Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

racionalista

#1826 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by racionalista »

Zmaj "željeznička", ćevapčići smeće da većeg nema. Danas bio, jeo i uvjerio se
Better Man

#1827 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Better Man »

Onaj kome je Zmaj dobar, taj nema pojma o kvaliteti.
P308

#1828 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by P308 »

Ono sto se meni ne svidja kada je Zmaj u pitanju je to sto nemaju kontinuitet. Jednom dobijes toliko dobre cevape da ne mozes sebi doci a sljedeci put ispod svakog moguceg prosjeka. Isto vazi i za pilece filete. Govorim o onom u Hrasnom, u onaj na stanici ne idem.
MaxPayne

#1829 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by MaxPayne »

AmiĐa_Idriz wrote: Oko računa sam imao belaj prije par godina u Zmaju Hrasno...bukvalno me budalom napravili, naplatili mi više nego što je bilo, dao račun kad slinavica mala hanuma ga baci u smeće i kaže nije, imao sam osjećaj srce će me zdrmat, krenuo se žaliti u tren oka se 3 grmalja konobara sasvim slučajno stvoriše oko mene. Reko i vi ćete ko taj ugalj završiti polako. Od tad ne idem u Robot a kamol kod njih. Fuj, ugasili se da Bog da.

Tako da mu nisam u radnju ušao pa ima 3 - 4 godine. Niti ću ikad više pa makar mi usta nikad ćevapa ne pojela, serem ti se u prodavnicu papak znam da čitaš.
I jesi li platio traženu sumu?Činom bacanja računa u smeće te oslobodila obaveze plaćanja.Samo u kost sa stokom jer drugačije i ne znaju.
AmiĐa_Idriz

#1830 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by AmiĐa_Idriz »

MaxPayne wrote:
AmiĐa_Idriz wrote: Oko računa sam imao belaj prije par godina u Zmaju Hrasno...bukvalno me budalom napravili, naplatili mi više nego što je bilo, dao račun kad slinavica mala hanuma ga baci u smeće i kaže nije, imao sam osjećaj srce će me zdrmat, krenuo se žaliti u tren oka se 3 grmalja konobara sasvim slučajno stvoriše oko mene. Reko i vi ćete ko taj ugalj završiti polako. Od tad ne idem u Robot a kamol kod njih. Fuj, ugasili se da Bog da.

Tako da mu nisam u radnju ušao pa ima 3 - 4 godine. Niti ću ikad više pa makar mi usta nikad ćevapa ne pojela, serem ti se u prodavnicu papak znam da čitaš.
I jesi li platio traženu sumu?Činom bacanja računa u smeće te oslobodila obaveze plaćanja.Samo u kost sa stokom jer drugačije i ne znaju.
Nažalost jesam. Ne znam, haman me panika uhvatila. Nikad me niko u životu nije tako namagarčio.
nivla

#1831 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

eno zmaj stanica opet umjesto fiskalnih stampa narudzbenice
JThomas

#1832 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

oduvijek. a mrkva je u krivičnom postupku za nekucanje.
mistek

#1833 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mistek »

Meni vala u Hrasnom vazda daju račun i ljubaznost na visokom nivou. Čak se nekad sjebem koliko budu ljubazni.

Na stanici se nešto ne sjećam računa, a i generalno usluga je po principu "sve na brzinu". Meni ne smeta, ali je ipak u toj kategoriji lošije.

Na čaršiji mi je svuda uglavnom usluga na nivou "daj pare i idi što prije".
high_volume

#1834 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by high_volume »

JThomas wrote:oduvijek. a mrkva je u krivičnom postupku za nekucanje.
Objavljeno: 29.06.2017. u 19:20h
OBJAVLJUJEMO DETALJE SLUČAJA MRKVA: Kako su braća Adnan i Amel utajili više od 3,3 miliona maraka

Tužilaštvo KS podiglo je optužnicu u predmetu "Mrkva" protiv Adnana Mrkve, Amela Ćapina, Ermina Špilje, Adisa Biberovića, Arifa Malićija, te pravnih osoba „Mrkva“ d.o.o. Sarajevo i „Mrkva Group“ d.o.o Sarajevo zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja i pranje novca. Procjenjuje se da je ova grupa oštetila budžet Federacije BiH za više od 3,3 miliona maraka. Objavljujemo na koji način

Prema optužnici, kompletnim poslovanjem firmi upravljala su braća Adnan i Amel, uz pomoć nekolicine uposlenika. Zet Amela Ćapina, Adis Biberović, bio je zadužen za nabavku mesa i proizvodnju. Ermin Špilja s kojim je Tužiteljstvo potpisalo sporazum o priznanju krivice, bio je poslovni menadžer. Arif Malići zvanično je nabavljao robu i opskrbljivao ćevabdžinice. Međutim, prema navodima iz optužnice, Malići je na kraju radnog dana kupio pazar iz Mrkvinih poslovnica. Tužitelji tvrde da je oko 40 posto prihoda od pazara, ostavljan u tzv. crni fond. Kako će se novac iz tog fonda raspoređivati, uz pomoć Ermina Špilje, određivali su braća Adnan Mrkva i Amel Ćapin.

Jedan od svjedoka tokom istrage u svom iskazu je rekao sljedeće:

“Sve navedene osobe su u cijelosti upoznate sa načinom poslovanja ove grupacije, tačnije da se od ukupno ostvarenog prihoda Poreznoj upravi prikazuje promet od 60-70% dok se prihod od oko 30-40% ne prikazuje Poreznoj upravi.”

Optužnica kazuje da je recept za izbjegavanje plaćanja poreza bio jednostavan. Veći dio plaće uposlenicima isplaćivan je na ruke, dobavljačima za meso i ostale proizvode plaćano je uglavnom na ruke. Tužilaštvo tvrdi kako je radnicima u radnjama i dostavljačima naređeno da ne izdaju račune prilikom dostave, osim ako to kupac traži. Račune su prilikom dostave izdavali samo državnim ili javnim firmama. Centar poslovanja bio je na Baščaršiji. Tu su se prikupljale narudžbe i evidentirao stvarni promet.

Pazar je na kraju radnog dana Arif Malići nosio u kuću u sarajevskom naselju Vraca. Tu su se uspoređivali podaci a veći dio prijavljivao federalnoj Poreskoj upravu. Promet je iznosio oko 20 hiljada maraka dnevno a prijavljivan je samo dio potreban za prikazivanje pozitivnog poslovanja. Tokom istrage, jedan od svjedoka je rekao da je čitavu situaciju pod nadzorom držao Adnan Mrkva.

“Meni nije poznato koliki je godišnji promet, ali koliko ja znam svakog mjeseca se iz crnog fonda plaćalo oko 20.000 KM za plate radnika i oko 30.000 KM za dobavljače, znači oko 50.000 KM je plaćano iz crnog fonda za plate i za dobavljače i to svakog mjeseca. Ono što ostane iz tog crnog fonda Adnan raspolaže kako on misli da treba i ja ne znam u koje namjene je on ta sredstva trošio.”

U proteklih nekoliko godina, kako se sumnja, ćevabdžije nisu prikazale oko 40 posto ukupnog prihoda. A ukupan promet iznosio je oko 17 miliona maraka. U takozvanoj crnoj kasi prema procjeni vještaka financijske struke im je ostalo oko 3,3 miliona maraka.

U nekoliko navrata ćevabdžinice Mrkva bile su meta inspektora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Osnovano se sumnja kako je dvojici inspektora plaćeno dvije hiljade maraka kako bi stanje u Mrkvinim objektima prikazali kao uredno te da zbog toga nisu prijavljivali eventualne sumnje u utaju poreza.

Tokom akcije pod kodnim nazivom REBUS, SIPA je pronašla dvije kase i oko 80 hiljada maraka u gotovini u sefovima u prostorijama firme Mrkva na Vracama. Blokirano je više od 60 hiljada maraka na računima.
http://zurnal.info/novost/20551/kako-su ... ona-maraka
A sve ćevabdžinice "MRKVA" i dalje rade punom parom :-)
problemnatravunu

#1835 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

a ko zna koga sve oni ne financiraju, korumpirana država i kraj
Tomahawk11
Globalni moderator

#1836 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

duga puska wrote:
beni-bu-man wrote:
duga puska wrote:ma sve mogu gore navedeno i svariti, naravno kad je ispravna namirnica, kad nije pokvarena, ali da je neko pokvarena jaja ubacivao u neku mesnu smjesu, to mi je bas nelogicno.mozda svjeze razbijene jaja koja se jos nisu pokvarila, ali pokvarena :-) .
ovdje se inace moze procitati toliko pausalnih stvari (mislim na forumanje u cjelini) da je to kriminal cisti.neki ljudi bas u zivotu imaju viska vremena, a mnogi su ocigledno mnogo jaki samo u ovom virtualnom svijetu, jer igrom slucaja znam par nickova i ovdje i to su na ulici i u "stvarnom" zivotu karinashi klasicni. :zzzz:
:thumbup:

i tvoje misljenje gdje dobar
ja igrom slucaja poznajem dobar dio vlasnika sarajevskih cevabdzinica.o ukusima se ne raspravlja, ali jedan od mojih favorita je Besko, a to sam nekad ranije na ovoj temi i napisao.znam kako je i kad nastala ova cevabdzinica,gdje su vlasnik i brat mu ucili zanat, znam koga su oni ucili poslu, znam ko je i kako sad vodi i sve je tip top.
meni je nevjerovatno kad se neko na ovoj temi pozali da mu cevapi nisu negdje dobri jer su prepeceni :shock:
U tom Besku posljednjih nekoliko puta su ćevapi užas bili. Okolo reš, unutra crveni i ko guma.
Nemam ništa protiv njih, ali su pali kvalitetom. Zadnji put uzmem i kombinaciju, sudžukice su isto bile užas.
JThomas

#1837 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

nije fazon što ćevabdžinice mrkva rade. nego što isto radi 98% ugostitelja, a sudi se samo njemu. država kad nagaziš nekoga.
shake69

#1838 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by shake69 »

JThomas wrote:nije fazon što ćevabdžinice mrkva rade. nego što isto radi 98% ugostitelja, a sudi se samo njemu. država kad nagaziš nekoga.
Ili nije platio dovoljno za mito ili su inspekcije htjele zrtveno jagnje s Bascarsije da se pokaze da se nesto radi. Mnogi znaju da je to praksa vecine UO i tu braca Mrkva nisu nikakav izuzetak.
julisiz es grant

#1839 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

Je li ovo tema gdje su najbolji ćevapi i usluga, ili ko izdaje fiskalni račun?
beni-bu-man

#1840 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

julisiz es grant wrote:Je li ovo tema gdje su najbolji ćevapi i usluga, ili ko izdaje fiskalni račun?
:thumbup:

mosa racun

znas da je raja opterecena svim i svacim na forumu
duga puska

#1841 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

shake69 wrote:
JThomas wrote:nije fazon što ćevabdžinice mrkva rade. nego što isto radi 98% ugostitelja, a sudi se samo njemu. država kad nagaziš nekoga.
Ili nije platio dovoljno za mito ili su inspekcije htjele zrtveno jagnje s Bascarsije da se pokaze da se nesto radi. Mnogi znaju da je to praksa vecine UO i tu braca Mrkva nisu nikakav izuzetak.
kod njih je sve krenulo od nerijesenih imovinskih odnosa, jer je stari Ejub imao dvije kcerke, a one djecu.e, koliko ja znam, jedna kcerka se povukla iz posla, ali djeca i zet ocigledno nisu bila zadovoljna kako se sve to tada raspodijelilo.tako je ocigledno neko od djece (ovi sto nisu vise u poslu) imao malo jace veze u sipi i leglo sestomjesecno pracenje i prisluskivanjene. znam da nisu bas cesti ovakvi slucajevi gdje sipa ovo i ovako radi, ali nejse.
e sad kakvo nam je generalno stanje kad su oni mozda i najcisce radili od svih tih cevabdzija, a to su mi rekli mnogi koji su bili u nekim od kombinacija u poslu sa mrkvama.i tomas je u pravu da debelo preko 90% ugostitelja radi isto ili gore.
a posto je tema cevapi, meni licno kod beska se nikad nije nista lose sa kvalitetom desilo, a upravo u toj mrkvi na carsiji sam neki dan pojeo korektnu pljesku sa kajmakom :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1842 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

Jedino mjesto gdje uvihek dobijem racun, a da ne moram traziti isti, jeste petica, i tu im skidam kapu, a i kvalitet cevapa je u samom vrhu, mada u zadnje vrijeme više jedem piletinu.
Naslovnica

#1843 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Ili mi daj fiskalni, ili mi umanji cijenu za 17%.
Odmah daju račun.
shake69

#1844 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by shake69 »

konektovan wrote:Jedino mjesto gdje uvihek dobijem racun, a da ne moram traziti isti, jeste petica, i tu im skidam kapu, a i kvalitet cevapa je u samom vrhu, mada u zadnje vrijeme više jedem piletinu.
Vala i ja dobijem racun kod Zelje. Uvijek.
Banksy

#1845 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

Odem nekidan, Željo skroz ok, ćevapi ukusni, bio račun, želudac poslije dobar, samo ćevapi ogromni, preveliki, ne znam kakva je to moda, i ne liči na ćevap.
Raigor Stonehoof

#1846 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

zar u zelji jede neko a da nije turista :-)

da znate sto ne znate
Mr.Who

#1847 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Mr.Who »

Ja neki dan svratio u peticu.Ne pamtim kad sam pojeo lošije ćevape.
Banksy

#1848 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

Raigor Stonehoof wrote:zar u zelji jede neko a da nije turista :-)

da znate sto ne znate
nemoj da znam, molim te :mrgreen:
beni-bu-man

#1849 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Banksy wrote:
Raigor Stonehoof wrote:zar u zelji jede neko a da nije turista :-)

da znate sto ne znate
nemoj da znam, molim te :mrgreen:
da cujem sta to ne znamo a ti znas :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#1850 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

bolje da ne znas :D

ukratko, prijateljski, nemoj jesti tamo.
Post Reply