Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- burek_in_space
#1826 Re: Bundesliga
Može li prevod za nas, koji ne šprehamo švapski?! 
- -danTe-
- veella
#1828 Re: Bundesliga
Nema lijeka za vezni red Mario Götze, Moritz Leitner i Marco Reus od ljeta.... Tri MMM, Uffffffffffffff....

- veella
#1829 Re: Bundesliga
Placene kamate,veella wrote:Zinsen gezahlt
„Das Geld wurde in mehreren Tranchen bis 2005 zurückgezahlt“, so Watzke. Der BVB musste für den geliehenen Betrag auch Zinsen zahlen. BVB-Trainer Jürgen Klopp ließ die Hilfs-Zahlung der Bayern gestern äußerlich kalt.
„Hätten Sie mich nicht darauf angesprochen, hätte ich bis Weihnachten vermutlich nichts davon gehört“, meinte der 44-Jährige auf der Pressekonferenz vor dem DFB-Pokalspiel in Kiel, als ihn ein TV-Reporter nach der Hoeneß‘schen Geldspritze befragte. Dann schob er mit einem Schmunzeln hinterher: „Wenn es so war, dann: Danke! Ich empfinde das auch nicht als Störfeuer.“
Informacija je plasirana bas u vrijeme kada Borussia hara Bundesligom, a znamo od koga....
novac je isplacen u vise rata do 2005. izjavio je Watzke. Borussia je morala za posudjeni novac placati kamate. BVB trener Jürgen Klopp je novcanu pomoc procitao sa ravnodusnim izrazom lica. Zasto niste o tome ranije pricali, ja o ovome nisam nista znao sve do bozica rekao je 44-godosnji trener Borussie prije Kup utakmice u Kielu, kada ga je upitao TV reporter o Henesovoj novcanoj infuziji. Tada se je nasmijao: "ako je tako onda hvala". Smatram da to nije tako stetno.
-
missko
#1830 Re: Bundesliga
Hofenheim otpustio trenera. Izgleda da pregovaraju sa Babelom da ih preuzme.
-
Baudelaire
#1831 Re: Bundesliga
Hoffenheim mi je postao jedan od najodvratnijih klubova u ligi. Igraju dosadno, dovode nekakve polutalentovane provale od igrača, a jadni njihovi treneri. Prodaju igrače u bescijenje. Koliko su ono dobili za posudbu Obasija, 100 000 eura?missko wrote:Hofenheim otpustio trenera. Izgleda da pregovaraju sa Babelom da ih preuzme.
- ultima_palabra
#1832 Re: Bundesliga
I meni, ne bih imao ništa protiv da ispadnu a da se Sejo udomi negdje drugo.Baudelaire wrote:Hoffenheim mi je postao jedan od najodvratnijih klubova u ligi. Igraju dosadno, dovode nekakve polutalentovane provale od igrača, a jadni njihovi treneri. Prodaju igrače u bescijenje. Koliko su ono dobili za posudbu Obasija, 100 000 eura?missko wrote:Hofenheim otpustio trenera. Izgleda da pregovaraju sa Babelom da ih preuzme.Pa više je Olimpik za Subašića dobio od Dresdena
- hypko_nurko
#1833 Re: Bundesliga
odlicno otvaranje M´Gladbacha. deri schalke 
*2-0

*2-0
- fosil
#1834 Re: Bundesliga
Draze mi je ovo deranje, nego protiv Kelna. Pa ima li odvratnije i krkanskije ekipe od ovog S04. Posebno ovaj kockasta glava Papadopoulos. Postao mi je odvratniji od Steffena Freunda. 3-0 
-
Baudelaire
#1835 Re: Bundesliga
Sad će me napasti vjerni fanovi Gotzea, ali meni je Kagawa bolji igrač od njeg. Dortmund evo melje sve redom, Gotze povrijeđen, izostanak se skoro i ne osjeti. Kagawa je preuzeo ulogu glavnog igrača. Slično kao i u prošloj sezoni, dok Gotze nije postao prvotimac, kad je Dortmund i napravio najbolji niz rezultata.
- pirmin
#1836 Re: Bundesliga
Drug, isto mislimo.fosil wrote: Pa ima li odvratnije i krkanskije ekipe od ovog S04.
Forza Fohlen!
- vicious
#1837 Re: Bundesliga
Pa nisi daleko od istine, druze Baudelaire.Baudelaire wrote:Sad će me napasti vjerni fanovi Gotzea, ali meni je Kagawa bolji igrač od njeg. Dortmund evo melje sve redom, Gotze povrijeđen, izostanak se skoro i ne osjeti. Kagawa je preuzeo ulogu glavnog igrača. Slično kao i u prošloj sezoni, dok Gotze nije postao prvotimac, kad je Dortmund i napravio najbolji niz rezultata.
Kagawa je cini mi se nesto brzi, eksplozivniji, bolji u realizaciji, vise se krece i radi i u defanzivi. Goetze mozda ima nesto malo bolju tehniku, ali jos ce on napredovati, tek mu je 19 godina, on se jos uvijek formira kao igrac.
Uglavnom, tu su oni negdje, ali slozio bih se s tobom u smislu da je Kagawa korisniji.
- Gandalf
#1838 Re: Bundesliga
Bitno je da Dortmund pobjeđuje, makar sve golove postigli Hummels i Pisczek
Za Kagawu će se mnogi giganti dobro istrošiti da ga dovedu, a Goetzea samo da povrede poštede i momak će postati superstar.
- BHF_Manijak
#1839 Re: Bundesliga
Ma Dortmund je jedan TIM, i to je ono sto ih krunise, u tom timu igraci jedne druge cine boljim, Kagawa je dobar igrac ali zna i on zaribati, ne znam koliko pratis Bundesligu ali ima i on losih partija. Malo je i glupo predit njih dvojicu jer ne iskljucuju jedan drugog, nije toliko primjetan izostanak Goetzea to je tacno ali kad pogledas recimo Grosskreutza onda vidis da jeste, jer lik nije ta klasa ko Geotze.Baudelaire wrote:Sad će me napasti vjerni fanovi Gotzea, ali meni je Kagawa bolji igrač od njeg. Dortmund evo melje sve redom, Gotze povrijeđen, izostanak se skoro i ne osjeti. Kagawa je preuzeo ulogu glavnog igrača. Slično kao i u prošloj sezoni, dok Gotze nije postao prvotimac, kad je Dortmund i napravio najbolji niz rezultata.
PS Neko ce mozda reci da je smijesna konstatacija ili da je nidje veze, ali stilom igre, gradjom, po meni bi se Goetze idealno uklopio u Barcin tim i stil igre, mal, brz, okretan, dobar tehnicar a i ima nos za gol. Za 3-4 godine, sto da ne.
Last edited by BHF_Manijak on 12/02/2012 13:59, edited 1 time in total.
- Ajatolah_
#1840 Re: Bundesliga
Japanac jeste trenutno korisniji, ali pred Götzeom je još godina-dvije razvoja. 
-
missko
#1841 Re: Bundesliga
Super srocenoBHF_Manijak wrote:Ma Dortmund je jedan TIM, i to je ono sto ih krunise, u tom timu igraci jedne druge cine boljim, Kagawa je dobar igrac ali zna i on zaribati, ne znam koliko pratis Bundesligu ali ima i on losih partija. Malo je i glupo predit njih dvojicu jer ne iskljucuju jedan drugog, nije toliko primjetan izostanak Goetzea to je tacno ali kad pogledas recimo Grosskreutza onda vidis da jeste, jer lik nije ta klasa ko Geotze.Baudelaire wrote:Sad će me napasti vjerni fanovi Gotzea, ali meni je Kagawa bolji igrač od njeg. Dortmund evo melje sve redom, Gotze povrijeđen, izostanak se skoro i ne osjeti. Kagawa je preuzeo ulogu glavnog igrača. Slično kao i u prošloj sezoni, dok Gotze nije postao prvotimac, kad je Dortmund i napravio najbolji niz rezultata.Ima strasnih promasaja, nema te tehnike ko Mario itd...Kagawa i Mario odlicno saradjuju, jos tu dodas Kubu koji je po meni kvalitetniji igrac od Grosskreutza i imas straasan vezni red, pa pozadi Kehl i Bender(koji uz brata Larsa iz Leverkusena ima najvise pretrcanih kilometara po utakmici), imas jako kvalitetan tim. Ne smijem ni pomislit sta ce iduce godine radit vezni red u sastavu Reus-Kagawa-Goetze!
![]()
PS Neko ce mozda reci da je smijesna konstatacija ili da je nidje veze, ali stilom igre, gradjom, po meni bi se Goetze idealno uklopio u Barcin tim i stil igre, mal, brz, okretan, dobar tehnicar a i ima nos za gol. Za 3-4 godine, sto da ne.
S jednim izuzetkom, Götze bi se uklopio idealno u bilo koji vrhunski tim ali bi u ManUnitedu dobio najvise prostora i dozivio najvecu slavu
-
Baudelaire
#1842 Re: Bundesliga
Ma dobro, upravu ste vi svi, ne sporim ja da je Gotze vrhunski talenat, možda i najveći talenat u svjetskom fudbalu u ovom momentu, ali mislim da trenutno malo sputava Kagawu. Kagawa je po mom mišljenju najbolji igrač Dortmunda u ovom trenutku, evo otkad nema Gotzea jede sve redom. Dao je već 4 gola od 25. januara, a u cijelom ostatku sezone je dao 5 ili 6 ako se ne varam.
- BHF_Manijak
#1843 Re: Bundesliga
Ma izgledati tako vjeruj.
Recimo do poluszone dao je 4 gola i imao 5 asistencija, sada je skor 7-7, dakle nakon pauze zabiljezio je 3 gola i 2 asistencije, racunajuci samo ligu naravno.
Prosle godine je isto dobar bio do loma noge, dao je 8 golova za polusezonu sto je jako dobro obzirom da mu je prva sezone te upisao jednu asistenciju.
- salihamidžić 20
- veella
#1845 Re: Bundesliga
- salihamidžić 20
#1847 Re: Bundesliga
Nije jos nista rijeseno, Borusija Bayernu bijezi samo 2 bodaveella wrote:Tesko proviv ovog jarane, da dovedu ne znam koga.....
http://www.bvb.de/?%9E%5B%1B%E7%F4%9D
SVE je moguce,najveci kandidati za osvajanje Bundeslige su po meni: Dortmund,Bayern,Moenchengladbach.Al,realno najvece sanse za osvajanje Bundeslige ima Bayern
- veella
#1848 Re: Bundesliga
Kagava se povrijedio, dvije utakmice pauze.....

- hypko_nurko
#1849 Re: Bundesliga
M´Gladbach odlican na poluvremenu 
- vodoprovodčik
#1850 Re: Bundesliga
Dortmund muku muči s Hertom, uvališe ga nekako. Humels je imao grešaka koje su mogle koštati gola. Barios traljav.