FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ElRe

#1826 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Nesto mi zadnjih 10ak dana puno cvili iz motornog prostora, a ne mogu da ustanovim tacno sta je. Svi majstori kod kojih sam bio kazu, nije opasno vozi dok ne otkaze (mada mi je to totalno van pameti). Mijenjao remenicu alternatora, lezaj kompresora klime, ali nista i dalje isti problem...
A strasno me nervira.
Last edited by ElRe on 02/12/2012 18:46, edited 1 time in total.
ElRe

#1827 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Heartbeats wrote:Znate li gdje bi mogao naci servo pumpu za Lybru 1.9 jtd? Nova je nesto manje od 700 maraka
Problem se javio prije nekog vremena, odjednom tesko motam volan. Promjenio gumice i manzetnu i opet, ali kad mu dam gas onda motam bez problema. I interesantnio je da kad ga upalim ujutro, nema nikakvih problema sa motanjem volana, alim cim predjem koji kolometar javi se problem. Samo se ukruti Kad trebam punim uparkirat, stavim ga u ler, dam gas i onda smotam. Kaze majstor vjerovatno ne baca pumpa kolkio bi trebala, osim kad gas dajes.. (letva suha, ulje u redu, gumice nove). LeKo??
Ako vec nisi rijesio problem, kontaktiraj http://www.hidroletve.com.hr/#!pumpe-volana (clanak o njima ima i u zadnjem broju Auto Kluba).
Ja sam od njih za Lybru kupio repariranu letvu, tj njima dao moju neispravnu i 1200 kuna i evo pola godine sve OK.
testovi3

#1828 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi3 »

ja cim cujem cvili skripi i slicno odma pomislim na remen
koje je auto jesil mu radio zubcasti
mjenja li se jacina cvilenja kad dajes gas
daxon

#1829 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by daxon »

ElRe wrote:Nesto mi zadnjih 10ak dana puno cvili iz motornog prostora, a ne mogu da ustanovim tacno sta je. Svi majstori kod kojih sam bio kazu, nije opasno vozi dok ne otkaze (mada mi je to totalno van pameti). Mijenjao remenicu alternatora, lezaj kompresora klime, ali nista i dalje isti problem...
A strasno me nervira.
Pa promjeni kanalni remen, on ti nije skup, nekih 15-ak maraka i zamjena 10-tak KM. Ustvari, kada upališ auto, tada digni haubu i sa WD-40 bez one cijevčice, brzim potezom, kao da radiš izmaglicu, uradi rasprskavanje nekih 30-tak cm iznad remena , tada bi škripa trebala trenutno prestati na neko vrijeme, kasnije će se opet pojaviti, ali ćeš znati da je do remena, ukoliko i nakon promjene remena bude škripalo, tada ti ostaje samo natezač, treće nema.
ElRe

#1830 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

testovi3 wrote:ja cim cujem cvili skripi i slicno odma pomislim na remen
koje je auto jesil mu radio zubcasti
mjenja li se jacina cvilenja kad dajes gas
Lybra 1.9 JTD 85 KW

Mijenjao sam zupcasti, remenicu alternatora, lezaj kompesora klime, spaner mikroremena, promijenicu i taj mikroremen, pa da vidim sta ce biti.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1831 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Remenica radilice?
Ja kad sam na svom autu mjenjao majstor mi rekao gotova je,za mjenjanja je,ja rekao mjenjao usput sa zupcastim i ostalim pripadajucim materijalom. Cijena joj je bila oko 200 KM.
daxon

#1832 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by daxon »

ElRe wrote:Mijenjao sam zupcasti, remenicu alternatora, lezaj kompesora klime, spaner mikroremena, promijenicu i taj mikroremen, pa da vidim sta ce biti.
Osim zupčastog, pa nisi valjda ovo ostalo mjenjao zbog tog škripanja?
bach

#1833 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by bach »

Za ljubitelje FIAT -a i one koji se tako osjećaju, otvoren je novi FIAT salon i servis u Semizovcu.
U srijedu, 28.11.2012. zvanično je otvoren novi FLAR (Fiat, Lancia i Alfa Romeo) prodajno servisni centar AFA Racing d.o.o. Sarajevo…

Firma AFA Racing koja inače raspolaže sa dva prodajno-servisna Toyota centra i Lexus centrom u Sarajevu, sada Vam sa ponosom predstavlja novi FLAR centar koji se prostire na 400 m2 – na dobro poznatoj lokaciji u Semizovcu, ul. Željeznička bb.

Povodom otvaranja priređen je koktel u novom FLAR salonu, kojem su prisustvovali predstavnici medija, predstavnici FLAR grupacije, kolege iz auto industrije, dugogodišnji kupci, predstavnici mnogih uglednih kompanija kao i ugledni građani ovog grada i države.

Govor pri oficijelnom otvaranju je održao gosp. Fuad Ahmić , vlasnik firme AFA Racing, uz prigodnu zdravicu, kao i Gosp. Marjan Kovačič, prokurist firme Autocommerce Sarajevo.

AFA Racing je jedna od prvih firmi koja na području BiH ide u multibrending što će predstavljati novu platformu u auto biznisu na području BiH. Osim ovoga očekuju se noviteti koji će Vam biti blagovremeno prezentirani. Sve navedene aktivnosti se odvijaju u okviru AFA Racing d.o.o. i njenog vlasnika.

Vode se pregovori da AFA Racing postane glavni importer FLAR vozila za BiH tržište.
http://www.style.ba/2012/11/29/afa-raci ... meo-salon/
ElRe

#1834 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

daxon wrote:
ElRe wrote:Mijenjao sam zupcasti, remenicu alternatora, lezaj kompesora klime, spaner mikroremena, promijenicu i taj mikroremen, pa da vidim sta ce biti.
Remenicu alternatora i lezaj kompresora klime jesam mijenjao zbog skripuckanja, cviljenja, ali se ispostavilo da to nije bio uzrok i za to sam dao 200 KM bez punjenja klime jednom "odlicnom" majstoru za Fiate u Sa i vise me on vidjati nece.

Remenica radilice - to i ja pomisljam, ali majstori kod kojih sam bio kazu da je dobra, nema lufta tako da nju odbacuju kao moguci uzrok.
ElRe

#1835 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

bach wrote:Za ljubitelje FIAT -a i one koji se tako osjećaju, otvoren je novi FIAT salon i servis u Semizovcu.
U srijedu, 28.11.2012. zvanično je otvoren novi FLAR (Fiat, Lancia i Alfa Romeo) prodajno servisni centar AFA Racing d.o.o. Sarajevo…

Firma AFA Racing koja inače raspolaže sa dva prodajno-servisna Toyota centra i Lexus centrom u Sarajevu, sada Vam sa ponosom predstavlja novi FLAR centar koji se prostire na 400 m2 – na dobro poznatoj lokaciji u Semizovcu, ul. Željeznička bb.

Povodom otvaranja priređen je koktel u novom FLAR salonu, kojem su prisustvovali predstavnici medija, predstavnici FLAR grupacije, kolege iz auto industrije, dugogodišnji kupci, predstavnici mnogih uglednih kompanija kao i ugledni građani ovog grada i države.

Govor pri oficijelnom otvaranju je održao gosp. Fuad Ahmić , vlasnik firme AFA Racing, uz prigodnu zdravicu, kao i Gosp. Marjan Kovačič, prokurist firme Autocommerce Sarajevo.

AFA Racing je jedna od prvih firmi koja na području BiH ide u multibrending što će predstavljati novu platformu u auto biznisu na području BiH. Osim ovoga očekuju se noviteti koji će Vam biti blagovremeno prezentirani. Sve navedene aktivnosti se odvijaju u okviru AFA Racing d.o.o. i njenog vlasnika.

Vode se pregovori da AFA Racing postane glavni importer FLAR vozila za BiH tržište.
http://www.style.ba/2012/11/29/afa-raci ... meo-salon/
Valjda ce oni moci nesto ozbiljnije da urade u FBiH.
testovi3

#1836 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi3 »

ElRe wrote:
daxon wrote:
Remenicu alternatora i lezaj kompresora klime jesam mijenjao zbog skripuckanja, cviljenja, ali se ispostavilo da to nije bio uzrok i za to sam dao 200 KM bez punjenja klime jednom "odlicnom" majstoru za Fiate u Sa i vise me on vidjati nece.

Remenica radilice - to i ja pomisljam, ali majstori kod kojih sam bio kazu da je dobra, nema lufta tako da nju odbacuju kao moguci uzrok.
daj reci ime tog majstora da ga i mi mozemo nepreporucit
pretpostavljam da je to onaj hota koji kako kazu nece da dize haubu ako je kvar ispod 50km
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1837 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Pretpostavljas?
Kako kazu drugi?
Imas li ti svoje iskustvo sa Hotom ili samo prdis bezveze.
daxon

#1838 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by daxon »

Remenica radilice mislim da nije, kada ona ode čuje se poput nekog isprekidanog lupkanja, siguran sam da je kanalni remen malo ispucao i razvukao se, zato se čuje škripanje, probaj uraditi onaj test sa WD-40.
ElRe

#1839 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Ne, meni je radio majstor u Rajlovcu, desno u brdu,prije raskrsnice prema Robotu.
ElRe

#1840 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

daxon wrote:Remenica radilice mislim da nije, kada ona ode čuje se poput nekog isprekidanog lupkanja, siguran sam da je kanalni remen malo ispucao i razvukao se, zato se čuje škripanje, probaj uraditi onaj test sa WD-40.
Hvala na savjetu, pokusacu sutra.
sorcerer

#1841 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by sorcerer »

testovi3 wrote: onaj hota koji kako kazu nece da dize haubu ako je kvar ispod 50km
sta to tebe pogadja? covjek ima svoj servis i moze raditi sta on hoce i kome hoce to je njegovo puno pravo.ima pravo i otjerat te ako mu se ne svidi tvoja faca ;)
shlauf

#1842 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

ElRe wrote:Ne, meni je radio majstor u Rajlovcu, desno u brdu,prije raskrsnice prema Robotu.
Ivica

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
shlauf

#1843 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

Šta je sa onim otpadom u Semizovcu ?? Ima li neko broj telefona, treba mi haveru Cd za Punta 2

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
ElRe

#1844 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Mislim da sad nema puno auta na tom otpadu, zove se Surda ima profil na piku.
LeKo

#1845 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by LeKo »

@Elre,

jeli cvili kad je hladan, a poslije ne? Da li baš cvili ili je zvuk više sličan prigušenom zvuku turbine? Remenica radilice ti nije 100%, ona lupka i trese, ne bacaj pare.
testovi3

#1846 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi3 »

shlauf wrote:Šta je sa onim otpadom u Semizovcu ?? Ima li neko broj telefona, treba mi haveru Cd za Punta 2

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
SURDA
062 127 951
http://www.pik.ba/profil/surda
vise nije na istom mjestu kod svoje kuce preselio je malo dalje 2-3min voznje
ako trebas odes mu do kuce gdje je prije bio otpad i uvjek neko ima kuci objasnice ti kako dalje do otpada

zasto ne stavi neki cdmp3 jer ti orginalni fiatovi su na cijeni
sorcerer wrote:
testovi3 wrote: onaj hota koji kako kazu nece da dize haubu ako je kvar ispod 50km
sta to tebe pogadja? covjek ima svoj servis i moze raditi sta on hoce i kome hoce to je njegovo puno pravo.ima pravo i otjerat te ako mu se ne svidi tvoja faca ;)
jaka mu radnja upravo covjek koji radi u F1 mu je prvo njegovo auto pripremio za utrku i naucio ga poslu zajedno sa njegovim starim

a to da nekog otjera ako mu se ne sviđa mozda moze tebe ja kad bi otiso mene sigurno ne bi jer kad bi to uradio sigurno bi ga prijavio inspekciji

zato opet npominjem hota voli da zakida na servis dodaje stvari koje i ne treba radit
UntilItSleeps

#1847 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by UntilItSleeps »

Pozdrav Fiatovcima,

Da li ko zna kakvog dobrog majstora da bi mi mogao popraviti mehanizam za podizanje stakla na Puntu (mk2b)? Radi se o vozačevom prozoru, mehanizam preskače, prozor ne može da se do kraja zatvori, ukoliko ga se nekako ne pogura. Helem, kontate o čemu se radi. Vjerovatno treba rastaviti vrata, i štogod zamjeniti.
Da li iko zna kakvog majstora što to radi? Ne bih da idem u u ovlašteni servis. Mijenjao sam nedavno neke dijelove kod Dine (na koševskom), pa ne znam da li se on bavi ovakvim kvarovima? Ako ima neko kakvu preporuku, bio bih zahvalan.

Lijep pozdrav
sorcerer

#1848 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by sorcerer »

testovi3 wrote: jaka mu radnja upravo covjek koji radi u F1 mu je prvo njegovo auto pripremio za utrku i naucio ga poslu zajedno sa njegovim starim

a to da nekog otjera ako mu se ne sviđa mozda moze tebe ja kad bi otiso mene sigurno ne bi jer kad bi to uradio sigurno bi ga prijavio inspekciji

zato opet npominjem hota voli da zakida na servis dodaje stvari koje i ne treba radit
hahahhaa vidim sve znas o suadu nema sta ,jesi to procitao na forumu negdje?
sta inspekcija ima s tim majketi? kaze ti fino nemam vremena da ti radim hahaha i ti ostanes ko popisan :)
sorcerer

#1849 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by sorcerer »

UntilItSleeps wrote:Pozdrav Fiatovcima,

Da li ko zna kakvog dobrog majstora da bi mi mogao popraviti mehanizam za podizanje stakla na Puntu (mk2b)? Radi se o vozačevom prozoru, mehanizam preskače, prozor ne može da se do kraja zatvori, ukoliko ga se nekako ne pogura. Helem, kontate o čemu se radi. Vjerovatno treba rastaviti vrata, i štogod zamjeniti.
Da li iko zna kakvog majstora što to radi? Ne bih da idem u u ovlašteni servis. Mijenjao sam nedavno neke dijelove kod Dine (na koševskom), pa ne znam da li se on bavi ovakvim kvarovima? Ako ima neko kakvu preporuku, bio bih zahvalan.

Lijep pozdrav
mislim da ces morati da promijenis podizac stakla
ElRe

#1850 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

LeKo wrote:@Elre,

jeli cvili kad je hladan, a poslije ne? Da li baš cvili ili je zvuk više sličan prigušenom zvuku turbine? Remenica radilice ti nije 100%, ona lupka i trese, ne bacaj pare.
U pocetku je bilo dok je hladan, a sada i nakon 30ak min voznje cvili, snimicu danas pa postaviti. Znam kako turbina zvizdi, nije to.
Post Reply