PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zdruzdjo

#1826 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

CPT wrote: Pored 100000 lokala forisati svoju "kafu" iako ti je konobar objasnio zasto to nije moguce je u najboljem slucaju, sebicno.
Pa to mi je bila(sa naglaskom na ovo bila) jedna od drazih destinacija u vilsonovom. Tiha muzika, nema smrada shishe.....
Da sam vidio da je rezervacija ili kanapa ili nesto slicno, ne bih ni usao. Postujem. Ali cujes da kazem djetetu da cemo sjediti i piti kafu pa onda dodjes kao da reagujes.
Ali on ne moze znati da li ce se ta moja kafa pretvoriti u jos po koju kafu, kolac, sladoled pa mozda i nesto vecerati a da ne mora biti iftar....
I mi smo vec sjeli kad je on prisao.
Znaci da sam nesto naheklan kako ne treba sa nekim furkama u glavi mogao bih reci "aaaa diskriminacija" ili nesto slicno. Necu. Ima u gradu populacija koja to gleda i tako funkcionise.
Samo cu reci neprofesionalno i aljkavo.
zdruzdjo

#1827 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

kiki-miki wrote:Fino napisao covjek, nigdje ljudi a ko fol iftar.

Ma de a ono po vazdan se ispijaju kafe i alkohol, i tebi Sarajevo ko Teheran nidje veze.

U Sa ima tako parodaksalnih stvari i situacija da se ne moze svrstati ni ns istok ni na zapad.

Da dodam imamo toliko mjesta u gradu da tamo gdje nismo zadovoljni uslugom jednostavno vise nikad ne udjemo. ;-)

Odlicno receno.
Znas cjelu godinu zaradjujemo u kafani od tocene karlovacke ili sarajevske, jegeri se krhaju, nesto "on the rocks" i onda znas dosao ramazan pa cemo sad biti "na pravom putu". Do bajrama tako a onda udri. De ba.
Postujem kafane u gradu koje imaju religiozni shtih. Nema alkohola, nema muzike koja je neprimjerena, drpanja sa mladom....ok. to je ta japija i stvarno mi je ok to.
Ali ne mozes kenjati na pola. Obuces gace pa se zamazes. Tj ne ide zaradjivati na alkoholu, pa onda okrenuti na "pravi put" pa onda opet.

Jer za manje od 10 dana cemo se otimati i za mineralna da se popije u kafani. Eto i dijaspore pa ce se i vino krcmiti jer "proso ramazan pa mozemo sad"

Ne znam sta si htio reci sa ovim o teheranu ali da izjavim: jebem majku svakome ko tako kaze. Zato sto pored begove dzamije sretnes i lijepo pokrivenu djevojku iz medrese ali i neku sa bujnim poprsjem u dekolteu i izrezom na haljini do gaca. I to je ono sto volim u ovom gradu.

I da, od sada kafu pijem na drugom mjestu. "Tito" je blizu. Mada ne volim tu filozofiju koju vezujemo sa imenom, lijepa im je basta.
bumerangss

#1828 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bumerangss »

zdruzdjo wrote:
bumerangss wrote: Pa ne vidim kakava je tu prevara, najgora usluga?! Samo ti je fino receno da ljudi služe iftare sto je i zaocekivati u 20:10
tad da piješ kafu u sarajevu je sramota :D
Fazon je da sam ja musterija koja dolazi da ostavi svoje pare. Musterija je UVIJEK U PRAVU. Zlatno pravilo ugostiteljstva.
Ako je kafana rezervisana komplet onda se to stavi na stolove znak rezervacije. Ako je otvorena u vrijeme iskljucivo iftara onda se na vrata stavi neka kanapa znak ili slicno.
Ali jokovdje je da li ce se na meni uzeti ukupno 5-10 km ili ce biti iftarski meni od 10-20 km po osobi. Dok sam siguran da u toj kafani i u ovom mjesecu ima u objektu desetine litara alkohola.

I nije me stid u sarajevu zbog sljedeceg:
-obzirom da sam ne-musliman
-zadnje cega se sjecam nemamo neko islamsko uredjenje u drzavi
-u ovom mjesecu mozes popiti pivu ili nesto drugo alkoholno u kafanama(da li cu ili ne je moj licni izbor postovanja prema nekome sa kim sjedim)
-tokom 12 mjeseci se moze u nekim mesarama kupiti i svinjetina.

Biti ce me stid kad budem zivio u rijadu, islamabadu, teheranu, bagdadu, istanbulu...i tad cu zivjeti po zakonima koji tu vladaju i tako se ponasati. Stara poslovica kaze: Kad si u rimu ponasaj se kao rimljanin.
Iako dodiku svaki put jebem mater kad kaze da je sarajevo kao teheran, ne migu se oteti utisku da smo sami nekako indirektno zasluzni za takve izjave.
Dodik je rekao da je Sarajevo Teheran :D i kao skontas nije pogriješio uzme li se struktura stanovništva od 97% muslimana i broj džamija po glavi stanovnika :skoljka:
bumerangss

#1829 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bumerangss »

kiki-miki wrote:Fino napisao covjek,nig dje ljudi a ko fol iftar.

Ma de a ono po vazdan se ispijaju kafe i alkohol, i tebi Sarajevo ko Teheran nidje veze.

U Sa ima tako parodaksalnih stvari i situacija da se ne moze svrstati ni ns istok ni na zapad.

Da dodam imamo toliko mjesta u gradu da tamo gdje nismo zadovoljni uslugom jednostavno vise nikad ne udjemo. ;-)
Na ifart se dolazi 5 minuta prije ifatskog vremena a ne pola sata da se gibetom omrsi :D
vjesticanametli

#1830 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vjesticanametli »

ZaobiDZi tu kafanu ...jedu govna....svi iftare i poste .... aha malo sutra
Il im se pridruzi da budes na pravom putu :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#1831 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nadzorna_ploca »

Jes jes, jos samo da vam Bake serijat uvede. :lol:
JThomas

#1832 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by JThomas »

a što bi iftar bio prepreka da čovjek popije kafu za jednim stolom? ako je cijeli objekat rezervisan, zna se kako se to označava. al' eto.
vješalica

#1833 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vješalica »

:kiss:
Jeste jer,sa oprostenjem,ne guzi njihovu modu
ovo_mi_je_nick

#1834 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ovo_mi_je_nick »

Kakav Teheran kakvih 97 % muslimana. Ako računamo one koji ne znaju ni fatihe proučiti, ako mislimo na one koji nikad nisu klanjali sabah namaz, ako mislimo na one koji poste samo uoči 27. noći pa se picnu za bajram i smaraju sa baklavama ko da je to farz praviti za bajram... ako imaju samo arapska, perzijska, herbejska imena, da, onda ima 97 % muslimana.
vjesticanametli

#1835 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Al zato jedu govna ko veliki al hajd ....serijat nece uvest jer bi morali sami sebe samoubiti
CPT

#1836 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by CPT »

vjesticanametli wrote:Al zato jedu govna ko veliki al hajd ....serijat nece uvest jer bi morali sami sebe samoubiti
Lokati se u prisustvu muslimana je ovih dana je vrh i ultimativno pravo.

Pored 1000 lokala 365 dana u godini :roll:
ernestalic

#1837 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ernestalic »

SDA je osnovana kao stranka kojoj će osnovni svjetonazor biti Islam. Odmah po dolasku na vlast su uputili zahtijev u parlamentu za momentalnom uvodjenjem vjerske nastave, a sjednice su se prekidale zbog molitvi u zgradi parlamenta na Marijin dvoru. Od tada pa do danas traje velika cirkuska pretstava, šarada u kojoj Bošnjaci glume muslimane. Negdje oko 90% prijeratnih Bošnjaka je bilo u partiji sa crvenom knjižicom. Dzamije su bukvalno bile prazne, dolazili su stari ljudi. Sada čujemo priče u stilu “eh moja nana, moji roditelji su postili, ali nisu smjeli...u nas se uvijek znalo”, itd, itd. Kao da smo mi koji pamtimo ta vremena postali senilne budale. Šarada će i dalje trajati do nekih novih promjena i istorijskih lomova. Istina, jedan dio omladine se ozbiljno zanio vjerom. To su uglavnom oni što su u Islamu otkrili neke odgovore i smirenja, oni koji na taj način žele u Sarajevu prikriti svoje ruralno porijeklo (što nije za osudu jer su izloženi neopravdanim uvredama tzv. Sarajlija), oni koji vole šupljirati o hadisima jer im empirijske nauke ne leže, zatim oni koje su premuntali i fascinirali ovi što su studirali nauke (možeš misliti, vjera i nauka kako se to dvoje lijepo slažu) u Kairu pa ovdje nakon svakog citata iz Kur’ana, to ponove na arapskom da se vidi koji su format u tumačenju Islama...
zdruzdjo

#1838 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

ovo_mi_je_nick wrote:Kakav Teheran kakvih 97 % muslimana. Ako računamo one koji ne znaju ni fatihe proučiti, ako mislimo na one koji nikad nisu klanjali sabah namaz, ako mislimo na one koji poste samo uoči 27. noći pa se picnu za bajram i smaraju sa baklavama ko da je to farz praviti za bajram... ako imaju samo arapska, perzijska, herbejska imena, da, onda ima 97 % muslimana.

Iskreno i meni je ova cifra zaparala oko ali nisam upoznat sa statistikom.
Ali fakat da li je u sarajevu 97% muslimana(ovih koji su muslimani samo za ramazan+onih koji aktivno praktikuju vjerski zivot).
duminjo

#1839 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by duminjo »

Ma ja... Vjera je kriva što su ugostitelji nadrkani :mrgreen:
zdruzdjo

#1840 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

JThomas wrote:a što bi iftar bio prepreka da čovjek popije kafu za jednim stolom? ako je cijeli objekat rezervisan, zna se kako se to označava. al' eto.
Pa prepreka je to jer on (gazda) za tim stolom eventualno vidi iftarski meni od 15-20 km po osobi.
A ovako cemo za kafe i pica ja i zena i mala ostaviti nekih 15-ak km.
Znaci ćifutluk na djelu.

Isto ko sto u nekim restoranima u jablanici ti ponekad ne daju meso za ponjeti. Jer ti zgrabis meso xy kila i gas. A onako sjednes, pa narucis nesto za popiti, pa cekas meso i popijes to sto si narucio, pa dodje meso ali si narucio i salatu, i krompira i hljeb, pa slano meso pa opet narucis nesto da popijes, pa kafa. Pa onda te konobar jos zavrne marku-dvije. Pa nema fiskalnog. Ma ihhhh sky is the limit. Znam jer mi je profesija ugostiteljstvo i znam kako mentalni sklop funkcionise.
zdruzdjo

#1841 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

duminjo wrote:Ma ja... Vjera je kriva što su ugostitelji nadrkani :mrgreen:
Ne naprotiv.

U ovom slucaju vjera(kao termin) je kriva sto su oni gladni para i gledaju nas sviju kao iskljucivo otvorene hodajuce novcanike.
Meni to je ok. Samo nece neki da skontaju da je situacija u zemlji teska i da se treba boriti za svaku marku.
vjesticanametli

#1842 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

CPT wrote:
vjesticanametli wrote:Al zato jedu govna ko veliki al hajd ....serijat nece uvest jer bi morali sami sebe samoubiti
Lokati se u prisustvu muslimana je ovih dana je vrh i ultimativno pravo.

Pored 1000 lokala 365 dana u godini :roll:
...ja ne spomenu lokanje a inace pijem kad i gdje hocu
moonca

#1843 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by moonca »

zdruzdjo wrote:Sevilla u vilsonovom.
Dolazim sa zenom da popijemo kafu. Vrijeme 20:10. Maloj kcerki govorimo da cemo piti kafu da se ona voza na rolama ako hoce ili da sjedne sa nama.
Sjedamo u bastu. Nema nikoga. Unutra u kafani/restoranu jedan sto veliki setup sa rezervacijom. Dolazi konobar i kaze ne radimo znate sluzimo iftare.
Znaci nema nikoga, nema nikakvih rezervacija, nema niko da sjedi.......valjda ocekuju boost za 15 minuta. Mozda cu ja sjesti pa sacekati iftar ako postim. Ili ako je cjela kafana rezervisana onda nesto ogradis, stavis neki znak rezervacije....nesto. ali jok mozda dodje 30 ljudi pa nemogne hajrovati iftar na mom mjestu a cim sam dosao i rekao da cu kafu piti znaci ode iftar 10-20 km.
Ako je restoran, zasto bi vlasnik nekome dozvolio u udarno vrijeme za veceru/iftar, da mu da sto i da gost pijucka kafu. :zoka:
Dope_Man

#1844 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Dope_Man »

zdruzdjo wrote:
Medjutim kad vidim da neko ima platu npr 1000 a kupi suunto sat od 800 km i sto je najbolje ne koristi nista na njemu. Znaci interakcija sa tim uredjajem tokom dana 24 sata moze trajati najvise 15 minuta. Pa ne kontam. Buraz pogledas koliko je sati i kraj. Isto ces vidjeti i na "pijacaru" od 10 km.
Ali furka je da budes vidjen sa "satom".
Bjese jedan period prije nekih mozda 10tak godina kad su svi stariji klinci oko mene (ja tek negdje punoljetnost ganjao tad) furali te satove, samo su ih iz nekog razloga tad zvali ''čuka'' i ono.. dobiju prvi posao, konobarisu od jutra do mraka, da bi skoro cijelu platu bacili na ''dobru čuku'' od 3-4 stoje. :-?
zdruzdjo

#1845 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

moonca wrote: Ako je restoran, zasto bi vlasnik nekome dozvolio u udarno vrijeme za veceru/iftar, da mu da sto i da gost pijucka kafu. :zoka:
Ahaaaa
Znaci to sad ima kvota koju moras naruciti da bi sjedio negdje u odredjeno vrijeme. Ahaaa pa nisam znao. Znaci kazes konobaru: kafa, mineralna, boem za damu a za mene karlovacka tocena i kafa a onda konobar kaze "ejs mali je to ceh za ovaj termin pa dedera jos sta naruci"

Pa ne mozes hajvanu znati sta cu naruciti i koliko ce ceh biti. Imas restoran unutra i imas bastu vani. Nisam sjeo za sto na kojem imaju postavljeni tanjiri, escajg, salvete nego u bastu.

Fyi ne znam da li si bio ali taj restoran/kafana.....ima bastu u kojoj se sjedi uz setaliste i nije high sky ekskluzivni restoran. Cak i tada ne mozes reci gostu znate zatvoreni smo imamo samo vecere. Ako je cjela kafana rezervisana onda se stave rezervacije na stolove.

Necu pojesti nista ali mozda popijem tri puta vise novcano nego sto neko pojede. Ne mozes znati. Uzmem flasu finog vina i vec sam prefurao neciji iftarski meni ohoooooo. Jos ako zasjednem sa nekim ko je slican meni, onda odose i dvije.
Jos nikad nisam usao u restoran/kafanu u kojem sam MORAO jesti da bih sjedio i pio u bilo kojem terminu.
Imaju restorani/kafane koji su maksuz namjenjeni iskljucivo za jelo. Ali ovo nije sigurno takav.
cendlerbing

#1846 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by cendlerbing »

Ovo me podsjeti...u Veneciji u restoranu smo morali platiti naknadu za sve stolice koje nisu naručile hranu, bez obzira na piće. Naknada je bila nešto u visini oko 70% od cijene jela koje smo naručili.
Nadzorna_ploca

#1847 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nadzorna_ploca »

Pa ja cu stojeci onda jesti majku im pokvarenu. :lol:
Hajvan

#1848 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Hajvan »

zdruzdjo wrote:
moonca wrote: Ako je restoran, zasto bi vlasnik nekome dozvolio u udarno vrijeme za veceru/iftar, da mu da sto i da gost pijucka kafu. :zoka:
Ahaaaa
Znaci to sad ima kvota koju moras naruciti da bi sjedio negdje u odredjeno vrijeme. Ahaaa pa nisam znao. Znaci kazes konobaru: kafa, mineralna, boem za damu a za mene karlovacka tocena i kafa a onda konobar kaze "ejs mali je to ceh za ovaj termin pa dedera jos sta naruci"

koji ce q..c narucivat to smece, nije u Kurlovcu taj ristorante?!?

:lol:
cendlerbing

#1849 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by cendlerbing »

Nadzorna_ploca wrote:Pa ja cu stojeci onda jesti majku im pokvarenu. :lol:
Misliš piti. Ako ćeš jesti, stolica ide besplatno. :lol:
moonca

#1850 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by moonca »

cendlerbing wrote:Ovo me podsjeti...u Veneciji u restoranu smo morali platiti naknadu za sve stolice koje nisu naručile hranu, bez obzira na piće. Naknada je bila nešto u visini oko 70% od cijene jela koje smo naručili.
Pa to je poznato za Veneciju,mada nigdje javno ne pise. Jestee ruzno, no treba ih shvatiti-iznajmljivanje prostora je jako skupo a i vlasnici biznisa moraju napraviti neki promet za placu radnicima, drzavi porez i svoje skupe aute- sto nas, najvise ' boli' :lol: :lol:
Post Reply