Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
Chuckie
#1826 Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
.
Last edited by Chuckie on 10/01/2013 16:28, edited 1 time in total.
-
pakica_
#1827 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
u agricomu i/ili bingu sam vidjela metalne korpe.. mozda da tu potrazis i ove, ako ne bi metalne.. ko kad moj ima ove kaishice i ne jede, pa ni ne znam gdje imasaga wrote:Luda paščad![]()
Ništa, hvala ljudi, danas idemo u potragu za brnjicomMada me strah da će nju toliko to nervirati da neće htjeti ništa obaviti vani, ali vidjet ćemo
![]()
A deranje fuj i pljuni ne pali kod moje, jer je gluha![]()
![]()
A sjećam se nedavno brat šetao s ovom, i nalete na lika isto sa kokerom. I upita ga ovaj lik, kaže: Ima li tvoja problema sa kostima? Konta brat, kaže pa nema, malo je jedno uho zeza, ali kosti su okKaže lik, ma mislio sam je l' jede kosti vani
Edit: danas smo prošetale do jednog pet shopa (ona naravno fino zamezila usput) ali tamo nije bilo ovih brnjica. Sutra ćemo do onog na mojmilu, na okretaljci, zna li neko je l' ih tamo ima?
- Cholina_Lokica
#1828 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne bih rekla da ima tamo, ja sam uzela u agricomusaga wrote:
Edit: danas smo prošetale do jednog pet shopa (ona naravno fino zamezila usput) ali tamo nije bilo ovih brnjica. Sutra ćemo do onog na mojmilu, na okretaljci, zna li neko je l' ih tamo ima?
-
saga
#1829 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pih, a ja mislila toga svuda ima
Taj Agricom je u Hadžićima je l'?
- Cholina_Lokica
#1830 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imas ga svuda, ja najvise idem na Cengic Vili u stometarcisaga wrote:Pih, a ja mislila toga svuda ima![]()
-
pakica_
#1831 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ima ga i u lozionickoj malo prije merkatora i na okretaljci trole na jezeruCholina_Lokica wrote:Imas ga svuda, ja najvise idem na Cengic Vili u stometarcisaga wrote:Pih, a ja mislila toga svuda ima![]()
-
saga
#1832 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Prvo, hvala
Drugo, imam još pitanja
Elem, kupih joj danas neku... plastična je.
Uzela 'nako odokativno šta bi joj moglo... i sad me strah da joj nije mala
Elem, 'nako na prvu mi se čini ok, ali ima svega jedno 1.5cm lufta da otvori usta, pa ne znam je li joj to dovoljno? Imam račun, rekao čiko da mogu zamijeniti ako ne odgovara... samo što ne znam je l' odgovara
Ali bit će veselo... stavih joj samo da probamo, a odmah je poludila i pokušala da skine
I da vidite tog opasnog psa
http://i1097.photobucket.com/albums/g35 ... 016269.jpg
Drugo, imam još pitanja
Uzela 'nako odokativno šta bi joj moglo... i sad me strah da joj nije mala
Ali bit će veselo... stavih joj samo da probamo, a odmah je poludila i pokušala da skine
I da vidite tog opasnog psa
-
pakica_
#1833 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ova joj je mjerasaga wrote:Prvo, hvala![]()
Drugo, imam još pitanja![]()
Uzela 'nako odokativno šta bi joj moglo... i sad me strah da joj nije malaElem, 'nako na prvu mi se čini ok, ali ima svega jedno 1.5cm lufta da otvori usta, pa ne znam je li joj to dovoljno? Imam račun, rekao čiko da mogu zamijeniti ako ne odgovara... samo što ne znam je l' odgovara
![]()
Ali bit će veselo... stavih joj samo da probamo, a odmah je poludila i pokušala da skine![]()
I da vidite tog opasnog psa![]()
i preslatka je.. sega mi- koker s korpom
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1834 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
meni je nekako grijeh stavljat to cukama, ako mu je nafaka da naleti na nešto opasno naletit ce kad tad, a vala nisu neke velike šanse za to. a ovako isto kao da nije vani
sloboda cukama!
sloboda cukama!
-
pakica_
#1835 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
dje nisu velike sanse, kad malo, malo cujes cuko otrovan ovdje, ondje.. imas krkana koji guraju otrov u hranu i pobacaju po parku, pa ako sta ubiju, dobro i jest, ako ne, pokusat ce opet sutra.. radije bih ih gledala s ovim na glavi, nego kod veta na infuziji..Admir_1984 wrote:meni je nekako grijeh stavljat to cukama, ako mu je nafaka da naleti na nešto opasno naletit ce kad tad, a vala nisu neke velike šanse za to. a ovako isto kao da nije vani
sloboda cukama!
sreca, basta nista ne zoba s poda, a nala.. njoj mescini ni smrvljeno staklo ne moze nista
-
saga
#1836 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Admire, evo mi cijeli dan ima proljev od nečeg što je pojela (nije prvi put), a neki dan je povraćala (također nije prvi put )
Ne mogu se više izboriti s njom i hranom
A pakice, ne divlja, nego sjedne i tako me tužno pgolda i onda šapicom pokušava da je skine... pa dođe do mene i sve me gura njuškom, ko misli se pomagaj
Kasnije ćemo otići po njene slatkiše, pa ako ih ne uspijem progurat (mada ne znam može li žvakat u ovome), dobivat će ih svaki pud kad se brnjica skine
Možda sad uspijem ovu djecu okolo ubjediti da imam opasnog psa

Ne mogu se više izboriti s njom i hranom
A pakice, ne divlja, nego sjedne i tako me tužno pgolda i onda šapicom pokušava da je skine... pa dođe do mene i sve me gura njuškom, ko misli se pomagaj
Kasnije ćemo otići po njene slatkiše, pa ako ih ne uspijem progurat (mada ne znam može li žvakat u ovome), dobivat će ih svaki pud kad se brnjica skine
Možda sad uspijem ovu djecu okolo ubjediti da imam opasnog psa
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1837 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pa paziš dok ga vodiš, a lutalica ima more tako da cisto sumnjam da bi stigli na red, pogotovo jer lutalice nocu to sve obrste. i sigurno niko nece ostaviti to pored samog puta ili bliže negdje na livadi, obicno po nekim coškovima, kantama i slicno
proljev i ja imam svako mjesec dana
, ajd ba samo se nemojte sekirat
proljev i ja imam svako mjesec dana
-
saga
#1838 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne uspijem sve upratiti... uglavnom skontam, pa joj ne dam. A nekad mi na sekundu pažnja odluta, a ona je već ćapila nešto. Pisala sam da jede ono što lutalice neće (ili što su već obrstili od svega hranjivog), i stari, suhi, pa i zaleđeni, hljeb od golubova. A svega toga na svakom ćošku ima.
Jutros je dok je kakila
uspjela ćapit nešto
Sve gledam da pazim dok njuška, i onda šta ću pustim je da na miru obavlja nuždu... i opet ista priča.
Jutros je dok je kakila
-
pakica_
#1839 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pa pazim ja dok ih vodimAdmir_1984 wrote:pa paziš dok ga vodiš, a lutalica ima more tako da cisto sumnjam da bi stigli na red, pogotovo jer lutalice nocu to sve obrste. i sigurno niko nece ostaviti to pored samog puta ili bliže negdje na livadi, obicno po nekim coškovima, kantama i slicno
proljev i ja imam svako mjesec dana, ajd ba samo se nemojte sekirat
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1840 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
lovi li vaš miševe 
očito je ovaj neki posavski gonič
mišar ili poljar 
stari mu lovi miševe ali ne jede
kakav otac takav sin
očito je ovaj neki posavski gonič
stari mu lovi miševe ali ne jede
kakav otac takav sin
- Cholina_Lokica
#1841 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Toliko o tome nece im biti nista sto zderu... Carli bakteriju neku pokupio, 4 sata danas na infuziji i 618 nekakvih lijekova
Sutra opet
-
pakica_
#1842 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
e jebem mu misa, carli.. sto te hoce s doktorima.. brzo, brzo ozdravi!Cholina_Lokica wrote:Toliko o tome nece im biti nista sto zderu... Carli bakteriju neku pokupio, 4 sata danas na infuziji i 618 nekakvih lijekovaSutra opet
@black swan- ne love, ne interesuju ih
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1843 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jbg
oteo sam mu pola miša... i rep
ali je negdje opet našao drugi dio miša kojeg je pojeo
vidjet ćemo šta će mu biti sutra
oteo sam mu pola miša... i rep
ali je negdje opet našao drugi dio miša kojeg je pojeo
vidjet ćemo šta će mu biti sutra
- Cholina_Lokica
#1844 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne zelim da se prisjecam trauma sa ubijanjem malih zivotinja
Elem, Happy lovi k'o mahnita
-
bizet
#1845 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
na fox-u Bones i u epizodi se prica o psima za borbu....šaptač psima je takodje u emisiji...fora je 
moja curica je tako dobra da na fuj reaguje i odmah ispljune sta god da je uzela....jede sporo u odnosu na mudonju koji uopste ne zvace, nego samo guta...ona cak ne voli kad joj se servira neizrezano na komadice...kad mora sama kidati mislim da mi sve po spisku, jer voli da jede male komadice hrane...i ona ima za klasu bolje zube od njega...njegovi, iako je 2 godine mladji od nje, imaju naslage kojih ne znam kako da se rijesim...njeni se zubi bijele savrseno....dajem im kosti redovito...on kost zdrobi i smaze...teleca koljenica mu traje u minutama....ona ih struze danima...jedna kost i mirna sam (bila) x dana, dok meni ne dosadi gledati je
mudonja je prve godine bio slobodan po avliji vecinu dana....bio je stene od 8 mjeseci i nije bio agresivan...smjeli smo ga pustati....tih dana mi je avlija bila puna bebinih pelena...neko je u selu dobio bebu, a mudonjica je volio jesti bebinu kakicu...nismo ga mogli oduciti od ove odvratne navike....taj jede bas bas sve...i ne mozes mu zabraniti nista...imali smo ilegalnog mesara u selu takodjer koji je bacao otpatke u blizini...sem pelena sam nalazila i ovcija zubala, rebra i sl...najgadnije je kad najdes rog...odnio vrag salu...mudonji restrikcija kretanja, jer ga nismo naucli da ne jede svasta...inace je on skloniji bolestima nego ona...njezniji je, a nije ni cudo kakvih se g.vana napapao
a curica je jednostavno predobra...ta mala zna sta mi mislimo, ona je prava mala dama i cesto mi je bude zao koliko je dobra...nekad pomislim da bi bilo bolje za nju da je manje poslusna, da je barem malo tvrdoglava kao on...he gets all the fun i krsi sva pravila i opet ga docekamo rasirenih ruku, dok ona mirno slusa svaku nasu nebulozu koju im serviramo
moja curica je tako dobra da na fuj reaguje i odmah ispljune sta god da je uzela....jede sporo u odnosu na mudonju koji uopste ne zvace, nego samo guta...ona cak ne voli kad joj se servira neizrezano na komadice...kad mora sama kidati mislim da mi sve po spisku, jer voli da jede male komadice hrane...i ona ima za klasu bolje zube od njega...njegovi, iako je 2 godine mladji od nje, imaju naslage kojih ne znam kako da se rijesim...njeni se zubi bijele savrseno....dajem im kosti redovito...on kost zdrobi i smaze...teleca koljenica mu traje u minutama....ona ih struze danima...jedna kost i mirna sam (bila) x dana, dok meni ne dosadi gledati je
mudonja je prve godine bio slobodan po avliji vecinu dana....bio je stene od 8 mjeseci i nije bio agresivan...smjeli smo ga pustati....tih dana mi je avlija bila puna bebinih pelena...neko je u selu dobio bebu, a mudonjica je volio jesti bebinu kakicu...nismo ga mogli oduciti od ove odvratne navike....taj jede bas bas sve...i ne mozes mu zabraniti nista...imali smo ilegalnog mesara u selu takodjer koji je bacao otpatke u blizini...sem pelena sam nalazila i ovcija zubala, rebra i sl...najgadnije je kad najdes rog...odnio vrag salu...mudonji restrikcija kretanja, jer ga nismo naucli da ne jede svasta...inace je on skloniji bolestima nego ona...njezniji je, a nije ni cudo kakvih se g.vana napapao
a curica je jednostavno predobra...ta mala zna sta mi mislimo, ona je prava mala dama i cesto mi je bude zao koliko je dobra...nekad pomislim da bi bilo bolje za nju da je manje poslusna, da je barem malo tvrdoglava kao on...he gets all the fun i krsi sva pravila i opet ga docekamo rasirenih ruku, dok ona mirno slusa svaku nasu nebulozu koju im serviramo
-
zengi
#1846 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ovo nam je izgleda ne rjesivi zajednicki problem. Svi jedu sve.
@Bizet, sto je meni dosta tih pelenica da ti samo znas. Moj Špico, definitivno najgori pas Balkana, ih redovno donosi i razvlaci po basti. Ovo dvoje rundova nikako nemogu oduciti od jedenja raznih otpadaka sa ulice. Sve sam ih naucio ali ovo nikako ne ide. Agresivna volusina se najede praistoriskih kostiju i onda me blijedo gleda jer ga pocne muciti zeludac. Evo malo prije je u setnji opet nasao nesto sto lutalice nece ni da pogledaju i cujem ga ide i hruma. Po zvuku vidim da je kost stara makar par godina.
Pisao sam i na temi "Kako zastiti psa od krpelja", ali nije zgoreg da i ovdje napomenem. Danas sam nasao na ovoj šarplaninki zivog krpelja koji se, sudeci po naduvenosti i kolicini krvi koju je popapao, zakacio prije 4-5 dana.
Pa eto obratite paznju.
@Bizet, sto je meni dosta tih pelenica da ti samo znas. Moj Špico, definitivno najgori pas Balkana, ih redovno donosi i razvlaci po basti. Ovo dvoje rundova nikako nemogu oduciti od jedenja raznih otpadaka sa ulice. Sve sam ih naucio ali ovo nikako ne ide. Agresivna volusina se najede praistoriskih kostiju i onda me blijedo gleda jer ga pocne muciti zeludac. Evo malo prije je u setnji opet nasao nesto sto lutalice nece ni da pogledaju i cujem ga ide i hruma. Po zvuku vidim da je kost stara makar par godina.
Pisao sam i na temi "Kako zastiti psa od krpelja", ali nije zgoreg da i ovdje napomenem. Danas sam nasao na ovoj šarplaninki zivog krpelja koji se, sudeci po naduvenosti i kolicini krvi koju je popapao, zakacio prije 4-5 dana.
Pa eto obratite paznju.
-
bizet
#1847 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja sam ubjedjena da je to od psa do psa, narav, genetika, sta ja znam da ne bubam. Oba su moja, oba isto hranim i odgajam ali ima ono nesto razlicito, takva cehra valjda. Ja npr volim se uprljati sa psima, hajde bogati voda svo blato opere, ali moja curica jedva, to pasce kao da se naljuti kad mora preko blata, inace se voli kupati. Mrcinu u kadu na kupanje ni sa puskom, a smece mu je dizniland izgleda.
Ja kasnim sa frontlineom svojima, kaze muz nema sad krpelja, a proljetos smo muzjaka jedva izvukli
. Znaci da se ne igram.
Nego sta u slucaju kad skines krpelja? Odmah saljes na vakcinu ili cekas da vidis sta ce se desiti? Mi nismo nasli krpelja, bio, spao, zarazio mi psa i skoro ga ubio. Sva sreca pa je vet sumnjao ispravno.
I vratil' se onaj tvoj mali crno-bijeli kuci?
Ja kasnim sa frontlineom svojima, kaze muz nema sad krpelja, a proljetos smo muzjaka jedva izvukli
. Znaci da se ne igram.
Nego sta u slucaju kad skines krpelja? Odmah saljes na vakcinu ili cekas da vidis sta ce se desiti? Mi nismo nasli krpelja, bio, spao, zarazio mi psa i skoro ga ubio. Sva sreca pa je vet sumnjao ispravno.
I vratil' se onaj tvoj mali crno-bijeli kuci?
-
zengi
#1848 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma nista, kad bih ja tako vodio veterinaru za svakog krpelja onda bi bolje bilo da se preselim kod veterinara.
Necu im cak stavljati neke preparate do proljeca jer ni to nije zdravo, ipak je to nekakav otrov koji kruzi tijelom.
Sad ih je ipak manje pa su i manje sanse da dobiju neku zarazu.
Psi kao i ljudi, ima ih svakakvih i tacno je to, kad on ima taj gen da jede svakakva vanago, bas ga je tesko oduciti.
I moja mrcina jede sve sto je organsko ili mirise na nesto organsko, npr. masna kesa.
Mali gada je nasla neka prijateljica od bivseg gazde i odnijela ga njemu.
Vala mi je i bilo previse 4 psa. Nek mu je sretno.
Necu im cak stavljati neke preparate do proljeca jer ni to nije zdravo, ipak je to nekakav otrov koji kruzi tijelom.
Sad ih je ipak manje pa su i manje sanse da dobiju neku zarazu.
Psi kao i ljudi, ima ih svakakvih i tacno je to, kad on ima taj gen da jede svakakva vanago, bas ga je tesko oduciti.
I moja mrcina jede sve sto je organsko ili mirise na nesto organsko, npr. masna kesa.
Mali gada je nasla neka prijateljica od bivseg gazde i odnijela ga njemu.
Vala mi je i bilo previse 4 psa. Nek mu je sretno.
-
bizet
#1849 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa cime ih onda zastititi od krpelja? Imal' kakav prirodni preparat tipa hrana sa bijelim lukom (kad tjera vampire sto ne bi i krpelje). Sad ozbiljno moja poznanica ima psa oduvijek, starija zena, navikla uavliji imati psa pa joj djeca nakonsto je mala avlijanerka uginula kupila tornjaka. Ona imma svoj sistem hranjenja pasa, svesto ruca ona jedeion. Pas ziv zdrav i super izgleda. Od nje cudoh za sirutku protiv crijevnih parazita umjesto tabletica, kod nje nema hemije, ali ne cuh za sta protiv krpelja. Ja svojima dajem tabletice, nesto mi tesko povjerovati u toliku moc sirutke, a opet sto da ne.
Znaci malisa se uhljebio nije izgubljen, to je dobra vijest.
Znaci malisa se uhljebio nije izgubljen, to je dobra vijest.
-
zengi
#1850 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
E bas me ovo nasmijalo a sto je najgore, sve je tacno tako.Religious Fantastic wrote:Ovo mi je prije par dana prijatelj s ostrva poslao kao cestitku za monstrumov rodjendan![]()
Svaki pesoljubac ovo MORA vidjeti![]()
http://theoatmeal.com/comics/dog_paradox
@Bizet, niti vjerujem nasim babskim gatkama, niti vjerujem tabletama i medicini jer je to biznis.
Sto se tice nase narodne medicine, jos nisam cuo niti za jedan lijek ili metodu koja stvarno radi. Nije ni cudo jer ipak smo mi bosanci.
Ako malo pogledas, sva nasa medicinska logika je bazirana na ovim principima:
Lijek je bas zato sto nije logican (u tome i jeste tajna jer bi ga inace svako znao).
Mora biti odvratan i bolan, jer hebes medicinu od koje te necuje komplet opstina kad je uzimas.
Cuo sam da je surutka dobra za mnoge stvari ali nisam cuo da je dobra za parazite.
A cuo sam da je bas bijeli luk dobar za parazite, mada nisam provjerio i obzirom da je to dio bisanske bastine, treba biti oprezan.
Ja licno ne uzimam nikakve lijekove sve dok tri dana ne mogu iz kreveta ustati. Tako radim i sa psima.
Mnogi cukoljubci daju antibiotike cim cuko kihne i napravit ce nam mrsa od kojega cemo i mi i nase cuke pokrepati. Al hajd ti njima reci nesto.....
Malisa je kod starog gazde i mada mi nedostaje drago mi je da je tako jer su mi 4 psa bila bas previse.