pa da,cemu fasizam?chuchumbamayumbe wrote:Ma jashta, Bosna svim dobronamjernim ljudima, a posebno dobronamjernim jordancima, sirijcima, alzircima, sandzama, a bogami i Srbima iz Hrvatske...pure_love wrote:Kod mene kuci za Bajram Dolazio DEDO MRAZ![]()
![]()
Bosna svim dobronamjernim ljudima,svidjalo ti se ili neSamo jos jedno da dodam BiH prvenstveno bosancima ,a tek onda ostalima.
Ko je smjestio Deda Mrazu
-
pure_love
#1826 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
- tech10
#1827 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Evo ni anamo njihova djeca ga ne vole i samo ga se boje.

- to sam ja
#1828 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ma ja, evo opet na dnevniku...ma nije ga zabranila...nikakoooo
Pa mozda se nekad i opamete ovi anti DM...mozda
Pa mozda se nekad i opamete ovi anti DM...mozda
- JThomas
#1829 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ma kakva zabrana, nije on zabranjen, samo će se roditeljima koji su ga tražili odgovoriti poslije nove godine
sve po zakonu, rekao bi nedžad b.
- to sam ja
#1830 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
JThomas wrote:ma kakva zabrana, nije on zabranjen, samo će se roditeljima koji su ga tražili odgovoriti poslije nove godine![]()
E upravo...poslije nove
majko moja mila gdje ja zivim
uzas!
-
suncandan
#1831 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ja mislim da ovoj Arziji, jel' se tako zove, djed mraz nije donosio paketice u djetinjstvu,pa sada ima komplekse!

- kockica_kockica
#1832 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
JThomas wrote:ma kakva zabrana, nije on zabranjen, samo će se roditeljima koji su ga tražili odgovoriti poslije nove godine![]()
Odgovrila je teta Cruela odmah pozivajuci se na to da roditelji politicki istupaju, te da nju jadnu napadaju ... iza nje stoji drzava koja sve ovo lijepo posmatra teta Cruela ce na kraju skontati da je postala samo koleteralna zrtva jedne politike koja nema veze sa njenim vjerskim i politickim uvjerenjima...
roditelji su pitali tete u vrticu da li mogu kupiti paketice za svoju djecu da im se organizira dodjela od strane djeda mraza .. ni jedna od tih teta u vrticu nije dala svoju izjavu vec su uputile roditelje te djece da pitaju vec spominjanu tetu Cruelu... elem nakon sto su se pozvali na njenu izjavu kako ona nista ne zabranjuje te da nije istjerala Djeda mraza i da na ako roditelji upute zahtjev bit ce organizirano dala pismo u kojem optuzuje zle roditelje koji svojoj djeci zele Djeda mraza i pri tome spomenula politicko istupanje kao glavni argument u danasnjem vaktu....
sta reci... da bog da joj Djeda mraz dolazio u snove svaku vece i maltretirao je svojim paketicima
- JThomas
#1833 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
definitivno bih volio da ih roditelji djece iz vrtića pritisnu svim legalnim i civilizovanim sredstvima da im se organizuje dodjela paketića s deda mrazom.
kad već kaže da nije zabranjen i da je sve demokratski, hajde da vidimo je li ili nije...
kad već kaže da nije zabranjen i da je sve demokratski, hajde da vidimo je li ili nije...
-
Abacija
#1834 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Djeda Mraz je njoj "Test Za Dzenet"suncandan wrote:Ja mislim da ovoj Arziji, jel' se tako zove, djed mraz nije donosio paketice u djetinjstvu,pa sada ima komplekse!
![]()
![]()
Dzenita je bila uvijek za Tita
i za vlast partizana
al' dopisivala se s nekom
rajom iz Irana
Imala je drugove
bili su joj bliski
Dzenita se nikad nije
poljubila filmski
Pisma su citali SUP-ovci
zeljni odlikovanja
sta ima da pise
tamo nekom iz Irana
Mjesto da se bavi sportom
da marljivo studira
ona vamo povazdan klanja
i garant spijunira!
Jedno vece su dosli po nju
"Dzenita, nece te ni bog spast
podrivala si drzavu, sistem
rusila si narodnu vlast!"
Deset godina joj dade
Nermina sudinica
obecalo joj da ce postat
radnog naroda predsjednica
Njena celija je bila uvijek cista
ona ili radi il' place
oko nje same kriminalke
oko nje same profuknjace
Nocu je mislila:"zar ce I oni,
sto im nema vjere u srcima,
zar ce na kraju postati isto,
ista zemlja, isti prah?"
Al' u dubini duse je znala
i manje je patila
to dobri Allah nju proba,
za dzenet testira
Ali tapej ejnami alanzeje sud
inibudual*
Al' ispade da smo pod pritiskom
oplakali druga Tita
u novoj vlasti bitan faktor
postede Dzenita
Njena kankcelarija je vazda cista
ona je u vaznoj misiji
ona pazi da nebi neko, nesto
u novinama, na televiziji
Jedno jutro me pozvalo kod nje
Kaze da je scenario skart
da podriva drzavu, sistem
demokratski izabranu vlast
Deset godina bi dobio za to
u bivsem rezimu
savjetuje mi da odem negdje
da malo promijenim klimu
Al' u dubini duse je znala
i manje je patila
to dobri Allah nju proba
za dzenet testira
*Ali tapej ejnami alanzeje sud inibudual:
Al u dubini duse je znala I manje je patila (unazad)
(Zabranjeno Pusenje)
P.S. Nazalost nisam nasao video pa ako neko ima neka ga postavi.
- to sam ja
#1835 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ma nece i oni su se uk*kili...malo ih nesto protestuje, svi idu linijom manjeg otpora- na zalost!...neg' bi trebalo naci jedno 20-tak volontera, onako tipa milana pavlovica, troke... pa njih obuci u DM i dati im paketice (vise simbolicne) da posjete sve vrtice u Sa....da prodju pored prozora...da ih klinci ugledaju pa te slike pokloniti roditeljima koji ne zele DM-a...samo da vide svoju djecu kako im okice zatrepere kada vide DM-a
- Topla voda
#1836 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
edit
ne vidjeh da je na religiji tema
ne vidjeh da je na religiji tema
- fijubriju
#1837 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Jarane do mene je .Mislio sam na BiH veleposlanika u Kuwaitu koji je kuwaicanin.Tako da nije jasno jel' njihov ili nas !?_veleposlanik wrote:veleposlanik je legenda samo sto vi to jos niste skontalifijubriju wrote:A veleposlanik njihov cojk ..pardon nas .Ili ubaceni elementatom62 wrote:ne moj te tako o nasoj braci a i veleposlanik ce sa naljutiti!
nit sam nas, nit njihov. samo kritikujem ono sto nas (NAS, CIJELI SVIJET, BEZ OBZIRA NA BOJU, VJERU, ili fudbalski tim) vodi u propast. kapitalizam je mnogo zlobnija pojava od svih religijskih i rasnih predrasuda, taj isti nas vodi u bunar propasti, egoizma i praznovjerja. jedan od osnovnih simbola te pojave je dobri chika bradonja u crvenom...
- mayab
#1838 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
To je nazalost izgleda tako, kod nas na funkcijama sve psihopate, lopovi i bolesnici, iskompleksirani tipovi itd., ali koji izvrsno pristaju uz nacionalisticku polikitu ove vladajuće huntesuncandan wrote:Ja mislim da ovoj Arziji, jel' se tako zove, djed mraz nije donosio paketice u djetinjstvu,pa sada ima komplekse!
![]()
![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#1839 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pouzdano znas da je Jusuf Barcic bio "pravi musliman"? I on ti je jedini pravi musliman u BiH pa si njega uzeo kao primjer? Ne gledas ljude oko sebe koji upraznjavaju islam a nemaju duge brade i zavrnute pantalonice? Koga jos znas licno da ne prihvata semafore i registraciju a da je vjernik? Gdje si vidio da pravi musliman prihvata svaleranciju i utoku a NE PRIHVATA BRAK?? Ovo sa brakom je posebno glupo (bez ljutnje)!seln wrote:Kako ba...zar nije sejhul-islam, r.a. Jusuf Barcic bio protiv semafora i registracija (protiv auta nije)? A smijem dati glavu da prosjecan Bosnjak koji je protiv DM, nema nista protiv da malkice prevari zenu sa kakvom trebicom na granici punoljetnosti.nevencikotic wrote:Ne laprdajzonbirile wrote:Normalno,pravi muslimani prihvataju auto,mobitel,utoku,švaleranciju,a ne prihvataju registraciju automobila,semafore,brak.Uglavnom živjeli bi iskonskim životom,ali sa zapadnim pomagalima,a obaveze i plačanje mrze.
Da se sad malo vratimo na temu "Ko je smjestio Deda Mrazu". Ja sam vjernik (smatram se vjernikom), klanjam 5 vakata, postim, idem u Dzamiju ALI ni u kom slucaju nisam za ukidanje tog famoznog cikice sa bijelom bradom. Svoju djecu cu voditi na dodjelu paketica u firmi a koje ce im podjeliti neko sa odjelom djeda mraza. Ali ovo sto radi ona direktorica vrtica (ne znam joj ime i nije mi bitna u zivotu) ni u kom slucaju ne radi to zato sto joj vjera ne dozvoljava nego cisto radi nekih POLITICKIH pitanja i nekih direktiva sa vrha. Da ona to gleda sa vjerske strane jednostavno bi dala slobodu roditeljima koji hoce da im djeca prime paketice u vrticu da to i urade a ona se u tom slucaju uopste ne mora pojaviti i to bi bilo 100% u redu.
P.S. Ja kao vjernik placam registraciju (registrujem auto), postujem semafore, nemam pistolj, nemam svalerku i brak mi je nesto nedodirljivo. Jeli ti ovo malo tesko za shvatiti?!
- JThomas
#1840 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
pa naravno da je riječ o političkoj odluci, to vidi i slijep, u tome i jeste problem
sve su to direktive s vrha, i to i vjeronauka, a s očiglednim ciljem.
citat s druge teme:
citat s druge teme:
gdje su sad oni arzijini branioci koji tvrde da deda mraz nije zabranjen, nego se samo demokratski ne nameće onima koji ga neće?valterbranisarajevo wrote:Evo šta sam još saznao. Roditelji djece iz jednog sarajevskog vrtića su se zvanično-pismeno obratili upravi vrtića sa zahtjevom da se organizuje priredba sa Deda Mrazom, vjerovatno na osnovu Arzijine izjave u emisiji Pošteno (ako roditelji žele mi ćemo organizovati proslavu). Umjesto da im se izađe u susret, kao što je to urađeno roditeljima koji su tražili vjeronauku za svoju djecu, ovi roditelji su upućeni da se sa svojim zahtjevom obrate "ministarstvu". Toliko o dosljednosti i ravnopravnosti. Klasična segregacija...
- Charuga
- Globalni moderator
#1841 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ovo je OK i kazem da se NIKAKO ne slazem sa odlukom gore navedene a eto vjernik sam. Samo mi smeta kad se povezuje zabrana sa vjernicima muslimanima a ima ih dosta koji to povezuju ovde u ovom topicu. Pa onda krenu odmah sa napadima i uvredama po vjernicima i vjeri.JThomas wrote:pa naravno da je riječ o političkoj odluci, to vidi i slijep, u tome i jeste problemsve su to direktive s vrha, i to i vjeronauka, a s očiglednim ciljem.
citat s druge teme:
gdje su sad oni arzijini branioci koji tvrde da deda mraz nije zabranjen, nego se samo demokratski ne nameće onima koji ga neće?valterbranisarajevo wrote:Evo šta sam još saznao. Roditelji djece iz jednog sarajevskog vrtića su se zvanično-pismeno obratili upravi vrtića sa zahtjevom da se organizuje priredba sa Deda Mrazom, vjerovatno na osnovu Arzijine izjave u emisiji Pošteno (ako roditelji žele mi ćemo organizovati proslavu). Umjesto da im se izađe u susret, kao što je to urađeno roditeljima koji su tražili vjeronauku za svoju djecu, ovi roditelji su upućeni da se sa svojim zahtjevom obrate "ministarstvu". Toliko o dosljednosti i ravnopravnosti. Klasična segregacija...
-
popajic
#1842 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Sto me nervira ova podjela na vjernike i nevjernike.
Kako nevjernici?
Svako vjeruje u nesto.
Citava poenta je : sekularna drzava - javna ustanova - zakon...i Arzija i sl. koji ovo ne hebu ni 5% !
Kako nevjernici?
Svako vjeruje u nesto.
Citava poenta je : sekularna drzava - javna ustanova - zakon...i Arzija i sl. koji ovo ne hebu ni 5% !
- Charuga
- Globalni moderator
#1843 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Vidi li ti gore da ja lijepo napisah "vjernicima muslimanima"?? Nigdje nisam spomenuo da je neko nevjernik ...popajic wrote:Sto me nervira ova podjela na vjernike i nevjernike.
Kako nevjernici?
Svako vjeruje u nesto.
Slazem se sa tobom sta je poenta i slazem se sa vecinom da je ovo sto je doticna uradila prava SRAMOTA za ovaj grad. Govorim trenutno samo o Sarajevu jer kad bi razvukli na cijelu BiH nebi bilo mjesta za tolike price i nove sramote. A zakon korje isti ovi koji su i naredili doticnoj da radi ovo sto radi. Javna ustanova? U ovoj umjetnoj tvorevini od drzave sve sto je "javno" to je njihovo a ne narodno. Ali dok je u ovoj, nazovi, drzavi (mada to za mene nije) dovoljno ovaca (glasaca) koji ce na svakim izborima glasati za iste nikad se nista nece promjeniti. 16 godina skole (iste vlasti) nije narodu dovoljno bilo da se opameti a ta ista vlast im svako malo gurne k.tu sve dublje u guzicu ali oni ce i dalje na svakim izborima njima dati glasove a onda ce 4 godine srati po vlasti pa ce onda opet glasati za njih i tako u nedogled. Zato nekad kazem i da je narod sve ovo zasluzio. Kako glasao tako ti se vrati. Samo mi je zao ono malo ljudi koji imaju neku svjest pa pokusavaju dati glas nekim novim. Neka nama "nasih" ...
- JThomas
#1844 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
pa sad...Plavih_11 wrote:
Ovo je OK i kazem da se NIKAKO ne slazem sa odlukom gore navedene a eto vjernik sam. Samo mi smeta kad se povezuje zabrana sa vjernicima muslimanima a ima ih dosta koji to povezuju ovde u ovom topicu. Pa onda krenu odmah sa napadima i uvredama po vjernicima i vjeri.
hajmo reći da je ja lično povezujem s jednim ekstremnim i netolerantnim tumačenjem vjere...uostalom kao i cijelu tu politiku koja dovodi do ovakvih odluka. mislim da sve ovo itekako ima veze s vjerom - ali da nikako nije riječ o stavu i percepciji većine vjernika, nego o ekstremnim stavovima manjine, koja nažalost očigledno ima moć da ih nametne većini, i koji su očigledno protiv odvajanja vjere od države...što cijelo ovo s*anje čini još manje demokratskim.
- Charuga
- Globalni moderator
#1845 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Moze se i tako reci. Mozda je do mene jer ja vjernike gledam po sebi i svojoj porodici, prijateljima i sl. Ali ovo sad su izgleda vremena kad ima dosta "vjernika iz interesa" koji, kao sto kazes, odlucuju o bitnim stvarima i onda ih ljudi poistovjecuju sa svim vjernicima. Razumijemo se ...JThomas wrote:pa sad...Plavih_11 wrote:
Ovo je OK i kazem da se NIKAKO ne slazem sa odlukom gore navedene a eto vjernik sam. Samo mi smeta kad se povezuje zabrana sa vjernicima muslimanima a ima ih dosta koji to povezuju ovde u ovom topicu. Pa onda krenu odmah sa napadima i uvredama po vjernicima i vjeri.
hajmo reći da je ja lično povezujem s jednim ekstremnim i netolerantnim tumačenjem vjere...uostalom kao i cijelu tu politiku koja dovodi do ovakvih odluka. mislim da sve ovo itekako ima veze s vjerom - ali da nikako nije riječ o stavu i percepciji većine vjernika, nego o ekstremnim stavovima manjine, koja nažalost očigledno ima moć da ih nametne većini, i koji su očigledno protiv odvajanja vjere od države...što cijelo ovo s*anje čini još manje demokratskim.
- JThomas
#1846 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
kad si već kod toga, ni ja LIČNO ne znam nikoga ko je protiv deda mraza i paketića za cjecu. ne znam lično nijednog roditelja koji ima nešto protiv da mu dijete dobije paketić od deda mraza. a nije da se ne družim s vjernicima, čak štaviše...
to ti samo ilustruje koliko je ovo sve ustvari PROTIV volje većine, iako se pokušava prikazati obrnuto.
to ti samo ilustruje koliko je ovo sve ustvari PROTIV volje većine, iako se pokušava prikazati obrnuto.
- Charuga
- Globalni moderator
#1847 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pa o tome i ja govorim svo vrijeme ..JThomas wrote:kad si već kod toga, ni ja LIČNO ne znam nikoga ko je protiv deda mraza i paketića za cjecu. ne znam lično nijednog roditelja koji ima nešto protiv da mu dijete dobije paketić od deda mraza. a nije da se ne družim s vjernicima, čak štaviše...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1848 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
moja kancelarija 

-
ragib
#1849 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Evo ja sam zavrsio u njemackoj osnovnu skolu u Bajernu, svako jutro pred pocetak nastave ustanemo svi okrenemo se prema krstu i katolici i evangilisti se krste i izgovaraju molitvu ja stojim iz postovanja prema njihovim obicajima, naravno nije ni mene niko pitao eh sto i ovim muslimanima nedamo kakav mesdzid da klanjaju ili nesto slicno ali ja to postujem tamo su vecina i njihova prava.popajic wrote:Sto me nervira ova podjela na vjernike i nevjernike.
Sta mislite da se uvede u Bosni u svim osnovnim skolama pred pocetak nastave klanjanje dva rekata namaza, ja mislim da bi prava frka izbila, dok se to u jednoj njemackoj tako radi samo sto to hriscani rade na svoj nacin i meni ne smeta, bolje je da drze do necega nego do nigceg.
- madner
#1850 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Da si pratio, vidio bi da su Bavarci to morali izbaciti iz skola, kao i krst.ragib wrote:Evo ja sam zavrsio u njemackoj osnovnu skolu u Bajernu, svako jutro pred pocetak nastave ustanemo svi okrenemo se prema krstu i katolici i evangilisti se krste i izgovaraju molitvu ja stojim iz postovanja prema njihovim obicajima, naravno nije ni mene niko pitao eh sto i ovim muslimanima nedamo kakav mesdzid da klanjaju ili nesto slicno ali ja to postujem tamo su vecina i njihova prava.popajic wrote:Sto me nervira ova podjela na vjernike i nevjernike.
Sta mislite da se uvede u Bosni u svim osnovnim skolama pred pocetak nastave klanjanje dva rekata namaza, ja mislim da bi prava frka izbila, dok se to u jednoj njemackoj tako radi samo sto to hriscani rade na svoj nacin i meni ne smeta, bolje je da drze do necega nego do nigceg.
Smeta i Njemcima i bila je i tamo velika frka.