Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

swirl

#1826 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

wewa wrote:
Michun wrote:ma joj jos uloske na ebay da kupujem
i hljeb
i to to je to :lol:
ovo je barem jednom svakih 9-10 godina 8-)
I kad ih operes, sve bude ok?
wewa

#1827 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

swirl wrote:
wewa wrote:
Michun wrote:ma joj jos uloske na ebay da kupujem
i hljeb
i to to je to :lol:
ovo je barem jednom svakih 9-10 godina 8-)
I kad ih operes, sve bude ok?
ma da, budu kao novi ;-) jedino ne vole omeksivac, bolje upijaju ako se peru bez omeksivaca.
swirl

#1828 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

Daj link za Ebay :-)
wewa

#1829 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

swirl wrote:Daj link za Ebay :-)
http://myworld.ebay.com/sweetcheeksdiapers/
male_okice

#1830 Re: Ginekologija i vagine....

Post by male_okice »

wewa wrote:
ma da, budu kao novi ;-) jedino ne vole omeksivac, bolje upijaju ako se peru bez omeksivaca.
pa koliko ih imas? ja otprilike mijenjam uloske svakih 2h (max 3h) osim nocu dok spavam ali tad stavim onaj najveci pampers ga zovem. Ne kontam bas kako funkcionisu ovi?
wewa

#1831 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

male_okice wrote:
wewa wrote:
pa koliko ih imas? ja otprilike mijenjam uloske svakih 2h (max 3h) osim nocu dok spavam ali tad stavim onaj najveci pampers ga zovem. Ne kontam bas kako funkcionisu ovi?
vjeruj da ne znam koliko ih je... kupila sam dvije ture po 10-tak plus dnevne. uglavnom, upijaju kao i jednokratni samo sto su mnogo ugodniji za nosenje, nema onog grebuckanja, neugodne vrucine niti mirisa, menstruacija je manje bolna i krace traje.
male_okice

#1832 Re: Ginekologija i vagine....

Post by male_okice »

wewa wrote:
male_okice wrote:
wewa wrote:
vjeruj da ne znam koliko ih je... kupila sam dvije ture po 10-tak plus dnevne. uglavnom, upijaju kao i jednokratni samo sto su mnogo ugodniji za nosenje, nema onog grebuckanja, neugodne vrucine niti mirisa, menstruacija je manje bolna i krace traje.
:shock: o boze sto procita sve ovo...sad hocu i ja.... :roll:
swirl

#1833 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

wewa wrote:
swirl wrote:Daj link za Ebay :-)
http://myworld.ebay.com/sweetcheeksdiapers/
Hvalaaaa
alica.k

#1834 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

wewa wrote:
male_okice wrote:
wewa wrote:
ja ih nosim uz divu :)
wewa

#1835 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

alica.k wrote: ja ih nosim uz divu :)
e to jos nisam probala :D
alica.k

#1836 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

dobra je kad se naviknes na sljop sljop kad hoces izvadit :)

sad je ne bih uzela, nego neku drugu, pa cu dok budem imala "viska" para mozda melunu uzeti.
wewa

#1837 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

alica.k wrote:dobra je kad se naviknes na sljop sljop kad hoces izvadit :)

sad je ne bih uzela, nego neku drugu, pa cu dok budem imala "viska" para mozda melunu uzeti.
ne znam, nisam sigurna da cu probati - ja i piletinu jedem escajgom jer ne volim da su mi ruke prljave... :roll: :lol: :lol: :lol:
alica.k

#1838 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

btw gledajte ove :)
Image
lijepa je :) ne mogu da vjerujem.
al zato i skupa.
wewa

#1839 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

je, lijepa je - garant je i mekana... a nis, sacekacu dok mi zatreba model 2 :D
swirl

#1840 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

Hm, pa kako se ovo stavi, je li smeta dole?
ljubav_aha

#1841 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

alica.k

#1842 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

swirl wrote:Hm, pa kako se ovo stavi, je li smeta dole?
ne smeta :) mislim, osjetis da je tu, isto ko i tampon.
ono sto je problem, je da se ustelis da stavljas i vadis, pisala sam ja tu svoje avanture sa divom. lajk aj sed, ne bih sad uzela divu, zapravo najvjerovatnije bih uzela nesto sa kuglicom ili onim drugim hepekom, a ne sa ovom "peteljkom" :)

a sve su one mekane, i mekanije. kad su skroz mekane onda nece lijepo da se otvore unutra, barem sam tako citala, a ove sto nisu premekane samo toplom vodom pokvasis i budu mekane :)

ja sam nekako to skombinovala....kad spavam s divom onda mi uvijek procuri, pa se ne peglam s tim. kad nosim divu stavim ovaj pamucni ulozak. a velike librese, one plave sam nosila dok spavam. medjutim sad ih nema, i zato hocu da vidim za ove violeta velike...
swirl

#1843 Re: Ginekologija i vagine....

Post by swirl »

Joj ja sam jednom kupila Violeta uloske, meni nisu cemu, raspadaju se.
andjelina.djoli

#1844 Re: Ginekologija i vagine....

Post by andjelina.djoli »

Kad god mogu, stari dobri vatirani ulosci...ovo ostalo je tako neudobno, grebe, smrdi...uza.ne kontam ovo novo?????
Mis mekinjas

#1845 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

alica.k wrote:
swirl wrote:Hm, pa kako se ovo stavi, je li smeta dole?
ne smeta :) mislim, osjetis da je tu, isto ko i tampon.
ono sto je problem, je da se ustelis da stavljas i vadis, pisala sam ja tu svoje avanture sa divom. lajk aj sed, ne bih sad uzela divu, zapravo najvjerovatnije bih uzela nesto sa kuglicom ili onim drugim hepekom, a ne sa ovom "peteljkom" :)

a sve su one mekane, i mekanije. kad su skroz mekane onda nece lijepo da se otvore unutra, barem sam tako citala, a ove sto nisu premekane samo toplom vodom pokvasis i budu mekane :)

ja sam nekako to skombinovala....kad spavam s divom onda mi uvijek procuri, pa se ne peglam s tim. kad nosim divu stavim ovaj pamucni ulozak. a velike librese, one plave sam nosila dok spavam. medjutim sad ih nema, i zato hocu da vidim za ove violeta velike...
a čemu to služi, kad svejedno stavljaš i uložak i to.... :roll:
alica.k

#1846 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

Mis mekinjas wrote:
a čemu to služi, kad svejedno stavljaš i uložak i to.... :roll:
ma ne, ja taj pamucni stavim cisto iz predostroznosti, nikad nista na njemu nema :S nego eto, strah me da ne stavim, da ce procurit. procuri samo kad spavam, valjda zbog cudnih polozaja :)
CherryLips

#1847 Re: Ginekologija i vagine....

Post by CherryLips »

swirl wrote:Joj ja sam jednom kupila Violeta uloske, meni nisu cemu, raspadaju se.
To tebe nesto fus potrefilo,ja Violetine koristim ima sigurno 2 godine,nikad nista,bas sam ono super zadovoljna,ovi ko pamucni su im extra...
Felidae

#1848 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

i ja koristim violetine vec duze vrijeme, i do sada sam zadovoljna, samo sto jos nisam probala te fol pamucne, mada mi je od poroda ostalo onih VIR 80 i njih cu koristiti kad dobijem menzes i kad sam kuci...zdraviji su od svih ostalih na trzistu zajedno, tj. dok se naviknes da ih nosis. oni su jako udobni, samo sto su isto tako jako debeli, ali kontam kad sam ih mogla nositi mjesec dana svaki dan, mogu i tih 5-6 dana menzesa.
u porodilistu sam cula od starijih zena(starijih od mene) da nose te uloske za vrijeme menzesa i da nikad nijedna nije imala problema sa infekcijama kad ode ginekologu...zato moram pokusati da vidim i to cudo, da odem doktoru a ono nemam infekciju :-)
Alhemicarkaa

#1849 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Alhemicarkaa »

Felidae wrote:i ja koristim violetine vec duze vrijeme, i do sada sam zadovoljna, samo sto jos nisam probala te fol pamucne, mada mi je od poroda ostalo onih VIR 80 i njih cu koristiti kad dobijem menzes i kad sam kuci...zdraviji su od svih ostalih na trzistu zajedno, tj. dok se naviknes da ih nosis. oni su jako udobni, samo sto su isto tako jako debeli, ali kontam kad sam ih mogla nositi mjesec dana svaki dan, mogu i tih 5-6 dana menzesa.
u porodilistu sam cula od starijih zena(starijih od mene) da nose te uloske za vrijeme menzesa i da nikad nijedna nije imala problema sa infekcijama kad ode ginekologu...zato moram pokusati da vidim i to cudo, da odem doktoru a ono nemam infekciju :-)
Ja sam muku mucila sa candidom, svrbežom i svim. Nema šta nisam probala, i onda počnem koristiti vir uloške, prestanem koristiti vlažne maramice, toalet papir sa mirisom isto izbacim, uvela samo bijele pamučne gaće, i riješila se candide.
Felidae

#1850 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

u pravu si, ustvari je jako jednostavno samo se treba navici, zene su mnogo zdravije bile dok nisu postojala ta raznorazna sranja sa mirisima i raznim bojama.
Post Reply