Da, sigurna sam, nisam doduše naručivala mnogo, ali svi u horu tvrde da ako je narudžba do 50 km vrijednosti čak i po zakonu ne mogu da je ocaerine. Parfemi se po defaultu smatraju luksuznom robom jer se polazi od pretpostavke da su svi skupi, ali činjenica je da danas im mnogo jeftinih mirisa i ne podliježu svi carini.Deep red wrote: Jesi li sigurna za to? Cini mi se da sam negdje procitala da se kozmetika i parfemi carine, bez obzira na cijenu. Htjela sam naruciti Tigi sampon i balzam (duplo je jeftiniji nego u salonu gdje sam uzimala), i mozda neki parfemcic. Sad kontam ako me budu carinili i sve te zezancije sa carinom, onda ce me izaci i skuplje nego u salonu
Industrialyzer, sa kog sajta narucujes? Iskustva sa internet kupovinom parfema?
Michune, probala sam Elle, nisam odusevljena, nazalost. Ne bih se bunila da ga dobijem na poklon, ali ne bih ga kupila.
Zato tu ulogu ima i veličina paketa, carinici manje paketiće propuste nekako automatski (a može u niima biti Tom Ford ili Clive Christian parfem vrijedan stotine eura) a raščerupat će paket sa olovkama, ruževima, gumicama za kosu koje sve zajedno ne vrijede 50 km.