F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cikular

#1826 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikular »

simonese wrote:
cikular wrote:Prpa guzi!

Ko ne voli Moc ne treba da zivi!
glupost,nije prpa nego ne moze vrat da podnese opterecenje

To su jeftine izvlakuse, kako ne bi izasao na stazu i bio osramocen od najvozaca svih vremena.

simonese

#1827 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by simonese »

cikular wrote:
simonese wrote:
cikular wrote:Prpa guzi!

glupost,nije prpa nego ne moze vrat da podnese opterecenje

To su jeftine izvlakuse, kako ne bi izasao na stazu i bio osramocen od najvozaca svih vremena.

nepratis formulu a da pratis znao bih da je Schumacher strado na motoru i da je imao sljomljen prsljen
a onaj mali zvaljo Luiz je sretan sto ga nece k.... najbolji vozac svih vremena
cikular

#1828 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikular »

Sto ti je krivo sto se Schumacher prepao?
Normalno da ne zeli da se takmici jer bi onda svi mogli vidjeti kako Moc sramoti tog vaseg "sampinjona".
Svjedoci smo da je imao priliku da se vrati, ali se prepao, tako da je pitanje najvozaca kristalno jasno.

Klodovik

#1829 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Klodovik »

cikular wrote:Sto ti je krivo sto se Schumacher prepao?
Normalno da ne zeli da se takmici jer bi onda svi mogli vidjeti kako Moc sramoti tog vaseg "sampinjona".
Svjedoci smo da je imao priliku da se vrati, ali se prepao, tako da je pitanje najvozaca kristalno jasno.

Pa, naravno da je jasno. Šta će Schumacher, vazda je bio na repu kolone, nikad nije poena osvojio niti pobijedio na trci, nikad nije bio u konkurenciji za svjetskog prvaka. A i poznat je po svom strahu od velikih brzina i oštrih zavoja. Za razliku od njega, Hamilton je neprikosnoveni vladar SVIH staza i krivina, višestruki prvak (ima više titula od Chucka Norrisa, ali se tačan broj ne smije spominjati da se potonji ne bi razljutio) i osvajač 624.714 poena (do sada). Toliko je dobar da više i ne ide na staze, pobjeđuje na daljinu, dok spava.
simonese

#1830 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by simonese »

Klodovik wrote:
cikular wrote:Sto ti je krivo sto se Schumacher prepao?

Pa, naravno da je jasno. Šta će Schumacher, vazda je bio na repu kolone, nikad nije poena osvojio niti pobijedio na trci, nikad nije bio u konkurenciji za svjetskog prvaka. A i poznat je po svom strahu od velikih brzina i oštrih zavoja. Za razliku od njega, Hamilton je neprikosnoveni vladar SVIH staza i krivina, višestruki prvak (ima više titula od Chucka Norrisa, ali se tačan broj ne smije spominjati da se potonji ne bi razljutio) i osvajač 624.714 poena (do sada). Toliko je dobar da više i ne ide na staze, pobjeđuje na daljinu, dok spava.
:thumbup: :D :D :D
cikular

#1831 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikular »

Klodovik wrote: Pa, naravno da je jasno. Šta će Schumacher, vazda je bio na repu kolone, nikad nije poena osvojio niti pobijedio na trci, nikad nije bio u konkurenciji za svjetskog prvaka. A i poznat je po svom strahu od velikih brzina i oštrih zavoja. Za razliku od njega, Hamilton je neprikosnoveni vladar SVIH staza i krivina, višestruki prvak (ima više titula od Chucka Norrisa, ali se tačan broj ne smije spominjati da se potonji ne bi razljutio) i osvajač 624.714 poena (do sada). Toliko je dobar da više i ne ide na staze, pobjeđuje na daljinu, dok spava.
Malo si preuvelicao, ali drago mi je da si spoznao istinu.

simonese

#1832 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by simonese »

Zaboravio si da je Zvaljo brzi od Bolta i da ima veceg od Longdong Silvera.
Fordas

#1833 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Fordas »

Steta, zao mi je sto Schumija necemo vise nikad vidjeti u bolidu... Osta sica iza njega :D
Klodovik

#1834 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Klodovik »

cikular wrote:
Klodovik wrote: Pa, naravno da je jasno. Šta će Schumacher, vazda je bio na repu kolone, nikad nije poena osvojio niti pobijedio na trci, nikad nije bio u konkurenciji za svjetskog prvaka. A i poznat je po svom strahu od velikih brzina i oštrih zavoja. Za razliku od njega, Hamilton je neprikosnoveni vladar SVIH staza i krivina, višestruki prvak (ima više titula od Chucka Norrisa, ali se tačan broj ne smije spominjati da se potonji ne bi razljutio) i osvajač 624.714 poena (do sada). Toliko je dobar da više i ne ide na staze, pobjeđuje na daljinu, dok spava.
Malo si preuvelicao, ali drago mi je da si spoznao istinu.

Vidi, od Schumacherove prve pobjede do zadnje pobjede je prošao period od malo više od 14 godina. Prvu F1 trku vozio je (koliko se sjećam) prije nekih 18 godina. Službeno je vozio 250 utrka. E, ako on nije za sve te godine ništa pokazao i dokazao, ne znam ko jeste. Utrkivao se sa onima koji su bili tu, baš kao i ovi danas. Jedino da Schumacher vozi još nekih 20 godina, ali protiv biologije se ne može.
cikular

#1835 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikular »

Klodovik wrote:
Vidi, od Schumacherove prve pobjede do zadnje pobjede je prošao period od malo više od 14 godina. Prvu F1 trku vozio je (koliko se sjećam) prije nekih 18 godina. Službeno je vozio 250 utrka. E, ako on nije za sve te godine ništa pokazao i dokazao, ne znam ko jeste. Utrkivao se sa onima koji su bili tu, baš kao i ovi danas. Jedino da Schumacher vozi još nekih 20 godina, ali protiv biologije se ne može.

cikular

#1836 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikular »

Ja jarana!
Nikad nije na mojoj strani.
dinosaur

#1837 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by dinosaur »

Jarane,nema sta Schumi da se boji kad je daleko ispred ovih danasnjih vozača. Imaju oni još "pure jest" i pitanje je koliko godina će proći da neko u F1 ostvari sve što je jedan Schumacher zabiljezio u karijeri.
Šeha

#1838 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Šeha »

Ipak se ne vraca?!?
ja.neron

#1839 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by ja.neron »

Šeha wrote:Ipak se ne vraca?!?
evo ti zvanično sa njegove web stranice http://www.michael-schumacher.de/?page= ... 24&lang=uk
Klodovik

#1840 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Klodovik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
cikular wrote:
Klodovik wrote:

klodovik,šta sam ti rekao,ne trudi se,izgubljen slučaj je ovaj ciki.
Malo je reći da je izgubljen, u pravu si.
MCMLXXV

#1841 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Fordas wrote:A pobjedu 'Mr. Dobar sam vozac i sampion samo kad imam najbolji bolid na stazi' ne bih komentirao :D
I tako dakle prođe prva ovogodišnja pobjeda jednog od dva Top-Tima i uz to još i prva KERS-Pobjeda uopšte a da se od suparničkih navijača niko nije trznuo izreči bar jednu jedinu riječ poštovanja ili hvale! Žalosno i jadno za Ferrari da ima takve navijače sa hroničnim nedostatkom sportskog duha. Ili ipak sve pootječe iz negativnog utjecaja prevelike količine crvene boje na psihu?! Kako god, a što se tiče pobjede isključivo sa najboljim bolidom na stazi šta reći do da to i jeste poenta cjele priče, gledaj to sa pozitivne strane jer bar se nije morala inscinirati neka afera tipa Indy 2005 kako bi neko pobjedio i sa najlošijim bolidom na stazi...
Djidjimilovich wrote:
Fordas wrote:Mogao je smrad barem posvetiti pobjedu tragicno nastradalom kolegi :x

Eeee davno su prosla vremena i solidarnosti jednog Senne, Hakinena ili Schumija, ovo sve jad za jadom :cry:

j.b. ga ti... zaboravljas o kome pricas... to se sa pampionom nece desiti a jos manje bi se desilo sa "NAJBOLJIM SVIH VREMENA" Jensonom Buttonom... mada eto rekao je nesto na fol "slavim ali mislim na Massu"
E da, evo kako to rade pravi šampioni nakon što im je jedan kolega dan ranije tragično stradao a drugi upravo umire u bolnici;

Baš je onako potišten činjenicama... Zaista šampionski nema šta!
Djidjimilovich

#1842 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Djidjimilovich »

to o cemu ti pricas je izlizana i potrosena tema... i ono glavno cega se drze oni koji ga ne vole... priznajem da to nije uredu ali sta ti znas sta se tu desilo... ... njegovo ime je ispisano zlatnim slovim u historiji formule 1... znam da to mnoge muci ali tako je kako je... samo pogledaj kakvu je euforiju digao sa najavom povratka... nece nista od povratka biti ali eto ...
MCMLXXV

#1843 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

@Djidjimilovich

Izlizana i potrošena tema?! Oprosti, jesam li je ja započeo ili ste @Fordas i ti počeli ispirati usta Hamiltonom koji eto tobože nije gentelman jer nije koju suzu pustio za Massom pa se još usudio i slaviti pobjedu koja i onako ništa ne vrijedi jer nije fer da McM skocka bolji auto od Ferraria? Kompromitirati bilo kojeg vozača sa nečim što je vlastiti idol u mnogo goroj formi upražnjavao žešći je paradoks koji se kod Schumacher-ovih Fanova ne rijetko ukazuje, isto kao i bjeg u "šta ti znaš šta se tu desilo" sferu u ne dostatku argumenata.

Njegovo ime jeste ispisano i zauvjek će ostati ispisano u F1 jer je svojim djelom obilježio jedno ne malo razdoblje tog nazovi sporta i ja to nikada ne bih osporavao. No ne bih se ni složio da me to na neki način muči jer kao prvo nemam problema prihvatiti i poštovati tuđe uspjehe a s druge strane za istinsku vrijednost postignutih rezultata nije važno koliko si, nego kako si ih postigao. Ne želim pri tome reči da je sve bila varka ali u svojoj fobičnoj želji da bude najbolji povukao je previše ne sportskih poteza koji, objektivno gledano, i na istinske uspjehe bacaju ljagu prijevare. Iz tih razloga Schumacher će za mene uvijek ostati kontraverzna ličnost za koju zasigurno nikada neću gajiti simpatije, ali obzirom da živimo u demokratskoj okolini to i nije toliki problem, zar ne?

Usprkos svemu nisam imao ništa protiv ponovo ga vidjeti na stazi, čak šta više, ali mi je jako zasmetala diskusija oko testa u vrijeme kada testiranje nije dozvoljeno, no nekako je i to odgovaralo u cijelu sliku jer mu je čitava karijera manje-više bila puna nekih "extra kobasica" pa me ni ova posljednja nije pretjerano iznenadila. Šta reci do; tipično Schummi...
Djidjimilovich

#1844 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Djidjimilovich »

Nemoj zezati... nemam ja nista protiv hamiltona... nego eto da koju sarnem da se raja zapali... vidim uspjelo je :) nemoj zamjeriti... za pohvalu je to sto je spomenuo massu ali mi sve to malo mirise na jeftino skupljanje poena... ne znam zasto ali eto...

"šta ti znaš šta se tu desilo" nije nikakav nedostatak argumentat i nije nikakav bijeg nego FAKAT... ti koliko god znao o formuli 1 SIGURNO ne znas (a ne znam ni ja) sta se tu desilo i jeli ili nije on znao u kakvom je Senna stanju i cisto sumnjam da si bio u "backstageu" trke u San Marinu '94... i zato ti kazem da to slavlje isto moze posluziti kao bijeg onih koji ga ne vole... a ponovo s druge strane ako je fakat slavio a znao... nije uredu...

istina je da je lik imao fobicnu zelju za pobjedom ali to je takav sport kao i svaki drugi u kojem pobjedjuju oni koji najvise imaju zelju za pobjedom ... takav je i senna bio i sigurno je da je i on imao marifetluka... ne mogu se pohvaliti bas nekim sveobuhvatnim znanjem o formuli 1 da budem iskren ali dosta sam puta cuo da je i senna volio izgurati kolegu sa staze... a to i hamilton radi... to smo imali priliku vidjeti x puta...

sto se tice testiranja.. ispravna je odluka bila da mu zabrane testiranje... kao sto su i alguersuariu zabranili... mada mislim da su decku trebali pustiti da malo isproba bolid prvo...
Neelix

#1845 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Neelix »

ne kontam sto je to ispravna odluka - ako je vozio stari bolid sa gumama iz f2 - njegova voznja nema nikakve veze sa ovosezonskom f1. mogao je jednostavno potpisat ugovor na nesto vise od onaj milion po utrci, pa za taj visak para zakupit stazu i otkupit taj stari bolid pa se vozat u privatnom aranzmanu, jel?
Klodovik

#1846 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Klodovik »

MCMLXXV wrote:@Djidjimilovich

Izlizana i potrošena tema?! Oprosti, jesam li je ja započeo ili ste @Fordas i ti počeli ispirati usta Hamiltonom koji eto tobože nije gentelman jer nije koju suzu pustio za Massom pa se još usudio i slaviti pobjedu koja i onako ništa ne vrijedi jer nije fer da McM skocka bolji auto od Ferraria? Kompromitirati bilo kojeg vozača sa nečim što je vlastiti idol u mnogo goroj formi upražnjavao žešći je paradoks koji se kod Schumacher-ovih Fanova ne rijetko ukazuje, isto kao i bjeg u "šta ti znaš šta se tu desilo" sferu u ne dostatku argumenata.

Njegovo ime jeste ispisano i zauvjek će ostati ispisano u F1 jer je svojim djelom obilježio jedno ne malo razdoblje tog nazovi sporta i ja to nikada ne bih osporavao. No ne bih se ni složio da me to na neki način muči jer kao prvo nemam problema prihvatiti i poštovati tuđe uspjehe a s druge strane za istinsku vrijednost postignutih rezultata nije važno koliko si, nego kako si ih postigao. Ne želim pri tome reči da je sve bila varka ali u svojoj fobičnoj želji da bude najbolji povukao je previše ne sportskih poteza koji, objektivno gledano, i na istinske uspjehe bacaju ljagu prijevare. Iz tih razloga Schumacher će za mene uvijek ostati kontraverzna ličnost za koju zasigurno nikada neću gajiti simpatije, ali obzirom da živimo u demokratskoj okolini to i nije toliki problem, zar ne?

Usprkos svemu nisam imao ništa protiv ponovo ga vidjeti na stazi, čak šta više, ali mi je jako zasmetala diskusija oko testa u vrijeme kada testiranje nije dozvoljeno, no nekako je i to odgovaralo u cijelu sliku jer mu je čitava karijera manje-više bila puna nekih "extra kobasica" pa me ni ova posljednja nije pretjerano iznenadila. Šta reci do; tipično Schummi...
Vozači F1 voze da bi pobijedili. Senna je bio barem jednako (ako ne i više) beskrupulozan u svojoj želji da pobjeđuje. Alain Prost to vjerovatno najbolje zna. Takvi ljudi i ostvaruju velike uspjehe.
MCMLXXV

#1847 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Djidjimilovich wrote:Nemoj zezati... nemam ja nista protiv hamiltona... nego eto da koju sarnem da se raja zapali... vidim uspjelo je :) nemoj zamjeriti... za pohvalu je to sto je spomenuo massu ali mi sve to malo mirise na jeftino skupljanje poena... ne znam zasto ali eto...
Ako je tako nije frka, mada nije zvučalo kao gag. Što se tiče tvog osječaja u vezi Hamilton-ove iskrenosti, mogu te razumjeti da na tom polju postoji sumnja jer ljudi inače tendiraju ka tome da budu izraženo sumljičavi spram osoba koje ne simpatišu, i sam sam takav. S druge strane jedino sam Lewis može znati koliko je zaista bio iskren u tom trenutnku, no činjenica da je ipak spomenuo Massu definitivno mu ide u prilog.
Djidjimilovich wrote:"šta ti znaš šta se tu desilo" nije nikakav nedostatak argumentat i nije nikakav bijeg nego FAKAT... ti koliko god znao o formuli 1 SIGURNO ne znas (a ne znam ni ja) sta se tu desilo i jeli ili nije on znao u kakvom je Senna stanju i cisto sumnjam da si bio u "backstageu" trke u San Marinu '94... i zato ti kazem da to slavlje isto moze posluziti kao bijeg onih koji ga ne vole... a ponovo s druge strane ako je fakat slavio a znao... nije uredu...
U pravu si, nisam bio u backstage-u utrke u Imoli '94. a i da jesam ne bi mogao zaviriti u Schumacher-ove misli da saznam zna li on u tom trenutku zna šta je sa Sennom ili ne, kao što ni ti u gorepomenutom slučaju na Hungaroring-u nisi mogao sa sigurnošću znati da li to Lewis misli ozbiljno ili je cijelokupna rečenica čisti P+R. Usprkos tome, Schumacher je na pobjedničkom postolju 1994. u San Marinu jako dobro znao da je Rubens Barichello teško stradao na treningu u petak te da radi toga nije mogao nastupiti na utrci (ne baš identično kao Massa ali vrlo slično), vrlo dobro je znao da je samo dan ranije Roland Ratzenberger smrtno stradao na kvalifikacijama i u najmanjuruku je znao da je Senna ozbiljno ozljeđen i u bolnici i ipak se nije uspio suzdržati od osmjeha i slavlja... Za primjer, ako malo detaljnije pogledate slike olupine FW-16 u kojem je Senna stradao, primjetićete Senninom krvlju natopljenu austrisku zastavu koju je brazilac nakon trke želio istaknuti na svom bolidu i na taj način odati počast preminulom kolegi.
Djidjimilovich wrote:istina je da je lik imao fobicnu zelju za pobjedom ali to je takav sport kao i svaki drugi u kojem pobjedjuju oni koji najvise imaju zelju za pobjedom ... takav je i senna bio i sigurno je da je i on imao marifetluka... ne mogu se pohvaliti bas nekim sveobuhvatnim znanjem o formuli 1 da budem iskren ali dosta sam puta cuo da je i senna volio izgurati kolegu sa staze... a to i hamilton radi... to smo imali priliku vidjeti x puta...
Definitivno se slažem s tobom da ako želiš imati uspjeha u motosportu moraš biti egoista. Ipak sve ima svoje granice a osnovni Schumacher-ov problem je taj što se za razliku od ostalih velikih imena kao što su Senna, Prost, Mansell, Lauda i dijelom i Piquet, da ne idemo dalje u prošlost, nikada nije istinski suočio sa timskim kolegom što je zapravo i najbolji pokazatelj nečijeg talenta. Da stvar bude gora, u periodu najvećih dostignuća "za" Schumachera je vozila četvrtina bolida na stazi; on sam, njegov timski kolega, njegov brat i dva Sauber-Ferraria. Pet od dvadeset (!) bolida. Da ne spominjemo kojekakve političke intrige i afere koje su se, kojeg li čuda, uvijek dešavale baš u godinama kada Ferrari nije imao totalnu nadmoć na stazi kao recimo; Beryllium 2000. Tyregate 2003. Renault-ov ovjes 2006. i sl. Sve to pomenuto postavlja te rekorde u jedno drugačije svijetlo od onog u kojem ga Schumacher-ovi fanovi žele, da ne kažem mogu, vidjeti.
Djidjimilovich wrote:sto se tice testiranja.. ispravna je odluka bila da mu zabrane testiranje... kao sto su i alguersuariu zabranili... mada mislim da su decku trebali pustiti da malo isproba bolid prvo...
Pravila su pravila i ako je zabranjeno onda je zabranjeno pa čak i ako si rookie ali, kao što i sam kažeš, ako jedan devetnaestogodišnji rookie može startati utrku bez predhodnog testa i završiti je bez incidenta onda to valjda može i jedan sedmostruki svjetski prvak. Iako je Haug-ovo "da se mene pita pustio bi mu mjesec dana da testira" bilo čisti P+R za široke narodne mase u BRD-u, mišljenja sam da sam Schumacher-ov test i ne bi bio toliki problem kada bi se na neki način mogli osigurati da za vrijeme tog testa Ferrari neće isprobati par "stvari" i tako steći ilegalnu prednost u odnosu na konkurenciju ali eto sad to više i nije tema...
Neelix wrote:ne kontam sto je to ispravna odluka - ako je vozio stari bolid sa gumama iz f2 - njegova voznja nema nikakve veze sa ovosezonskom f1. mogao je jednostavno potpisat ugovor na nesto vise od onaj milion po utrci, pa za taj visak para zakupit stazu i otkupit taj stari bolid pa se vozat u privatnom aranzmanu, jel?
Da bi navijao za crvene moraš razmišljati kao crveni! ;-) Sorry ali kao prvo problem i nije bio u F2007 nego u namjeri da se testira F60, kao drugo nisu korištene gume od F2 nego od GP2 (navodno), i kao treće; on je najvjerovatnije za simboličnu sumu mogao od Ferrari-a odkupiti i F60 pa sa njim odvesti par privatnih testova ali da li bi to zaista bilo u duhu sporta?!
Klodovik wrote:Vozači F1 voze da bi pobijedili. Senna je bio barem jednako (ako ne i više) beskrupulozan u svojoj želji da pobjeđuje. Alain Prost to vjerovatno najbolje zna. Takvi ljudi i ostvaruju velike uspjehe.

Šta reći, bezskrupuloznost na djelu... Usput, za vas koji imate satelitske okrenute na Astru, na austriskom kanalu TW1 skoro svakog dana u vermenu od 20:15 do 22:15 vrši se reemitiranje ORF Sport plus-a koji opet u tom periodu prikazuju kompletne utrke iz osamdesetih (!). Danas na programu GP Japan-a iz 1987. Toplo preporučujem svima koji su željni istinskog motosporta a i ovima manje informisanim. P.S. danas obavezno pogledajte, pobjediće Ferrari! :lol:
Djidjimilovich

#1848 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Djidjimilovich »

nista... taj video sam gledao par puta i mora se reci svaka cast... istu beskurpuloznost schumacher je iskazao kada je guma sa tudjeg bolida pogodila radnika na stazi i usmrtila ga a ovaj mu osigura familiju za citav zivot... milioni sa sarajevsku bolnicu ... 10 za zrtve tsunamija... a i senna je imao fondaciju za pomoc malim ljudima koja i daje djeluje u brazilu... dakle ne govorimo o njima ko ljudima... na stazi su svi oni drugaciji...
dinosaur

#1849 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by dinosaur »

Renault vozi Valenciju,drugi vozač je Romain Grosjean .
U Ferrariju će biti Luca Badoer,a Schumi za pit-wallom...
Massa najavio mogući povratak u oktobru na VN Brazila :-D

Sve u svemu,vikend se primiče i ja jedva čekam da vidim kako će se pokazati novi vozači u utrci .
van Basten

#1850 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by van Basten »

od iduće sezone uvodi se zabrana točenja goriva za vrijeme utrke :?
Post Reply