Isto tako, pošto se nisam jos uvijek registrovao (danas cu
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- Guestes
#1826 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Danas sam podigao karticu na kojoj vec ima 70KM. Da li je ovo dovoljan iznos da se obavi kupovina od 30$ ili je bolje da uplatim jos malo na karticu.
) , koliko dugo nakon registracije mogu obaviti kupovinu jer mi treba sto prije? hvala
-
rudy81
#1827 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pa provjeri koliki je tecaj dolara taj dan i vidi sam hoce li ti biti dovoljno.Guestes wrote:Danas sam podigao karticu na kojoj vec ima 70KM. Da li je ovo dovoljan iznos da se obavi kupovina od 30$ ili je bolje da uplatim jos malo na karticu.
Isto tako, pošto se nisam jos uvijek registrovao (danas cu) , koliko dugo nakon registracije mogu obaviti kupovinu jer mi treba sto prije? hvala
dolar se u zadnje vrijeme vrti oko 1.4 (u odnosu na BAM) tako da bi trebalo biti ok
a sto se reigstracije tice bezbroj puta je opisano na ovoj temi kako ide. ne mozes isti dan kupovati jer treba odredjen period da ti se poveze paypal account s karticom.
- badalpur
#1828 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sorry ako negdje vec ima objasnjeno, ali nemam sad vremena citati postove. Zelim poznanici u HR poslati nekih 10 eura za nesto sto mi je kupila i ona sad nesto drami da ce joj naplatiti pet dolara prilikom preuzimanja novca. Koliko se uopce placa ta provizija, jel fiksna cijena ili se uzima procenat od uplacene sume? Help, hitno mi je.
- anonimnaosoba
#1829 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Naplatiće ako ona odmah zatraži da podigne taj novac, inače može čekati 1. (što je prekosutra, kakve li koincidencije
) i onda joj sve s PayPala besplatno prelazi na karticu, jedino ne znam je li problem u tom što je 1. prekosutra, pa da mora čekati 1. septembar ili može prekosutra skinuti novac s PayPala besplatno...
-
Saka
#1830 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Neće moći prekosutra, mora čekati 1. septembar ako želi proći bez naknade.anonimnaosoba wrote:Naplatiće ako ona odmah zatraži da podigne taj novac, inače može čekati 1. (što je prekosutra, kakve li koincidencije) i onda joj sve s PayPala besplatno prelazi na karticu, jedino ne znam je li problem u tom što je 1. prekosutra, pa da mora čekati 1. septembar ili može prekosutra skinuti novac s PayPala besplatno...
Da bi moglo prekosutra pošiljalac bi morao kliknuti na "Confirm receipt" dugme a ono mislim nije dostupno kad šalješ iz BiH u HR.
-
ludacha
#1831 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pozdrav svima,
potrebna mi je pomoć oko isplate sa Paypala- dakle - kartica je verificirana i koristi se mjesecima/godinama za placanje putem paypala, te je proljetos paypal account podesen i za primanje novaca na nju..riječ je o visa classic od unicredit banke. na Paypal su mi legli neki novci 1.7. , a 3.7. sam ja zatražila withdrawal.
uglavnom, meni novci još nisu legli na karticu - iako na paypal accountu stoji da je status "completed" - mislim da tako stoji ili čak od tog samog povlačenja ili nakon par dana -ne sjećam se. ugl.odavno je
sad sam primila izvod od banke u kojem piše da će me banka 20.8. teretiti za -xxx KM (znači -dobit ću toliko i toliko KM). jel ovo normalno ovako? da novci na karticu legnu tek 20og u mjesecu? iako sam ja zatrazila withdrawal i platila tih 5$..
ne kontam..
kad sam prije nekoliko dana pitala u svojoj banci o čemu je riječ, zašto nisu još stigli...prvo - nitko nista ne zna (paypal = spansko selo)..potom je jedna službenica uspjela isčačkati da su novci tu negdje "u zraku" i da Paypalu trebam javiti nekakav kod
nisam ništa radila - jer a) nisam znala ni kome bi javila; b) nigdje nisam pročitala takvo uputstvo.
molim vas sve da me malo posavjetujete ili podijelite lična iskustva, pa da drugi put pametnije..
potrebna mi je pomoć oko isplate sa Paypala- dakle - kartica je verificirana i koristi se mjesecima/godinama za placanje putem paypala, te je proljetos paypal account podesen i za primanje novaca na nju..riječ je o visa classic od unicredit banke. na Paypal su mi legli neki novci 1.7. , a 3.7. sam ja zatražila withdrawal.
uglavnom, meni novci još nisu legli na karticu - iako na paypal accountu stoji da je status "completed" - mislim da tako stoji ili čak od tog samog povlačenja ili nakon par dana -ne sjećam se. ugl.odavno je
sad sam primila izvod od banke u kojem piše da će me banka 20.8. teretiti za -xxx KM (znači -dobit ću toliko i toliko KM). jel ovo normalno ovako? da novci na karticu legnu tek 20og u mjesecu? iako sam ja zatrazila withdrawal i platila tih 5$..
ne kontam..
kad sam prije nekoliko dana pitala u svojoj banci o čemu je riječ, zašto nisu još stigli...prvo - nitko nista ne zna (paypal = spansko selo)..potom je jedna službenica uspjela isčačkati da su novci tu negdje "u zraku" i da Paypalu trebam javiti nekakav kod
nisam ništa radila - jer a) nisam znala ni kome bi javila; b) nigdje nisam pročitala takvo uputstvo.
molim vas sve da me malo posavjetujete ili podijelite lična iskustva, pa da drugi put pametnije..
-
rudy81
#1832 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
i meni se jednom desilo da mi je izmedju withdrawala i "lijeganja" novca na racun u banci proteklo dosta...cini mis e cijela sedmica. uglavnom, u banci su me savjetovali da pricekam jos dan-dva pa ce onda zvati centralu u Mostaru (ista banka ko kod tebe), i pare su legle u medjuvremenu.ludacha wrote:pozdrav svima,
ne kontam..
kad sam prije nekoliko dana pitala u svojoj banci o čemu je riječ, zašto nisu još stigli...prvo - nitko nista ne zna (paypal = spansko selo)..potom je jedna službenica uspjela isčačkati da su novci tu negdje "u zraku" i da Paypalu trebam javiti nekakav kod![]()
doduse to je bilo u vrijeme nekog praznika pa sam pretpostavila da je to bio razlog kasnjenja...
-
Saka
#1833 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
"Visa Classic" je kreditna kartica koja nije vezana za tekući račun. Ne bih savjetovao da se na kreditne kartice vrši povlačenje baš zbog ovakvih stvari, da pare vise negdje u banci a ne mogu leći na račun. Vrlo je moguće da ti pare budu dostupne tek 20.08. kako su ti rekli jer ipak je to kreditna kartica koja je namijenjena da daje kredit, pa tako u ovom slučaju ideš u negativni kredit (koji je uplata) poslije određenog perioda.
Opet, povlačenja je najbolje raditi na Visa karticu povezanu sa tekućim računom (kod nas je to Visa electron) tako da pare legnu na račun.
Opet, povlačenja je najbolje raditi na Visa karticu povezanu sa tekućim računom (kod nas je to Visa electron) tako da pare legnu na račun.
-
ludacha
#1834 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Znaci predlazes da verificiram elektron i na nju primam lovu... A pika li maestro? U biti..electron nit znam gdje mi je, nit koji je pin..doduse pin mi i ne treba u ovom slucaju primanja...
Ako imam lovu na visa electronu - jel ta sredstva mogu trositi sa maestro karticom il samo sa electronom?
Sorry idiot sam za ovo.. Pitanje zapravo glasi _ jel se maestro i visa electron "napajaju" sa istog mjesta?
P.s. hvala vam na brzim odgovorima
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Ako imam lovu na visa electronu - jel ta sredstva mogu trositi sa maestro karticom il samo sa electronom?
Sorry idiot sam za ovo.. Pitanje zapravo glasi _ jel se maestro i visa electron "napajaju" sa istog mjesta?
P.s. hvala vam na brzim odgovorima
-
Saka
#1835 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da, bolje je koristiti electron s PayPal-om, pogotovo kad je primanje novca u pitanju.
UniCredit ti je vjerovatno uvalio Visa electron i Maestro u kompletu koje su obje vezane su za isti račun. Znači možeš primiti uplatu s PayPal-a na electron a s računa ih na bankomatu podići s Maestrom, ili plaćati istim.
Inače Maestro je beskorisna kartica i bolje da koristiš samo Visa electron a Maestro vratiš. Biće ti i jeftinije jer samo s Visom ne plaćaš održavanje računa kad nemaš transakcija na istom, a sa Maestrom u kompletu plaćaš svaki mjesec bez obzira na transakcije.
UniCredit ti je vjerovatno uvalio Visa electron i Maestro u kompletu koje su obje vezane su za isti račun. Znači možeš primiti uplatu s PayPal-a na electron a s računa ih na bankomatu podići s Maestrom, ili plaćati istim.
Inače Maestro je beskorisna kartica i bolje da koristiš samo Visa electron a Maestro vratiš. Biće ti i jeftinije jer samo s Visom ne plaćaš održavanje računa kad nemaš transakcija na istom, a sa Maestrom u kompletu plaćaš svaki mjesec bez obzira na transakcije.
-
ludacha
#1836 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala saka...zapravo imam jes paket, pa mi je u biti electron uvaljena jer je maestro starija...puno..
-
hava123
#1837 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jao koji smor je ovaj paypal
Meni su 01.08 poslali pare na karticu ( valjda )..Pise '' Withdraw To Credit Card Completed ''.. I sto sad?! Pare jos nisu ''legle'' na karticu.. Koliko jos treba cekati?!
Meni su 01.08 poslali pare na karticu ( valjda )..Pise '' Withdraw To Credit Card Completed ''.. I sto sad?! Pare jos nisu ''legle'' na karticu.. Koliko jos treba cekati?!
-
DON_eARL
#1838 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja sam čekao jednom 8 dana.hava123 wrote:Jao koji smor je ovaj paypal![]()
-
hava123
#1839 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Znaci danas-sutra bi to trebalo biti na racunu tj. ''dostupno''...?!DON_eARL wrote:Ja sam čekao jednom 8 dana.hava123 wrote:Jao koji smor je ovaj paypal![]()
- casper_
#1840 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
koliko je mjesecna provizija za visu elektron na unikredit?
-
Saka
#1841 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
1,6 KM ako imaš transakcija na računu taj mjesec, ako nemaš - ništa.casper_ wrote:koliko je mjesecna provizija za visu elektron na unikredit?
-
hava123
#1842 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo ja cekam i 9-ti dan pa nistahava123 wrote:Znaci danas-sutra bi to trebalo biti na racunu tj. ''dostupno''...?!DON_eARL wrote:Ja sam čekao jednom 8 dana.hava123 wrote:Jao koji smor je ovaj paypal![]()
-
Saka
#1843 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jel ti Visa electron debitna ili Cisa classic kreditna? Koja banka?hava123 wrote:Evo ja cekam i 9-ti dan pa nistaĐe je ba zapelo?!
-
hava123
#1844 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Eo uplaceno.. Jutros valjda... NapokonSaka wrote:Jel ti Visa electron debitna ili Cisa classic kreditna? Koja banka?hava123 wrote:Evo ja cekam i 9-ti dan pa nistaĐe je ba zapelo?!
Znaci, dok pare nisu sjele na racun trebalo je ukupno 23 dana,
Visa electron.
-
Saka
#1845 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Koja banka? Meni (UniCredit) na računu bude uvijek 2-3 radna dana od povlačenja.hava123 wrote:Eo uplaceno.. Jutros valjda... NapokonSaka wrote:Jel ti Visa electron debitna ili Cisa classic kreditna? Koja banka?hava123 wrote:Evo ja cekam i 9-ti dan pa nistaĐe je ba zapelo?!
![]()
Znaci, dok pare nisu sjele na racun trebalo je ukupno 23 dana,s tim da je 14 dana bilo od uplate do 01.08 ( svakog prvog u mjesecu se prebacuju), i sad ovih 8-9 dana ( mozda su i jucer uplatili, znam da u subotu nisu) dok ne ''legnu''..Ajd nije lose za prvi put..Raja znaju cekati i duze
![]()
Visa electron.
- casper_
#1846 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ona mi rece da je odrzavanje tekuceg 1,95.Saka wrote:1,6 KM ako imaš transakcija na računu taj mjesec, ako nemaš - ništa.casper_ wrote:koliko je mjesecna provizija za visu elektron na unikredit?
znaci da se na to doda i ovo 1,60km
-
hava123
#1847 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Rajzenfajzen, Visa electronSaka wrote:Jel ti Visa electron debitna ili Cisa classic kreditna? Koja banka?
Inace, oni mjesecno skidaju 2 km za odrzavanje racuna, vrsio ti transakcije ili ne.
-
hava123
#1848 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mislim da da. Tako i meni, 2km tekuci + 2km Visa elektron.casper_ wrote:ona mi rece da je odrzavanje tekuceg 1,95.Saka wrote:1,6 KM ako imaš transakcija na računu taj mjesec, ako nemaš - ništa.casper_ wrote:koliko je mjesecna provizija za visu elektron na unikredit?
-
Saka
#1849 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nije tačno. Sad sam pogledao i skida se 1,65 svaki mjesec kad imaš transakcija. To je održavanje računa i VISA electron uključena. Pod uslovom da ti ne uvale nikakav paket tipa YES, maestro kartice i slične gluposti. Traži samo tekući račun i VISA karticu i ništa drugo.casper_ wrote:ona mi rece da je odrzavanje tekuceg 1,95.Saka wrote:1,6 KM ako imaš transakcija na računu taj mjesec, ako nemaš - ništa.casper_ wrote:koliko je mjesecna provizija za visu elektron na unikredit?
- iceman ze
#1850 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Prodavac mi je poslao refund dijela postarine 29 jula, jos nista nisam u dobio. Vidim da to bas nije uhodano s nasim bankama.