CollegeGunner wrote:Moze li mi neko reci koje su teretane dobre a da nisu skupe i koje su najbolje vjezbe za pocetnika?
Je li ti skupo 49KM u Importane-u ? 35 kod Terze , 40 na Vilsu ....
A za vjezbe , prelistaj malo temu , objasnjeno par puta
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
CollegeGunner wrote:Moze li mi neko reci koje su teretane dobre a da nisu skupe i koje su najbolje vjezbe za pocetnika?
Kako se ti hranis?Industrialyzer wrote:Pa Importane je najopremljenija sigurno , ali ni ove nisu lose. Mislim mozes se nabildati i kojoj god hoces. Ako imas volje i mozga da skontas da se tijelo gradi u kuhinji pa onda u teretani![]()
CollegeGunner wrote:Kako se ti hranis?Industrialyzer wrote:Pa Importane je najopremljenija sigurno , ali ni ove nisu lose. Mislim mozes se nabildati i kojoj god hoces. Ako imas volje i mozga da skontas da se tijelo gradi u kuhinji pa onda u teretani![]()
Posto je zafrkana stvar u pitanju ( a imao sam slicnih problema) generalni savjet je bilo koji trening da pocnes pocni veoma veoma oprezno i lagano u pocetku. Za skidanje kilaze poslije jedne takve povrede predlozio bih ti hodanje na traci (kardio) i to pod usponom . Znaci kosa traka hodanje , interval trening (minut jaci tempo da se dobro zadises dva minuta laganijeg hodanja) i tako par puta sedmicno po 30-ak minuta dovoljno.Fengluo wrote:Molio bih za jedan savjet ukoliko je moguce. Prije neke 2 godine imao sam operaciju na kicmi otklanjanja diskus hernije i svakako da je preporuka svih ljekara da se ojacaju misici donjeg dijela ledja kako bi nadoknadili stetu nacinjenu hernijom. Medjutim, u kombinaciji straha od povrede (iskoristio sam operaciju kao najjace oruzje i kontam sad ako se povrijedim ili napravim neku glupost gotovo je), kao i objektivne ogranicenosti u smislu vjezbi koje sada mogu raditi desilo se ono sto je ocekivano i najgore: nalijepio sam 20-tak kila viska koje sada hitno moram skidati. Pitanje: znate li slucajno neko mjesto gdje se moze poceti raditi uz nadzor trenera-strucnjaka, koji bi mi pomogao u smislu otklanjanja straha i postepenog uvodjenja u neku rutinu nizom vjezbi i to... Ima li neko iskustvo sa slicnom situacijom? Bavio sam se diskus hernijom iz ociglednih razloga i ljudi svasta kazu: neko kaze mozes sta hoces, neko kaze ne mozes ni ono sto mislis da mozes, tako da sam prilcino zakocio i tom statusu quo se "ugojio".
Hvala svima na interesu i odgovorima.
stranac2 wrote:Posto je zafrkana stvar u pitanju ( a imao sam slicnih problema) generalni savjet je bilo koji trening da pocnes pocni veoma veoma oprezno i lagano u pocetku. Za skidanje kilaze poslije jedne takve povrede predlozio bih ti hodanje na traci (kardio) i to pod usponom . Znaci kosa traka hodanje , interval trening (minut jaci tempo da se dobro zadises dva minuta laganijeg hodanja) i tako par puta sedmicno po 30-ak minuta dovoljno.Fengluo wrote:Molio bih za jedan savjet ukoliko je moguce. Prije neke 2 godine imao sam operaciju na kicmi otklanjanja diskus hernije i svakako da je preporuka svih ljekara da se ojacaju misici donjeg dijela ledja kako bi nadoknadili stetu nacinjenu hernijom. Medjutim, u kombinaciji straha od povrede (iskoristio sam operaciju kao najjace oruzje i kontam sad ako se povrijedim ili napravim neku glupost gotovo je), kao i objektivne ogranicenosti u smislu vjezbi koje sada mogu raditi desilo se ono sto je ocekivano i najgore: nalijepio sam 20-tak kila viska koje sada hitno moram skidati. Pitanje: znate li slucajno neko mjesto gdje se moze poceti raditi uz nadzor trenera-strucnjaka, koji bi mi pomogao u smislu otklanjanja straha i postepenog uvodjenja u neku rutinu nizom vjezbi i to... Ima li neko iskustvo sa slicnom situacijom? Bavio sam se diskus hernijom iz ociglednih razloga i ljudi svasta kazu: neko kaze mozes sta hoces, neko kaze ne mozes ni ono sto mislis da mozes, tako da sam prilcino zakocio i tom statusu quo se "ugojio".
Hvala svima na interesu i odgovorima.
Poslije mjesec dva izgubit ces garant 5-8 kila , dalje zaboravi teg i to , nikakvo dizanje iznad glave .. kada tjelo ojaca poslije kardio perioda onda mozes poceti pomalo sa vjezbama za gornji dio ledja i to samo na masinama i sa manjim tezinama.
Drugo al najbitnije slusaj tijelo ako osjetis da ti nesto smeta konsultujes se sa specijalsitima ovi po teretanama ne znaju puno o tome . Stvar je komplikovana
Eo malo inspiracije![]()
http://www.youtube.com/watch?v=ZaywTyFNeEk
Par generalnih stvari za zene : Izbjegavati vjezbe za prsa !!!buzzkiller wrote:Molim za pomoć, savjet....
Krenula prije tri mjeseca u Importane. Totalni početnik. Idem tri puta sedmično i još jednom sednično na neki aerobni (taebo, aerobik...).
Uglavnom ja prvo odem na orbitrack 15 min, traku 10 min, i "odveslam" oko 1000 m. Interesuje me da li mi neko može pomoći sa savjetom kako da kombinujem sprave, koje grupe mišića da radim na spravama za tri puta sedmično.
Ne želim da se nešto sad zbildam niti smršam, čisto radi zdravlja, kondicije...
Hvala unaprijed.
optimum gold je odlican bar meni, a i svi ga hvale, al' evo ovdje ti je jeftini4m3l wrote:Sta da uzmem odavde, cjena ne bitna
http://www.sportix.ba/index.php?str=sho ... ni#pocetak
Uzmi gold standard whey od ON-a...Samo nemoj tu kupiti nego kupi na piku..Ovdje je 140,a na piku 1104m3l wrote:Sta da uzmem odavde, cIjena ne bitna
http://www.sportix.ba/index.php?str=sho ... ni#pocetak
teretana.ba reklamavulkan777 wrote:4m3l wrote:Sta da uzmem odavde, cjena ne bitna
http://www.sportix.ba/index.php?str=sho ... ni#pocetak[/quot
Ako ti je cijena nebitna nemoj uzimati ništa sa tog spiska(biotech izbjegavaj u širokom luku). Ovo su pretežno američki suplementi i pojedini nisu tako loši, ali ako češ kupovati prave suplemente kupuj britanske čije su cijene slične ovim, a mnogo su bolji!! Posebno firme SCI Muscle, SCI Mentor, PHD, UBOSS to su definitivno četiri najbolje firme suplemenata na svijetu. Ove brendove prodaje samo Nutrabolics shop na platou skenderije. Odi malo i posavjetuj se sa prodavačima i vjeruj mi da nećeš pogriješiti šta god da uzmeš od ovih suplemenata.
Drug Boga mi si pogriješio, ja samo iskreno savjetujem čovjeka jer stvarno imam sjajno iskustvo sa tim suplementima i nikad se nisam razočaro u njih, i svakom bih preporučio te suplemente!!!dobar,ti? wrote:teretana.ba reklamavulkan777 wrote:4m3l wrote:Sta da uzmem odavde, cjena ne bitna
http://www.sportix.ba/index.php?str=sho ... ni#pocetak[/quot
Ako ti je cijena nebitna nemoj uzimati ništa sa tog spiska(biotech izbjegavaj u širokom luku). Ovo su pretežno američki suplementi i pojedini nisu tako loši, ali ako češ kupovati prave suplemente kupuj britanske čije su cijene slične ovim, a mnogo su bolji!! Posebno firme SCI Muscle, SCI Mentor, PHD, UBOSS to su definitivno četiri najbolje firme suplemenata na svijetu. Ove brendove prodaje samo Nutrabolics shop na platou skenderije. Odi malo i posavjetuj se sa prodavačima i vjeruj mi da nećeš pogriješiti šta god da uzmeš od ovih suplemenata.![]()
ako sam pogrijesio zao mi je