Dešavanja u Srbiji

Post Reply
pesak

#1826 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

boco, samo mi reci i jedan razlog zasto tadic hoce u koaliciju sa kostunicom i dss-om koji tako iluzorno, nerealno pricaju, a nece sa cedom, koji je covek realan ? Zasto ?
Naravno da je Borisu politika DSSa mnogo b;liza nego politika LDPa. a to je vec razlog da ne glasam za njega, jer on nece u EU, isto kao ni kOstunica, vec mu je samo prica takva. Jer sta ustvari znaci "I KOSOVO I EVROPA ? " To znaci - NI KOSOVO< NI EVROPA.
Svakom seljaku na pijaci je jasno da nema nista od Kosova. I cemu onda ta prica ??? :roll:
A ako MZ mislis da prevaris tom pricom , opet nista....
A sto se Evrope tice, da je LDP na vlasti, mi bi odavno bili vec u Evropi ili bili vrlo blizu...
sa tadicem koji nece da saradjuje sa ldp-om,a hoce sa kostunicom, vrlo tesko.. :sad:
tadic je posluzio kostunici i konzerva-ekipi da uniste jaku demokratsku stranku, koja je uostalom i iznela promene rezima, na celu sa Djindjicem. Djindjic je morao biti ubijen, DS unistena by Tadic, a Kostunica /citaj Rusi/ vecni vladar Srbije.
To ti troglava adzaja - Toma-Tadic-Kostunica...
Last edited by pesak on 19/04/2008 21:53, edited 1 time in total.
boca junior

#1827 Re: Desavanja u Srbiji

Post by boca junior »

pesak wrote:boco, samo mi reci i jedan razlog zasto tadic hoce u koaliciju sa kostunicom i dss-om koji tako iluzorno, nerealno pricaju, a nece sa cedom, koji je covek realan ? Zasto ?
Naravno da je Borisu politika DSSa mnogo b;liza nego politika LDPa. a to je vec razlog da ne glasam za njega, jer on nece u EU, isto kao ni kOstunica, vec mu je samo prica takva. Jer sta ustvari znaci "I KOSOVO I EVROPA ? " To znaci - NI KOSOVO< NI EVROPA.
Svakom seljaku na pijaci je jasno da nema nista od Kosova. I cemu onda ta prica ??? :roll:
A sto se Evrope tice, da je LDP na vlasti, mi bi odavno bili vec u Evropi ili bili vrlo blizu...
sa tadicem koji nece da saradjuje sa ldp-om,a hoce sa kostunicom, vrlo tesko.. :sad:
zato sto cedo nema dovoljnu podrsku. dss ima podrsku od 15ak % a cedo od 5%.

nema veze sta kostunica kaze, vazno je da je evropa spremna potpisati SSP sa srbijom ukoliko pobijedi "demokratska" opcija.

ja ne mislim da je tadic super politicar ja samo gledam koga evrpa podrzava i to je jedino i bitno.
pesak

#1828 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

boca junior wrote:
pesak wrote:boco, samo mi reci i jedan razlog zasto tadic hoce u koaliciju sa kostunicom i dss-om koji tako iluzorno, nerealno pricaju, a nece sa cedom, koji je covek realan ? Zasto ?
zato sto cedo nema dovoljnu podrsku. dss ima podrsku od 15ak % a cedo od 5%.

nema veze sta kostunica kaze, vazno je da je evropa spremna potpisati SSP sa srbijom ukoliko pobijedi "demokratska" opcija.

ja ne mislim da je tadic super politicar ja samo gledam koga evrpa podrzava i to je jedino i bitno.
Trebao si da gledas Utisak nedelje kod Olje Beckovic na b92 kad je gostovao Tadic. Sipao je toliku mrznju prema Cedi, da je to bilo neverovatno. On je dusom i srcem uz Kostunicu. Nemoj da te prevari. Tu "racionalnost" ti samo projektujes na njega. To nije objektivno sagledavanje problema.
Uostalom, veliko je pitanje koliko ima DSS, a za LDP znam da ima preko 8 %. I raste. Dok DSS konstantno pada.
pesak

#1829 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=38586

Jel ti verujes ovom coveku da se zalaze za ulazak Srbije u Evropu ? Mislim, valjda bi onda to i rekao.
Uoste ne kapiram kako ne kapirate...sve se nadate da on to ustvari zbog taktike, diplomatije...ko zna cega...trenutka...jok bre. On tako misli. Pa valjda bi ga bilo sramota da tako javno i bezocno laze i svoje i EU.
Kostunica je laksa /za mene teza/ varijanta radikala, a Tadic je laksa varijanta Kostunice..
nazalost..zali boze.
simi5

#1830 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Boca, ne vredi ti sa Pesak da se ubeđuješ, njoj je Čeda obećao da će povući poslednju crtu i oženiti je čim dobije izbore. :-D
pesak

#1831 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

simi, simi, treba da skapiras da nije osnovna zelja bas svakog zenskog bica da se uda... :mrgreen: milim, ako je to tvoja zelja..nije svacija... :D

licno, meni ceda ide na zivce.voli da komanduje u partiji, to me je nerviralo, pa sam se ispisala...ali sve to ne znaci da nisam za ldp i da podrzavam iz sve snage tu opciju /sa cedom na celu/ :D

mislim da bi on sjajno odradio sablju 2, a to je dovoljno- pohapsiti kriminalce-ubice i ostali sljam...sta ces lepse i bolje...urnisati mafiju... milina i lepota... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1832 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

nema @pesak na svaku ima deset odgovora :thumbup: neda se žedna preko vode prevuc,nedaj se pesak pa makar citav balkan otiso u PM :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1833 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Vojislav Šešelj predsjednik Srbije: Tomislav Nikolić predsjednik Skupštine, a Vojislav Koštunica premijer! :lol: :D

*** SPAM *** - Dok u Demokratskoj stranci Srbije insistiraju da lider DSS-a Vojislav Koštunica objavi sadržaj sporazuma, koji je navodno potpisao sa prvim čovjekom SRS-a Vojislavom Šešeljem o formiranju zajedničke vlade, narodnjaci i radikali ponavljaju da nikakav sporazum u vezi parlamentarnih izbora u Srbiji nije potpisan.

Potpredsjednik DSS-a Borko Ilić oštro negira da je bilo i "tajnih pregovora" sa radikalima:

"Nikakav sporazum nije potpisan! To su samo predizborni trikovi DS-a. I ne želim na tu temu ništa više da kažem", bio je kratak Ilić, koji nije želio da komentariše navode da je ekskluzivnu informaciju da su lideri SRS-a i DSS-a potpisali sporazum navodno u DS donio visoki funkcioner DSS-a.

Navodno, sporazum Koštunice i Šešelja potpisan je još prije raspisivanja parlamentarnih izbora u Srbiji, a podrazumjeva i da će nova vlada zatražiti od Tribunala u Hagu da Šešelju omogući iste beneficije kakve je imao Ramuš Haradinaj (odbrana sa slobode i bavljenje politikom). Cilj sporazuma je i da se predsjednik Srbije Boris Tadić smjeni uz pomoć nove skupštinske većine, a njegovu funkciju preuzeo bi Vojislav Šešelj. U međuvremenu, Tomislav Nikolić bi kao predsjednik Skupštine bio i vršilac dužnosti predsjednika Srbije. Sporazum koji je, kako javljaju i pojedini mediji, Šešeljeva supruga Jadranka odnjela na potpisivanje u Hag, nalaže potpuno okretanje ruskoj ekonomiji.

Potpredsjednik SRS-a Dragan Todorović navode demokrata naziva "političkom manipulacijom, koja prevazilazi sve granice korektne političke borbe".

"Ma, sve je istina šta god oni kažu. Sad ću da vam otkrijem još neke detalje: Carla del Ponte, još dok je bila na funkciji glavnog tužioca, ponjela je u Beograd Koštunici sporazum o koaliciji koji je pripremio Vojislav Šešelj. Koštunica ga je potpisao, a i Del Ponte kao svjedok, i onda ga je vratila Šešelju u Hag", ironičan je Todorović.

Portparol DS-a Jelena Marković kaže da ona lično ne zna koji je visoki funkcioner DSS-a njima otkrio tajnu da su Koštunica i Šešelj potpisali sporazum, ali "znam da su u izjavama i Nikolić i Koštunica nagovještavali da sporazum postoji i otkrili neke njegove elemente".

"Podsjećam na Nikolićeve izjave u vezi sa ustupanjem premijerskog mjesta Koštunici. Govorilo se u javnosti da iza toga stoje Šešelj i Koštunica. U DSS-u kriju od građana da su potpisali sporazum da bi sačuvali svoje birače, koji su 2000. glasali protiv Miloševića i Šešelja", kaže Marković.

(pressonline.co.yu)

Sporazum Koštunice i Šešelja
Image
tandem snova premijer i predsednik......Lolek i Bolek :lol: :lol: :lol: :lol: :D
http://www.blic.co.yu/politika.php?id=38541
pa ovaj cirkus valja pratiti 11 Maja :D :D
LDP

#1834 Re: Desavanja u Srbiji

Post by LDP »

Nikakav sporazum ovih fasista nece im uspeti,jer nikada nece imati glasova koliko im je potrebno za to.Nisu uspeli zajedno ni da nikolic pobedi na predsednickim izborima,tako da ni na ovim nece dobiti vecinu!
siguri

#1835 Re: Desavanja u Srbiji

Post by siguri »

pesak wrote:simi, simi, treba da skapiras da nije osnovna zelja bas svakog zenskog
bica da se uda... :mrgreen: milim, ako je to tvoja zelja..nije
svacija... :D

licno, meni ceda ide na zivce.voli da komanduje
u partiji, to me je nerviralo, pa sam se ispisala...ali sve to ne znaci
da nisam za ldp i da podrzavam iz sve snage tu opciju /sa cedom na
celu/ :D

mislim da bi on sjajno odradio sablju 2, a to je
dovoljno- pohapsiti kriminalce-ubice i ostali sljam...sta ces lepse i
bolje...urnisati mafiju... milina i lepota... :D
LDP liči na gomilu iskompleksiranih individua koje je društvo odbacilo pa sad žele da se svete.
Čak i kad se pogleda pojedinačno vidi se da je tako počev od lidera (Pešićku Djindjić oterao u Meksiko da ne sluša gluposti, Čedu izbacili iz partije, Latinku (koju je pregazilo vreme) takodje izbacili, i tako redom), uključujući tebe. Pa ni jedna takva družina te nije prihvatila. Ima li života van foruma?

Pogledi na svet ldp-ista odgovaraju pogledima i idejama maoista iz doba kulturne revolucije čiji je najpoznatiji izdanak Pol Pot i njegov Kamer Ruž (ukloni sve za koje mislis da bi mogli biti na strani kontrarevolucije - sablja 2). Zato ih i poredim sa krajnjim desničarima.

U pogledu programa možemo videti da samo niz fraza i praznih deklaracija. I na tarabi piše Pi*** pa znamo da to nije. Vodjstvo partije 0 bambija. Na ovom forumu to zovu Š-U-P-LJ-A-N-A.
:)
pesak

#1836 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

a sta ces ti na ovom forumu...mislim, sad si ti meni nasao spocitavati..jos samo kad bih znala sta konkretno /osim cistih uvreda i neistina na racun ldpa/
e, moj sigurimi, mozda da ti ipak odes u rusiju, mozda te prime sa takvom preporukom tvog cenjenog nicka.. :-)
takve trebaju u rusiji a ne u demokratskim uredjenim zemljama...

Sigurimi
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
The Drejtoria e Sigurimit të Shtetit (Directorate of State Security), commonly called the Sigurimi, was Albania's secret police agency during the communist regime.

a ako ne, idi brate, tamo, na istoriju..procitaj nesto, obrazuj se , pre nego sto pocnes da lupas kojestarije i sejes uvrede... :roll:
pesak

#1837 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pici wrote:nema @pesak na svaku ima deset odgovora :thumbup: neda se žedna preko vode prevuc,nedaj se pesak pa makar citav balkan otiso u PM :mrgreen:
nego sta, pici..sta mislis.. :lol:
mi cemo u evropski kafic na pice. ;-) .a ove konzerve stvarno ne znam kud ce...jedino u rusiju direkt.
pesak

#1838 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image
pesak

#1839 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image
LDP

#1840 Re: Desavanja u Srbiji

Post by LDP »

LDP je buducnost Srbije i to svi moraju znati,narocito nakon ovih izbora videcete kako fasita KOSTUNJAVI I RADIKALI odlaze u istoriju,i svi oni koji boluju od mrznje i gluposti.11 maj POBEDJUJE DEMOKRATIJA I EVROPSKA SRBIJA!
Prpa.ba

#1841 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Prpa.ba »

LDP wrote:LDP je buducnost Srbije i to svi moraju znati,narocito nakon ovih izbora videcete kako fasita KOSTUNJAVI I RADIKALI odlaze u istoriju,i svi oni koji boluju od mrznje i gluposti.11 maj POBEDJUJE DEMOKRATIJA I EVROPSKA SRBIJA!

Kao gradjanin BiH, toplo se nadam da grijesite, te da ce u srbiji pobijediti patriotske stranke koje ce vas konacno i zasluzeno odvuci na dno. :)
siguri

#1842 Re: Desavanja u Srbiji

Post by siguri »

pesak wrote:a sta ces ti na ovom forumu...mislim, sad si ti meni nasao
spocitavati..jos samo kad bih znala sta konkretno /osim cistih uvreda i
neistina na racun ldpa/
e, moj sigurimi, mozda da ti ipak odes u rusiju, mozda te prime sa takvom preporukom tvog cenjenog nicka.. :-)
takve trebaju u rusiji a ne u demokratskim uredjenim zemljama...

Sigurimi
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
The
Drejtoria e Sigurimit të Shtetit (Directorate of State Security),
commonly called the Sigurimi, was Albania's secret police agency during
the communist regime.

a ako ne, idi brate, tamo, na
istoriju..procitaj nesto, obrazuj se , pre nego sto pocnes da lupas
kojestarije i sejes uvrede... :roll:

Na ovom forum sam se uclanio zbog diskusije o reforme policije, no kako je administratoru trebalo neko vreme da aktivira nalog, a ovde je svako cudo za tri dana, ta tema je otisla u zaborav.
No kad sam vec tu, da ukazem na ŠUPLJU pricu ldpa. Sve sto rekoh je istina, pocev od toga da je Djindjic oterao Pesicku u Meksiko, da su Cedu izbacili iz DS-a, da je Latinka komunisticki kadar koju su sutnuli iz partije, pa nadalje.

U Rusiji nisam bio, mada mislim da je to zanimljivo trziste. Zapadno je jos zanimljivije.

btw, moj nick je siguri nema nikakve veze sanavedenim, dolazi od kladionickog sigurica ali ga ja koristim kao izraz u poslu u optimizaciji necega, nebitno za ovo mesto, mada mi se svidja i navedeno tumacenje, zvuci konspirativno.

U jednoj reci, LDP je ŠUPLJANA, prazne price, maoisticka ubedjenja, vodjstvo vec opisano

Ima li zivota van foruma?
siguri

#1843 Re: Desavanja u Srbiji

Post by siguri »

Prpa.ba wrote:
LDP wrote:LDP je buducnost Srbije i to svi moraju znati,narocito nakon ovih izbora videcete kako fasita KOSTUNJAVI I RADIKALI odlaze u istoriju,i svi oni koji boluju od mrznje i gluposti.11 maj POBEDJUJE DEMOKRATIJA I EVROPSKA SRBIJA!

Kao gradjanin BiH, toplo se nadam da grijesite, te da ce u srbiji pobijediti patriotske stranke koje ce vas konacno i zasluzeno odvuci na dno. :)
LDP u je domet 5-6 posto, mahom isfrustrirani ljudi, marginalci. To nije ozbilja opcija, nju ne vode ozbiljni ljudi.

Na zalost moju i vasu radikali ce pobediti. Direktni krivci (ne jedini) za to su LDP i takvi moroni. Toliko proviciraju javnost da se prosti ljudi okrecu SRS. Biraci ko biraci isti su svuda, i Hare care 100% pobedi zadnje izbore u FBiH.

Primer: Gde su radikali najpopularniji - u Vojvodini jer Canak toliko provocira srpski zivalj da dve trecine Srba podrzava radikale, koji ce ih navodno zastiti. Ne mozes ih ubediti da to nije pravi odgovor. Boca je na to vec ukazao.

Ja zelim lep i dobar zivot u Srbiji a ldpisti sa drugim ekstremistima, tome nikako ne doprinose, vec rade samo stetu.

Naravno, nekima to odgovara - kao sto prpa.ba i kaze.
Last edited by siguri on 20/04/2008 17:06, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1844 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

SRS uopste ne odgovara da pobijedi na ovim izborima....Njihova propast bi dosla pobjedom na izborima...a to SANU ne ide u prilog...
DS mora pobijedti jer je trenutno najbolja opcija SANU/DB/SPC da zavlace MZ...
LDP nece nikad biti znacajniji faktor u Srbiji jer nema mitologiju i pravoslavlje kao glavnu ideologiju u stranci..

U Srbiji sve perfektnio funkcionise...mnogi se varaju ako misle da u Srbiji je rasulo..jest rasulo na unutrasnjem planu...ali prema MZ i strateskim ciljevima velikosrba sve radi ko singerica...sukob je koju strategiju primijeniti u nastavljanju velikosrpske politike...a nije sukom razlicitih ideologija i programa stranaka...

Ukoliko MZ ne popusti u vezi Kosova(jer srbija ubrazano radi na soluciji da se kosovo podijeli) moguce je da se bojkotuju izbori da se kupi jos vremena..stara velikosrpska taktika...
paratrooper

#1845 Re: Desavanja u Srbiji

Post by paratrooper »

Mislim da je vrhunski interes Bosnjaka a i ostalih da Srbija sredi svoje stanje i da prestane sa glupiranjem.
friman

#1846 Re: Desavanja u Srbiji

Post by friman »

zavrzlama wrote:SRS uopste ne odgovara da pobijedi na ovim izborima....Njihova propast bi dosla pobjedom na izborima...a to SANU ne ide u prilog...
LDP nece nikad biti znacajniji faktor u Srbiji jer nema mitologiju i pravoslavlje kao glavnu ideologiju u stranci..

U Srbiji sve perfektnio funkcionise...mnogi se varaju ako misle da u Srbiji je rasulo..jest rasulo na unutrasnjem planu...ali prema MZ i strateskim ciljevima velikosrba sve radi ko singerica...sukob je koju strategiju primijeniti u nastavljanju velikosrpske politike...a nije sukom razlicitih ideologija i programa stranaka...

Ukoliko MZ ne popusti u vezi Kosova(jer srbija ubrazano radi na soluciji da se kosovo podijeli) moguce je da se bojkotuju izbori da se kupi jos vremena..stara velikosrpska taktika...

Zavrzlama mislim da si ti opsjednut stalno nekim zavjerama.
Ko da su u toj SANU i SPC-u neki Marsovci sa natprirodnim mocima.

Imaju oni eventualni neki uticaj, ali vise savjetodavni, ili kad javno iznose svoje stavove.

Ipak politicke stranke i njihovi lideri su oni koji drze sve konce u rukama i nikome ne polazu racune.
Svi oni imaju neku pricu koju ponavljaju vec duze vrijeme na sta i dobijaju izbore.
Tako i sad svi nastavljaju sa svojom politikom nadajuci se da ce dobiti jos vise glasova na izborima.
Pritom koriste sva sredstva pa tako i podrsku nekih akademika i svestenstva, jer oni imaju donekle postovanje u narodu.
Medjutim grdno se varas ako mislis da neki pop moze govoriti Tadicu ili Kostunici sta da radi.

Druga stvar i dalje na svijetu vecina vecina nije visoko obrazovana, a narocito na Balkanu pa tako i u Srbiji.
Zato oni ne pristaju na odlazak Kosova, ne vide dogorocne interese.
Medjutim politicka elita je ta koja treba to da vidi.
Al opet narod njih mora birati.

I kakvu onda imamo situaciju.
Radikali recimo zele prvenstveno vlast i imaju samo demagogiju.
Ni njih u praksi ne zanima pretjerano Kosovo al tako dobijaju izbore.
Druga stvar oni samo pricaju o nekom ekonomskom razvoju i smanjenju kriminala a u praksi ne vjerujem da bi znali ista promjeniti na bolje.

LDP je otvorena stranka ali politicke stranke po prirodi ne mogu biti otvorene.
Zato oni nikad nece dobiti znacajnu podrsku jer otvoreno zagovaraju odlazak Kosova sta narod ne zeli.

Kostunica je najveci lisac i on samo gleda kako sa jedva 10% glasova da ostane premijer i moram priznati da mu dobro ide za sad.
U praksi ne radi puno korisnih stvari. Samo zna davati izjave. Mi ovo, mi ono...

Po meni Tadic je najbolji od ovih ostalih, iako i on zeli vlast kao i ostali.
Jednostavno oko sebe je okupio najbolji i najobrazovaniji kadar, nema nikakve crne mrlje, vec ima vlast i veliku podrsku.
Zna koje su promjene potrebne i kako ih izvesti.
Sto se tice Kosova, zna on dobro da je to gotova stvar al jednostavno to ne smije reci jer bi tad izgubio podrsku biraca.
Jer njegova politika ima podrsku svijeta, moze uvesti Srbiju u EU i ekonomski je ojacati, ojacati veze Srbije i Srpske itd.
Zato je u ovom trenutno DS najmanje losa stranke, jer ne postoje dobre stranke.

Zato jedno prica a drugo radi. To je politika i u ovom slucaju dobra jer je narod lud.
Znaci dobar politicar je onaj koji ce pricati ono sto narod zeli da bi dobio vlast a u praksi ce raditi ono sto je objektivno najbolje za drzavu.
Mozda ovo nije moralno i transparentno ali bolje je od alternative izolacije i sukoba.

Slicno kao Tadic se ponasa i Dodik.
Dobio je izbore pricom o nezavisnoscu Republike Srpske a u praksi radi na njenom politickom i ekonomskom jacanju unutar BIH.
Sta bi ovdje bila alternativa.
Da je Dodik otvoreno pricao pred izbore da ce praviti neka zajednicka policijska tijela i da nece odmah otvoreno raditi na samostalnoscu Srpske ne bi nikad dobio izbore.
Recimo kad bi tad radikali dobili onda bi mogli proglasiti nezavisnu RS, sto bi vodilo ili u ekonomsku izolaciju, sto nije dobro ,ili u ukidanje RS-a sto opet nije dobro.
Zato je nekad neophodno i lagati, ili bar dobro umotati pricu, ako je vecina naroda politicki neobrazovana i ne shvata politicku realnost sto je nasim prostorima slucaj.
Isto je Haris na pricu o 100% BIH dobio izbore a od starta radi na uredjenju BIH koje je moguce.
zavrzlama

#1847 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

paratrooper wrote:Mislim da je vrhunski interes Bosnjaka a i ostalih da Srbija sredi svoje stanje i da prestane sa glupiranjem.
problem sto srbija svoje stanje rjesava u tudjim drzavma i tudjim zivotima a ne u srbiji...svi problemi koje dans srbija ima su zbog ideje o stvaranju velike srpske drzave od teritorija susjednih drzava...posto je u srbiji tradicionalno najunosniji biznis politika i turanje nosa u susjedne drzave i huskanje srba van srbije protiv sopstvenih drzava...taj biznis se nece prekidati dok se srbija ne svede na beogradski pasaluk ili po srbiju u najboljem slucaju gradjanski rat i stvaranje predpostavki da se mitologija i ideja velike srbije jednom za svagda iskorijeni iz srbijanskog politickog zivota....nasi unuci mozda ovo i zapamte mi sigurno necemo...
zavrzlama

#1848 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

friman wrote:
zavrzlama wrote:SRS uopste ne odgovara da pobijedi na ovim izborima....Njihova propast bi dosla pobjedom na izborima...a to SANU ne ide u prilog...

Zavrzlama mislim da si ti opsjednut stalno nekim zavjerama.
Ko da su u toj SANU i SPC-u neki Marsovci sa natprirodnim mocima.

Imaju oni eventualni neki uticaj, ali vise savjetodavni, ili kad javno iznose svoje stavove.

Ipak politicke stranke i njihovi lideri su oni koji drze sve konce u rukama i nikome ne polazu racune.
Svi oni imaju neku pricu koju ponavljaju vec duze vrijeme na sta i dobijaju izbore.
Tako i sad svi nastavljaju sa svojom politikom nadajuci se da ce dobiti jos vise glasova na izborima.
Pritom koriste sva sredstva pa tako i podrsku nekih akademika i svestenstva, jer oni imaju donekle postovanje u narodu.
Medjutim grdno se varas ako mislis da neki pop moze govoriti Tadicu ili Kostunici sta da radi.

Druga stvar i dalje na svijetu vecina vecina nije visoko obrazovana, a narocito na Balkanu pa tako i u Srbiji.
Zato oni ne pristaju na odlazak Kosova, ne vide dogorocne interese.
Medjutim politicka elita je ta koja treba to da vidi.
Al opet narod njih mora birati.

I kakvu onda imamo situaciju.
Radikali recimo zele prvenstveno vlast i imaju samo demagogiju.
Ni njih u praksi ne zanima pretjerano Kosovo al tako dobijaju izbore.
Druga stvar oni samo pricaju o nekom ekonomskom razvoju i smanjenju kriminala a u praksi ne vjerujem da bi znali ista promjeniti na bolje.

LDP je otvorena stranka ali politicke stranke po prirodi ne mogu biti otvorene.
Zato oni nikad nece dobiti znacajnu podrsku jer otvoreno zagovaraju odlazak Kosova sta narod ne zeli.

Kostunica je najveci lisac i on samo gleda kako sa jedva 10% glasova da ostane premijer i moram priznati da mu dobro ide za sad.
U praksi ne radi puno korisnih stvari. Samo zna davati izjave. Mi ovo, mi ono...

Po meni Tadic je najbolji od ovih ostalih, iako i on zeli vlast kao i ostali.
Jednostavno oko sebe je okupio najbolji i najobrazovaniji kadar, nema nikakve crne mrlje, vec ima vlast i veliku podrsku.
Zna koje su promjene potrebne i kako ih izvesti.
Sto se tice Kosova, zna on dobro da je to gotova stvar al jednostavno to ne smije reci jer bi tad izgubio podrsku biraca.
Jer njegova politika ima podrsku svijeta, moze uvesti Srbiju u EU i ekonomski je ojacati, ojacati veze Srbije i Srpske itd.
Zato je u ovom trenutno DS najmanje losa stranke, jer ne postoje dobre stranke.

Zato jedno prica a drugo radi. To je politika i u ovom slucaju dobra jer je narod lud.
Znaci dobar politicar je onaj koji ce pricati ono sto narod zeli da bi dobio vlast a u praksi ce raditi ono sto je objektivno najbolje za drzavu.
Mozda ovo nije moralno i transparentno ali bolje je od alternative izolacije i sukoba.

Slicno kao Tadic se ponasa i Dodik.
Dobio je izbore pricom o nezavisnoscu Republike Srpske a u praksi radi na njenom politickom i ekonomskom jacanju unutar BIH.
Sta bi ovdje bila alternativa.
Da je Dodik otvoreno pricao pred izbore da ce praviti neka zajednicka policijska tijela i da nece odmah otvoreno raditi na samostalnoscu Srpske ne bi nikad dobio izbore.
Recimo kad bi tad radikali dobili onda bi mogli proglasiti nezavisnu RS, sto bi vodilo ili u ekonomsku izolaciju, sto nije dobro ,ili u ukidanje RS-a sto opet nije dobro.
Zato je nekad neophodno i lagati, ili bar dobro umotati pricu, ako je vecina naroda politicki neobrazovana i ne shvata politicku realnost sto je nasim prostorima slucaj.
Isto je Haris na pricu o 100% BIH dobio izbore a od starta radi na uredjenju BIH koje je moguce.
SPC/SANU/UDBA.....vladaju Srbijom...na izborima posle Titove smrti u Srbji pobjedjuju oni koji su najposlusniji ovim navedenim i koji najbolje obmamljuju MZ...
pesak

#1849 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

ma da. zavrzlama je skroz u pravu.
a prava opozicija je ona koja udara na spc-sanu-udbu, a to radi samo ldp.
pesak

#1850 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

http://www.ldp.org.yu

Pirotehnička vlada
Ivan Torov
05.04.2008.
Kada bi tako nešto bilo moguće, Srbija ovih dana ne bi razbijala glavu dilemom da li da ide u EU ili ko zna kuda, već bi joj prva briga bila – zašto nam sudbinu i živote određuje tehnička vlada Vojislava Koštunice. Zar ne bi bilo bolje da nema nikakve vlade.

Pitanje jeste hipotetičko, simbolično, mnogima verovatno i besmisleno, jer neko, makar bio potpuna štetočina, ipak mora da upravlja (distribuira haos i anarhiju) onim što je preostalo od države. Pitanje, međutim, savršeno odgovara dimenzijama bezakonja, samovolje, političkog i ideološkog terora, svemu onome čemu smo već mesecima podvrgnuti od strane glavnih protagonista ubrzanog i, reklo bi se, nezaustavljivog potonuća Srbije.

Vlada Koštunice i Tadića (obojica sebe smatraju vrhovnim poglavarima Srbije), koja ni u regularnijim uslovima nije mogla valjano da se sastavi i upristoji, sada je u prilici da već načinjene štete iz faze kada su se »rogovi u vreći« još kako-tako podnosili, sa udarničkim entuzijazmom – bar utrostruči. Država koja nema institucije, a i one koje ima pre liče na dečja politička obdaništa u kojima je prva lekcija nastave kako samleti protivnika, a druga pokupiti plen (finansijski, izborni, ideološki, patriotski, svejedno), pretvorena je u poligon na kome je sve moguće - ako unapred određenom cilju (meti) prodadate odgovarajuću nacionalnu ikonografiju i koreografiju i prekrijete ga zaglušujućom propagandnom galamom o »štetočinskim rabotama onih drugih.«

Tako je sasvim izvodljivo da skupina ljudi, koji sebe nazivaju ministrima i funkcionerima, sebe proglašava čas »tehničkom«, čas vladom »punog kapaciteta«, već prema tome šta je ko od nezajažljivih stranačkih lidera u jeku aktuelne predizborne tuče zamislio. Najčešće se dešava da »pirotehnička« ili »piromanska« ekipa neverovatno efektno potpaljuje i potpiruje požare gde god vidi zgodno mesto. Ako problem ne možeš racionalno da rešiš, a ti ga iskomplikuj i širi, sve dok narod ne shvati da je on kriv za sve: što u Srbiji najbolje uspevaju svađe, afere, podmetanja i nameštaljke, nacionalističko preganjanje, ksenofobično zgražavanje »što Srbe i Srbiju, osim Rusa i Kineza, niko ne voli«, spaljivanje ambasada i carinskih postaja, opšta pljačka, nameštene privatizacije, tajkunsko-političke sprege, propagandni i medijski linč. Kako taj isti narod kaže - kako si posadio, tako i žanješ. Pa ako su Kosovo, na primer, još poodavno (pre)prodali Milošević i Šešelj, gotovo histerična ambicija lidera, koji bi da se ugrade u istorijske mitove i čitanke, učiniće da sami sebi čupamo kosu i obrve što smo, navodno, svojim (ne)činjenjem »pustili da nam pokrajina tek tako ode.«

Kada je tehnička vlada, u pauzi između dve žestoke svađe, na telefonskoj sednici (novo komunikacijsko otkriće u upravljanju državom) odobrila kuprodajni ugovor za RTB Bor, pravno-ekonomskim ekspertima se učinilo da su već tada prekršena mnoga ustavna i zakonska načela. Vatra, doduše, nije buknula, jer je budžet valjano popunjen, ali su sevnule prve opasne varnice. Već odlučivanje o sudbini famozne koncesije za autoput Horgoš-Požega pokazalo je razmere lažne principijelnosti dve konfrontirane političke grupacije, obe sa ambicijom da imaju monopol na istinu. Koštunica je molio boga da Tadić istraje u protivljenju da se koncesionaru čine dalji ustupci »na štetu države i građana«, kako bi ga optužio da »podriva ekonomski razvoj Srbije«, ali se »premudri« šef države nije upecao. Prihvatio je još jednu ucenu računajući da je izborni rejting sada relevantniji od činjenice da se aminuje još jedan krajnje sumnjivi finansijski aranžman i krše pravila o »suženim nadležnostima« tehničke vlade menjanjem ugovora koji potencijalno državi može naneti ozbiljne štete.

Vatra je na kratko buknula, ali ubrzo i utihnula, da bi obe strane uzele mali predah za još jedno oštro i beskrupulozno odmeravanje moći i »principijelnosti.« Kada je procenio da mu ni ovog puta nije pošlo za rukom da nasamari svog dojučerašnjeg kohabitanta i koalicionog partnera, Koštunica je zaigrao na »rusku« kartu, zatraživši da vlada, makar na kratko, zaboravi da je tehnička i da je parlament raspušten i da ne može da se donese zakon o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom. Osvedočeni legalista je, u stvari, tim potezom direktno prekršio ustav. Ako čak ni Rusi (sudeći po izjavi Lavrova) nisu do kraja insistirali da se ovaj, po njih, veoma povoljan aranžman verifikuje pre izbora 11. maja, Koštuničina računica je bila drugačija: isterati Tadića na čistinu, konfrontirati ga sa ruskom stranom, dovesti ga u iskušenje da se odupre upravo onom projektu kojim se tako učestalo hvalisao kao svojim delom. On će - valjda uveren da bi ga još jedno kršenje ustava kompromitovalo kao šefa države i kao predvodnika tzv. demokratske izborne liste ponovo gurnulo u tabor Koštuničinih poslušnika - to odbiti u nadi da se Rusi »neće preterano naljutiti«, a Koštunici će konačno »pokazati zube.«

I možda bi sve to tako i ispalo, da već na istoj sednici vlade Demokratska stranka nije odgovorila novim ustupkom, podrškom da se parlamentarni i lokalni izbori organizuju i na Kosovu, uprkos upozorenjima da se time grubo krši jedini pravni osnov kojim Srbija želi da zadrži Kosovo, rezolucija 1244.

Tako se koštuničevskotadićevski ping-pong meč nastavlja: jedan takmičar podmeće drugom, ali će finiš biti isti – dalje potpirivanje vatre i izazivanje regionalne (kosovsko-srpske) nestabilnosti. »Srećna« okolnost što, za sada, Kosovo ima upotrebnu vrednost za unutrašnje predizborno nadgornjavanje, podsticanje psihoze frontalnog sukoba »patriota« i »izdajnika«, u koje se kosovske i institucije međunarodnog protektorata preterano ne mešaju, za tili čas bi se mogla preokrenuti. Koštuničini bedževi i bilbordi »Kosovo je Srbija« jesu preplavili Srbiju, ali nisu uverili kosovske Srbe da mogu biti spokojni i bezbedni, »jer srpska država nepokolebljivo brine o njima.« To što će na desetine hiljada Srba, koji su poslušali nalog iz Beograda da napuste kosovske institucije, ostati bez posla i plata, što im iz centrale stižu samo vajkanja »kako je za sve kriv onaj drugi, jer je obećao pare, pa raspustio vladu«, što će jedni (u enklavama) uporno i strpljivo čekati koju crkavicu od stotinak evra, a drugi (na severu Kosova) još poodavno dobijaju duple plate merene hiljadama evra, jeste još jedno »kapitalno postignuće« beogradskih nacionalnih dušebrižnika. Možda i kapisla koja bi rovitu i ranjivu kosovsku (i srpsku) stvarnost za tren oka mogla pretvoriti u poprište svakojakih obračuna.

Ta obična kosovska srpska populacija, koja je po ko zna koji put poverovala beogradskim misionarima, i isto toliko puta bila izneverena i prevarena, neće imati baš neki izbor: ili da svoj bes iskali upuštajući se u opasne sukobe sa Albancima i međunarodnim trupama (kao nedavno u severnoj Mitrovici), ili da (oni najugroženiji u enklavama) spakuje ono što ima i formiraju još jednu izbegličku kolonu. Obe opcije su poražavajuće i svaka od njih je zapravo posledica katastrofalne državne i nacionalne politike političara. Jednih, kojima je Kosovo prilika da im istorija ubeleži ime, i drugih, da preko nesreće tih ljudi dole ponovo zagospodare Srbijom.

Bilo kako bilo, »priotehnička« ili »piromanska« vlada Srbije je u punom zaletu. Šta li će do 11. maja još buknuti?
Post Reply