Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chivas1
#1827 Re: reprezentacija
Imamo sad sansu uci u drugi krug kakva god nam grupa bude ..Teletovic jede sve 
- Comrad
#1828 Re: reprezentacija
Bice zanimljivo, mislim da imamo sanse za prolazak u drugi krug, samo ako svi budu na okupu, nadam se da nismo toliko smotani.
Ako nista nece se prvenstvo za nas zavrsiti nakon dva dana kao do sada, a i Belmin ce moci duze ostati u Litvaniji.
Ako nista nece se prvenstvo za nas zavrsiti nakon dva dana kao do sada, a i Belmin ce moci duze ostati u Litvaniji.
- Chivas1
#1829 Re: reprezentacija
Ma trebaju ufatit crnju kakvog iz Eurolige i privest ga sa sobom na prvenstvo 
-
samsa25
#1830 Re: reprezentacija
Da pohvalim ovdje, po meni najperspektivnijeg bh igraca sada, ma i najboljeg (Teletovica ne racunam, jer nece vise da igra za repku) Nihada Djedovica, vidim mvp vikenda u zabarskom Palakanestru
http://www.legabasket.it/
http://195.56.77.208/player/?id=DED-NIH-90
http://www.legabasket.it/
http://195.56.77.208/player/?id=DED-NIH-90
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1831 Re: reprezentacija
http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /101228021
Ovaj bi momak uz Teletovica mogao praviti belaj
Ovaj bi momak uz Teletovica mogao praviti belaj
- Zmijuga loma
#1832 Re: reprezentacija
Evo kažu da onaj Langford hoće da igra za nas. Ima da dar mar napravimo na EP.
Gordić potpisao za Lotomaticu.
Gordić potpisao za Lotomaticu.
- Comrad
#1833 Re: reprezentacija
Ne bi me cudilo da ostvarimo najveci uspjeh do sad. Kad god smo kvalifikacije razvalili na zavrsnici EP su nas uvijek taslacili.
Ovako smo na guzove otisli, barem medju prvih 5 da budemo.
-
El_comadante
#1834 Re: reprezentacija
dva pitanja:
kad je izvlčenje za ep? znam da je sad nekad u januaru ali kojeg.
Kako če sada izgledati kvlifikacije za naredno EP? potpitanje koji moramo biti na EP da neigramo u kvalifikacijama?
kad je izvlčenje za ep? znam da je sad nekad u januaru ali kojeg.
Kako če sada izgledati kvlifikacije za naredno EP? potpitanje koji moramo biti na EP da neigramo u kvalifikacijama?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1835 Re: reprezentacija
ko Danci na Euru '92?Comrad wrote:Ne bi me cudilo da ostvarimo najveci uspjeh do sad. Kad god smo kvalifikacije razvalili na zavrsnici EP su nas uvijek taslacili.
- Meho Kodro
#1836 Re: reprezentacija
Prvi šešir
Španija
Srbija
Grčka
Slovenija
Drugi šešir
Francuska
Rusija
Hrvatska
Turska
Treći šešir
Njemačka
Litvanija
Crna Gora
Belgija
Četvrti šešir
Velika Britanija
Makedonija
Izrael
Gruzija
Peti šešir
Italija
Bugarska
Poljska
Bosna i Hercegovina
Šesti šešir
Ukrajina
Letonija
Kvalifikant 1
Kvalifikant 2
Španija
Srbija
Grčka
Slovenija
Drugi šešir
Francuska
Rusija
Hrvatska
Turska
Treći šešir
Njemačka
Litvanija
Crna Gora
Belgija
Četvrti šešir
Velika Britanija
Makedonija
Izrael
Gruzija
Peti šešir
Italija
Bugarska
Poljska
Bosna i Hercegovina
Šesti šešir
Ukrajina
Letonija
Kvalifikant 1
Kvalifikant 2
-
extraordinary
#1837 Re: reprezentacija
Da je ovo ona naša nekadašnja reprezentacija, bila bi glat u trećem šeširu, ovako...
-
El_comadante
#1838 Re: reprezentacija
ja bih volio grupu:
Grčka, Rusija, Belgija, Gruzija, BIH i Finska.
Grčka, Rusija, Belgija, Gruzija, BIH i Finska.
- translater
#1839 Re: reprezentacija
opet bi igrali dobro prva poluvremena protiv grcke i rusije...i onda bi nas naderali u trecim cetvrtinama po 20 razlike i slomili nas...protiv belgije bi vodili na poluivremenu 15 razlike ali bi se to sve istopilo tokom drugog poluvremena i izgubili bi u napetoj zavrsnici sa 2-3 razlike, nakon takvog razocarenja gruzija i finska bi ubiljezile prve pobjede na velikom takmicenju...nazalost...preko nashih ledja
ne znam zasto...ali ipak ovo gore sto pisem...pisem samo iz neke frustracije jer kao da imamo i mozemo, ali nismo sposobni za nesto...ipak...valjalo bi ubiljeziti barem 2 pobjede koje bi bile po mom misljenju sasvim dovoljne
eh sad...kakav je sistem????
po 6 ekipa u 4 grupe...sta ako zavrsimo prvi, drugi, treci, cetvrti, peti, sesti???
ne znam zasto...ali ipak ovo gore sto pisem...pisem samo iz neke frustracije jer kao da imamo i mozemo, ali nismo sposobni za nesto...ipak...valjalo bi ubiljeziti barem 2 pobjede koje bi bile po mom misljenju sasvim dovoljne
eh sad...kakav je sistem????
po 6 ekipa u 4 grupe...sta ako zavrsimo prvi, drugi, treci, cetvrti, peti, sesti???
-
extraordinary
#1840 Re: reprezentacija
Znate šta je meni interesantno, što je većina naših selektora, i trenera u košarci uopšte, zadojena nekakvom glupošću da je normalno da se u trećoj četvrtini desi pad. Ja sam košarkaški laik, ali imam makar malo logike pa znam da, ako već mi uvijek primimo po 50 koševa u trećoj četvrtini, nije normalno da se desi pad, jer se on ne dešava protivnicima, samo nama. I uvijek je to nešto normalno, bez obzira što se nikad nikom ne dešava nego samo nama. To je nevjerovatna glupost.
-
samo_ovaj_put
#1841 Re: reprezentacija
samo je menso imao pad u trecoj cetvrtini
-
extraordinary
#1842 Re: reprezentacija
Imali su ga svi, samo se Menso pravdao kako je to normalno. Ja se sjećam da smo na poluvremenu redovno imali +6,7 protiv svih reprezentacija, ali sam isto tako znao da poslije poluvremena ide nekih -15,20. Naši nikad nisu razočarali, jednostavno su uvijek znali ovu treću odigrati do perfekcije. Periodi od 6 minuta bez koša, ili nerezonskih pokušaja za tricu sa osam metara, kad imamo +5 i 15 sekundi do kraja napada 
-
El_comadante
#1843 Re: reprezentacija
pa možda je i to što nemaju kondicije za čitavu utakmicu, kao i u fudbalu dobri su jedan period eto do poluvremena, i poslije ništako da je nekadruga reprezentaciaj u pitanju. sad šta je tu ja neznam. a bilo bi dobro kada nebi bilo pauze izmedju 2 i 3 cetvrtine možda i nebi pali.......
-
mistek
#1844 Re: reprezentacija
Po 3 reprezentacije iz svake grupe prolaze.
Ove jakosne skupine mi nikako nisu jasne. Ili sam ja dobro zaostao ali Litvanija i Belgija u istom? Još je Litvanija domaćin
Iz šestog šešira izbjeći Latviju, od ostalih smo puno bolji.
U četvrtom šeširu izvući Gruziju, a ostale bi uz neku dozu sreće i mogli dobiti.
U trećem samo ako izvučemo Belgiju, može nešto da se zakuha.
Prva dva su za nabijanje koš-razlike na nama.
Mislim da raja na ovo gleda previše pesimistično. Nije naša repka nimalo loša kad igraju svi. Bar ne u odnosu na ove Gruzije, Finske, Ukrajine.
Teletović (Caja), Grodić (Lottomatica), Varda (Prokom), Bajramović (Lietuvos), Đedović (Lottomatica), Domercant (Spartak) (ili neki drugi naturalizovani) su siguran sam kvalitetniji od Gruzijaca, Blegijanaca i slično.
Ove jakosne skupine mi nikako nisu jasne. Ili sam ja dobro zaostao ali Litvanija i Belgija u istom? Još je Litvanija domaćin
Iz šestog šešira izbjeći Latviju, od ostalih smo puno bolji.
U četvrtom šeširu izvući Gruziju, a ostale bi uz neku dozu sreće i mogli dobiti.
U trećem samo ako izvučemo Belgiju, može nešto da se zakuha.
Prva dva su za nabijanje koš-razlike na nama.
Mislim da raja na ovo gleda previše pesimistično. Nije naša repka nimalo loša kad igraju svi. Bar ne u odnosu na ove Gruzije, Finske, Ukrajine.
Teletović (Caja), Grodić (Lottomatica), Varda (Prokom), Bajramović (Lietuvos), Đedović (Lottomatica), Domercant (Spartak) (ili neki drugi naturalizovani) su siguran sam kvalitetniji od Gruzijaca, Blegijanaca i slično.
-
samo_ovaj_put
#1845 Re: reprezentacija
hukicu supcino,treba ti zabraniti ulaz u drzavu
- zimzelen
#1846 Re: reprezentacija
Hukic ce nedostajati, ali eto prostora za onog 'malog' Hodzica koji igra NCAA. Kazu da je vrstan talent a upravo igra na Hukicevoj poziciji. Optimista sam, ipak.
- Baron_Samedi
#1847 Re: reprezentacija
Hukic je picka i alkos.
-
cunga lunga
#1848 Re: reprezentacija
Baron_Samedi wrote:Hukic je picka i alkos.
-
extraordinary
#1849 Re: reprezentacija
Ja se sjećam kako je Hukiću prekipilo kad je Bosna Asa igrala protiv Hemofarma u Skenderiji, i kad je pogodio dvije odlučujuće trice, pa mu cijela dvorana j**ala sve četničko. Čovjek samo što nije počeo plakati, dvije minute su se konstantno redale psovke i uvrede na njegov račun. Onda sam skontao da frajer nije dobar ako se ikad više pojavi u BiH.
-
fixer
#1850 Re: reprezentacija
Onda kad ga je celo pozvao kod sebeextraordinary wrote:Ja se sjećam kako je Hukiću prekipilo kad je Bosna Asa igrala protiv Hemofarma u Skenderiji, i kad je pogodio dvije odlučujuće trice, pa mu cijela dvorana j**ala sve četničko. Čovjek samo što nije počeo plakati, dvije minute su se konstantno redale psovke i uvrede na njegov račun. Onda sam skontao da frajer nije dobar ako se ikad više pojavi u BiH.