Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
caes

#1826 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

stvarno, ovo je u rangu nacionalne katastrofe; studente niko nije svecano obavijestio kad i u koliko trebaju doci na fakultet. :roll:

u slucaju da su neki propustili informaciju koja slijedi ...----->>> studentska sluzba ima i broj telefona koji mozete da okrenete i da pitate, izmedju ostalog, kad i u koliko pocinju predavanja.

sad .. ako je veliko cimanje nazvati npr 17. i raspitati se, onda da, stvarno ne biste trebali studirati; ne na ovom faksu nego generalno ni na jednom fakultetu jer cete uvijek biti nesposobni da saznate ono sto vas zanima.
saramica

#1827 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Moja rodica je sada 4. razred gimnazije... zeli da studira germanistika i uz to turski jezik.. ali ga do sad nikada nije ucila.. pa ako mi moze neko reci koliko je tesko studirati turski jezik ?? hvala :)
jeca fleetwoodmac

#1828 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

Ma jel toliko nenormalno očekivati da nas obavijeste eto samo kada počinje,ništa više? Samo to?! Ako jest,onda kul...Nisam pitala za tamo neku informaciju koju moraš izvlačit iz njih,HALO ! Samo mi reci kad počinjem,ostalo ću da se snalazim jao -.-
caes

#1829 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

^^ jeste, nenormalno je ocekivati.
Zemunica

#1830 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zemunica »

Ovjera semestra? Upis? Kad?
alica.k

#1831 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

zemunice, to je jedan veliki upitnik.

prosle godine bilo tek u oktobru kako se sjecam.
Gde si sad cica maco

#1832 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

alica.k wrote:zemunice, to je jedan veliki upitnik.

prosle godine bilo tek u oktobru kako se sjecam.
Govoriš o ovjeri semestra? A upis, što je sve potrebno za njega?
Mmuummii

#1833 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

Hai da i ja nešto pitam....Zna li iko kada će se saznati za ove studente što prelaze sa drugih fakulteta iz BiH na FF u Sarajevu da li su primljeni, men se drugarica prijavila i da od ove godine bude na FF-u u Sarajevu i kažu njoj u studentskoj...citiram:"Joj, možda će se saznat za pola godine, godinu, možda nikad" :lol: ....pa ako ima ko iskustva sa tim ili zna nešto konkretnije neka mi kaže, jer ovi ili se zezaju ili stvarno nemaju pojma... :dance: :dance:
alica.k

#1834 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

stvarno nemaju pojma. danas sam opet pogubila zivce na studentskoj i opet nisam dobila info koju sam trazila. ja pitam kad je upis i ovjera za vise godine ona meni SAD JE UPIS ZA PRVACICE. ugh
Mmuummii

#1835 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

alica.k wrote:stvarno nemaju pojma. danas sam opet pogubila zivce na studentskoj i opet nisam dobila info koju sam trazila. ja pitam kad je upis i ovjera za vise godine ona meni SAD JE UPIS ZA PRVACICE. ugh
Ne čudi me, ja kad sam zvala da pitam nešto, ženska mi kaže:"Dođite pa pitajte"...ah da, ja ću preć 300 km i dat 60 KM samo da bi nešto pitala....haos :x Stvarno su bezveze
Klodovik

#1836 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

alica.k wrote:stvarno nemaju pojma. danas sam opet pogubila zivce na studentskoj i opet nisam dobila info koju sam trazila. ja pitam kad je upis i ovjera za vise godine ona meni SAD JE UPIS ZA PRVACICE. ugh
Pa, da zna, rekla bi ti. A njoj mora reći neko koga ti nisi pitala i ko joj to nije rekao.
caes

#1837 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

ma opusteno, sigurno neces ostati neupisana, ja sam se upisivala u decembru bez problema
Mmuummii

#1838 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

Klodovik wrote:
Pa, da zna, rekla bi ti. A njoj mora reći neko koga ti nisi pitala i ko joj to nije rekao.
Išle smo mi zajedno i obišle cijeli fax i kamaru brojeva je zvala, al niko ne zna kad će se to znat, a njoj je belaj jer se ona mora do kraja sedmice donijet sve papire koji su joj u Sarajevu da je nebi ispisali sa njenog sadašnjeg fakulteta i valjda bi bio red da sazna do početka predavanja, al očito da neće, ne vidim tu ništa logično... :roll:
Klodovik

#1839 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

Mmuummii wrote:
Klodovik wrote:
Išle smo mi zajedno i obišle cijeli fax i kamaru brojeva je zvala, al niko ne zna kad će se to znat, a njoj je belaj jer se ona mora do kraja sedmice donijet sve papire koji su joj u Sarajevu da je nebi ispisali sa njenog sadašnjeg fakulteta i valjda bi bio red da sazna do početka predavanja, al očito da neće, ne vidim tu ništa logično... :roll:
Ne vidim ni ja ništa logično, ali je tako kako jeste. Ako dobro razumijem... neka uzme papire iz Sarajeva i preda ih tamo na tom drugom fakultetu. Kasnije će sa tog fakulteta tražiti papire da ih preda u Sarajevu. Neka poreda prioritete.
Mmuummii

#1840 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

[/quote]

Ne vidim ni ja ništa logično, ali je tako kako jeste. Ako dobro razumijem... neka uzme papire iz Sarajeva i preda ih tamo na tom drugom fakultetu. Kasnije će sa tog fakulteta tražiti papire da ih preda u Sarajevu. Neka poreda prioritete.[/quote]
Pa jedino je to pametno što se da za uradit, rekla je u četvrtak ić ganjat dekana, možda joj uspije nešto..... :?
alica.k

#1841 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

caes wrote:

ma opusteno, sigurno neces ostati neupisana, ja sam se upisivala u decembru bez problema
ma ne brinem se ja za to kad cu se upisat, vec da znam do kad moram skolarinu rijesiti...i pisat molbu da mi se priznaju ocjene prije tog upisa.
jeca fleetwoodmac

#1842 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

caes wrote:^^ jeste, nenormalno je ocekivati.
zbog čega?
Gde si sad cica maco

#1843 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

hej haj jaganjac, jaganjac, jaganjac!
caes

#1844 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

jeca fleetwoodmac wrote:
zbog čega?

zato sto ovo nije srednja skola, studiras zbog sebe i ne mozes i ne trebas ocekivati da ijednu informaciju dobijes na tacni. da, vjerovatno bi u normalnim zemljama informacija o pocetku nastave trebala biti na raspolaganju svima, ali ne zivimo u takvoj, i zato se sto prije navikni na to da ces morati da vuces ljude za rukav po nekoliko puta ako hoces nesto da saznas.
Zemunica

#1845 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zemunica »

A zajedno s upisom u sljedeću godinu ide i ovjera prethodnog semestra? :?
Barcafan

#1846 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Barcafan »

caes wrote:
jeca fleetwoodmac wrote:
zbog čega?

zato sto ovo nije srednja skola, studiras zbog sebe i ne mozes i ne trebas ocekivati da ijednu informaciju dobijes na tacni. da, vjerovatno bi u normalnim zemljama informacija o pocetku nastave trebala biti na raspolaganju svima, ali ne zivimo u takvoj, i zato se sto prije navikni na to da ces morati da vuces ljude za rukav po nekoliko puta ako hoces nesto da saznas.
Joj meni bi bilo mrsko toliko teksta napisati na ovakvo pitanje :)
Ali dobro, ovaj forum nije loše mjesto za izvježbavanje pismenosti i komuniciranja, posebno za ljude koji mnogo vremena provode pred kompom, daleko od drugih ljudi :-)
Klodovik

#1847 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

jeca fleetwoodmac wrote:Ma jel toliko nenormalno očekivati da nas obavijeste eto samo kada počinje,ništa više? Samo to?! Ako jest,onda kul...Nisam pitala za tamo neku informaciju koju moraš izvlačit iz njih,HALO ! Samo mi reci kad počinjem,ostalo ću da se snalazim jao -.-
Ima jedan dokument koji se zove Zakon o visokom obrazovanju, a u njemu piše:

Nastava u zimskom semestru počinje trećeg ponedjeljka u septembru i traje 16 sedmica (15 sedmica kontinuiranih aktivnosti plus sedam radnih dana za završni ispit).

Eto, sad znaš kad će ti počinjati nastava narednih godina dok budeš student.
caes

#1848 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

Ali dobro, ovaj forum nije loše mjesto za izvježbavanje pismenosti i komuniciranja, posebno za ljude koji mnogo vremena provode pred kompom, daleko od drugih ljudi
stvarno si mi šuknuo, zapanjena sam i zatecena -_-
Barcafan

#1849 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Barcafan »

caes wrote:
Ali dobro, ovaj forum nije loše mjesto za izvježbavanje pismenosti i komuniciranja, posebno za ljude koji mnogo vremena provode pred kompom, daleko od drugih ljudi
stvarno si mi šuknuo, zapanjena sam i zatecena -_-
Huh nisam znao da si zensko haha.
Ali dobro recimo da sam prije svega mislio na sebe pišući navedeni post :) dakle shvati kao šalu na moj račun ;)
jeca fleetwoodmac

#1850 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

caes wrote:
jeca fleetwoodmac wrote:
zbog čega?

Primljeno k znanju :bih:
Post Reply