BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ko to smat

#1826 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ko to smat »

Zovite ovog ovaj je vec klasa,pa onaj Altitop kako se vez zove izadje covjek ovaj mu nije dao maket,kasnije ustopo Drogbu,trcite po njega dok nije kasno.Jeste mu vidili brzine a jak ko beton.Ne mogu da vjerujem da ovakav biser se nesto ceka.
nihoniho

#1827 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by nihoniho »

Ko to smat wrote:Zovite ovog ovaj je vec klasa,pa onaj Altitop kako se vez zove izadje covjek ovaj mu nije dao maket,kasnije ustopo Drogbu,trcite po njega dok nije kasno.Jeste mu vidili brzine a jak ko beton.Ne mogu da vjerujem da ovakav biser se nesto ceka.
Ceka se jer je, bar kod nas, uspostavljeno pravilo da igrac mora sve sam da uradi. Prvo da, samoinicijativno, odluci nastupati za nas, pa onda sam izvadi pasos, sto je tesko, pa onda sam promijeni drzavljanstvo, sto je nemoguce, pa onda ceka da dodje dodje poziv, ako se selektor smiluje , jer ce tesko da se izbori pored hrvatskih, bjeloruskih, PL i slicnih talenata.
jeza u ledja

#1828 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:Ceka se jer je, bar kod nas, uspostavljeno pravilo da igrac mora sve sam da uradi. Prvo da, samoinicijativno, odluci nastupati za nas, pa onda sam izvadi pasos, sto je tesko, pa onda sam promijeni drzavljanstvo, sto je nemoguce, pa onda ceka da dodje dodje poziv, ako se selektor smiluje , jer ce tesko da se izbori pored hrvatskih, bjeloruskih, PL i slicnih talenata.
"Zajedno sa Hadžićem i Bičakčićem smo učinili sve što je u našoj moći kako bismo prikupili potrebnu dokumentaciju i njihovi predmeti su predani Vijeću ministara. Svima nam je u cilju da se to što prije završi i doista smo optimistični", za SportSport.ba je izjavio generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, Jasmin Baković.

"Njihovi predmeti sada trebaju doći na dnevni red sjednice Vijeća ministara. Mi se nadamo da će u Vijeću ministara imati razumijevanja, te da nećemo mnogo čekati kako bi se sve završilo na najbolji mogući način za našu reprezentaciju. Trudimo se, lobiramo, kako ne bismo mnogo čekali, a imam informacije da su oba predmeta upućena Vijeću ministara na usvajanje te da će se pokušati ubaciti na prvi naredni sastanak. Dakle, zajedno sa igračima smo odradili naš dio posla i sada je sve na Vijeću ministara, a uvjereni smo da nekih većih problema neće biti", zaključio je Baković.
Jelte. :oops:
nihoniho

#1829 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by nihoniho »

Slicna se stvar desava sa arslanagicem, izboirio je mjesto u prvom timu Standarda, ima nas pasos, zeli igrati i svi se prave blesavi.
Sta treba da se desi? da ga pozovu belgijanci , pa da se proturi prica kako treba srediti papire ?
Ovo je tipican nacin ponasanja selektora i saveza, nista ne rade na vrijeme, cekaju da bude kasno i Susic ce izjaviti "normalno je da igra u belgiji".
je li jasno ljudima da neko treba sto prije u Belgiju, popricati s deckom, ponuditi mu mjesto u reprezentaciji i promjenu papira?
Naravno da nije , prave se ludi.
IcedMFEarth

#1830 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by IcedMFEarth »

nihoniho wrote:Slicna se stvar desava sa arslanagicem, izboirio je mjesto u prvom timu Standarda, ima nas pasos, zeli igrati i svi se prave blesavi.
Sta treba da se desi? da ga pozovu belgijanci , pa da se proturi prica kako treba srediti papire ?
Ovo je tipican nacin ponasanja selektora i saveza, nista ne rade na vrijeme, cekaju da bude kasno i Susic ce izjaviti "normalno je da igra u belgiji".
je li jasno ljudima da neko treba sto prije u Belgiju, popricati s deckom, ponuditi mu mjesto u reprezentaciji i promjenu papira?
Pa realno, normalno je. Rođen je u Belgiji, proš'o sve njihove mlade selekcije. Ne kažem da ga ne trebamo pokušati ukrasti, ali i ako zaigra za Belgiju ne treba ga kamenovati.
nihoniho

#1831 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by nihoniho »

IcedMFEarth wrote:
nihoniho wrote:Slicna se stvar desava sa arslanagicem, izboirio je mjesto u prvom timu Standarda, ima nas pasos, zeli igrati i svi se prave blesavi.
Pa realno, normalno je. Rođen je u Belgiji, proš'o sve njihove mlade selekcije. Ne kažem da ga ne trebamo pokušati ukrasti, ali i ako zaigra za Belgiju ne treba ga kamenovati.
Treba li neko otici. odnijeti dres, ponuditi mu mjesto u Bih reprezentaciji? Obecati mu pomoc oko procedura, poziv cim sredi papire?
Dati mu do znanja da nam je potreban, pa ako odbije, nek je sretno ?
jeza u ledja

#1832 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Nja nja nja. :zzzz:
palermo

#1833 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

IcedMFEarth wrote:
Apsolutno, igrači koji prođu mlade selekcije neke zemlje nekako prirodno pripadaju tom okruženju. Govorim ne samo o osjećaju pripadnosti zemlji, nego o prijateljstvima, zajedničkim uspomenama koje se stvaraju, identitetu ne samo nacije, nego grupe koja zajedno raste. U tom kontekstu je sasvim razumljiv Seferovićev odabir (jedino nije trebao sebi podizati cijenu kroz našu reprezentaciju). Zato i jeste bitno talente pronalaziti dok su još u juniorskim kategorijama, dati im priliku da zajedno rastu i zajedno grade fudbalski BH identitet.
A uvijek će netko isplivati ko bi po nekim našim kriterijima trebao igrati za nas. I treba ga pokušati pridobiti. Ali kao što vidimo iz prakse to teško ide. Ne samo zbog našeg Saveza nego i zbog same prirode života
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1834 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by JoseMujica »

nažalost i to je tačno.....pa nimalo ne čudi što će većina te djece izabrati neku drugu državu s obzirom da ih sa nama samo dočekuju i očekuju problemi, šuplje i neke ciganske trzavice i podmetanja po novinama. :(
palermo

#1835 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

JoseMujica wrote:nažalost i to je tačno.....pa nimalo ne čudi što će većina te djece izabrati neku drugu državu s obzirom da ih sa nama samo dočekuju i očekuju problemi, šuplje i neke ciganske trzavice i podmetanja po novinama. :(
Pa neće ako ih priodbiješ za sebe dok su još djeca.
Kad odrastu, tražiti od njih da nešto mijenjaju je pomalo utopistički, čak bih rekao i nefer (al, haj , jebeš ovo nefer :D )
Infaze Studio

#1836 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Infaze Studio »

jeza u ledja wrote:
nihoniho wrote:Ceka se jer je, bar kod nas, uspostavljeno pravilo da igrac mora sve sam da uradi. Prvo da, samoinicijativno, odluci nastupati za nas, pa onda sam izvadi pasos, sto je tesko, pa onda sam promijeni drzavljanstvo, sto je nemoguce, pa onda ceka da dodje dodje poziv, ako se selektor smiluje , jer ce tesko da se izbori pored hrvatskih, bjeloruskih, PL i slicnih talenata.
"Zajedno sa Hadžićem i Bičakčićem smo učinili sve što je u našoj moći kako bismo prikupili potrebnu dokumentaciju i njihovi predmeti su predani Vijeću ministara. Svima nam je u cilju da se to što prije završi i doista smo optimistični", za SportSport.ba je izjavio generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, Jasmin Baković.

"Njihovi predmeti sada trebaju doći na dnevni red sjednice Vijeća ministara. Mi se nadamo da će u Vijeću ministara imati razumijevanja, te da nećemo mnogo čekati kako bi se sve završilo na najbolji mogući način za našu reprezentaciju. Trudimo se, lobiramo, kako ne bismo mnogo čekali, a imam informacije da su oba predmeta upućena Vijeću ministara na usvajanje te da će se pokušati ubaciti na prvi naredni sastanak. Dakle, zajedno sa igračima smo odradili naš dio posla i sada je sve na Vijeću ministara, a uvjereni smo da nekih većih problema neće biti", zaključio je Baković.
Jelte. :oops:

Sad se pravi "grbav" (ili stvarno jeste)...ne interesuje ga taj text, koji ga u potpunosti demantuje. Kako se ono zovu ovakvi na internetskim forumima? Troll ili tako nesto??... :roll: :roll:
libertyBiH

#1837 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by libertyBiH »

jeza u ledja wrote:
Quentin80 wrote:Kolasinac,nastupa trenutno za Schalke 04
E jeste vidis zaboravili smo na njega.

Kod nas vrijedi pravilo da sve moras sam bez pomoci nogomentnog saveza.Mislim da nikom nije palo na pamet da ovo malo pogura i cijela procedura da se olaksa tj da se tamo gdje se moze podmazat (pasos np.) i mislim da bi i Kolasinci ozbiljnije shvatili proceduru i dali se na posao.Nadat se da ce ovaj zmaj igrat sa Spahom na svjetskom zadnjeg stopera.. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jeza u ledja

#1838 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

libertyBiH wrote:Kod nas vrijedi pravilo da sve moras sam bez pomoci nogomentnog saveza.Mislim da nikom nije palo na pamet da ovo malo pogura i cijela procedura da se olaksa tj da se tamo gdje se moze podmazat (pasos np.)

nihoniho

#1839 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by nihoniho »

libertyBiH wrote:
jeza u ledja wrote:
Quentin80 wrote:Kolasinac,nastupa trenutno za Schalke 04
E jeste vidis zaboravili smo na njega.

Kod nas vrijedi pravilo da sve moras sam bez pomoci nogomentnog saveza.Mislim da nikom nije palo na pamet da ovo malo pogura i cijela procedura da se olaksa tj da se tamo gdje se moze podmazat (pasos np.) i mislim da bi i Kolasinci ozbiljnije shvatili proceduru i dali se na posao.Nadat se da ce ovaj zmaj igrat sa Spahom na svjetskom zadnjeg stopera.. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Treba jedno 2 - 2.5 godine da igraci (oni koji nemaju izbor, Bicakcic, Hadzic) sami skacu po salterima , i to kada imaju vremena, pa da dodju u posjetu u sarajevo, da se paraziti i amateri iz saveza slikaju s njima i pocnu lagati da su oni nesto sredili. S tim da ce doticni igraci debitovati 2015. Lazu Bakovic,Piric i ekipa vec 2.5 godine da im fali papir. Stara je to NFSBiH skola bacanja suplje price. Nismo bas svi naivni

U slucaju Kolasinca, ako ga Njemci u medjuvremenu ne pozovu ili ako ne odustane, debitovace negdje 2020 . godine.
Samo najjaci ili najocajniji, koje niko nece (Hadzic) ali hoce lobi "Susic", istrajace u sredjivanju pasosa.
Pasalic je, u poredjenju sa Susicevim prevarama , profesionalac. jesmo se usrecili.
libertyBiH

#1840 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by libertyBiH »

jeza u ledja wrote:
libertyBiH wrote:Kod nas vrijedi pravilo da sve moras sam bez pomoci nogomentnog saveza.Mislim da nikom nije palo na pamet da ovo malo pogura i cijela procedura da se olaksa tj da se tamo gdje se moze podmazat (pasos np.)

Sta je sa Seadom problem????Ja sam siguran 100% da bi on igrao protiv Grka da je papirologija spremna i da smo se zapitali a zasto nije spremna i gdje su problemi .Covjek se izjasnio da zeli da igra i treba mu pomoc ocigledno,gospodo sta cekate nije valjda da ocekujete da vam se plati za to, pa ovo je 2013.......... :x
phillie

#1841 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by phillie »

U Avazu je danas izasao clanak (nisam nasao online verziju), kao intervju sa Kolasincem, koji je ponovio svoju odluku da zeli igrati za BiH. Rekao je i to da je u razgovoru sa Denijalom Piricem dogovorio da ne dolazi u Ljubljanu na "sijelo" nego da igra za njemacku mladu reprezentaciju, jer je "mnogo bolje za mene da igram, nego da sjedim u publici i gledam". Dakle imao je saglasnost NSBIH.

Ovaj dio je clanak u clanku :D
Seadov otac je boravio u konzulatu u Stutgartu gdje se raspitivao za najkraci put dobijanja neophodnih dokumenata. Sad je na potezu NSBIH, koji treba takodjer uraditi svoj dio posla, da bi se sto prije zavrsila procedura, nakon cega bi Kolasinac konacno postati Zmaj!
Uglavnom nije nista novo receno sto vec nismo znali. Kolasinac ima zelju da igra za nas, a u savezu cini se da se igraju gluhih telefona. Otkud sad razgovor sa Piricem koji je aminovao nastup za Njemacku? Sto su ga onda zvali i uvaljivali momka (kao eto mi ga zovemo a on ode za svabe igrati)...Mozda to nije tako ali ljudi iz saveza daju sliku opste konfuzije i neorganizovanosti.....Na hajr i na dobro :bih:
Infaze Studio

#1842 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Infaze Studio »

phillie wrote:U Avazu je danas izasao clanak (nisam nasao online verziju), kao intervju sa Kolasincem, koji je ponovio svoju odluku da zeli igrati za BiH. Rekao je i to da je u razgovoru sa Denijalom Piricem dogovorio da ne dolazi u Ljubljanu na "sijelo" nego da igra za njemacku mladu reprezentaciju, jer je "mnogo bolje za mene da igram, nego da sjedim u publici i gledam". Dakle imao je saglasnost NSBIH.

Ovaj dio je clanak u clanku :D
Seadov otac je boravio u konzulatu u Stutgartu gdje se raspitivao za najkraci put dobijanja neophodnih dokumenata. Sad je na potezu NSBIH, koji treba takodjer uraditi svoj dio posla, da bi se sto prije zavrsila procedura, nakon cega bi Kolasinac konacno postati Zmaj!
Uglavnom nije nista novo receno sto vec nismo znali. Kolasinac ima zelju da igra za nas, a u savezu cini se da se igraju gluhih telefona. Otkud sad razgovor sa Piricem koji je aminovao nastup za Njemacku? Sto su ga onda zvali i uvaljivali momka (kao eto mi ga zovemo a on ode za svabe igrati)...Mozda to nije tako ali ljudi iz saveza daju sliku opste konfuzije i neorganizovanosti.....Na hajr i na dobro :bih:
Vidis to podvuceno mi se ne svidja. To nije bilo samo sjedenje na tribinama i gledanje bilo koga, nego upoznavanje sa potencijalnim suigracima, koji treba da mu budu uzor. Priblizavanje reprezentaciji za koju tako silno zeli da igra...Za mene barem bi tako nesto bilo puno znacajnije nego igranje u prijateljskoj utakmici za reprezentaciju za koju manje zelis da igras nego za BiH. :wink:

A taj iz saveza, koji se (i ako se) slozio sa tim nacinom razmisljanja Kolasinca, je prilicno neinteligentan.
Korisničkoime

#1843 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

Ne zna se tu ni ko pije ni ko plaća zato je i teško objektivno i sa argumentima govoriti na temu dovođenja "stranaca".
DonVito

#1844 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVito »

Sve dok nema nikakav video zapis, patka do patke od strane havaza..
Korisničkoime

#1845 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

DonVito wrote:Sve dok nema nikakav video zapis, patka do patke od strane havaza..
Hmm što jest jest Havaz je poznat po svom "profesionalnom" i "objektivnom" novinarstvu. Negdje već rekoh da ni čituljama u istom ne treba previše vjerovati.
ellaxaz

#1846 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ellaxaz »

Image
Image
bilo koje

#1847 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bilo koje »

nihoniho wrote:
Ko to smat wrote:Zovite ovog ovaj je vec klasa,pa onaj Altitop kako se vez zove izadje covjek ovaj mu nije dao maket,kasnije ustopo Drogbu,trcite po njega dok nije kasno.Jeste mu vidili brzine a jak ko beton.Ne mogu da vjerujem da ovakav biser se nesto ceka.
Ceka se jer je, bar kod nas, uspostavljeno pravilo da igrac mora sve sam da uradi. Prvo da, samoinicijativno, odluci nastupati za nas, pa onda sam izvadi pasos, sto je tesko, pa onda sam promijeni drzavljanstvo, sto je nemoguce, pa onda ceka da dodje dodje poziv, ako se selektor smiluje , jer ce tesko da se izbori pored hrvatskih, bjeloruskih, PL i slicnih talenata.
Zaboravio si spomenuti da mora imati menadzera koji se gle cuda preziva kao
Safet Susic-pape naj naj naj ma hebo cak norisa za njega.
Sandokan Schiavone

#1848 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Sandokan Schiavone »

naj naj naj ma hebo cak norisa za njega

Da, al' se chuk bacio na pokemone, odradio ih sve i još dva.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1849 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by JoseMujica »

imate sad dodatni problem...s ovim matičnim brojevima.....dok ovaj zakon ne prođe nemre ga ni Tito rahmetli u državljanstvo upisati
Charuga
Globalni moderator

#1850 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Charuga »

Uskoro kamp za bh. fudbalske talente u dijaspori

http://sportsport.ba/bh_fudbal/uskoro-k ... ori/100542
Post Reply