N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#1826 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Obuca9 »

Eborg wrote:
hz__semir wrote:Zeničani, jedno blic pitanje :D

Kada ste imali onaj drugi tim "Čelik 1945", da li je tada bilo prebacivanja igrača iz jedne ekipe u drugu, dakle po principu ove subote igraš za 1945, a iduće subote sjediš na klupi prvog tima, pa onda odigraš par tekmi za prvi tim, pa opet dole?

Ili su se te izmjene vršile samo u prelaznim rokovima?
Pretpostavljam da pitaš zbog registracije igrača s obzirom da i FKS sada ima nešto slično.

Koliko mi je poznato mi nemamo "duple" registracije kao što to recimo Nijemci ili Španci imaju. Kod njih npr. u seniorskoj ekipi Bayerna ne može biti više od 3 ili 4 igrača Bayerna (A) na jednoj utakmici ili tako nešto ali opet im je dozvoljeno da igrači "šetaju" iz jedne ekipe u drugu tokom sezone dok to kod nas nije slučaj. Dakle, mogu ekipu dopuniti igračima iz amaterske ekipe kada zagusti ali samo ograničenim brojem.

Dakle, za Čelik 1945 su igrali bivši juniori i oni koji se nisu mogli probiti u ekipu. Npr. imali smo nekog lika koji je igrao u USA, pa je nastupao za Lyn 2 i Herthu II te se nije probio u prvu ekipu pa je igrao za Čelik 1945 (jesmo stručnjaci i giganti :lol: ). Sada raznosi pizze po St. Louisu. :D Tek bi na kraju (polu)sezone mogli preći iz Čelika 1945 u seniorsku ekipu Čelika gdje bi bili preregistrovani.

Dakle, ako si registrovan za jednu ekipu, možeš to promijeniti tek na kraju polusezone, bez obzira što postoji pravna veza između Čelika i Čelika 1945.
Hvala, upravo zato me i zanimalo :thumbup:
Mustang1

#1827 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

bosnovizija wrote:Ima li neko od ROBIJAŠA, ko je bio na tekmi Velež-Čelik u Vrapčićima , da nam opiše kako je vidio utakmicu i posebno suđenje i zašto je isključen Gavran :?:
Izasli su prije kraja znaci zadnji go nisu vidjeli .. Ovaj sto sam ga ja pitao nema pojma ni da je Velez dao go u prvom poluvremenu :D Najzanimljiviji detalj je kupanje na Jablanickom jezeru :D :oops: Toliko o njihovom svjedocenju :lol: :lol: Cak su htjeli da se vrate kupati da ne idu na utakmicu :D
bosnovizija

#1828 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Čelik - Zrinjski zbog TV prijenosa u subotu

Piše: E. Škorić
Utorak, 09.08.11. 21:01.

Susret drugog kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine između Čelika i Zrinjskog umjesto u nedjelju odigrat će se u subotu.

Iako je meč na Bilinom Polju prvobitno najavljen za nedjelju, 14. avgusta, u 19:30 sati, on će se u istom terminu odigrati dan ranije, dakle u subotu 13. avgusta.

Termin odigravanja utakmice pomjeren je zbog TV prijenosa.
Ovome dodajmo kako je Čelik na otvaranju poražen u Mostaru od Veleža (1:2), dok je Zrinjski osvojio bod na Piroti protiv Travnika (2:2).
Izvor: sportsport.ba
slobodni armirach

#1829 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by slobodni armirach »

nek ih ide gledat Rifkina, Naserova, Sabiceva, Ibrakoviceva ..... familija, sto se mene tice nema vise Celika.

vidjet ce se na prenosu da nece biti publike, i nek se ne izvlace na Ramazan da ce bit slaba posjeta.
samo_ti

#1830 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Vidi ti samo termina , sta je njih briga za Ramazan i postace, bas misle o "svemu" ... hebo ih TV prenos !? :|
Last edited by samo_ti on 10/08/2011 00:31, edited 1 time in total.
slobodni armirach

#1831 Re: N.K. Čelik Zenica

nije sporan Ramazan, i prosle godine ko je postio iftario se na stadionu
Mustang1

#1832 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

A ove godine i ko posti i ko ne posti iftarit ce kod kuce :D :lol:
Eborg

#1833 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Na stranu utjecaj ramazana, no idete li na tekmu ili ne?

Zašto da? Zašto ne?

Ja sam još uvijek na granici. Žao mi je dati novac ovim lopovima i podržati tim sastavljen od igrača na štelu i plaćenika i mislim da ćemo povratkom na tribine samo srušiti ova naša polunastojanja da se nešto promijeni. S druge strane, toliko sam željan Čelika da bih sjedio i na najvećoj kiši sa sendvičem u džepu pa makar se izblamirali, to je dio mene bez kojeg ne mogu.
Ajatolah_

#1834 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

I ja se vagam, ali ne zbog uprave ili ramazana, već zato što će biti prijenos. :D
slobodni armirach

#1835 Re: N.K. Čelik Zenica

ma jok ne idem, nek ga gleda famelija iz uprave,

idem da pratim FK Rudar :D
samo_ti

#1836 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

slobodni armirach wrote:ma jok ne idem, nek ga gleda famelija iz uprave,

idem da pratim FK Rudar :D
`Si ti iz Blatuse ? :D

Naravno da se ide ! :)
Mustang1

#1837 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma gdje cu ici koga da gledam :D Prije i kad su lose igrali moglo se otic radi zena .. al sad nece ni zena biti .. Nece zene radi Babale dolazit :D :lol: :lol:
slobodni armirach

#1838 Re: N.K. Čelik Zenica

@samo ti,. :lol: :lol: nisam ja sam na jugoistocnoj strani :lol: :lol:
nemogu jaro gledat vise one crne cekere u pocasnoj lozi,.... dodje zenska famElija u pocasnu lozu sa crnim platnenim cekerom, onaj stari fanelni prije rata

@bubalo,..cujem da je babali dao menaGer motorno vozilo Peugeot tip, haman 407. :D :D
Mustang1

#1839 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma dao mu je sve .. Ima i pola godine mozda kako mu je auto dao .. Zato za neko vrijeme uzet ce mu vise nego sto mu je dao kad vidi da nema hajra od njega :D Nece ti niko dati sve i halaliti tek tako na danasnjem vaktu..pogotovo nece menadjer :D
Eborg

#1840 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

A ko je menadžer, nije valjda Perćo?
Mustang1

#1841 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Mislim da nije .. Cuo sam ime ko je ali me nikada nije zanimalo tako da nisam ni pamtio :D
A steta je sto smo nakon toliko vremena izbacili dobrog igraca .. a od njegove prodaje klub nije dobio ni feninga koliko ja znam ..Mislim dobio je al Saba :D .. O Zahi govorim
Eborg

#1842 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Istina, ali ruku na srce, mislim da on nije naš produkt. On je kod nas došao iz Travnika sa 17-18 godina, možda malo ranije. Znam da je u Zenici završio gimnaziju pa ne znam je li odmah sa 15 prešao u Čelik ili kasnije.
samo_ti

#1843 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Eborg wrote:Istina, ali ruku na srce, mislim da on nije naš produkt. On je kod nas došao iz Travnika sa 17-18 godina, možda malo ranije. Znam da je u Zenici završio gimnaziju pa ne znam je li odmah sa 15 prešao u Čelik ili kasnije.
Smriko ( trener ) je njega kuzn`o i doveo u Celik ... zbog toga je momak i preselio ovamo i skolu upisao :)
Eborg

#1844 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

E moguće, ne znam.

Hm, baš me zanima kolika lova radi na tom nivou, tj. koliko smo (ako smo) platili Travniku. Isto tako, imaju li takvi igrači neke stipendije?

Sjećam se da je Ištuk doveo nekog golmana i napadača iz Tomislavgrada ili tako negdje, isto sa 15-16 godina, navodno veliki talenti bili i onda ništa se više za njih nije čulo.
samo_ti

#1845 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Nista se nije platilo Travniku, jer znas kako je to kod nas...momak uzeo ispisnicu i kod nas stigao, normalno registrovan i to je to :) Mada, on kada je dosao uopste nije igrao ovu poziciju, zadnjeg veznog ... slagat cu ti, ali mislim da je bio napadac :D ... i onda je to Smriko komponovao i kombinovao i dobio dobrog zadnjeg veznog igraca.... sada vidimo kakav je :dance:
Eborg

#1846 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

:thumbup:
sadmire

#1847 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Eborg wrote:Na stranu utjecaj ramazana, no idete li na tekmu ili ne?

Zašto da? Zašto ne?

Ja sam još uvijek na granici. Žao mi je dati novac ovim lopovima i podržati tim sastavljen od igrača na štelu i plaćenika i mislim da ćemo povratkom na tribine samo srušiti ova naša polunastojanja da se nešto promijeni. S druge strane, toliko sam željan Čelika da bih sjedio i na najvećoj kiši sa sendvičem u džepu pa makar se izblamirali, to je dio mene bez kojeg ne mogu.
Za mene se to pitanje uopce ne postavlja. Celik je puno vise od tih par nehljebovica, oni ce, nadam se, brzo proci, a klub ce ostati, i ja tako posmatram stvari.
Sve dok me svojim igrama i rezultatima ne iznevjere, idem na utakmice. Tako da cu im dati sansu prve tri domace utakmice i ako budem zadovoljan, nastavit cu redovno ici na stadion.
Ekipa je takva kakva jest, tu nista ne mozemo promijeniti, ali ih ipak trebamo podrzati, ne zbog njih, nego zbog kluba. A tih par maraka nije dovoljno ni da se pokriju troskovi organizacije utakmice tako da sam siguran da ne dajemo pare lopovima. Za to su zaduzena Opcina, sponzori i igraci prilikom transfera!?
Eborg

#1848 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Pa ima rezona to razmišljanje.
samo_ti

#1849 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Zavrsen :)

Image

Image
Eborg

#1850 Re: N.K. Čelik Zenica