easy wrote:
Svaki lijek i vakcina ce imati nus pojave. Ja sam se uhvatio autizma jer si ti rekao da stoji u upustvu da izaziva ist, sto je netacno.
Negativne posljedice vakcine su daleko daleko manje uzevsi ukupnu populaciju nego komplikacije da ta populacija preboluje bolesti. Koliko je smrtnih slucajeva od posljedica vakcine?
I evo ponavljam... koja je alternativa za vakcine? Jel alternativa da se jednostavno ne vakcinisemo, pa sta bude? De molim te jos mi to pojasni i ako imate rjesenje koje ce biti efikasno, ja ga odmah potpisujem!
Previse olahko koristis negacije "netacno" , "nije istina". Ne znam do kad mislis igrati ulogu nekoga ko se razumije u ovu oblast, vjeruj mi uopste mi ne odajes takav utisak koliko god se ti trudio zvucati kompetentnim. Vise mi izgledas kao neko ko u mimohodu progugla zeljenu temu, pa mu google npr izbaci provakcinaski clanak pod nazivom "MMR vakcina ne uzrokuje autizam", ti protljas sake i dodjes glumiti znalca.
Zvucis kao programirani robot ponavljajuci jedne te iste floskule koje su ti servirali zagovornici vakcinisanja. Kolektivni imunitet, preobljevanje bolesti...sve neke sci-fi tvrdnje. Kada neko logicki upita koja je svrha vakcinacije ako smo recimo mi u BiH odavno daleko od minimalnih 95% vakcinisanih da bi se kolektivni imunitet navodno postigao koja je onda razlika je li moje dijete vakcinisano ili ne. Tad pocnete vrdati nesto kao "pa lakse ce preboliti" bolest, bla bla sto je u suprotnosti sa prakticnim primjerima.
Sto se tice autizma i vakcinacije. Interesantno je da autizam kao poremecaj nije bio poznat sve do 1943.godine kada je otprilike i uvedena vakcinacija. Dovoljno je samo razmisliti o tome sta mmr vakcina radi, ona smjesta virus malih boginja direktno u mozak djeteta, sadrzi timerozal, toksicni elemenat prepun zive koja moze djelovati pogubno na djeciji mozak i organizam.
Krajem septembra 2002, naučnici sa biološkog odseka i biotehnološkog centra, sa državnog Univerziteta u Juti, iz Logana u Juti, objavili su nalaz o snažnoj vezi između MMR vakcine i autoimune reakcije za koju se veruje da igra važnu ulogu u autizmu.
Istraživački tim, predvođen dr Vijendra Singom (Vijendra K. Singh), analizirao je uzorke krvi 125 autistične dece i 92 deteta koja nisu imala autizam (Saradnici tima su bili Lin (S. X. Lin), Njuel (E. Newell), i Nelson(C. Nelson).)
92 od 125 autistične dece imalo je antitela koja su ukazivala na raniju abnormalnu reakciju na sastojak malih boginja iz MMR vakcine.
Devetoro od desetoro ove dece takođe je bilo pozitivno na antitela za koje se smatra da su uključena u autizam.
Dr Sing veruje da abnormalna imuna reakcija može da predstavlja uzrok koji leži u osnovi brojnih slučajeva autizma. To je zato što, pri reakciji na MMR vakcinu, telo deteta proizvodi antitela koja napadaju mozak razlažući mijelin. Mijelin oblaže nervna vlakna, služi kao izolacija, zahvaljujući čemu nervni signali mogu da prolaze telom. To je nalik na plastičnu izolaciju bakarnih žica. Izuzetno je značajno napomenuti da nijedno od ne autistične dece nije ispoljilo proizvodnju ovih antitela, koja predstavljaju znak neobične reakcije na vakcinu protiv malih boginja.
Posto si tvrdio da ne postoji nijedno relevantno istrazivanje o stetnosti vakcina generalno dobit ces sad 189 autoritativnih medicinskih istrazivackih clanaka o tome, mozes ih naci na 119 stranici knjige koju sam spomenuo, a ovdje cu navesti samo nekoliko njih.
“Optic Neuritis Complicating Measles, Mumps and Rubella Vaccination,”
American Journal of Opthalmology 1978:86 [4 pp.]
“Mumps Meningitis Following Measles, Mumps and Rubella Imunnization,”
Lancet July 1989 [1 p.]
“Pancreatis Caused by Measles, Mumps, and Rubella Vaccine,”
Pancreas Vol. 6 No. 4 1991 [2 p.]
“A Prefecture-wide Survey of Mumps Meningitis Associated with
Measles, Mumps and Rubella Vaccine,” Infec Dis J 1991 Vol. 10 pp.
204-209
“Risk of Aseptic Meningitis after Measles Mumps and Rubella Vaccine
in UK Children,” Lancet April 93 P. 979
“A Prefecture-Wide Survey of Mumps Meningitis Associated with
Measles, Mumps, and Rubella Vaccine,” Pediatr Infect Dis J 1991;10
[6 pp.]
“Guillain-Barré syndrome after measles, mumps, and rubella vaccine,”
Lancet Jan 1 1994 Vol. 343 [1 p.]
“Bilateral Hearing Loss after Measles and Rubella Vaccination in an
Adult”, New England Journal of Medicine, July 11 1991 p. 134 [1 p.]
(9 slučajeva gubitka sluha nakon MMR vakcinacije)
“Arthritis after Mumps and Measles Vaccination,” Arch Dis Child
1995;72 [2 pp.]
Sto se tice alternative za vakcine cudno ce ti zvucati ali ovo nije 19.stoljece. Plase te time kako se prije umiralo od ovih zaraznih bolesti protiv kojih se vakcinisemo a zaboravljas da se isto tako umiralo i od raznih drugih bolesti koje su danas bezazlene i nemaju veze sa vakcinacijom. Medicina je napredovala, sanitarni uslovi su podignuti na visok nivo, niti jedno dijete koje ima iole normalne uslove za zivot i zdravstveno lijecenje nece umrijeti od zarazne bolesti. Vakcinacija nema nikakav smisao pogotovo jer i vakcinisana djeca oboljevaju. Drze vas taocima vlastite gluposti.