Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Skijaš

#1826 Re: Kosovo na rubu rata, uskoro i sjedinica Vijeća Sigurnosti

Post by Skijaš »

ratata wrote:
Skijaš wrote:
ratata wrote:Bicu iskren, volio bi da ovo vojska Srbije pomete jer se radi o klasicnoj vojnoj akciji Kosovara koja zasluzuje najjaci moguci odgovor.
Što je vojska Srbije nekog napadala, napadala je. Sad svi u rukama imaju dobre karte i ako želimo dobre odnose, moramo se međusobno i uvažavati. Kosovo je nezavisna država, priznanje iste postaje uslov za EU integracije i vrijeme je da svi okrenemo novi list. Vrijeme je da prestanemo drugima određivati kako će zvati svoj jezik, da prestanemo sa ovom ružnom praksom kidnapovanja ljudi kao što je general Divjak, krajnje je vrijeme da u drugima vidimo sebi ravnopravne a ne divljake koje treba ograditi žicom.
ti si sve u pravu
OK, zašto onda kažeš da bi volio da preko granice sa Kosovom upadne vojska Srbije ?
and

#1827 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by and »

kantazasmece wrote:A da se odvoji republika s. i da mi krenemo branit bil i tada mi bili krivi i tada bi mi bili napadaci ? Razmisljajte mozgom, a ne mrznjom.. kosovo je ilegalno uzeto srbiji isto kao sto bi i republika s. bila oduzeta BiH.. ;) Nadam se da ce Srbija vratiti Kosovo nazad :)
rs i kosovo se ne mogu porediti.nemaju ništa zajedničko.
počela operacija na otvorenom srcu?
addem

#1828 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by addem »

Albanci sada krecu u akciju da obuzdaju huligane i teroriste na sjeveru.
Skijaš

#1829 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

kantazasmece wrote:A da se odvoji republika s. i da mi krenemo branit bil i tada mi bili krivi i tada bi mi bili napadaci ? Razmisljajte mozgom, a ne mrznjom.. kosovo je ilegalno uzeto srbiji isto kao sto bi i republika s. bila oduzeta BiH.. ;) Nadam se da ce Srbija vratiti Kosovo nazad :)
Ako za trenutak ostavimo po strani razna tumačenja koliko je bilo opravdano ući u projekat nezavisnog Kosova, činjenica je da se priznavanje te nezavisnost postavlja kao uslov za dalje EU integracije.
kantazasmece

#1830 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by kantazasmece »

addem wrote:Albanci sada krecu u akciju da obuzdaju huligane i teroriste na sjeveru.
Nadam se da ce im se to o glavu obit
ratata

#1831 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ratata »

addem wrote:Albanci sada krecu u akciju da obuzdaju huligane i teroriste na sjeveru.

ovo neki cevabdzija s carsije, il mahalac s Vratnika, veliki borac iz podruma
addem

#1832 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by addem »

kantazasmece wrote:
Nadam se da ce im se to o glavu obit
I Srbi se nadaju, al Nato je uz njih.
zavrzlama

#1833 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

ako znamo da tadic pusta niz vodu kosovo,pitanje za milion dolara je na kojoj prici ce dobiti izbore

ne smijem ni reci :wink:
kantazasmece

#1834 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by kantazasmece »

and wrote:
A sto se to ne mogu poredit ? Hajde objasni mi ?
Bosnolog

#1835 Re: Kosovo na rubu rata, uskoro i sjedinica Vijeća Sigurnosti

Post by Bosnolog »

ratata wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja podržavam legitiman čin preuzimanja suvereniteta od strane Vlade Kosova nad svim graničnim prelazima. Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Ovdje nema emocija, ovo je samo interes i Kosovarima želim mnogo sreće.
tvoj neprijatelj :? ti jos u ratu sa Srbijom :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Srbija je u ratu sa nama 150 godina uz periode kolonijalizacije,eksploatacije i mirovne pljacke,otimacine zemlje to jest imovine nesrba....

Zadnje dvije decenije nas je intezivno unistavla kao i region pocevsi od brutalne agresije uz podrsku SDS karadzicevih zlocinacko genocidnih terorista cije posljedice odlicno iskusismo do specijalnog rata koji vodi i dan danas protiv nase BiH...

Srbiji zelim sve najgore,...

Srbija je pokusala da nas bioloski istrijebi a drzavu Bosnu unisti,....

Ti kao da si zivo do sada na Marsu dok tako pises,mada je nesto drugo po srijedi ,ti nam bezobrazno prodajes velikosrpsku maglu,........

Srbija je bila i ostala izvor svih zala regije,

Stoga i logicna teza odnosno parola "Srbija sto manja i slabija,tim bolje po region i drzave regiona" ali i manje glavobolje za svijet znajuci da je ista izvor destabilizacija a ista je izazvala i prvi svijetski rat,...

BiH mora sto prije priznati neovisno Kosovo,.....
Last edited by Bosnolog on 27/07/2011 20:44, edited 3 times in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1836 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kantazasmece wrote:
and wrote:
Zato što R.S nije drzava već je svoj legitiman status jednog od RAVNOPRAVIH eniteta stekla mirovnim sporazumum 1995. godine kao entitet u okviru BiH, a R.BiH nastavila svoj kontinuitet kao BiH. Tako piše u mirovnom sporazumu koji su u BiH potpisali svi. Da je Kosovo kojim slučajem bilo entitet u okviru Srbije kao države onda bi situacija bila sasvim drugačija.

Rat, ubijanje, razaranje, genocid nisam ni pomenuo.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 27/07/2011 20:33, edited 1 time in total.
Šef

#1837 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Šef »

psydelija

#1838 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

daj se malo uozbiljite... kakav rat-kakvi bakraci...
ovo je ciljano "maslo" medjunarodne zajednice i bice uskoro reseno...

ako se bude puskaralo, svi ce izgubiti, a ponajvise srbi.
kosovo je realnost, kosovo je nezavisno!

u vezi severa kosova, klasicna opstrukcija koja se diriguje iz beograda...
cilj kosovske policije je bio ne uspostaviti drzavu na s.kosova, drzava postoji, vec smanjiti obim nelegalne trgovine koji uz veliku nadoknadu propustaju kps policajci srpske nacionalnosti... ti isti policajci su na platnom spisku i mup-a srbije...

... a svi koji se loze da srbija, srpska vojska ili policija moze ista da urade na kosovu ili bilo gde u okolini porucujem da su ludi i neupuceni!!!

sever kosova je neophodan ponajvise KOSOVU iz mnogo razloga, a srbiji sluzi samo za podkusurivanje u skupstinskim klupama.
Last edited by psydelija on 27/07/2011 20:35, edited 1 time in total.
Skijaš

#1839 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

kantazasmece wrote:
and wrote:
Zato što se nezavisnost Kosova Srbiji očigledno može nametnuti kao realnost, dok nama u BiH nezavisnost četniteta ne može. Mogao sam ti navesti i neke druge, istorijske, pravne i moralne argumente, ali zadržaću se na tom ključnom. Mi tu nezavisnost ne bi mirno primili a sile kojom bi nam se to nametnulo, nema :-D
kantazasmece

#1840 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by kantazasmece »

[q.uote="Skijaš"]
kantazasmece wrote:
and wrote:
Zato što se nezavisnost Kosova Srbiji očigledno može nametnuti kao realnost, dok nama u BiH nezavisnost četniteta ne može. Mogao sam ti navesti i neke druge, istorijske, pravne i moralne argumente, ali zadržaću se na tom ključnom. Mi tu nezavisnost ne bi mirno primili a sile kojom bi nam se to nametnulo, nema :-D[/quote]
Zasto se onda nisu protjerali cetnici preko drine vec se stalo nadomak Banja Luke ? Koja vas je tada sila sprijecila? Ista ona koja sprijecava Srbiju da uzme Kosovo nazad :-D
mrtva kokoš

#1841 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by mrtva kokoš »

ni kosovari ni srbi mi nisu dragi, gledajuci sve parametre, zakone i prava kosovo je srbiji oteto, to je cinjenica. e sad jesu li zasluzili ili nisu to je vec drugi par opanaka. ne znam sta bi neki pisali da R.S. odnosno BiH zadesi slicna sudbina kao kosovo, ne znam da li bi se i dalje nasladjivali sa ovakvom situacijom da se ona ona desava u nasoj avliji. no s`obzirom na kurvanjski odnos srbije tokom desetina godina prema nasoj zemlji, ja sam na strani kosovara, jer kako bosnolog rece sto manja i sto slabija srbija to smo mi a i citav region sigurniji...
kantazasmece

#1842 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by kantazasmece »

Splinter wrote:ni kosovari ni srbi mi nisu dragi, gledajuci sve parametre, zakone i prava kosovo je srbiji oteto, to je cinjenica. e sad jesu li zasluzili ili nisu to je vec drugi par opanaka. ne znam sta bi neki pisali da R.S. odnosno BiH zadesi slicna sudbina kao kosovo, ne znam da li bi se i dalje nasladjivali sa ovakvom situacijom da se ona ona desava u nasoj avliji. no s`obzirom na kurvanjski odnos srbije tokom desetina godina prema nasoj zemlji, ja sam na strani kosovara, jer kako bosnolog rece sto manja i sto slabija srbija to smo mi a i citav region sigurniji...
prvi dio objasnio :thumbup:
and

#1843 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by and »

kantazasmece wrote:
and wrote:
pa eto za početak,kosovo je nezavisna država.kosovo je dobilo nezavisnost zbog toga što su bili ugnjetavani,ubijani,ugroženi...,što se ne može reći za građane bih srpske nacionalnosti.
na kosovu žive albanci u entitetu rs srbi.primjerenije je poređenje sa republikom srpskom krajinom.

a imaš i objašnjeno u presudi međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti kosova.
Skijaš

#1844 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

kantazasmece wrote:
Skijaš wrote:
kantazasmece wrote: A sto se to ne mogu poredit ? Hajde objasni mi ?
Zato što se nezavisnost Kosova Srbiji očigledno može nametnuti kao realnost, dok nama u BiH nezavisnost četniteta ne može. Mogao sam ti navesti i neke druge, istorijske, pravne i moralne argumente, ali zadržaću se na tom ključnom. Mi tu nezavisnost ne bi mirno primili a sile kojom bi nam se to nametnulo, nema :-D
Zasto se onda nisu protjerali cetnici preko drine vec se stalo nadomak Banja Luke ?
Rat je stao zato što su četnici prihvatili, potpisom crno na bijelo, da neće ugrožavati teritorijalni integritet države. Ako se predomisle, oružani sukob je neizbježan.
poznanik

#1845 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by poznanik »

and wrote:rs i kosovo se ne mogu porediti.nemaju ništa zajedničko. počela operacija na otvorenom srcu?
kantazasmece wrote:A sto se to ne mogu poredit ? Hajde objasni mi ?
and wrote:pa eto za početak,kosovo je nezavisna država.kosovo je dobilo nezavisnost zbog toga što su bili ugnjetavani,ubijani,ugroženi...,što se ne može reći za građane bih srpske nacionalnosti.
na kosovu žive albanci u entitetu rs srbi.primjerenije je poređenje sa republikom srpskom krajinom.
a imaš i objašnjeno u presudi međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti kosova.
Šta je sa Badinterovom komisijom i Mišljenjem o nepromjenjivosti granica ranijih federalnih jedinica SFRJ? Ako se u pitanju Kosova nije ispoštovala volja EU i Komisije, ako su sve bivše republike ispoštovale Mišljenje br. 3, kako sutra zabraniti političku volju stanovništva i nezavisnost administrativnog dijela BiH - Republike Srpske?

Pomozi i objasni presudu Suda o legalnosti proglašenja bivše autonomne pokrajine Kosovo - nezavisnom državom.
exliberal

#1846 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by exliberal »

and wrote: pa eto za početak,kosovo je nezavisna država.kosovo je dobilo nezavisnost zbog toga što su bili ugnjetavani,ubijani,ugroženi...,što se ne može reći za građane bih srpske nacionalnosti.

Jel treba sad da komentarisemo kako je Kosovo dobilo nezavisnost....oruzana pobuna podrzana od USA....da se sutra pobuni RS i da ima podrsku USA dali bi i tad taku pricu pricao?
To da srbi nisu zivjeli na Kosovu.....gdje su najstarije srpske crkve....u Srbij ili Kosovu....jel to znak da su i u 15 vjeku otimali zemlju od slobodarskih albanaca da bi pravili manastire i crkve?
Zasto nije postovana odluka Bindertonove komisije kad je u pitanju Kosovo.....?
I molim te ajde objasni mi sta ti znaci recenica na kosovu zive Albanci a u rs srbi?
I da poredjenje sa republikom srpskom krajinom...ako je hrvatska imala pravo da oruzano ugusi pobunu na svojoj medjunardno priznatoj teritorij zasto to isto srbija nema? Srbi su se pobunili sto su bili izbrisani ko manjina, bojali su se da se neponovi 1941-1945 ili su i to srpski mitovi da su ubijani i pokrstavani od strane hrvatskih regularnih snaga?
nellington

#1847 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by nellington »

Prihvatam solidan broj razloga zašto RS i Kosovo nije moguće porediti. Međutim, razlog "njima bilo teško, oni zaslužili" je možda sukladan principima karme i kosmičke pravde, ali ne i svjetske politike i kao takav mi ne odiše snagom argumenta, nego apelom na emocije.
Skijaš

#1848 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

Neka su nam ove noći na umu djeca na sjeveru Kosova :(
addem

#1849 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by addem »

Teroristi i huligani zapalili jos jedan granicni prijelaz. Pokazuju pravo lice jos jednom.
Baudelaire

#1850 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Baudelaire »

Nema pretjerano puno argumenata, Ameri su podržali Kosovo, to je jedini validan argument. Da Ameri sutra podrže RS, ostali bismo bez njeg. Mada u ovom momentu ne vidim da se to može desiti.
Post Reply