo sreću jer je zima bila blaga i nismo radili samo sedam dana. Žičara je završena brzo s obzirom na građevinsku dozvolu, a druge stvari će se završavati usput", kazao nam je izvor iz JP Sarajevo.
Iz preduzeća u čijoj je žičara nadležnosti mole građane za strpljenje, istučući da bi radovi trebali biti kompletirani za dva mjeseca. Međutim, neki jedva čekaju da uživaju u simbolu Sarajeva, ali se žale da im je pristup onemogućen. Tim povodom redakciji portala Klix.ba obratili su se korisnici Centra za zdravo starenje koji su prije nekoliko dana pokušali otići na žičaru, ali su ih u tome spriječile stepenice, odnosno nepostojanje adekvatnog pristupa za osobe koje se otežano kreću ili koje su u kolicima.
"U naredna dva mjeseca će biti još posla oko objekata. Siguran prolaz za putnike će biti osiguran, kao i ulaz na gradilište i izlas iz njega te sam prijevoz. Međutim vanjsko uređenje i uređenje objekata do kraja te upotrebna dozvola za objekte, to će još trajati. Invalidi mogu proći kroz ulicu Hrvatin s druge strane, stepenice su samo privremeno rješenje, a cijeli projekt uređenja stepenica će se raditi tokom ljeta. Međutim, ne znam da li su u obzir uzete potrebe ljudi koji su u kolicima", kazali su nam iz JP Sarajevo.
U planu je i uređivanje puta koji vodi od dolazne stanice prema ostalim dijelovima Trebevića, postavljanje signalizacije i pravljenje mape, ali iz JP Sarajevo ističu da je ovaj drugi dio u nadležnosti drugih ustanova.
Osim toga, u preduzeću vjeruju da će otvaranje žičare biti povod da se otvore neki novi sadržaji, poput igrališta za djecu i adrenalin parkova.
Klix
- Edin H.
#1832 Re: Sarajevska zicara?
Pitar sa Kariba wrote: Primjer two: Anonimni Sarajlija uplatio milju za ulaznice koje će se djeliti onima koji nisu u mogućnosti da plate.
-
Max Bunker
#1833 Re: Sarajevska zicara?
Desetke puta koristio neki objekat ili javnu površinu koja je u izgradnju i to na zapadu (metro mi prvi pade na pamet). Ali jok, samo je kod nas najgore.mk ultra wrote:smiješ li ti pustiti ljude u aktivno gradilište?Max Bunker wrote:Koji je kurac više svima...po svemu se mora pljunuti i svemu tražiti mana.
Ljudi, otvara se opet jedan simbol grada koji će obogatiti turističku ponudu grada Sarajeva, donijeti lovu, nama omogućiti da iz smoga izađemo na čist vazduh i sa sobom nosi neku simboliku da je grad pobijedio.
Danas, sutra nam je rođendan grada, obilježava se još godišnjica kako je Bosna postala prvak Europe...hajde barem ova dva dana budite pozitivni, jebem mu miša.
SDA smije
-
zippoo87
#1834 Re: Sarajevska zicara?
kakvih sve pacenika ima,to je nevjerovatno
pa sve im u zivotu smeta...a vjerujem da su im vlastiti zivoti u K...umjesto da sredjuju sebe i svoje zivote,ono koristi net da pljuje po svemu i po svima
pa ovakvim bi jezik i prste odsjekao,da ne mogu ni pricati a ni kuckati po netu
pa sve im u zivotu smeta...a vjerujem da su im vlastiti zivoti u K...umjesto da sredjuju sebe i svoje zivote,ono koristi net da pljuje po svemu i po svima
pa ovakvim bi jezik i prste odsjekao,da ne mogu ni pricati a ni kuckati po netu
- Logovan
#1835 Re: Sarajevska zicara?
Joj kad sutra nagrne masa. 
- karanana
#1836 Re: Sarajevska zicara?
vec se stvara red pred polaznom stanicom
-
zippoo87
#1837 Re: Sarajevska zicara?
pa i kada se otvori nova pekara,svi nagrnu da barem kiflu kupe...sasvim normalna stvar,da kada se nesto otvori,ljudi to pocnu i koristitiLogovan wrote:Joj kad sutra nagrne masa.
- problemnatravunu
#1838 Re: Sarajevska zicara?

Jutros....
-
doktor78
#1839 Re: Sarajevska zicara?
Lijepo.
S obzirom da nisam iz Sarajeva, može li mi neko reći ima li gore kakav funkcionalan objekat da se može sjesti, popiti kafa, nešto pojesti?
S obzirom da nisam iz Sarajeva, može li mi neko reći ima li gore kakav funkcionalan objekat da se može sjesti, popiti kafa, nešto pojesti?
-
made_in_sarajevo
#1840 Re: Sarajevska zicara?
Ako hoces hodati 10min i vise zavisi od objekta, imas hotel pino koji je najblizi gornjoj stanici. Dalje imas restoran brus, ali to je koji kilometar mislim udaljeno. Oko same stanice trenutno nema nistadoktor78 wrote:Lijepo.
-
doktor78
#1841 Re: Sarajevska zicara?
Hvala na odgovoru.made_in_sarajevo wrote:Ako hoces hodati 10min i vise zavisi od objekta, imas hotel pino koji je najblizi gornjoj stanici. Dalje imas restoran brus, ali to je koji kilometar mislim udaljeno. Oko same stanice trenutno nema nistadoktor78 wrote:Lijepo.
- Dope_Man
#1842 Re: Sarajevska zicara?
Vala jedva cekam da ova euforija prodje. Drago mi je da je zicara tu, zelim da dugorocno bude uspjeh za grad, ali smorise zadnja 2-3 dana. Sto se mene tice provozacu se jednom cisto radi iskustva, vjerovatno nekad najesen kad sve bude gotovo i kad prodje ova pomama koja ce biti u prvim mjesecima.
Nakon toga meni nema smisla ici gore namjenski zicarom jer svakako do grada mogu krenuti autom pa i produziti na Trebevic (kako sam i do sad). Ali sudeci po ovim slikama otvaranje je, kao sto vec i znamo, obicna farsa jer se otvara aktivno gradiliste kako neko vec rece.
Nakon toga meni nema smisla ici gore namjenski zicarom jer svakako do grada mogu krenuti autom pa i produziti na Trebevic (kako sam i do sad). Ali sudeci po ovim slikama otvaranje je, kao sto vec i znamo, obicna farsa jer se otvara aktivno gradiliste kako neko vec rece.
- nepass1
#1843 Re: Sarajevska zicara?
Jutros peru stepenice, citavu a.sahinagica rascistili, nigdje auta. A ja bas moram tamo oko 13-14h. Sranje...
- drag_gost
#1844 Re: Sarajevska zicara?
Svaka cast Sarajevo! Velika stvar za grad i sve nas koji volimo ga volimo. Bravo!
- Logovan
#1845 Re: Sarajevska zicara?
Negdje kod Hadžića, uslikano jutros oko 8. Masovni dolasci iz drugih gradova.
- SmokingMan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1847 Re: Sarajevska zicara?
totalno nezanimljivo
ni lik ni žičara
ni lik ni žičara
-
Labirint
#1848 Re: Sarajevska zicara?
Prije će biti da je ovo negdje kod ObrenovcaLogovan wrote:Negdje kod Hadžića, uslikano jutros oko 8. Masovni dolasci iz drugih gradova.
-
hurmasica
#1849 Re: Sarajevska zicara?
Skaka je bez greske izrecitirao svoj govor 
-
hurmasica
#1850 Re: Sarajevska zicara?
Trebo je Skaka u zelenu gondolu haha