Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pandaa wrote:
P.S. Izostavio si cinjenicu da je BiH napadnuta sa ciljem potpunog unistenja nese drzave i naroda. Ali do toga nije doslo zahvaljujuci nasoj borbi.
Bitna ispravka: BiH je "napadnuta" s ciljem potpunog uništenja ranijeg političkog sistema, socijalnog i ekonomskog izuzetno pozitivnog stanja i besprijekorne sigurnosne situacije, odnosno - s ciljem dolaska na vlast "demokrata"
Delboy.Trotter wrote:
Ali, ni jednom, ama baš ni jednom rečenicom ni slovom nisu spomenuli Hareta, ni neku njegovu politiku, koja bi ih lafo trebala zabrinjavati. Kao da čovjek i ne postoji.
A u nas, ne može ni jedna politička debata bez spominjanja Dodika, bilo da se radi o turizmu, ili Bugojnu.
Mislim da ga ne fermaju ni 2% i džaba je ispucao ovih 4 godine drukajući gluposti o 100%. Biće tragedija ako čovjek upadne na mandat još 4 godine. I dalje će zakuhavati, remetiti situaciju a RS će na kraju još i ambasadu otvoriti u Sarajevu.
Vrlo pogresna analiza!
Dodic i ostali cetnici ne spominju Harisa upravo zato sto ni drzavu BiH nisu bitno spominjali. Oni pokusavaju da ostanu u okvirima svog Chetniteta, i drzava ih ne zanima. Svako pricanje o drzavi BiH se kod njih smatra izdajom.
A nase debate se moraju vrtiti oko Dodika i ostalih idiota zato sto je nama stalo do Bosne, i zbog toga moramo imati sve i svakoga u vidu, pa i Dodika.
"I dalje će zakuhavati, remetiti situaciju" ...onda je mozda bolje poklopiti se usima i pustiti cetnicima da rade i govore sta hoce, jer eto, da ih ne remetimo kako ne bi remetili situaciju... Predlazem da i prihvatimo podjelu drzave pa da se vise nikada situacija ne remeti, sta velis ...
Legenda
Zašto onda Dodik priželjkuje Haretovu pobjedu ako nisu jarani !!! ( o.p.a izjava Dodika na OBN-u u emisiji telering ) Očito da postoji dogovor zavadi pa zavlači !!!!!!!
softly wrote:Dakle, da jos jedanput cujemo "iz prve ruke"
(ja jos jedanput predlazem da se ova patnja zakljuca)
Velikosrpski salonci svih zemlja ujedinjeni u istoj misiji unistenja BiH,a Silajdzic im je kamen spoticanja i prepreka kao i trn u oku svih onih neprijatelja i izdajnika BiH,jer je Silajdzic svijestan s kim imamo posla kao i svima nama koji smo svijedoci dvodeceniskog velikosrpskog zlocinacko genocidnog rata protiv BiH koji je sada samo u drugoj formi,.....
Naravno, Hare 100% zaštitnik bošnjaka. Samo za ove 4 godine ih nije zaštitio od siromaštva i nezaposlenosti, .... Toliko o Haretu100%. On zna da baca maglu i bori se sa vjetrenjačama, a ne zna ispunjavati obećanja. Za četiri godine nije ispunio niti jednu stavku svog političkog programa ali je zato veliki ŠATROLOG. I mojne ubleha po forumu.
@softly,
Kada se nema odgovora onda se etiketira i promovise homoseksualizam, ....to je ocito izraz frustriranih likova koji su ostali bez argumenata,jes da je vecina govora bez prevoda ali za tebe znam da razumijes English pardon Globish http://en.wikipedia.org/wiki/Globish_%28Nerriere%29 ,....cime se opravdava vase reagovanje na gore postavljene video klipove u kojima Silajdzic objasnjava svijetu velikosrpsku zlocinacko genocidnu bolest zbog koje velikosrpski cuvari reaguju frustriranim izjavama govori vise o njima samima.Kao da se namah nadu prozvani i prepoznaju u Silajdzicevim rijecima,....
Nikada nisam bio clan Silajdziceve stranke,naprotiv veliki pobornik SDP i BPS stranke,tako da moja podrska njemu ima iskljucivo patriotsko osvjescenu osnovu odbrane nacionalnih i drzavnih interesa iza koje stoji sve godine.
Ovi koji omalovazavaju Silajdzica i u njemu vide najvecu prepreku je sasvim razumljiv,i zato im je zbog visih interesa mnogo drazi velikosrpski podanik Tihic i njegova SDA sekta,jer je Tihic odavno pokazao da je spreman da ispunjava sve Dodikove velikosrpske zelje.Dok se borimo protiv otvorenih neprijatelja BiH i velikosrbizma,za sada ne vidim nekoga koji je dorastao Siljadzicu da im se suprostavi na domacem i diplomatskom planu i da ce bolje lobirati u medunarodnim lobistickim krugovima za BiH.
Siljadzic ima svojih nedostataka i mahane koje sam iznosio vise puta ali mu skidam kapu za njegovu principijelnost u odbrani interesa BiH.Ovdje se ne radi o odbrani Silajdzica i njegove licnosti vec islkjucivo onog sto on cini za odbranu BiH,isti taj Silajdzic je prolazan kao i svi mi i sve stranke,ali jedno BiH mora biti iznad svih licnih i stranackih interesa.Pored velikosrpskih ideologa i agenata,Silajddzic sve ove godine ima protiv sebe domace izdajnike i pomagace u liku i dijelu Tihica i slicnih uhljupa sa kojim njegova stranka ima pogubnu i poraznu koaliciju u koju nije smio uci a zbog koje ce i njegova stranka platiti ogromnu cijenu zahvaljujci promasenim i nesposobnim kadrovima koje ima u svojoj stranci,....
Istinom koju Silajdzic iznosi protiv velikosrpskih i lazi podvala u njegovim istinitim i argumentovanim istupima u borbi protiv velikosrpskog zla i agenata koji upravo zbog tih cinjeica u njemu vide omrazenog probosansko bosnjackog lidera koji im stane svaki put na rep i stavi soli izjavama,zbog cega imaju sve cesce frustracije koje mozeno vidjeti u svim srbijanskim medijima kao i genocidnom brlogu velikosrbizma.....Kako kaze Silajdzic ovom intervjuju u vezi Dodikovog secesionistickog sna "Kada nije moglo Avijacijom,Haubicama i Tenkovima 92 nece moci sada niti u buduce megafonima niti referendumskim Dodikotreniranjem,.........
Bravo Siljadzicu za svaku izrecenu rijec koja su odlicna analiza dijagnoze velikosrbizma,.......
Ti očito padaš na spiku.Šta god je uradio bilo je naopako od Dejtona,aprilskog paketa do policije RS-a.Neću da glasam niti za jednog koji je učestvovao u Dejtonu i bio u ratu svi su oni jednim dijelom krivi za patnju na ovim prostorima.Od BiH su napravili državu nerazvijeniju od Albanije.Samo njih to previše ne tangira djeca su im po inostranstvu,sebi sagradili dvorove narod strpali u torove.Mnogo im je jak patriotizam.Ovdje naravno ne mislim samo na "poglavara" Hareta.
L@BuD wrote:Ti očito padaš na spiku.Šta god je uradio bilo je naopako od Dejtona,aprilskog paketa do policije RS-a.Neću da glasam niti za jednog koji je učestvovao u Dejtonu i bio u ratu svi su oni jednim dijelom krivi za patnju na ovim prostorima.Od BiH su napravili državu nerazvijeniju od Albanije.Samo njih to previše ne tangira djeca su im po inostranstvu,sebi sagradili dvorove narod strpali u torove.Mnogo im je jak patriotizam.Ovdje naravno ne mislim samo na "poglavara" Hareta.
pa sapni der i nama za koga da glasamo da se ne za*ebemo
Meni se cini da su ovdje vecinom zaboravili da je 100% Hare najvise bio za BiH dok je telalio iz Stambola, sa Bosfora... A onda se za*ebo, pa je sjeo u avion i dosao nazad u Sarajevo...
Bosnolog wrote:
Dok se borimo protiv otvorenih neprijatelja BiH i velikosrbizma,za sada ne vidim nekoga koji je dorastao Siljadzicu da im se suprostavi na domacem i diplomatskom planu i da ce bolje lobirati u medunarodnim lobistickim krugovima za BiH.
Siljadzic ima svojih nedostataka i mahane koje sam iznosio vise puta ali mu skidam kapu za njegovu principijelnost u odbrani interesa BiH
Ko se to bori protiv velikosrbizma?????? Ko ste to Vi!?!?!?! Tajno društvo, masoni, ko !!!! O kakvim ti vjetrenjačama pričaš. Svake 4 godine ista priča! Ja sam te fino pitao, šta je Hare uradio za ove 4 godine od onoga što je obećao osim što se bori kao Don Quijote protiv vjetrenjača. A vidim kako lobira, jadan se satro od lobiranja samo što treba lobirati u EU a ne u Kuvajtu jer oni rade kako SAD kaže. Silajdžić ima i previše nedostataka za jednog ozbiljnog političara a pošto smo mi neozbiljno društvo onda slobodno možeš reći da je on nerealan političar. I ove godine će se sa Dodikom dogovoriti oko čega će se svađati pred izbore po istoj uhodanoj šemi. Tako da će mu po dogovorenoj praksi Dodik dati vjetrenjaće protiv kojih će se Hare 100% boriti jer ima puno ljudi kao što si ti pa puše redovno priču o takozvanoj borbi protiv vjetrenjača/ili kako to ti nazivaš protiv velikosrbizma. Ponavljam da biti bilo bolje da malo sletiš sa oblaka 92 i prizemljiš u realnost gdje se država ne brani puškom nego razvijanjem ekonomije, zapošljvanjem ljudi, boljom zdravstvenom i socijalnom zaštitom, i sve ono što je Hare100% trebao raditi u one 4 prethodne godine!!!!! iIma još par mjeseci da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda i da ispuni samo jednu stavku iz HIT liste predizbornih obećanja.
Last edited by MrMaliJoe on 05/07/2010 16:02, edited 2 times in total.
Bosnolog wrote:
Dok se borimo protiv otvorenih neprijatelja BiH i velikosrbizma,za sada ne vidim nekoga koji je dorastao Siljadzicu da im se suprostavi na domacem i diplomatskom planu i da ce bolje lobirati u medunarodnim lobistickim krugovima za BiH.
Siljadzic ima svojih nedostataka i mahane koje sam iznosio vise puta ali mu skidam kapu za njegovu principijelnost u odbrani interesa BiH
Ko se to bori protiv velikosrbizma?????? Ko ste to Vi!?!?!?! Tajno društvo, masoni, ko !!!! O kakvim ti vjetrenjačama pričaš. Svake 4 godine ista priča! Ja sam te fino pitao, šta je Hare uradio za ove 4 godine od onoga što je obećao osim što se bori kao Don Quijote protiv vjetrenjača. A vidim kako lobira, jadan se satro od lobiranja samo što treba lobirati u EU a ne u Kuvajtu jer oni rade kako SAD kaže. Silajdžić ima i previše nedostataka za jednog ozbiljnog političara a pošto smo mi neozbiljno društvo onda slobodno možeš reći da je on nerealan političar. I ove godine će se sa Dodikom dogovoriti oko čega će se svađati pred izbore po istoj uhodanoj šemi. Tako da će mu po dogovorenoj praksi Dodik dati vjetrenjaće protiv kojih će se Hare 100% boriti jer ima puno ljudi kao što si ti pa puše redovno priču o takozvanoj borbi protiv vjetrenjača/ili kako to ti nazivaš protiv velikosrbizma. Ponavljam da biti bilo bolje da malo sletiš sa oblaka 92 i prizemljiš u realnost gdje se država ne brani puškom nego razvijanjem ekonomije, zapošljvanjem ljudi, boljom zdravstvenom i socijalnom zaštitom, i sve ono što je Hare100% trebao raditi u one 4 prethodne godine!!!!! iIma još par mjeseci da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda i da ispuni samo jednu stavku iz HIT liste predizbornih obećanja.
Dok je OHR u BiH koji tolerise velikosrpsko svrsavanje po BiH u vidu blokada i velikosrpskog veta ciji cilje je nastavak velikosrpsko kocenje i blokada napretka BiH na svim poljima ukljucujuci i ekonomiju,pocevsi od zastite domaceg proizvoda kao i svake odluke koje su interesu razvoja i jacanje drzave te rasprodaje drzavnih firmi i nebriga za onim van BiH a posebno onih u Srbiji za koju Dodikovi segrti sve godine rade,.......Silajdzic kao jedan od clanova predsjednisva je uradio onoliko koliko je moga shodno funkciji i mandatu koji je takode ogranicen i koliko mu omogucava da uradi,....Silajdzic jedan od najvecih lobista za interese BiH posebno vani na ekonomskom i politickom planu,ali za tebe i takve poput tebe je Radmanovic manej zlo kao i Dodik sa kojima si zadovoljan jer rade protiv svoje drzave po SANU instrukcijama kao dio kontinuiteta velikosrpskog zla slabljenja BiH na svim poljima do podjele i nestanka kao krajnjeg cilja....
Dvije decenije se borio za odbranu i opstanak BiH pocevsi od agresije 92 sa rukama vezanim zbog nametnutog embarga na oruzje,lobirao je kao ministar vasnjskih poslova RBiH protiv velikosrpskih neprijatelja koji i danas rade protiv BiH javno otvoreno i transparentno uz pomoc izdajnicko podanickih velikosrpskih sluga oliceni u Tihicu i SDA stranci,........Gotovo sve strane investicije u BiH su dosle zahvaljujuci upravo njemu kao i dobar dio plasmana nasih firmi van BiH,......On je jedan od najzasluznijih za povratak Turske kao regionalne sile u dosluhu sa Amerikom koja ce sve vise imati uticaja u BiH i regiji a odlazak Tadica u Stambol je to dokazao toga,zbog cega Dodik i njegovi trabanti imaju nocne meore,.....
Evo ti najnovijih segmenata novijeg lobiranaj za intese BiH jacanja privrede i medunarodne podrske BiH-i
OTPREMLJENE CARGO POŠILJKE KA LIBIJI
00:27 / 05.07.2010.
Logistics, međunarodna logistička kompanija, koja je bh. cargo agent aviokompaniji Buraqair Libya, otpremila je ove sedmice prve cargo pošiljke ka Libiji, direktnom aviolinijom Sarajevo-Tripoli. Tu priliku su prvi iskoristili Sarajevska pivara i Klas iz Sarajeva, ...
... te Vegafruit iz Gradačca, a otpremljena je i jedna diplomatska pošiljka.
"Vjerujem da će ovu transportnu soluciju i poslovnu šansu koristiti i druge bh. kompanije koje rade ili očekuju poslove u Libiji, kao što su: Mims grupacija, Hidrogradnja, Energoinvest, Širbegović Group, Neimarstvo Trebinje, Drvolik Rogatica, Prohema Brčko, Ans Drive, Ugarak iz Visokog, a posebno Bosnalijek koji ima u planu veliki plasman lijekova na tržištu Libije i zemalja Magreba", kazao je glavni menadžer u Jump Logisticsu Hasib Salkić, pišu Poslovne novosti.
Dodao je da se otprema pošiljki obavlja srijedom, te da su cijene povoljne.
U MAJU ZNATNO POVEĆAN BROJ TURISTA U FEDERACIJI BIH Ispis
14:28 / 01.07.2010.
turizam_rafting_vrbas.jpgFederaciju Bosne i Hercegovine u maju 2010. su posjetila 47.194 turista, što je za 23,7 posto više u odnosu na maj 2009. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, turisti su ostvarili 92.792 noćenja, odnosno 21,8 posto više u odnosu na isti mjesec ...
... prošle godine.
U ukupnom broju noćenja učešće stranih turista je 62,8 posto. Najviše noćenja su ostvarili gosti iz Turske (12,8), Hrvatske (11,9) i Francuske (10,3 posto)
Što se tiče dužine boravka stranih turista u FBiH u maju 2010., na prvom mjestu su turisti iz Egipta, s prosječnim zadržavanjem od 6,4 dana, a zatim iz Irske s 5,9 i Francuske s 3,5 dana.
Kapaciteti u turizmu u maju 2010. su iznosili 16.136 ležaja i u odnosu na isti mjesec prethodne godine veći su za 5,5 posto.
SILAJDŽIĆ SA DUŽNOSNICIMA KONGRESA SAD-a
15:51 / 05.07.2010.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je danas delegaciju dužnosnika Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Tokom susreta razgovarano je o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, aktuelnim pitanjima u procesu...
... integracije Bosne i Hercegovine u NATO i Evropsku uniju te o reintegraciji društva u Bosni i Hercegovini.
Predsjedavajući Silajdžić rekao je da većina problema koji danas stoje pred Bosnom i Hercegovinom, poput nefunkcionalnosti državnih institucija, direktno proistječu iz insistiranja na etničkom principu i neprovođenja ključnih elemenata Dejtonskog mirovnog sporazuma, posebno Aneksa 7, koji garantuje pravo izbjeglica i raseljenih osoba da se slobodno i sa sigurnošću vrate u svoje domove.
Naglasio je da Dejtonski sporazum može funkcionirati samo ako su svi dijelovi u potpunosti provedeni te da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se suočava s opasnošću ukoliko se ključni dijelovi Dejtona umanjuju ili u potpunosti ignorišu.
Potcrtao je da su pridruživanje Evropskoj uniji i NATO-u strateški prioriteti Bosne i Hercegovine, jer je proces evroatlantske integracije jedini put ka trajnoj stabilnosti i prosperitetu naše zemlje i cijele regije.
Ističući važnost što skorije implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci, predsjedavajući Silajdžić rekao je da su izgradnja vladavine prava i demokratskog političkog sistema koji osigurava jednaka prava za sve građane Bosne i Hercegovine osnovni preduslovi za reintegraciju društva u našoj zemlji, saopćeno je iz kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
Dok je OHR u BiH koji tolerise velikosrpsko svrsavanje po BiH u vidu blokada i velikosrpskog veta ciji cilje je nastavak velikosrpsko kocenje i blokada napretka BiH na svim poljima ukljucujuci i ekonomiju
E hvala ti, nisam se ovako nasmijao već dugo. Hare 100% je definitivno za tebe. Uh izvini, ti pišeš za njega. Dugo vam je trebalo da se konsultujete šta da odgovoriš. Mislim ti, Panda, pipa i ostala ekipa! A odgovor je onako HARETOVSKI iz šupljeg u prazno a razlog je što ne smiješ reći istinu da je Hare 100% nesposoban za konkrene stvari. Mislim čovjek zna svašta obećati ali realizacija "malo" škripi.
Moram da pitam uvazenog Bosnologa kakve veze ima priliv turista u Federacij sa radom Silajdjica ?.....da je barem receno da je broj turista u BiH povecan ja bih rekao ok jebiga Hare se bori za 100 % ovako 51%....pa kad jos odbijemo Medjugorje......
Sta sve nece prisvojit ovi zastitnici djela i lika lepog......
Bosnolog ja Boga mi konto ti malo pronicljiviji, kad ono imam šta vidjet. Pulen lepog Hareta. Nekad te se moglo i čitati, ali u zadnje vrijeme slabo. Samo nemoj da pišeš da sam salonac i šta ti ja znam, jer ideš u skroz pogrešnom pravcu.
PRISVAJANJE pozitivnog je samo pola strategije Hareta&Co,
druga polovica je ODRICANJE i IZBJEGAVANJE onog sto je neugodno.
Gdje je bio Hare onaj dan kad su kamenovali Vladu? Ima tamo i njegovih ministara.
Ali pusti sikiraciju, ja predlazem kratku pauzu uz ovaj izvrstan video kojeg vrijedi jos jedanput pogledati:
Bosnolog wrote:On je jedan od najzasluznijih za povratak Turske kao regionalne sile u dosluhu sa Amerikom koja ce sve vise imati uticaja u BiH i regiji a odlazak Tadica u Stambol je to dokazao toga,zbog cega Dodik i njegovi trabanti imaju nocne meore,.....
Kako taj velikosrbin i cetnik ode u Stambol? Da se to malo ne kosi sa velikosrpskim principima?
Bice da su ga Silajdzic i Davutoglu za usi odvukli u Stambol .
Nemoj mi samo reci da je to neka Tadiceva skrivena velikosrpska igrica... Tom izjavom bi diskreditovo Silajdzica i Davutoglua koji bi ispali budaletine, jer nisu skontali ono sto je Bosnolog momentalno provalio .
Dok je OHR u BiH koji tolerise velikosrpsko svrsavanje po BiH u vidu blokada i velikosrpskog veta ciji cilje je nastavak velikosrpsko kocenje i blokada napretka BiH na svim poljima ukljucujuci i ekonomiju
E hvala ti, nisam se ovako nasmijao već dugo. Hare 100% je definitivno za tebe. Uh izvini, ti pišeš za njega. Dugo vam je trebalo da se konsultujete šta da odgovoriš. Mislim ti, Panda, pipa i ostala ekipa! A odgovor je onako HARETOVSKI iz šupljeg u prazno a razlog je što ne smiješ reći istinu da je Hare 100% nesposoban za konkrene stvari. Mislim čovjek zna svašta obećati ali realizacija "malo" škripi.
Eto velikosrbima ide odlicno,za sada su se skupili okolo dvije opstine BL i BN sa tendencijom daljeg odlaska iz mrske BiH ,...a ovo na sto se grohotom smijes i svsavas nece zauvijek trajati,kad tad ce se desiti dvije stvari,.odlazak OHR iz BiH i Rat ako ovakvo stanje ostave i ovakvo uredenje ili nametanje odrzivih rijesenja kao sto su radili do sada koja ce imati za posljedicu jacanja funkcionalne i odrzive BiH,.....do tada se smiji i svrsavaj na velikosrpske blokade i opstrukcije dok jos malo ima para od rasprodane drzavne imovine.Slijedi jedenje korijenja u ime visih vaskolikoh ciljev,samo ce brzo dosadaiti a krediti ce biti uslovljeni reformama u jcanju drzave koje slijede a nama ostaje da lobiramo za interese BiH na adresama zbog kojih velikosrbi imaju psiholoske grceve i frustracije koje tek slijede,.....Ovo ce biti generacijska borba, na kraj ce sigurno neko biti donji,.....Hrvatska se rijesila svog velikosrpskog zla kao i Kosovo.Dok u ce se u BiH rijesavati u fazama kroz nadolazece vrijeme .
Opet ti kazem da nemam nista sa Siljadzicem i njegovom strankom,samo iznosim realnost,a nikakve konsultacije,pa vidis da sam nakacio dvije stvari koje su se desile u posljednja dva dana kojima je Silajdzic kumovao.....Silajdzic je daleko od idealnog,on ima masu mahana pocevsi od svog ega i tersluka do gresaka o kojima sam ranije pisao,.....
Interes BiH je iznad svih licnih i stranackih interesa a od tebe kao velikosrpskog salonca kome je Silajzic kao i svi BH rodoljubi trn u oku sto drugo ocekivati nego da pises protiv njega i da radis protiv interesa BiH,....Komsic ce biti takode izabran na jos jedan cetverogodisnji mandat kao dokazani BH rodljub,u kome takode predpostavljam vidis problem jer isti ne radi protiv BiH,.......Vjerovatno je tvoj izbor Radmanovic, Dodik i slicni agenti beogradske ekspoziture u BiH, majcica Srbija i posestra Rusija,......
exliberal wrote:Moram da pitam uvazenog Bosnologa kakve veze ima priliv turista u Federacij sa radom Silajdjica ?.....da je barem receno da je broj turista u BiH povecan ja bih rekao ok jebiga Hare se bori za 100 % ovako 51%....pa kad jos odbijemo Medjugorje......
Sta sve nece prisvojit ovi zastitnici djela i lika lepog......
Procitaj odakle je turista najvise posjetilo taj dio BiH,.......Nije presudno Silajdzic zahvalan ali je imao veliki uticaj,....