Windows 8
Moderator: Benq
- shiljak
#1826 Re: Windows 8
od ovih što su kupili legalni windows 8, koristi li neko os na više računara a da ga koristi već duže vrijeme?
Mada mogu isto postaviti pitanje za one što su našli na net-u ključ i aktivirali legalno.. da li vam još radi bez problema već par mjeseci ili su vas skontali?
Mada mogu isto postaviti pitanje za one što su našli na net-u ključ i aktivirali legalno.. da li vam još radi bez problema već par mjeseci ili su vas skontali?
- Maharadza
#1827 Re: Windows 8
Radi uredno, no problems!shiljak wrote:od ovih što su kupili legalni windows 8, koristi li neko os na više računara a da ga koristi već duže vrijeme?
- shiljak
#1828 Re: Windows 8
koji od ova dva, koliko dugo do sad?Maharadza wrote:Radi uredno, no problems!shiljak wrote:od ovih što su kupili legalni windows 8, koristi li neko os na više računara a da ga koristi već duže vrijeme?
-
kazo
#1829 Re: Windows 8
Imam legalan win 8 i u slucaju reinstalacije sistema kako bih mogao vidjeti koji mi je code pa da ga ponovo ukucam, jer kad sam kupio laptop nisu mi nista dali bio win 8 vec instaliran. Ima li neki nacin da se vidi ?
-
seyo71
#1830 Re: Windows 8
pogledaj ispod ,sa donje strane laptopa nalazi se naljepnica sa serial key..naravno ako je legalan
- escobar__
#1831 Re: Windows 8
Windows 8 nema COA (dakle nema naljepnice na dnu laptopa). Ključ je u BIOS-u i, uz odgovarajući DVD, instalacija će ga sama prepoznati i neće biti potrebe za unošenjem.
-
GaRGa
#1832 Re: Windows 8
kazo wrote:Imam legalan win 8 i u slucaju reinstalacije sistema kako bih mogao vidjeti koji mi je code pa da ga ponovo ukucam, jer kad sam kupio laptop nisu mi nista dali bio win 8 vec instaliran. Ima li neki nacin da se vidi ?
ako ti je isporucen taj win 8 uz racunar onda nemas da brines samo reinstall
- escobar__
#1833 Re: Windows 8
Da, može napraviti reinstalaciju iz samih Windowsa (Charms bar > Settings > Change PC Settings > General > Remove everything and reinstall Windows) ili da pronađe odgovarajući ISO koji će tokom standardne instalacije prepoznati ključ. O tome bi trebao Googlati.GaRGa wrote:kazo wrote:Imam legalan win 8 i u slucaju reinstalacije sistema kako bih mogao vidjeti koji mi je code pa da ga ponovo ukucam, jer kad sam kupio laptop nisu mi nista dali bio win 8 vec instaliran. Ima li neki nacin da se vidi ?
ako ti je isporucen taj win 8 uz racunar onda nemas da brines samo reinstall
-
Abracadabra
#1834 Re: Windows 8
Probaj sa ovim,kazo wrote:Imam legalan win 8 i u slucaju reinstalacije sistema kako bih mogao vidjeti koji mi je code pa da ga ponovo ukucam, jer kad sam kupio laptop nisu mi nista dali bio win 8 vec instaliran. Ima li neki nacin da se vidi ?
http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
A imaš i Advanced Tokens Manager, možeš i sa njim sačuvati aktivaciju i tu isto mežeš vidjeti svoj ključ,,
http://joshcellsoftwares.com/products/a ... nsmanager/
- Qurajber
#1835 Re: Windows 8
Prvo pokreneš ovajkazo wrote:Imam legalan win 8 i u slucaju reinstalacije sistema kako bih mogao vidjeti koji mi je code pa da ga ponovo ukucam, jer kad sam kupio laptop nisu mi nista dali bio win 8 vec instaliran. Ima li neki nacin da se vidi ?

a zatim key odnosno ključ koji ti je ovaj programčić očitao uneseš u ovaj drugi...

i dobiješ sve detaljne podatke za svoj sistem
- SmokingMan
#1837 Re: Windows 8
8-ca je dobra,ali ima i svojih mana posebice kada se računar optereti (tj.radna memorija/leaking memory)dosta zahtjevnim PC igrama koje nisu opitimizovane kako treba za ovaj OS,zato je 7-ca bolja ukoliko ste Hard core gamer.
-
Senad_Duster
#1838 Re: Windows 8
Revolucionar ★ wrote:Desava li se kome da kada pokrene racunar/laptop, zatekne poruku Windows is locked na onom startup screenu gdje se ukucava pasword . Evo dva dana vec mi se desi, da unesem pass u polje , ali ga ne verifikuje, mogu cekati cijeli dan, ali nista dok ne restartujem ..
To ti jer si se na win8 prijavio preko emaila i taj pw sto ti trazi je pw od emaila sa kojim si se logovao
-
Muamer123
- StrelacAB80
#1840 Re: Windows 8
Ovo je vec,a i ranije sam napisao,extra sistem,brz,IE 11 je takodjer i meni sada default browser,naravno koristim i crome,dok firefoks mi stoji kao ukras,taj browser nikada nece valjati,uvijek,svaka verzija,teska,troma,ma,Boze sacuvaj koliko je los,samo izgled sto privalci korisnike,pa ga "brane",ali ako vec hocete nesto kao Firefoks,a da radi super,brzo i dobro,a i izgleda identicno kao firefoks,odnosno i jeste jedna verzija firefoksa,to je Cyberfoks web browser,odlican je,ima 64 bit_i takodjer,i dobar je,nekada mi je bio "drag"(firefoks),i koristio sam samo njega,ali sada ne pomisljam da ga pokrenem,iako imam solidan pc core 2 duo za normalne potrebe ,koriscenje net_a,video,igre,i sl,i win 8.1 system definitivno ce biti veliko iznenadjenje,jer vec ova prewiev verzija radi extra dobro,stabilna,ima par sitnica,ali to je nista,ja je koristim od kako je izasla,i to kao defaultni sistem,uradio cistu instalaciju,64 bit_a,evo je i dan danas,ne da sam zadovoljan,vec prezadovoljan.Extra brz system.Dobar.Svidja mi se i par aplikacija,koje nisam nikada ni koristio,ali ova Reading List,News i Vrijeme,su mi zaista korisne,takodjer MegaTube i Youtube MP3 converter! Kratko i jasno,imati ce velikog uspijeha sa ovim sistemom,vrlo rado bih i kupio original kada bude dostupan i izadje na trziste,ali,preskup ce biti,kao i 8-ica sto je skupa,jer ne vjerujem da ce se moci samo nadograditi,ili ti ,sta ja znam vec,besplatno,naplatiti ce oni tu,bilo sta!
- _Reds_
#1841 Re: Windows 8
Odakle skidate tu 8.1 i koliko da se moze koristiti u testnoj fazi, moze li se, autmatski nadograditi osmica besplatno ?StrelacAB80 wrote:Ovo je vec,a i ranije sam napisao,extra sistem,brz,IE 11 je takodjer i meni sada default browser,naravno koristim i crome,dok firefoks mi stoji kao ukras,taj browser nikada nece valjati,uvijek,svaka verzija,teska,troma,ma,Boze sacuvaj koliko je los,samo izgled sto privalci korisnike,pa ga "brane",ali ako vec hocete nesto kao Firefoks,a da radi super,brzo i dobro,a i izgleda identicno kao firefoks,odnosno i jeste jedna verzija firefoksa,to je Cyberfoks web browser,odlican je,ima 64 bit_i takodjer,i dobar je,nekada mi je bio "drag"(firefoks),i koristio sam samo njega,ali sada ne pomisljam da ga pokrenem,iako imam solidan pc core 2 duo za normalne potrebe ,koriscenje net_a,video,igre,i sl,i win 8.1 system definitivno ce biti veliko iznenadjenje,jer vec ova prewiev verzija radi extra dobro,stabilna,ima par sitnica,ali to je nista,ja je koristim od kako je izasla,i to kao defaultni sistem,uradio cistu instalaciju,64 bit_a,evo je i dan danas,ne da sam zadovoljan,vec prezadovoljan.Extra brz system.Dobar.Svidja mi se i par aplikacija,koje nisam nikada ni koristio,ali ova Reading List,News i Vrijeme,su mi zaista korisne,takodjer MegaTube i Youtube MP3 converter! Kratko i jasno,imati ce velikog uspijeha sa ovim sistemom,vrlo rado bih i kupio original kada bude dostupan i izadje na trziste,ali,preskup ce biti,kao i 8-ica sto je skupa,jer ne vjerujem da ce se moci samo nadograditi,ili ti ,sta ja znam vec,besplatno,naplatiti ce oni tu,bilo sta!
- StrelacAB80
#1842 Re: Windows 8
Da li je iko od vas instalirao ovu novu windows 8.1 enterprise verziju,dostupna je,meni se nesto ne instalira,posto sam jako zadovoljan i sa ovom prewiev verzijom,extra me "sluša" ? Vidim da je ova enterprise vise namijenjena kao za poslovne kompanije,korisnike,i sl....?
@Reds ,skini sa oficijelne microsoft stranice-(site_a)!
@Reds ,skini sa oficijelne microsoft stranice-(site_a)!
- escobar__
#1843 Re: Windows 8
Ne skidaj ništa Reds, ovog mjeseca 8.1 će bit finalizirana, i vjerovatno dostupna na dobro poznatim "prodajnim mjestima". 
Nadogradnja na Windows 8 će biti besplatna, za legalne korisnike. Ne znam kako će to izgledati za one kvazi-legalne (sa WMC ključem), to ćemo vidjeti u oktobru, kad 8.1 bude dostupna svima, na normalan način (GA).
Nadogradnja na Windows 8 će biti besplatna, za legalne korisnike. Ne znam kako će to izgledati za one kvazi-legalne (sa WMC ključem), to ćemo vidjeti u oktobru, kad 8.1 bude dostupna svima, na normalan način (GA).
- Qurajber
#1844 Re: Windows 8
haha, uveliko se radi da bude besplatna kao i sve ostale verzije Windowsa....
http://forums.mydigitallife.info/thread ... t-Products
- escobar__
#1845 Re: Windows 8
Što se toga tiče, kod dosadašnjih buildova ove nadogradnje promjena u ovakvom načinu aktivacije neće biti. Dakle, MTK će raditi i na 8.1.Qurajber wrote:haha, uveliko se radi da bude besplatna kao i sve ostale verzije Windowsa....
- escobar__
#1846 Re: Windows 8
8.1 bi već sljedeće sedmice mogao biti na MSDN-u (RTM). Već je u RTM Escrow fazi, dakle nema više razvoja sistema, novih mogućnosti i sl., sad se samo radi testiranje prije nego stigne kao finalni proizvod (RTM).
- Qurajber
#1847 Re: Windows 8
escobar__ wrote:8.1 bi već sljedeće sedmice mogao biti na MSDN-u (RTM). Već je u RTM Escrow fazi, dakle nema više razvoja sistema, novih mogućnosti i sl., sad se samo radi testiranje prije nego stigne kao finalni proizvod (RTM).
Ali su u posljednji tren stavili začkoljicu za piratsku aktivaciju....
Code: Select all
Seems MS decided to be sneaky bastard and slip KMS V6 in just before RTM, they must have had the code all along and didn't want it scrutinized till RTM, because they went to KMS V5 with public BETA of Windows 8.
It probably can be cracked by a reverser, though we're going to need a KMS Server to test against, and hope they can't do anything about KMS PID yet.
I'll likely mark Windows 8.1 as unsupported by MTK until we have a working method for it.
Also, it means we can expect next Office (will they do an Office 2014 or 2016?) will make use of KMS V6.- StrelacAB80
#1848 Re: Windows 8
jucer izasao win 8.1 pre rtm 9471 verzija! skinuo ga,ali nisam jos instal,mozda i necu,mozda cu sacekati rtm verziju!
I,sta cemo sa ovim aktivacijama za finalni 8.1 ,ako ce vec update biti free sa 8_ice,ako je 8_ica aktivirana na 6 mjeseci(znate o cemu pisem),ili ako je vec piratska ,da li cemo moci imati aktiviran 8.1,kao sto sada pise na ovoj prewiev verziji da je aktivirana kada sam je instalirao!
I,sta cemo sa ovim aktivacijama za finalni 8.1 ,ako ce vec update biti free sa 8_ice,ako je 8_ica aktivirana na 6 mjeseci(znate o cemu pisem),ili ako je vec piratska ,da li cemo moci imati aktiviran 8.1,kao sto sada pise na ovoj prewiev verziji da je aktivirana kada sam je instalirao!
- escobar__
#1849 Re: Windows 8
Srećom pa Windows nije jedini OS na tržištu.Qurajber wrote:escobar__ wrote:8.1 bi već sljedeće sedmice mogao biti na MSDN-u (RTM). Već je u RTM Escrow fazi, dakle nema više razvoja sistema, novih mogućnosti i sl., sad se samo radi testiranje prije nego stigne kao finalni proizvod (RTM).
Ali su u posljednji tren stavili začkoljicu za piratsku aktivaciju....
Ovo je izjava lika koji je napravio aktivator-Microsoft Toolkit - Official KMS Solution for Microsoft ProductsCode: Select all
Seems MS decided to be sneaky bastard and slip KMS V6 in just before RTM, they must have had the code all along and didn't want it scrutinized till RTM, because they went to KMS V5 with public BETA of Windows 8. It probably can be cracked by a reverser, though we're going to need a KMS Server to test against, and hope they can't do anything about KMS PID yet. I'll likely mark Windows 8.1 as unsupported by MTK until we have a working method for it. Also, it means we can expect next Office (will they do an Office 2014 or 2016?) will make use of KMS V6.
-
Teufik