Meni je jednom u domu zdravlja stomatolog popravljao sa lidokainom i nikad vise, sad sam omudrao i trazim septanest ili ubistezinnivla wrote:hahahah 20 km za ampulu lidokaina, 50 komada je reda 20 km, sve sto naplate preko 5 km treba izbjegavati
sto se tice trajanja ako ti kvalitetno da zubar moze 6h ampula trajati, ali svakako to ima ucinak do 2h
ja sam zbog nekih komplikacija znao primiti i 3-4 anestezije i najcesce je kod vecine zubara anestezija bila gratis
Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
- mali Ninja
#1826 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
-
Sunculish
#1827 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Sta je razlika???mali Ninja wrote:lidokainom i nikad vise, sad sam omudrao i trazim septanest ili ubistezin
- mali Ninja
#1828 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa ne znam jel samo meni, ali ove mi bolje djeluju, oduzmu mi glavu totalnoSunculish wrote:Sta je razlika???mali Ninja wrote:lidokainom i nikad vise, sad sam omudrao i trazim septanest ili ubistezin
-
Sunculish
#1829 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa to je onda totalno zlo, otrov! To nije normalnomali Ninja wrote:Pa ne znam jel samo meni, ali ove mi bolje djeluju, oduzmu mi glavu totalnoSunculish wrote:Sta je razlika???mali Ninja wrote:lidokainom i nikad vise, sad sam omudrao i trazim septanest ili ubistezin
-
neko_sa_strane
#1830 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pozdrav!
Interesuje me zna li neko koje su najpovoljnije stomatološke ordinacije u kojima pružaju usluge ugrađivanja dentalnih implantata? Kakva su iskustva forumaša? Znam neke koje bih zaobilazio jer su preskupi. Kakve su ordinacije u komšiluku u Istočnom Sarajevu?
Meni su dva zubara i jedan pekar(kamenčić u hljebu polomio zub) upropastili zube tako da mi nedostaju dvije šestice u donjoj vilici.
Rade li na stomatologiji u Sarajevu ugradnju implantata i kakav je uopšte kvalitet. Nadam se da to ne rade studenti na praksi.
Interesuje me zna li neko koje su najpovoljnije stomatološke ordinacije u kojima pružaju usluge ugrađivanja dentalnih implantata? Kakva su iskustva forumaša? Znam neke koje bih zaobilazio jer su preskupi. Kakve su ordinacije u komšiluku u Istočnom Sarajevu?
Meni su dva zubara i jedan pekar(kamenčić u hljebu polomio zub) upropastili zube tako da mi nedostaju dvije šestice u donjoj vilici.
Rade li na stomatologiji u Sarajevu ugradnju implantata i kakav je uopšte kvalitet. Nadam se da to ne rade studenti na praksi.
- zomri
#1831 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Asotić u Otesu nije skup a dobro radi.
- mali Ninja
#1832 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zaobidji Asotica... Spremi 3000KM za dva komada i potrazi Prof Dr. Farisa Focu...neko_sa_strane wrote:Pozdrav!
Meni su dva zubara i jedan pekar(kamenčić u hljebu polomio zub) upropastili zube tako yda mi nedostaju dvije šestice u donjoj vilici.
- zomri
#1833 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zasto da ga zaobidje? Imam skroz pozitivna iskustva sa njim, iako sam u početku bio skeptičan zbog "nastupa"mali Ninja wrote:Zaobidji Asotica... Spremi 3000KM za dva komada i potrazi Prof Dr. Farisa Focu...neko_sa_strane wrote:Pozdrav!
Meni su dva zubara i jedan pekar(kamenčić u hljebu polomio zub) upropastili zube tako yda mi nedostaju dvije šestice u donjoj vilici.
- mali Ninja
#1834 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja zapravo licno nisam imao lose iskustvo, ali sjedeci u cekaonici druge ordinacije (ne asoticeve) sam imao priliku upoznati zenu koja je imala jako lose iskustvo, tako da ne govorim u svoje ime ni svoje iskustvo, ali kad cujem da je neko napravio takav kix, obilazim 
-
EME91
#1835 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Dr . Mekic koji radi u ordinaciji Samra Jelec Islamović na Malti nije lose . Ne boli nista , lik daje lokalnu anesteziju sprejom prije anestezije haha
Nije los ni Tafi na otoci kod dr. Asije , kao i dr. Gusinjac na ulazu u Buća Potok. đ
Ova 3 su i najpovoljnija sa cijenama relativno.
Nije los ni Tafi na otoci kod dr. Asije , kao i dr. Gusinjac na ulazu u Buća Potok. đ
Ova 3 su i najpovoljnija sa cijenama relativno.
- DaffyDuck
#1836 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Jel ovo i Bicakcic kupuje ispit za sina? I to iz anatomije
- oldtajmer
#1837 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
i njima je babuka sredjivao ispite,pa mogu valjda i oni svojoj djeciDaffyDuck wrote:
Jel ovo i Bicakcic kupuje ispit za sina? I to iz anatomije
-
hali gali halid
#1838 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Je li ko sta radio u Medico? Iskustva?
- nivla
#1839 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
meni asotic bio skroz korektan sa cijenom, a ako dere dijasporu nek dere, tamo je i dalje bar duplo skupljemali Ninja wrote:Zaobidji Asotica... Spremi 3000KM za dva komada i potrazi Prof Dr. Farisa Focu...neko_sa_strane wrote:Pozdrav!
meni je nudio cijenu pravo nisku (ne smijem napisati)tako da sve zavisi i od toga kako se uspijes dogovoriti, ali 1500 za ugradnju dva implantata nije bilo puno
- nefsun
#1840 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
nisam imala konkretno iskustvo sa implantatima, ali preporuka za dr. Lejla Hodzic na Grbavici.neko_sa_strane wrote:Pozdrav!
mozes im poslati upit i na fb stranicu, odgovorit' ce ti, ljubazni su i susretljivi.
- Cherry-Cherry
#1841 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Mislila sam tamo otići. Odgovora mi radno vrijeme, daju na rate, a i Skenderija mi je ok lokacija.kazo wrote:Nema mozda najvise, ali mogu pohvaliti ordinaciju https://drsirbegovic.ba. Kod njih sam radio keramicke ljuskice na CAD/CAM sistemu i prezdovoljan, izbjeljivanje i uklanjanje kamenca. Za jedan dan su mi zavrsili 4 zuba.moonca wrote:Koji stomatolog ima najvise pluseva kod forumasha??![]()
Ne mogu da dokucim.
Dugo već tražim stomatologa. Počeo mi se kvariti korijen ispod navlake, što mi je jedan kreten sfušerio. Trebam još nekoliko navlaka raditi i imam početak paradentoze. I još izbjeljivanje.
Je li stvarno ok tamo?
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#1842 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Dental Office. Kalmija Baruha 1. Sve pohvale.
- Gargi
#1843 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Doktor Samir, stomatološka ordinacija “Estetica Dentis”. Stručan, pedantan, strpljiv, a kao osoba duša od čovjeka.
- Teletubbies
#1844 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Koja je otprilike cijena vađenja zuba, ne umnjaka već ovog "običnog"
hvala unaprijed
-
kazo
#1845 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sam prezadovoljan izasao. Radio sam ciscenje kamenca, izbjeljivanje i na kraju navlake. Najbolje da odes na pregled i kroz razgovor vidis da li ti odgovaraju.Cherry-Cherry wrote:Mislila sam tamo otići. Odgovora mi radno vrijeme, daju na rate, a i Skenderija mi je ok lokacija.kazo wrote:Nema mozda najvise, ali mogu pohvaliti ordinaciju https://drsirbegovic.ba. Kod njih sam radio keramicke ljuskice na CAD/CAM sistemu i prezdovoljan, izbjeljivanje i uklanjanje kamenca. Za jedan dan su mi zavrsili 4 zuba.moonca wrote:Koji stomatolog ima najvise pluseva kod forumasha??![]()
Ne mogu da dokucim.
Dugo već tražim stomatologa. Počeo mi se kvariti korijen ispod navlake, što mi je jedan kreten sfušerio. Trebam još nekoliko navlaka raditi i imam početak paradentoze. I još izbjeljivanje.
Je li stvarno ok tamo?
-
she+
#1846 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zaobiđite!! Evo već sam kod drugog stomatologa koji popravlja njen “rad”. Na jednom zubu sam morala povaditi sve živce, po prvi put u životu! Nadam se da i ostale nije isto tako “popravila”. Davragda krezava ostala!she+ wrote:Na osnovu teme odlučila za ordinaciju Pirović i došla sam u ruke dr. Aide Kešmer. Ovo je, usput budi rečeno, prva stomatološka ordinacija u kojoj sam dobila fiskalni račun.Čišćenje kamenca je 20KM, popravka/plomba 30KM. Rano mi je još da komentarišem rad, pa ću to ostati dužna.
- xoklix
#1847 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Jel ko radio ispravljanje zuba prozirnim aparaticem(Invisalign) i kakvi su rezultati? I generalno iskustvo...
- Melanholik
#1848 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Invisalign pomaže samo kod minimalnih estetskih ispravki, gdje ne dolazi do pomijeranja samog zuba. Većinom se koriste kao retaineri nakon korištenog fiksnog aparata i mislim da generalno imaju malu primjenu, jer su te nepravilnosti koje on može ispraviti toliko male da većinom i nema potrebe da se rješavaju.xoklix wrote:Jel ko radio ispravljanje zuba prozirnim aparaticem(Invisalign) i kakvi su rezultati? I generalno iskustvo...
- xoklix
#1849 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa meni je otprilike minimalna ispravka , desna dvojka,trojka i četvorka malo prema unutrašnjosti nakrivljeni pa izgleda kao da imam krivu liniju osmijeha.Melanholik wrote:Invisalign pomaže samo kod minimalnih estetskih ispravki, gdje ne dolazi do pomijeranja samog zuba. Većinom se koriste kao retaineri nakon korištenog fiksnog aparata i mislim da generalno imaju malu primjenu, jer su te nepravilnosti koje on može ispraviti toliko male da većinom i nema potrebe da se rješavaju.xoklix wrote:Jel ko radio ispravljanje zuba prozirnim aparaticem(Invisalign) i kakvi su rezultati? I generalno iskustvo...
Retaineri se isključivo noću nose,a ovo moje čudo 22h dnevno tj. skidam samo kad jedem i perem zube.
Dobio sam tri aparatica,a četvrti dobijam na kraju.
Taj zadnji ima ulogu retainera i nosi se 8-10h dnevno tj. kad spavam.
-
soha96
#1850 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pozdrav, zna li neko za stomatolosku ordinaciju u Sarajevu da dopusta placanje na rate fiksnog aparatica? I je li to moguce samo placanjem karticama?