iPhone - All about
Moderator: Benq
- haro2x
#1826 Iphone web developing na windowsu
Je li moguce pisati web aplikacije za iphone na windowsu?
- Qler
#1827 Re: iPhone - All about
Treba mi dobar majstor za ovajiPhone. Jaran ima 3G, gubi mrezu. Pokusao je ponovo snimanje firmware-a, nista ne pomaze. Vjerovatno je do hardware-a (mozda se fura na 4G) 
-
DYD666
#1828 Re: iPhone - All about
Probaj onda ovu shoping-grbavica varijantu, imas info na prethodnoj strani.
-
Duge
#1829 Re: iPhone - All about
Ima li ko da mi posudi karticu na desetak minuta da aktiviram iphone?
Narucio sam preko ebaya ali ko ce cekati da stigne
- hakazvaka
#1830 Re: Iphone web developing na windowsu
web aplikacije?haro2x wrote:Je li moguce pisati web aplikacije za iphone na windowsu?
- Hunkar
#1831 Re: Iphone web developing na windowsu
web appse (hostane u browseru) mozes i u dosu 
ali iphone native aplikacije samo na macu
ali iphone native aplikacije samo na macu
-
Richard Peti
- taxi_driver
#1833 Re: iPhone - All about
izasao je i napokon yahoo video chat za iphone4 ali se moze koristiti na 3G ili 3GS.znaci sa iphone -om mozes koristiti videochat i sa nekim ko je na pc-u.Jos uvijek ne radi sa mac os-om.
-
SPQR.SA
#1834 Re: iPhone - All about
iphone 3g,
GPRS aktivan
Donedavno je bez problema radilo kada u SBS-u upalim Edge, da dobijem IP adresu i da se moze izaci na Internet.
Medjutim sada nakon ukljucivanja EDGE-a, desi se Searching mreze, pa opcija unlock gdje moram ukucati PIN.
Potom dobije IP adresu, ali opet nema izlaza na Internet!
Ako neko ima savjet ili rjesenje! Je li do mene, ili do BHTelecom-a?
GPRS aktivan
Donedavno je bez problema radilo kada u SBS-u upalim Edge, da dobijem IP adresu i da se moze izaci na Internet.
Medjutim sada nakon ukljucivanja EDGE-a, desi se Searching mreze, pa opcija unlock gdje moram ukucati PIN.
- elixiaboy
#1835 Re: iPhone - All about
1. kako da sync-am iPhone (3G os 3.0) i itunes (9.2) a da mi istovremeno ne nestanu crackovani appovi sa iphonea??
2. da li savjetujete da predjem na iOS4 ?? nesto me strah jer kazu da iOS4 dosta sporije radi na iPhone 3G.
hvala
2. da li savjetujete da predjem na iOS4 ?? nesto me strah jer kazu da iOS4 dosta sporije radi na iPhone 3G.
hvala
- taxi_driver
#1836 Re: iPhone - All about
1.ja sam syncao bez problema.samo ne smijes raditi update.
2.Citao sam da 4 i 4.0.1 su sporiji ,dok su sa 4.1 otklonili tu gresku.Ne znam iz vlastitog iskustva jer nemam vise 3G.
2.Citao sam da 4 i 4.0.1 su sporiji ,dok su sa 4.1 otklonili tu gresku.Ne znam iz vlastitog iskustva jer nemam vise 3G.
-
Duge
#1837 Re: iPhone - All about
Bolje ti je kupi preko ebaya pa odnesi da ti neko ugradi. Imas isto tako masu tutoriala ako ti se da sam to da radisJaguar84 wrote:Koliko kosta digitizer i njegova zamjena?Vidim na e bay da je 10$ a koliko je ovdje?Ili da kupim preko e bay a da ovdje neko to odradi?
- brance
#1838 Re: iPhone - All about
Taj front glass ti je ca. 10 Eura na ebayu, neki prodaju sa opremom, neki bez. Nije tesko ni bez opreme uraditi, uzmes npr. skalpel, takni noz i svilenu krpu i to je toJaguar84 wrote:Ma ne bih sam,da ne zaje"#m nesto....pa ne bi trebalo onda da je puno para da samo ugradi ali ako neko zna koliko je bilo bi dobro....Duge wrote:Bolje ti je kupi preko ebaya pa odnesi da ti neko ugradi. Imas isto tako masu tutoriala ako ti se da sam to da radisJaguar84 wrote:Koliko kosta digitizer i njegova zamjena?Vidim na e bay da je 10$ a koliko je ovdje?Ili da kupim preko e bay a da ovdje neko to odradi?
Znam da to rade u Shoppingu, ja sam licno sam promijenio display i radi bez problema, jeste da je trajalo ca. 1 sat posto sam pratio tutorial sa neta (Youtube tacnije).
E ljudi ja imam sad iPhone na 3.0.1 verziji, koji nacin mi preporucujete da upgradeam na 4.1 (kazu da najbolje sad radi sa 3G modelom)? Hvala
- taxi_driver
#1839 Re: iPhone - All about
preko itunesa izvrsis update. i ako hoces jailbreak onda uradis sa limera1n.od sinoc je dostupna i za mac korisnike
-
iSwagga
#1840 Re: iPhone - All about
ali se onda mozes Hebati .. jer ga neces moci otkljucati.. nije jos unlock izasao za 4.1..taxi_driver wrote:preko itunesa izvrsis update. i ako hoces jailbreak onda uradis sa limera1n.od sinoc je dostupna i za mac korisnike
- xamp
#1841 Re: iPhone - All about
1. Trebas preko cydia-e instalirat AppSync, nalazi ti se u istom source gdje i Installous (cydia.hackulo.us)elixiaboy wrote:1. kako da sync-am iPhone (3G os 3.0) i itunes (9.2) a da mi istovremeno ne nestanu crackovani appovi sa iphonea??
hvala
- xamp
#1842 Re: iPhone - All about
Ako ti je 4.0 prebaci se na 4.0.1 i radit ceSPQR.SA wrote:iphone 3g,
GPRS aktivan
-
Duge
#1843 Re: iPhone - All about
Ja sam uradio update 4.1 preko sn0wbreeze-a 2.0.2 i otkljucao ga sa ultrasn0w. Ako ces ovo raditi najbolje bi bilo da imas aktivacijsku karticu jer ti nece raditi youtube i backup. Meni su karticom aktivirali u shoppingu dzababrance wrote: Taj front glass ti je ca. 10 Eura na ebayu, neki prodaju sa opremom, neki bez. Nije tesko ni bez opreme uraditi, uzmes npr. skalpel, takni noz i svilenu krpu i to je toJeste da je teze bez opreme ali boze moj, sve zavisi kako nadjes.
Znam da to rade u Shoppingu, ja sam licno sam promijenio display i radi bez problema, jeste da je trajalo ca. 1 sat posto sam pratio tutorial sa neta (Youtube tacnije).
E ljudi ja imam sad iPhone na 3.0.1 verziji, koji nacin mi preporucujete da upgradeam na 4.1 (kazu da najbolje sad radi sa 3G modelom)? Hvala
- brance
#1844 Re: iPhone - All about
Pa rece iSwagga u prethodnim postovima da nema jos unlock za 4.1?Duge wrote:Ja sam uradio update 4.1 preko sn0wbreeze-a 2.0.2 i otkljucao ga sa ultrasn0w. Ako ces ovo raditi najbolje bi bilo da imas aktivacijsku karticu jer ti nece raditi youtube i backup. Meni su karticom aktivirali u shoppingu dzababrance wrote: Taj front glass ti je ca. 10 Eura na ebayu, neki prodaju sa opremom, neki bez. Nije tesko ni bez opreme uraditi, uzmes npr. skalpel, takni noz i svilenu krpu i to je toJeste da je teze bez opreme ali boze moj, sve zavisi kako nadjes.
A ta aktivacijska kartica, mozes li pojasniti kratko sta je to? Hvala
-
Duge
#1845 Re: iPhone - All about
Nema unlock za 4.1, ali kad stavljas custom firmware onda se baseband ne dize i tako ga mozes otkljucati.brance wrote:Pa rece iSwagga u prethodnim postovima da nema jos unlock za 4.1?Duge wrote:Ja sam uradio update 4.1 preko sn0wbreeze-a 2.0.2 i otkljucao ga sa ultrasn0w. Ako ces ovo raditi najbolje bi bilo da imas aktivacijsku karticu jer ti nece raditi youtube i backup. Meni su karticom aktivirali u shoppingu dzababrance wrote: Taj front glass ti je ca. 10 Eura na ebayu, neki prodaju sa opremom, neki bez. Nije tesko ni bez opreme uraditi, uzmes npr. skalpel, takni noz i svilenu krpu i to je toJeste da je teze bez opreme ali boze moj, sve zavisi kako nadjes.
A ta aktivacijska kartica, mozes li pojasniti kratko sta je to? Hvala
Kad radis custom firmware (CF) onda imas opciju da se CF ugradi aktivacija sa itunsom, ali onda ne radi youtube i backup a push fix to ne moze da popravi (barem meni nije moglo). Zato kad pravis CF sa s0wbreeze-om iskljucis opciju activate i onda uradis restore. Nakon toga ubacis aktivacijsku karticu (sim kartica koja aktivira iphone, mozes je kupiti na ebayu za par dolara) i povezes sa itunes-om. Kada to zavrsi ides u cydia i instaliras ultrasn0w i onda imas otkljucan 4.1
- brance
#1846 Re: iPhone - All about
A jest to komplikovano nesto.
Mozes li mi reci sta je sa ovim Limera1n sto otkljucava isto 3G? Mozel se s njim Jailbreak iPhone, da ostane stari baseband i da se onda otkljuca sa kljucem (citao sam danas negdje da ce u nedjelju izaci kljuc za limera1n iOS 4.1).
Ja to nisam nikad dosada radio, pa zato imam toliko pitanja, mozda su neka i suvisna, al ne zelim da pokvarim nesto.
EDIT:
Zelim da isprobam upgrade iPhone 3G sa 3.0.1 ver na 3.1.3 koristeci ovaj tutorial http://www.redmondpie.com/sn0wbreeze-3. ... 3gs-3.1.3/, pa ako neko moze da mi kaze hoce li raditi i da li je dobar tutorial. iSwagga mi je preporucio da upgradeam na 3.1.3 dok ne izadje unlock za 4.1, a svakako bih zelio da isprobam sam na manji upgrade neki.
Mozes li mi reci sta je sa ovim Limera1n sto otkljucava isto 3G? Mozel se s njim Jailbreak iPhone, da ostane stari baseband i da se onda otkljuca sa kljucem (citao sam danas negdje da ce u nedjelju izaci kljuc za limera1n iOS 4.1).
Ja to nisam nikad dosada radio, pa zato imam toliko pitanja, mozda su neka i suvisna, al ne zelim da pokvarim nesto.
EDIT:
Zelim da isprobam upgrade iPhone 3G sa 3.0.1 ver na 3.1.3 koristeci ovaj tutorial http://www.redmondpie.com/sn0wbreeze-3. ... 3gs-3.1.3/, pa ako neko moze da mi kaze hoce li raditi i da li je dobar tutorial. iSwagga mi je preporucio da upgradeam na 3.1.3 dok ne izadje unlock za 4.1, a svakako bih zelio da isprobam sam na manji upgrade neki.
-
Duge
#1847 Re: iPhone - All about
Nije uopste komplikovano. Par klikova i to je to. ukupno imas 3 stvari da skines, Sn0wbreeze 2.0.2, iReb i 4.1 firmware. U sn0wbreeze ubacis ovaj 4.1 firmware i napravis custom firmware sa par klikova, onda otvoris iReb i pratis upustvo za DFU mode i na kraju ukljucis iTunes i pritisnes shift + restore i izaberes CF sto si napravio. Sve zavrsis za 10-15 minuta. Jedino sto ces morati da nabavis aktivacijsku karticu ako hoces da ti radi youtube i backup. Ja sam otisao do shoppinga na grbavici i to mi uradili dzaba (traje 1 minut).brance wrote:A jest to komplikovano nesto.![]()
-
iSwagga
#1848 Re: iPhone - All about
limera1n i greenpois0n rade na sve modele ali moras legalno preko itunes upgrade na 4.1 kako bi jailbreak uradio.. zato ga onda ne mozes otkljucati.. ako ga provuces kroz sn0wbreeze ili Pwnage Tool onda dobijes CF i samo otkljucaj sa ultrasn0w.. (kao sto je vec neko iznad naveo) easy as that..
-
iSwagga
#1849 Re: iPhone - All about
pushfix trenutno ne radi na 4.1 .. strpite se malo
- brance
#1850 Re: iPhone - All about
Aha super, hvala na infu.Duge wrote:Nije uopste komplikovano. Par klikova i to je to. ukupno imas 3 stvari da skines, Sn0wbreeze 2.0.2, iReb i 4.1 firmware. U sn0wbreeze ubacis ovaj 4.1 firmware i napravis custom firmware sa par klikova, onda otvoris iReb i pratis upustvo za DFU mode i na kraju ukljucis iTunes i pritisnes shift + restore i izaberes CF sto si napravio. Sve zavrsis za 10-15 minuta. Jedino sto ces morati da nabavis aktivacijsku karticu ako hoces da ti radi youtube i backup. Ja sam otisao do shoppinga na grbavici i to mi uradili dzaba (traje 1 minut).brance wrote:A jest to komplikovano nesto.![]()
Reci mi kako si zadovoljan sa 4.1? Jel koristis ti 3G ili neki drugi iPhone. Cuo sam da je dosta brz 3G na tom novom 4.1 ver.
Pa znaci ja mogu sada upgrade na 4.1 ali jedine limitacije bi mi bile Youtube i Backup - koje mogu namjestiti na grbavici u shoppingu?
Meni ne radi ovaj gore lock/sleep button... hoce li mi to praviti neke probleme, posto znam da se i to mora kao koristiti pri JB.
Hvala na pomoci opet