SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dori

#1826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dori »

adnan06 wrote:Imam jedno pitanje. Zamalo jedne godine ne izgiboh na Bajram, pa bih da fulim sva "kulturno-umjetnicko-opijajuca" desavanja vezana za isti ove godine. No, svejedno, opet bih da izadjem za vikend. Sad, Bajram je 20.09.2009., u nedjelju. Pocinje li Sodoma i Gomora vec u subotu vece, moje je pitanje?
Sumnjam....subota je zadnji dan posta, a sva ta "kulturno-umjetnicko-opijajuca" desavanja su zakazana za nedjelju.
Izadji slobodno u subotu ;-)
adnan06

#1827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by adnan06 »

Dena wrote:
adnan06 wrote:Imam jedno pitanje. Zamalo jedne godine ne izgiboh na Bajram, pa bih da fulim sva "kulturno-umjetnicko-opijajuca" desavanja vezana za isti ove godine. No, svejedno, opet bih da izadjem za vikend. Sad, Bajram je 20.09.2009., u nedjelju. Pocinje li Sodoma i Gomora vec u subotu vece, moje je pitanje?
Sumnjam....subota je zadnji dan posta, a sva ta "kulturno-umjetnicko-opijajuca" desavanja su zakazana za nedjelju.
Izadji slobodno u subotu ;-)
Hvala.
Troll_Happens

#1828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Sada izgleda prvo bodu pa pitaju i otimaju dok policija dodje sve je zavrseno :x

Izbodena nožem u haustoru
SARAJEVO - Ratku Kos iz Kozarske Dubice juče je u hastoru stambene zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja nožem teško povrijedio nepozati muškarac.

Kosova, koja je došla u posjetu kćerki u Sarajevo, izgubila je mnogo krvi, a u vrijeme zaključenja ovog broja "Nezavisnih" bila je na operaciji u sarajevskom Kliničkom centru.

Kako su rekli u policiji, neidentifikovani razbojnik mlađe starosne dobi, prišao je Kosovoj s leđa dok je otključavala vrata stana u kojem joj živi kćerka i dva puta je ubo nožem u predjelu između vrata i ramena.

"Jedna rana je duboka i žena je mnogo iskravarila. Druga rana je površinska. Nju operišu vaskularni hirurzi", kazala je juče poslijepodne Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra u Sarajevu.

Milan Ćeranić, koji živi u zgradi u Gandijevoj ulici, u kojoj je napadnuta Kosova, kaže da se ispred vrata stana gdje je napadnuta nalazi velika lokva krvi.

"Lopov ju je napao s leđa dok je bila okrenuta vratima. Ona je zvala u pomoć i lupala na komšijska vrata. Kad su komšije otvorile, razbojnik je već bio pobjegao", rekao je Ćeranić.

Komšije smatraju da se najvjerovatnije radi o narkomanu i da je htio opljačkati Kosovu koja je u imala torbu u ruci.

U policiji takođe kažu da je motiv napada najvjerovatnije bila pljačka. Razbojnik nije stigao ukrasti torbu, jer se povrijeđena branila i zvala upomoć.

Napadač, kojeg su susjedi vidjeli, policiji je opisan kao muškarac star oko 25 godina, mršavije građe i visok je između 175 do 180 centimetara.

Napad se dogodio oko 12 sati.

"Odmah je na lice mjesta upućena naša patrola i Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Povrijeđenoj je na licu mjesta ukazna prva pomoć, nakon čega je prevezena u CUM Kliničkog centra Sarajevo", rekao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

On je naglasio da policija intenzivo radi na identifikaciji izvršioca ovog krivičnog djela.
Skyfox

#1829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

i na divljem zapadu su se postovala neka pravila...
alphonse kauders

#1830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alphonse kauders »

...
Last edited by alphonse kauders on 23/10/2009 18:31, edited 1 time in total.
Skyfox

#1831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

alphonse kauders wrote:
Bilo mi malo krivo što nisam odmah zvao 122 kad sam čuo stenjanje, ali em ne znam šta je ni odakle je, em sam se takvih zvukova naslušao dosad milion puta i bilo mi glupo da ih nazovem i kažem "e, neko stenje, ali ne znam tačno gdje".

Nadam se da je momak dobro. :roll:
sinoc se neki balavci 15-16g naguravali pred ulazom u BBI, trojica ih rastavljaju i u jednom momentu se pravo dokace i saketaju. Raje ko u prici, svi se razidose samo moja jaranica pocela vikat zovite policiju.
Poenta je da ni meni u tom momentu nije palo na pamet da interveniram nakon svega sto se desilo posljednjih godina u SA...
Poslije kontam sta da su nozeve izvadili... trebamo promijeniti svijest i nacin razmisljanja, ali pocevsi od samih sebe.
terra_incognita

#1832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Sinoć je na stanici Park u Kralja Tomislava marica pokupila dva lika, vidim ludilo već počelo.
hahufafu

#1833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hahufafu »

vidjeh i ja sinoc ispred BBI da se nesto desava.. vjerovatno je fajt vec bio gotov, primijetila sam kako ljudi zagledaju pa pogledah i ja.. stoje neki momcici i nesto glasno raspravljaju pretpostavljam da je druga grupica vec razgulila
hahufafu

#1834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hahufafu »

a veceras ce garant biti masakr, kad se debosi napiju pa pocnu hajvanat.. fuj.. ni ne izlazim vise za Bajram
respo

#1835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

terra_incognita wrote:Sinoć je na stanici Park u Kralja Tomislava marica pokupila dva lika, vidim ludilo već počelo.
ovo sam i ja vidio
pored nas marica i ode na trotoar i govorim suvozacu vidi ih izmislili novu traku i zakocise kod semafora dalje nisam vidio jer sam produzio
terra_incognita

#1836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

respo wrote:
terra_incognita wrote:Sinoć je na stanici Park u Kralja Tomislava marica pokupila dva lika, vidim ludilo već počelo.
ovo sam i ja vidio
pored nas marica i ode na trotoar i govorim suvozacu vidi ih izmislili novu traku i zakocise kod semafora dalje nisam vidio jer sam produzio
E ja sam samo vidjela kada su ih sa lisicam utovarili.

Jedan je mali i mršav, baš kako zamišljam Roberta Mučišta a drugog nisam dobro vidjela.
respo

#1837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

samo me cudi sto nisu bili upalili rotaciju dok su dolazili na trotoar ?
Troll_Happens

#1838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Ma nije veceras ce biti sve mirno, nego znaju da ce policija raditi pojacano ova 2-3 dana pa da ispucaju kredite prije dok nisu pripremljeni :) :D
respo

#1839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

babyline wrote:
respo wrote:samo me cudi sto nisu bili upalili rotaciju dok su dolazili na trotoar ?
a to ti je kao prestrojavalje bez zmigavca ili zaustavljanje bez sva cetri upaljena, stari sarajevski saobracajni obicaj. sto bi oni bili izuzetak. garant nije bilo saobracajne policije u vidokrugu, ha ja :zoka:
bas me zanima sta bi bilo da je napravio sudar
kako cu ja znati jeli on zuri zbog intervencije hapsenja nekog ili zbog hamburgera kod trovaca da mu se ne ohladi
respo

#1840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

sinoc bili strogi da bi danas mogli progledati kroz prste
da budu merhametli :D
video

#1841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by video »

alphonse kauders wrote:Sinoć kod SOS Kinderdorfa neki momak, jal zboden ja pretučen, nisam siguran, ali jutros i dalje policija vrši uviđaj.

Oko ponoći čujem iz sobe da neko stenje, ali takvih se zvukova možeš naslušati koliko hoćeš ovdje. Međutim kako stenjanje nije prestajalo, gledam kroz balkon ali ne mogu da skontam odakle je pošto je nenormalno akustično iza zgrade i čuješ ljude sa 100 metara daljine kad noću normalno razgovaraju kao da si tu pred haustorom.

I dolazi džip od strane toplana prema SOS kinderdorfu i polako prolazi i spušta se dole na parking kod igrališta na Mojmilu (u međuvremenu čujem i komšije da su zvali policiju) i žena izlazi viče "gdje si? gdje si?", a momak se poče onako krkljajući derati "aaaaaaa" i onda sam skontao da je negdje skroooooz prekoputa Sos Kinderdorfa ispod stepenica 5 metara u mrakači, ne možeš ga vidjeti nema šanse, a stenjanje mi je izgledalo kao da mi je ispod prozora.

Helem, zaplaka žena "moje dijete, moje dijete..., krvari", dođe Hitna, dođe policija i još uvijek su policajci tu - prave neki uviđaj.

Bilo mi malo krivo što nisam odmah zvao 122 kad sam čuo stenjanje, ali em ne znam šta je ni odakle je, em sam se takvih zvukova naslušao dosad milion puta i bilo mi glupo da ih nazovem i kažem "e, neko stenje, ali ne znam tačno gdje".

Momak koji je izboden sinoc na tom mjestu, dobio cetri uboda nozem (tri u ledja i jedan u vrat !!!!).
Trenutno se nalazi u bolnici kosevo i stanje mu je kriticno !!!
Po informacijama, negdje oko pola jedan vracao se kuci pjeske, prema dobrinji, kad ga je, nepoznata osoba sustigla sa ledja i zbola prvo nozem u vrat, pa onda tri puta u ledja !!!
Mladic je pozvao mobitelom svoju porodicu koji su stigli i odvukli ga u bolnicu, gdje je hitno operisan, a operacija je trajala cijelu noc !!!
Ako iko zna vise informacija, molimo bih ga da javi vise u vezi ovog slucaja !!!
Rauber

#1842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Rauber »

Ko izlazi veceras, OBAVEZNO ispod Bajramskog odijela PANCIR !!!
amrica

#1843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Mladić izboden s leđa
Datum: 20.09.2009 18:02
Autor: M.T.

SARAJEVO - Dvadesetšestogodišnji Adis Bećirbegović teško je povrijeđen kada ga je juče nešto iza ponoći nepoznata osoba izbola nožem u sarajevskom naselju Mojmilo.

Mladić je u životnoj opasnosti i ljekari se bore za njegov život.

U sarajevskoj policiji kažu da intenzivno rade na identifikaciji napadača, ali zasad ne mogu govoriti o motivima ovog fizičkog obračuna.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, kazao je da je policija oko 00.45 obaviještena da je mladić teško povrijeđen na košarkaškom igralištu na Mojmilu. Bećirbegović je s teškim povredama prevezen u Centar urgentne medicine.

"Pacijent je u jako teškom stanju. Zadobio je više ubodnih rana u predjelu leđa i operisan je", rekla je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra.

Nekoliko sati prije ovog slučaja, u Sarajevu je bajonetom uboden sedamnaestogodišnji Š.I. On je zadobio lakše tjelesne povrede.

Maloljetnika je oko 18 časova u Ulici Vlakovo, opština Ilidža, fizički napao, a potom mu nanio povredu bajonetom G.Q. (41) iz Ilidže, koji je inače stanovnik Azilantskog centra. Njega je policija uhapsila u subotu oko 19 sati.

Nisu poznati motivi ovog napada.
Troll_Happens

#1844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

amrica wrote:Mladić izboden s leđa
Datum: 20.09.2009 18:02
Autor: M.T.

SARAJEVO - Dvadesetšestogodišnji Adis Bećirbegović teško je povrijeđen kada ga je juče nešto iza ponoći nepoznata osoba izbola nožem u sarajevskom naselju Mojmilo.

Mladić je u životnoj opasnosti i ljekari se bore za njegov život.

U sarajevskoj policiji kažu da intenzivno rade na identifikaciji napadača, ali zasad ne mogu govoriti o motivima ovog fizičkog obračuna.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, kazao je da je policija oko 00.45 obaviještena da je mladić teško povrijeđen na košarkaškom igralištu na Mojmilu. Bećirbegović je s teškim povredama prevezen u Centar urgentne medicine.

"Pacijent je u jako teškom stanju. Zadobio je više ubodnih rana u predjelu leđa i operisan je", rekla je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra.

Nekoliko sati prije ovog slučaja, u Sarajevu je bajonetom uboden sedamnaestogodišnji Š.I. On je zadobio lakše tjelesne povrede.

Maloljetnika je oko 18 časova u Ulici Vlakovo, opština Ilidža, fizički napao, a potom mu nanio povredu bajonetom G.Q. (41) iz Ilidže, koji je inače stanovnik Azilantskog centra. Njega je policija uhapsila u subotu oko 19 sati.

Nisu poznati motivi ovog napada.

:? :? sta ce neko sa 41 nabadati sedamnaestogodisnjaka :? :?
Mascherano

#1845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

babyline wrote:
respo wrote:samo me cudi sto nisu bili upalili rotaciju dok su dolazili na trotoar ?
a to ti je kao prestrojavalje bez zmigavca ili zaustavljanje bez sva cetri upaljena, stari sarajevski saobracajni obicaj. sto bi oni bili izuzetak. garant nije bilo saobracajne policije u vidokrugu, ha ja :zoka:

Da, trebali su i pojaseve staviti, sram ih bilo... :-)
Skyfox

#1846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

strasno svaki dan neko izboden, izrezan...
dimu

#1847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

ima li kakvih bajramskih belaja, ili je jos rano ? :lol: :lol: :lol:
Rauber

#1848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Rauber »

dimu wrote:ima li kakvih bajramskih belaja, ili je jos rano ? :lol: :lol: :lol:
To ide poslije 2-3 , kad lole uvide da nema zena za njih,a alkohol uveliko puca. Onda slijedi "ocam djetetam imal koji mangup da me gleda"
m.king

#1849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by m.king »

alphonse kauders je napisao/la:Sinoć kod SOS Kinderdorfa neki momak, jal zboden ja pretučen, nisam siguran, ali jutros i dalje policija vrši uviđaj.

Oko ponoći čujem iz sobe da neko stenje, ali takvih se zvukova možeš naslušati koliko hoćeš ovdje. Međutim kako stenjanje nije prestajalo, gledam kroz balkon ali ne mogu da skontam odakle je pošto je nenormalno akustično iza zgrade i čuješ ljude sa 100 metara daljine kad noću normalno razgovaraju kao da si tu pred haustorom.

I dolazi džip od strane toplana prema SOS kinderdorfu i polako prolazi i spušta se dole na parking kod igrališta na Mojmilu (u međuvremenu čujem i komšije da su zvali policiju) i žena izlazi viče "gdje si? gdje si?", a momak se poče onako krkljajući derati "aaaaaaa" i onda sam skontao da je negdje skroooooz prekoputa Sos Kinderdorfa ispod stepenica 5 metara u mrakači, ne možeš ga vidjeti nema šanse, a stenjanje mi je izgledalo kao da mi je ispod prozora.

Helem, zaplaka žena "moje dijete, moje dijete..., krvari", dođe Hitna, dođe policija i još uvijek su policajci tu - prave neki uviđaj.

Momak koji je izboden sinoc na tom mjestu, dobio cetri uboda nozem (tri u ledja i jedan u vrat !!!!).
Trenutno se nalazi u bolnici kosevo i stanje mu je kriticno !!!
Po informacijama, negdje oko pola jedan vracao se kuci pjeske, prema dobrinji, kad ga je, nepoznata osoba sustigla sa ledja i zbola prvo nozem u vrat, pa onda tri puta u ledja !!!
Mladic je pozvao mobitelom svoju porodicu koji su stigli i odvukli ga u bolnicu, gdje je hitno operisan, a operacija je trajala cijelu noc !!!
Ako iko zna vise informacija, molimo bih ga da javi vise u vezi ovog slucaja !!!
I ja sam jedan od onih koji je cuo iste zvukove. Gledao sam film i cuo sam neko vikanje vani oko 12:30. To je u ovom dijelu grada uobicajeno. Stalno se omladina skuplja kod igralista, dernjaju se, smiju, pjevaju itd. Nakon nekoliko minuta se stisalo i poceo je cudan zvuk, kao stenjanje. Izasao sam na balkon da cujem odakle dolazi taj zvuk, jer mi je fakat zvucalo kao da je neko ranjen, pijan ili nesto slicno. Nisam mogao da skontam odakle dolazi, jer u toj tisini je zvucalo kao da je ispod balkona. Neko vrijeme sam stojao na balkonu i zapalio cigaru ali nikako nisam mogao da utvrdim sta je i gdje je. Poslije kratkog vremena sam cuo ljude kako vicu i zenu kako zapomaze. Momak je prosao ispod balkona i rekao je, pomogao sam mu koliko sam mogao, ali su ga isjekli pravo.Tada je neko od komsija zavikao zovite hitnu i policiju. Policija je dosla nakon desetak minuta i jos uvijek su se culi ljudi u daljini koji su raspravljali i vikali, nisam mogao da razaberem sta su govorili. Pravo je tezak taj osjecaj kada neznas sta je i dali nekome treba pomoc i poslije cujes da je neko izboden nozem. Nadam se da ce momak ozdraviti i oporaviti se sto prije. Dali ce naci tog manijaka koji ga je napao to vec neznamo, jer kako stvari stoje prepusteni smo sami sebi. Nemoze me vise niko ubijedit da je ovo siguran grad i da mozes prosetati mirno gradom. Jedina solucila je da se covjek naoruza i da bude na oprezu, ako ga neko napadne odma metak u celo i vozdra. Nema druge solucije!
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#1850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by los merengues »

nije mi samo jasno otkud se stvori tolika gomila likova s velikim celjustima i svilenim kosuljama
uredno utrpanim u hlace koji poslije 2-3 pive i nedostatku zenskog
drustva odmah trazi belaj:
tipicno pitanje: jel ti to mene gledas i ako kazes ne on a zasto jesam to ruzan i takve sl.
gluposti samo u cilju izazivanja guzve
Nekad je Bajram slavljen u krugu porodice porodice a ovo danas je moralni ambis
a sutra znamo sta nas ceka:sinoc izboden,pretucen.... :sad: :sad:
Locked