FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
plemba

#1826 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

uvijek ce biti onih koji ce da omalovazavaju uspjeh onih drugih, samo zato sto su ono tamo "oni" a ne "mi"
barcelona je ove sezone ucinila ono sto niko do sada nije uradio, nijedan tim (11 + nekoliko igraca) i to se ne moze umanjiti. od ovoga dalje nema, ne moze, ne postoji vise nista sto jedna ekipa u jednoj sezoni moze da osvoji... to je barcelona uradila i zato smatram da je ovaj tim, po igri, a pogotovo po rezultatima prosle sezone najbolji ikad... ali nejse... vazda ce biti onih koji ce da govore kako jedan od ovih trofeja nije znacajan, kako je ovo, kako je ono itd. pomirite se sa cinjenicom, naklonite se i to je to. kada jedan drugi tim ponovi ovo tad cemo moci da kazemo da je taj tim dosegao ono sto je barcelona uspjela prva.

i neko je pitao od kada se to navija za barcelonu. od 1995 godine, kada sam poceo da pratim fudbal (nije bilo struje ranije - rat) kada je igrao de la pena, ronaldo, pep, luis enruque, figo bio golobradi mladic, a godinu ranije ih napustio Kodro. tad se navijalo, navijalo se i kad je borba bila za 4 mjesto, navija se danas i uvijek ce se navijati. i da postoje timovi koji su osvojili sve moguce trofeje, a to su Ajax, Juventus i Barcelona... ukljucujuci kup uefa-e. kup kupova, cl, international itd...

veliki pozdrav onima koje bole ovih 6 naslova ove sezone :D
musac

#1827 Re: FC Barcelona

Post by musac »

plemba wrote:uvijek ce biti onih koji ce da omalovazavaju uspjeh onih drugih, samo zato sto su ono tamo "oni" a ne "mi"
barcelona je ove sezone ucinila ono sto niko do sada nije uradio, nijedan tim (11 + nekoliko igraca) i to se ne moze umanjiti. od ovoga dalje nema, ne moze, ne postoji vise nista sto jedna ekipa u jednoj sezoni moze da osvoji... to je barcelona uradila i zato smatram da je ovaj tim, po igri, a pogotovo po rezultatima prosle sezone najbolji ikad... ali nejse... vazda ce biti onih koji ce da govore kako jedan od ovih trofeja nije znacajan, kako je ovo, kako je ono itd. pomirite se sa cinjenicom, naklonite se i to je to. kada jedan drugi tim ponovi ovo tad cemo moci da kazemo da je taj tim dosegao ono sto je barcelona uspjela prva.

i neko je pitao od kada se to navija za barcelonu. od 1995 godine, kada sam poceo da pratim fudbal (nije bilo struje ranije - rat) kada je igrao de la pena, ronaldo, pep, luis enruque, figo bio golobradi mladic, a godinu ranije ih napustio Kodro. tad se navijalo, navijalo se i kad je borba bila za 4 mjesto, navija se danas i uvijek ce se navijati. i da postoje timovi koji su osvojili sve moguce trofeje, a to su Ajax, Juventus i Barcelona... ukljucujuci kup uefa-e. kup kupova, cl, international itd...

veliki pozdrav onima koje bole ovih 6 naslova ove sezone :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Fordas

#1828 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Better Man wrote: Jeste , tačno je! Manchester je osvojio sve što može osvojiti jedan klub.
:lol: :lol:

a da utvrdis to malo? Recimo, sta ako je ManU osvojio samo 4 titule od 6 mogucih? I ako je za razliku od Barce porazen u 2 finala?? Sta cemo sa tim?? :roll: :roll:

Hajde ti to provjeri malo bolje :roll: :zzzz:
Last edited by Fordas on 22/12/2009 17:22, edited 1 time in total.
Cafe Camargue

#1829 Re: FC Barcelona

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:
Cafe Camargue wrote:
Better Man wrote:Dosta gluposti! Manchester je takođe osvojio sve što se može osvojiti u nogometu, tako tvrdnja da je Barca jedina je smješna. Evo zadnje 3 sezone u LP Manchester je igrao 2 finala i jedno polufinale. Reči da je Barca največi klub svih vremena je ludost. Real je osvojio otkako se igra LP 3 titule. A tek Milan otkako se igra LP igrali su 6 puta u finalu i 3 puta osvajali. Juventus je igrao 4 finala i jedno osvojio i da ne nabrajam druge.
Dobro si počeo, dosta gluposti. Ne znam šta ti bi :)
Nije tačno da je Mančester osvojio sve što se može osvojit.
I trebaš razlikovat "najbolji tim" od "najboljeg kluba".
Jeste , tačno je! Manchester je osvojio sve što može osvojiti jedan klub.
Ako misliš kroz historiju, onda si vjerovatno u pravu.
Ali jedan tim Mančestera nije osvojio sve što se može osvojiti u jednoj sezoni. Ako griješim, molim te pomozi mi i reci u kojoj je to sezoni bilo.
Chairman

#1830 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

Svaka cast Barceloni, ali ono sto je Mancester uradio u sezoni 98-99 je vise od onoga sto je Barcelona ove. Iz jednostavnog razloga sto je Engleska liga i tada bila jaca, sto su svi nalozeni na FA cup i sto je liga prvaka bila dosta teza ... Te godine je Mancester u 2 grupnoj fazi bio sa Bayernom,Barcelonom i Brondbyem... kasnije je Bayerna porazio u finalu, pa vi vidite.
Velika mrlja Barceloni je i sudjenje u polufinalu LP. No, papir trpi sve pa ce tako Barcelona ostati zabiljezena kao tim sa 6 trofeja, od kojih je jedan namjesten (LP), a drugi (Katalonski kup) totalno nevazno takmicenje bilo kome osim Kataloncima.

The 1998–99 season for Manchester United was the most successful season in English club football history as they became the only English team to win The Treble – winning the Premier League, FA Cup and UEFA Champions League in the same season.Manchester United also won the Intercontinental Cup after beating Palmeiras 1–0 in Tokyo.

P.s Mancester i Barselona su moja 2 najdraza kluba.
studeni76

#1831 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Chairman wrote:Svaka cast Barceloni, ali ono sto je Mancester uradio u sezoni 98-99 je vise od onoga sto je Barcelona ove. Iz jednostavnog razloga sto je Engleska liga i tada bila jaca, sto su svi nalozeni na FA cup i sto je liga prvaka bila dosta teza ... Te godine je Mancester u 2 grupnoj fazi bio sa Bayernom,Barcelonom i Brondbyem... kasnije je Bayerna porazio u finalu, pa vi vidite.
Velika mrlja Barceloni je i sudjenje u polufinalu LP. No, papir trpi sve pa ce tako Barcelona ostati zabiljezena kao tim sa 6 trofeja, od kojih je jedan namjesten (LP), a drugi (Katalonski kup) totalno nevazno takmicenje bilo kome osim Kataloncima.

The 1998–99 season for Manchester United was the most successful season in English club football history as they became the only English team to win The Treble – winning the Premier League, FA Cup and UEFA Champions League in the same season.Manchester United also won the Intercontinental Cup after beating Palmeiras 1–0 in Tokyo.

O cemu ti?
Chairman

#1832 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

studeni76 wrote:
Chairman wrote:Svaka cast Barceloni, ali ono sto je Mancester uradio u sezoni 98-99 je vise od onoga sto je Barcelona ove. Iz jednostavnog razloga sto je Engleska liga i tada bila jaca, sto su svi nalozeni na FA cup i sto je liga prvaka bila dosta teza ... Te godine je Mancester u 2 grupnoj fazi bio sa Bayernom,Barcelonom i Brondbyem... kasnije je Bayerna porazio u finalu, pa vi vidite.

O cemu ti?
Hajde mudroser odmah si se uhvatio nebitne stvari, osvojili ili ne osvojili katalonski kup ili osvojili spanski superkup protiv "supermocnog" Atletico Bilbao ...svejedno je!!!
studeni76

#1833 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Chairman wrote:
studeni76 wrote:

O cemu ti?
Hajde mudroser odmah si se uhvatio nebitne stvari, osvojili ili ne osvojili katalonski kup ili osvojili spanski superkup protiv "supermocnog" Atletico Bilbao ...svejedno je!!!
Nije nebitna stvar,napisao si to s ciljem da omalovazis neciji uspjeh. al 6 je 6 :wink:
adcor

#1834 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ja.neron wrote:Kaka je ispred jer je brazilac valjda im je to neki razlog :roll:

Vidić je bolji od Puyol-a jer je MAN UTD prošle sezone primio samo 24 gola u prvenstvu dok je barsa primila 35 golova
i jer su imali niz od 14 utakmica bez primljenog gola ako hočeš imam još statistike za kup utakmice i utakmice LP
pa sto onda van der sar nije najbolji golman?
Charuga
Globalni moderator

#1835 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Katalonski kup ako je osvojen onda to daje cifru od sedam (7) trofeja .. :mrgreen: :mrgreen:

Cuj katalonski kup ... :mrgreen:

Prvak Spanije!
Osvajac spanskog kupa! (NE katalonskog .. :) )
Osvajac spanskog superkupa!
Osvajac Lige Prvaka!
Pobjednik evropskog superkupa!
Pobjednik svjetskog klupskog prvenstva!

Tako je kako je, nema svrhe omalovazavati ove uspjehe ... :thumbup:
adcor

#1836 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Plavih_11 wrote:Katalonski kup ako je osvojen onda to daje cifru od sedam (7) trofeja .. :mrgreen: :mrgreen:

Cuj katalonski kup ... :mrgreen:

Prvak Spanije!
Osvajac spanskog kupa! (NE katalonskog .. :) )
Osvajac spanskog superkupa!
Osvajac Lige Prvaka!
Pobjednik evropskog superkupa!
Pobjednik svjetskog klupskog prvenstva!

Tako je kako je, nema svrhe omalovazavati ove uspjehe ... :thumbup:
samo da se nadovezem sa mesijevim nagradama :)

Premio Don Balón (Best Foreign Player in La Liga)
EFE Trophy (Best Ibero-American Player in La Liga)
UEFA Champions League Top Scorer
Trofeo Alfredo Di Stéfano
UEFA Club Forward of the Year
UEFA Club Footballer of the Year
LFP Best Player
Onze d’Or
Ballon d’Or
‘World Soccer’ Player of the Year
FIFA Club World Cup Golden Ball
Toyota Award
FIFA World Player of the Year
ja.neron

#1837 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

adcor wrote:
ja.neron wrote:Kaka je ispred jer je brazilac valjda im je to neki razlog :roll:

Vidić je bolji od Puyol-a jer je MAN UTD prošle sezone primio samo 24 gola u prvenstvu dok je barsa primila 35 golova
i jer su imali niz od 14 utakmica bez primljenog gola ako hočeš imam još statistike za kup utakmice i utakmice LP
:D pa nije fer prema mašini za trošenje para da nema nijednog igrača u idealnoj ekipi za prošlu sezonu iako su ispali tj. nakantani u četvrtfinalu ili osmina finala od strane liverpool-a :D

P.S. kako da najstariji golman bude najbolji nije fer prema europskim prvacima špancima :wink:
adcor

#1838 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ja.neron wrote:
adcor wrote:

:D pa nije fer prema mašini za trošenje para da nema nijednog igrača u idealnoj ekipi za prošlu sezonu iako su ispali tj. nakantani u četvrtfinalu ili osmina finala od strane liverpool-a :D

P.S. kako da najstariji golman bude najbolji nije fer prema europskim prvacima špancima :wink:
:lol: :lol: :lol: mada najavljuju veliki povratak geja pod njihovim okriljem.
ako idemo po toj logici onda nisu ni branici, nesto su mi puno letali u prazno :D
ja.neron

#1839 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

šta ti znači riječ branič :D
respo

#1840 Re: FC Barcelona

Post by respo »

bas me zanima gdje bi real bio kad ne bi imali kasiljasa
da im je recimo valdes golman
vjerujem da ne bi isli u europu

dok je to kod barse po meni najslabija tacka sada valdes
Fordas

#1841 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

studeni76 wrote:

O cemu ti?
Boga mi dragog upravo sam isto ovo htio da ga pitam :lol: :lol: :lol:

Pa fakat majstore o cemu ti pricas???? brceloni namjesteno?? katalonski kup :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A titula u 91 i 93 min bez prethodno niti jednog jedinog suta prema golu za cijelu utakmicu to je k'o biva zasluzeno i to se moze porediti sa necim :lol: :lol: :lol:

ManUntd je kantao sve pred sobom te godine dok ga Bayern nije demolirao na Barcinom stadionu a onda su uslijedila jos 2 poraza u dva druga finala i tako se zavrsila njihova misija i stala na broju 4

4 = 6!?

P.S. jeste li vidjeli Messija sinoc, isti hobit :D
ja.neron

#1842 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

jeste da je bayern bio bolji u finalu te godine, ali tog istog bayerna je brondby nakantao sa 3:0 i pogledaj ovaj gol što su primili u toj utakmici

i MAN UTD je osvojio LP te sezone bez poraza

P.S. neću više o MAN UTD jer je tema o barceloni
Chairman

#1843 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

Fordas wrote:
studeni76 wrote:

O cemu ti?
Boga mi dragog upravo sam isto ovo htio da ga pitam :lol: :lol: :lol:

Pa fakat majstore o cemu ti pricas???? brceloni namjesteno?? katalonski kup :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A titula u 91 i 93 min bez prethodno niti jednog jedinog suta prema golu za cijelu utakmicu to je k'o biva zasluzeno i to se moze porediti sa necim :lol: :lol: :lol:

ManUntd je kantao sve pred sobom te godine dok ga Bayern nije demolirao na Barcinom stadionu a onda su uslijedila jos 2 poraza u dva druga finala i tako se zavrsila njihova misija i stala na broju 4

4 = 6!?

P.S. jeste li vidjeli Messija sinoc, isti hobit :D
Jesi ti nepismen?
Od kojih je JEDAN namjesten a drugi nebitan!
burek_in_space

#1844 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Chairman, poshtuj pravila forumske komunikacije, i ne vrijedjaj druge uchesnike diskusije.
Chairman

#1845 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

Niko ga nije uvrijedio, ima "?" na kraju recenice.

No nema veze... ja i dalje tvrdim da je ono sto je Mancester uradio 99 godine daleko teze bilo ostvariti nego Barcelona prosle. A da su jedini koji su to uradili za sada jesu.
Cafe Camargue

#1846 Re: FC Barcelona

Post by Cafe Camargue »

Chairman wrote:Niko ga nije uvrijedio, ima "?" na kraju recenice.

No nema veze... ja i dalje tvrdim da je ono sto je Mancester uradio 99 godine daleko teze bilo ostvariti nego Barcelona prosle. A da su jedini koji su to uradili za sada jesu.
E ako ti tvrdiš onda mora da je tako, nema priče :lol:
LSD

#1847 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Šta kaže nesretnik "Velika mrlja Barceloni je osvajanje LP" :lol: :lol: :-) ...nisu trebali to osvojiti izgleda :-) ...mora da je i tamo Nijaz sredio sudije :D
Samo nek se dobro utvrdi to mišljenje :-)
Fordas

#1848 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Chairman wrote: Jesi ti nepismen?
Pa pismeno sa tvoje strane bi bilo da si napisao 'katalonsko finale' a ne katalonski kup :wink:

Barci su nastimali da pregazi Manchester!? ja ipak mislim da su Manchesteru nastimali da ih Barca preslusa 8-)

A u tim nebitnim finalima ManUntd je porazen :D :lol:

Na kraju tumaci ti za sebe kako hoces, sta nas briga. Sest je i dalje mnogo vece od cetiri
:bih:
Chairman

#1849 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

Fordas wrote:
Chairman wrote: Jesi ti nepismen?
Pa pismeno sa tvoje strane bi bilo da si napisao 'katalonsko finale' a ne katalonski kup :wink:

Barci su nastimali da pregazi Manchester!? ja ipak mislim da su Manchesteru nastimali da ih Barca preslusa 8-)

A u tim nebitnim finalima ManUntd je porazen :D :lol:

Na kraju tumaci ti za sebe kako hoces, sta nas briga. Sest je i dalje mnogo vece od cetiri
:bih:
Ti si kao neki glasnogovornik?

Prvo sto sam rekao da navijam za Mancester i Barselonu. Kada je Barselona zabila gol Celziju razbio sam od srece casu od zid... eto toliko su mi dragi. Znaci sa navijacke strane indiferentan sam.

Hajde bez prepucavanja ako mozete da nastavimo diskusiju iako ih ja poceo nisam.

1. Engleska premijer liga je jaca od Spanjolske. Sam pogled na tabelu Engleske premijer lige 1999 kada je Mancester osvojio tzv "treble" dovoljno govori. Do zadnjeg kola prvak se nije znao, a Man Utd prvak evrope nakon toga postao.
2. Engleski FA kup je jace takmicenje od Spanjolskog kupa... iz cistog razloga jer je ljudima taj kup previse bitan, dio je tradicije.
3. Model lige prvaka je bio puno tezi i zahtjevniji nego sada. Bilo je potrebno proci 2 grupne faze da bi se doslo u cetvrtfinale. Grupa Mancester,Bayern,Barcelona i Brondby puno govori. Iz te grupe su bili finalisti.
4. Mancester je osvojio interkontinentalni kup. Barselona je osvojila evropski superkup, pobjedivsi Sahtar.

Barselona je u plusu osvojivsi Fifino svjetsko klupsko prevenstvo i "strasni" superkup Spanije protiv vjecitog borca za opstanak zadnjih par godina Athletic Bilbao.

Da, 6 je uvijek vece od 4, no s obzirom na nacin i okolnosti pod kojim je Man Utd osvojio trofeje a pod kojim Barselona... svako iole realan ce reci da bar ima prostora za diskusiju ili da su Mancesterovi trofeji vrijedniji. Barselona nije imala premca u prevenstvu i kupu jer su svi bili
ocajni, dok je protiv Celzija bila lakrdija od sudjenja... ko god ima oci to je rekao!!!
Izmedju CVile i DMalte

#1850 Re: FC Barcelona

Post by Izmedju CVile i DMalte »

all hail the kings :-D
Image
FC Kazma vs FC Barcelona, Kuwait 21-12-2009, score 1:1
Post Reply