Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
htcxone

#1826 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by htcxone »

bizet wrote:
sokkia wrote: pa pobogu šta ce vam knjige i to ispiranje mozga :x
jednostavno da jednostavnije ne može biti-izvadiš iz đepa to što je ostalo u kutiji,zgužvaš ih i baciš u kantu zajedno sa upaljacem i GOTOVO.
mila, jesi ti ikad bila pusac?...ako jesi i tako lako prestala, aferim :)
cigarete i upaljac te cijela ceremonija paljenja cigare je...ma ne znam ti reci ovako...hajd' da probam...draze mi zapalit' cigaru nego rucat'...zaigra mi srce od srece (a pluca od jada) kad u torbi dodirnem ovaj svoj porok...i sad da tek tako bacim svoj jedini cejf...jbg, nije to tako lako kako tebi izgleda...svejsna stete koju mi nanose, osjecam tegobe, znaci nije da se lazem da ce biti nekad kad ostarim ili da se mozda nece nista lose desiti...ali hej, kad god sam prekidala pusiti, a prekidala sam nekih 3-4 puta, cim je ostavim na jedan dan sutradan nadoknadim duplo
evo moj otac je prestao na ovaj nacin pusiti nakon 3o godina ... udarao po dvije tri kutije, za novu godinu ujutro ustao i rekao necu vise nikad, i nikad je vise zapalio nije... sad laze da je ne bi zapalio da mu neko da bogatstvo
uvijek postoji zamjena za cigaru, najtezi je pocetni period ... kod mene radni kolega je sračunao da za nekoliko godina uštede na cigarama (2-3 kutije isto dnevno udara) moze kupiti extra auto, bacio cigare i sad ummjesto da kupi kutiju, on ubaci u kasu :D nakon 3 mjeseca prebrojao pare i kaže da je sebi udario takvu šamarčinu da mu je slabo došlo :mrgreen:
bizet

#1827 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

htcxone wrote: evo moj otac je prestao na ovaj nacin pusiti nakon 3o godina ... udarao po dvije tri kutije, za novu godinu ujutro ustao i rekao necu vise nikad, i nikad je vise zapalio nije... sad laze da je ne bi zapalio da mu neko da bogatstvo
uvijek postoji zamjena za cigaru, najtezi je pocetni period ... kod mene radni kolega je sračunao da za nekoliko godina uštede na cigarama (2-3 kutije isto dnevno udara) moze kupiti extra auto, bacio cigare i sad ummjesto da kupi kutiju, on ubaci u kasu :D nakon 3 mjeseca prebrojao pare i kaže da je sebi udario takvu šamarčinu da mu je slabo došlo :mrgreen:
dobro je to sve...racunala sam i ja, vise puta :lol: ...treba malo bolja motivacija ili da dodje do ne daj Boze haman
meni kazu kad prepusis ima da ti se ogade...probala ja i to...ogade mi se za taj dan...ujutro opet prvo cigara, ni ne cekam kafu...ma hajd' procitacu knjige...mozda i upale
bizet

#1828 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

m@m@ wrote:eee ma znamo mi to i da kosta i da nam narusava zdravlje i da smrdi al jbg :roll:
zapaliti poslije jela, uz kafu, posije sexa, kad si nasekiran...ne opisiv uzitak :-)
otprilike...mene izvlazi sto na poslu ne smijem pusiti...zuhar je
sanjam ja u jednom od pokusaja prestanka pusenja kako sam zapalila 4 cigare istovremeno...u obe ruke po dvije i finduliiiiiiiim...jbg i kako sad da se rijesim, bojim se nocnih mora :)
sokkia

#1829 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

bizet wrote:
sokkia wrote: pa pobogu šta ce vam knjige i to ispiranje mozga :x
jednostavno da jednostavnije ne može biti-izvadiš iz đepa to što je ostalo u kutiji,zgužvaš ih i baciš u kantu zajedno sa upaljacem i GOTOVO.
mila, jesi ti ikad bila pusac?...ako jesi i tako lako prestala, aferim :)
cigarete i upaljac te cijela ceremonija paljenja cigare je...ma ne znam ti reci ovako...hajd' da probam...draze mi zapalit' cigaru nego rucat'...zaigra mi srce od srece (a pluca od jada) kad u torbi dodirnem ovaj svoj porok...i sad da tek tako bacim svoj jedini cejf...jbg, nije to tako lako kako tebi izgleda...svejsna stete koju mi nanose, osjecam tegobe, znaci nije da se lazem da ce biti nekad kad ostarim ili da se mozda nece nista lose desiti...ali hej, kad god sam prekidala pusiti, a prekidala sam nekih 3-4 puta, cim je ostavim na jedan dan sutradan nadoknadim duplo
:D
nisam ja mila-nego mili :D :D
vidim neiskustvo govori iz tebe.
na miju veliku žalost ja sam PUŠIO jaaaako dugo.
prolazi se po 5,6.9.i 14 mjeseci i opet bez razloga pocinjao.
ali kad jednom stvarno odluciš da više NIKAD neceš zapalit vjeruj da je lakše nego što misliš.
znaci, dok te hvata kriza kad prestaneš to znaci da nisi cvrsto donjeo/la odluku da prestaneš.
zato te molim ne govori mi kako ja ne znam kako je teško bez tog smrada :x
sokkia

#1830 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

m@m@ wrote:ko kaze da si joj mio :D
niko :-D
sam sam je ispravio :D
bizet

#1831 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

sokkia wrote: :D
ali kad jednom stvarno odluciš da više NIKAD neceš zapalit vjeruj da je lakše nego što misliš.
znaci, dok te hvata kriza kad prestaneš to znaci da nisi cvrsto donjeo/la odluku da prestaneš.
moje isprike...ne bude se ponovilo :)
ma jasno...razmisljam sad kako prestanu ljudi nakon x godina...stvar odluke, stvar mozga jbg...ovako dok se lomim cak i oko citanja literature znaci da nisam spremna odustati
dok nisam bila pusac dim cigarete mi je bio strasno opojan...sad smrdi, priznajem
hajde, sve najbolje...bacim cigare I upaljac kad to iskreno odlucim...a u medjuvremenu iscitavam ove knjige ne bi li to bilo sto prije
bizet

#1832 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

m@m@ wrote::lol: cuj 4 :lol: pa super to ti je bolje sto na poslu ne pusis, kasnije bi trebalo da je lakse...al vidim d tebi nije, nemoj ih ni kupovati
probam ih ne kupiti, al' ne odmah sutra
drug_profi

#1833 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Ne idi sa knjigom dok ne odlucis da ces baciti. Ona pomaze samo kad si vec odlucila. Citanje unaprijed ne pomaze, a cini mi se da na pocetku sve to pise.
BTW, i ja sam prestao tako sto sam odlucio da necu pusiti taj dan, iz odredjenih razloga koji su meni i tad i sad bili jako bitni. Nakon toga sam isao korak po korak. Idem jos koji sat, pa hajd nek bude 48 sati, pa 72, i nekako se tad i fizioloska kriza izgubila, a ostala je samo psiholoska zelja sa kojom sam se ipak lakse nosio. Uglavnom prvi moj pokusaj je bio nekad 1988. pa nisam pusio 7 dana, ali sam se patio. Onda su mi obili auto, pa sam se utjesio cigarama. Glupost.
Onda drugi put 2005. smanjivao nesto po jednu svaki dan, nesvjestan da se samo patim i da od toga nema nista. Sveo to 3-4 cigare dnevno uz kafu ili nakon jela. Vozio tako mjesec dana, patio se, gledao na sat, muka ziva.
To je bilo dva mjeseca konstantne krize, budalastina...

Treci i posljednji put 2008. u novembru. Ostavio sa mislju da nije to konacno. Samo privremeno, ali da cu da izdrzim sto duze mogu. Evo sad znam da je ipak bilo konacno u tom takmicenju moje svijesti protiv moje gluposti.
SportLux

#1834 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by SportLux »

treba biti dovoljno lud da prestanes pusiti :)
I ne treba se pripremati psihicki od sutra prestajem,necu vise nikad vako nako,razmisljati i to...
ne znam sta da kazem ne kontam ni ja kako sam odlucio da prestanem kad nisam ni planirao,jednostavno u tom trenutku mislim da sam bio pjan i neki lud inat.
Cigareeee zdraaoooooooo :)
Lacrosse

#1835 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Lacrosse »

bizet wrote:
sokkia wrote: :D
moje isprike...ne bude se ponovilo :)
ma jasno...razmisljam sad kako prestanu ljudi nakon x godina...stvar odluke, stvar mozga jbg...ovako dok se lomim cak i oko citanja literature znaci da nisam spremna odustati
dok nisam bila pusac dim cigarete mi je bio strasno opojan...sad smrdi, priznajem
hajde, sve najbolje...bacim cigare I upaljac kad to iskreno odlucim...a u medjuvremenu iscitavam ove knjige ne bi li to bilo sto prije
Pa pusenje ce ti skratiti zivot circa 10 godina ukoliko budes pusac cijelog zivota, pa ti vidi sad, jel ti prece vidjeti djete, ljude koje volis, ili curlikati kemikalije i teske metale u sebe. Drugo smrt od pusenja je jako teska. Ili imas rak ili emfizimu, tj. dises na skrge, evo u ovom momentu pokusaj da udahnes svakih 15 sekundi jednom, tako se osjecaju oni koji imaju emfizimu. Zivot im ne vrijedi prebijene pare. Smrt od raka je notorno bolna i devastirajuca jer sve svjesno prezivljavas i dozivljas, a kopnis na oci svoje familije koja mora da prihvati da si to sebi napravila cigaretama.

A cijene cigareta takodje i u BiH pocinju pratiti trendove koji su nametnuti u svijetu. Npr. gdje ja zivim, kutija malbora je 10 dollara. Za 300 dollara mjesecno mozes biti vlasnik finog novog automobila. E sad zamisli neko pusi i zdravlje rusi, a neko se vozi u novom autu. Tako vidi i ti koliko potrosis na cigarete, pa uzmi i kupi nesto drugo. I normalno, izbjegavaj ljude koji puse sa tobom. Pusenje je epidemija u zemlji u kojoj zivis, i moras ostaviti tu naviku iz 19 stoljeca, tim prije sto si zena, samim tim i kapacitet pluca ti je manji, drugo, pusenje dovodi do najdevastiraucih zenskih rakova, npr. rak jajnika, koji se ne moze dijagnosticirati dok nije metastaziran.

Uglavnom ja nisam nikad bio pusac, ali sam znao zapaliti cigar ili kupiti kutiju cigara kad ne ide u zivotu, nikotin je samo jako dobar antidepresiv, i kad si s cigretom nikad nisi sam, u glavi. Ali, pogledaj ovu cijenu. Juce sam vidjeo pacijenta sa 65 godina koji ima tumor na plucima 6 cm, 2 metastaze u glavi ko teniske loptice, i za dijagnozu je saznao prije 3 dana, ima jos 6-9 mjeseci da zivi, i to uz radijaciju, kemoterapije i slicno. Umjesto u finu penziju ode u grob. Provided by FDS ili Philip Morris makes not difference.
bizet

#1836 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

@drugi profil, sportlux, lacrosse...zahvaljujem na misljenju

kao sto rekoh ja vec osjecam tegobe i bojim se otici doktoru...zavaravam se medom i cajem pa mi povremeno privremeno bude lakse...tu sam na granici, nadam se to jest, da mozda imam jos fore da mi se pluca stignu zaljeciti ako prestanem pusiti
uz to zelim imati djecu...ali nikako nam ne ide...svi nalazi su nam dobri, nema smetnji...ipak svjesna sam da pusenje sigurno pomaze ovom mom problemu
ali kad svaki mjesec dobijem mjesecnicu pa se onako raspadnem na milion komadica, ili kad sa nestrpljenjem cekam sta ce mi jos od nalaza doktor predloziti da radim i dokle to sve vodi...a vodi do umjetne oplodnje po svemu sudeci...onda mi cigara bude jedini "spas"
sto sam vise nervozna, to vise pusim...a svjesna sam da mi pusenje odmaze big time
moji mi zvocaju svako malo, ali ta taktika, kao i kod male djece, ne pali...valjda moram nekako se osvijestiti ili sta vec
i pocela sam pusiti kad sam dozivjela poraz da ne mogu tek tako lako postati majka, ima tomesad x godina...nije to kod mene bio neki hir u srednjoj skoli ili na faxu, to je cista potreba za utjehom u kojoj sam nasla i uzitak, sto je cini opasnijom

i sve ovo pisem i kontam kako sam glupa sto uopste pusim kad je sve kod mene kontra tog, a onda fino zapalim novu cigaru

ma mora biti ta knjiga...jos od veceras...a pokusacu da vise nijednu do sutra ne zapalim
drug_profi

#1837 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Lijepo.
Hajd napravi makar ozbiljan pokusaj da ne zapalis. Nakon nekoliko sati bice tesko i sve teze. Citaj knjigu, bori se protiv sejtana i budi ponosna na svaki sat koji si provela bez cigare. Budi spremna da ce biti tesko, pa ako i ne bude - jos bolje...!
To je borba sa samim sobom, sto je najteza borba.
Sanchez211

#1838 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Sanchez211 »

Sve je to u glavi,prvi put bacio kutiju cigara i kazem necu vise.Procitam knjigu Lako je prestati pusiti i uspjelo je 6 mjeseci i onda opet krenu,ni sam ne znam zasto.Nakon toga pusio 4 mjeseca i opet isto uradim,jos nisam poceo i ne planiram,zlo :) :)
Bilo je i pokusaja prestanka od jutra do podne(deset otprilike) ali nisam cvrsto odlucio i nema sanse :)
pakica_

#1839 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

@bizet- znas kako je lijepo ustati ujutro i sam sebi reci- danas je 3. ili 7. ili 9. dan kako ne pusim.. covjek bude toliko ponosan na sebe, da nijedan smrdljivi stapic koji se dimi (kojeg volim i jako mi nedostaje, ali daleko mu kuca od moje, nesto k'o propala veza, da mi je, al' necu pa makar :lol: ) ne moze zamijeniti taj osjecaj.. ja sam se sasvim slucajno odlucila na to da ih bacim i cak je moj prvi post na ovoj temi bio o mojoj ljubavi prema cigarama, ali.. :D taj dan ispraznim kutiju koju sam imala u kuci, jedna mi ostane neotpakovana, i evo i sad je celofan na njoj :D stoji na stolu i ceka.. al' mislim da ce ostati kao uspomena na 29. 10. neko ce reci nije puno, sta su dvije hefte, ali nakon 10 godina konstantnog duhanjenja, dvije hefte su itekako puno.. mislim da barem ovdje medju ex pusacima ne moram spominjati..
i rekla sam sebi- najgore sto mi se moze desiti jeste da opet pocnem (ok, na stranu finansijski deficit, rakovi, klinci, palci), a posto vec znam kako to hoda, jbg, i to bilo zlo ne bilo.. necu ja sada sebi samar puknut svaki put kad mi naumpadne cigara, necu cak nesto ici ni u kost sama sa sobom do te mjere da ne mogu izdrzat.. onog momenta kad ne mognem vise bez nje, zapalit cu je, jebi je, ali, obzirom na to da mi evo dvije hefte ne fali, zasto ne gurati i trecu, cetvrtu.. sve sto vise odmice vrijeme od dana kada sam ispusila posljednju cigaretu, veci ce biti sjeb ako je zapalim, pa vratim brojcanik na pocetak :D
uglavnom, ono sto meni sada treba jeste neki djavo za iskasljavanje, ja i sad hocu crkn't kol'ko kasljem.. i to crrrrrno, strasno! sve kontam prestat ce, a ono sve gore.. nema vise zajebancije, sutra pravo u ap'teku po sirup za NEpusace :D
i @bizet, dat ce Bog bebu, akobogda! samo strpljenja i nema odustajanja! dabogda ti nama ne dobila 9 mjeseci ;)
htcxone

#1840 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by htcxone »

@ pakica_ :thumbup:
to što kašlješ (znam po svom tati) to ti se pluća čiste ;) polako trebat će ti neko vrijeme da to središ, ja bih ti preporučio da skokneš jednom sedmično do igmana da mali prošetaš-potrčiš :) ili bjelašnice svejedno... velika je gore količina kisika i poslije toga ćeš lakše disati
strpise se bar mjesec - dva da ne zapališ... vidjet ces kako će ti smmrditi dim ;) gore nego nama koji je nikad nismo zapalili
A moj ti je prijedlog (kao neka vrsta zadovoljstva) svaki dan umjesto da kupiš cigare napravi sebi neku kasu i tu stavljaj pare .... tako ćeš skontati kliko si trošila da se truješ a ujedno za par mjeseci ćeš imati lovu da odeš na more :-D
pakica_

#1841 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

htcxone wrote:@ pakica_ :thumbup:
to što kašlješ (znam po svom tati) to ti se pluća čiste ;) polako trebat će ti neko vrijeme da to središ, ja bih ti preporučio da skokneš jednom sedmično do igmana da mali prošetaš-potrčiš :) ili bjelašnice svejedno... velika je gore količina kisika i poslije toga ćeš lakše disati
strpise se bar mjesec - dva da ne zapališ... vidjet ces kako će ti smmrditi dim ;) gore nego nama koji je nikad nismo zapalili
A moj ti je prijedlog (kao neka vrsta zadovoljstva) svaki dan umjesto da kupiš cigare napravi sebi neku kasu i tu stavljaj pare .... tako ćeš skontati kliko si trošila da se truješ a ujedno za par mjeseci ćeš imati lovu da odeš na more :-D
ma nema vise potrebe da se trpim :lol: uopste mi vise ni ruke ne traze cigaru.. :D to je najgore pobijedit- prazne prste :D
i vec imam kasicu koja je do pola puna :D moci cu se pocastit njujorkom za iducu novu godinu, ako nastavim iste pare koje sam pusila ubacivat u kasicu :lol: 2050 KM (koji cener gore-dole) sam pusila godisnje.. HRKLJUŠŠŠŠŠ!!!!!
htcxone

#1842 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by htcxone »

pakica_ wrote:
htcxone wrote:@ pakica_ :thumbup:
ma nema vise potrebe da se trpim :lol: uopste mi vise ni ruke ne traze cigaru.. :D to je najgore pobijedit- prazne prste :D
i vec imam kasicu koja je do pola puna :D moci cu se pocastit njujorkom za iducu novu godinu, ako nastavim iste pare koje sam pusila ubacivat u kasicu :lol: 2050 KM (koji cener gore-dole) sam pusila godisnje.. HRKLJUŠŠŠŠŠ!!!!!
:shock: :shock: 2050? znaci za 10 godina kuću si popušila :mrgreen:
pakica_

#1843 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

htcxone wrote: :shock: :shock: 2050? znaci za 10 godina kuću si popušila :mrgreen:
pa dobro, nisam odma' u startu pusila 2 kutije dnevno i nekad su bile 1 ili 1,50 KM cigare.. :D a popusila sam ja i to dobro :lol: :lol:
jebo me sav svijet sto je ikad zapalih! :x :x
htcxone

#1844 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by htcxone »

pakica_ wrote:
htcxone wrote: :shock: :shock: 2050? znaci za 10 godina kuću si popušila :mrgreen:
pa dobro, nisam odma' u startu pusila 2 kutije dnevno i nekad su bile 1 ili 1,50 KM cigare.. :D a popusila sam ja i to dobro :lol: :lol:
ahaha
a sto u new york? nemoj im opet rušiti zgrade sviju ti od nervoze :D opet će kukati na nas :D

mene su toliko nagovarali na cigare... vjeruj bio sam pjan ko majka, nisam znao za sebee, ponude mi cigaru, ja odbijem :D :lol: :lol:
pakica_

#1845 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

htcxone wrote:
pakica_ wrote:
ahaha
a sto u new york? nemoj im opet rušiti zgrade sviju ti od nervoze :D opet će kukati na nas :D

mene su toliko nagovarali na cigare... vjeruj bio sam pjan ko majka, nisam znao za sebee, ponude mi cigaru, ja odbijem :D :lol: :lol:
ma mene nije niko nagovorio nego zaba vidjela da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.. e tako i ja :D meni su govorili nemoj, navuci ces se, al ja jok, daj da probam i bog! i onda sam pocela kupovat i tad mi je bio kraj :D
a u njujorku kad sam bila, nije se nista srusilo, tako da cu ja opet tamo cim sve to poprave, da ne gledam ove nekak'e barake sto su ostale, nego da ope' naprave gradinu :D e onda ce pakica opet da se seta petom avenijom :D
htcxone

#1846 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by htcxone »

ito bez cigara :D :D
tako meni stari prije ja kupio kožnu jaknu i zbog te "investicije" nisam otišao na more :D bilo recesivno doba, i kaze NEKA, VIDJELA ŽABA DA SE KONJI POTKIVAJU PA I ONA DIGLA NOGU.... e sad upali animal planet i gledaj more :D :D

pa zar ti nije ljepse za te pare otići na BALI 10 dana :D 8-)
bizet

#1847 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

@pakica, dvije hefte su pravo puno...svaka cast :D

citam ja ovu knjigu, a ona cita mene...danas sam pokusavala da barem manje pusim...rezultiralo je nekakvim vidom vrjednice po kuci....istina je da su mi zivci skakutali pri prvoj pomisli da sjednem a da necu zapaliti, pa sam se vrtila i radila poslove koje bas i ne bih, jer nisu nikako hitni
pusim ja i dok citam ovu knjigu...ali osjecaj krivice je prisutan...citam u uvodnom dijelu ubrizgaj heroin i ubrizgaj nikotin uporedbu (ma u drugacijem je kontekstu receno)...sokiram se da je nikotin bas toliko otrovan
ali ne mogu sjediti i ne pusiti...ili se krecem i nesto radim ili sjedim i pusim

imam pitanjce za vas bivse pusace

sta radite kad ne pusite?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1848 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sabina1 »

bizet wrote:@pakica, dvije hefte su pravo puno...svaka cast :D

citam ja ovu knjigu, a ona cita mene...danas sam pokusavala da barem manje pusim...rezultiralo je nekakvim vidom vrjednice po kuci....istina je da su mi zivci skakutali pri prvoj pomisli da sjednem a da necu zapaliti, pa sam se vrtila i radila poslove koje bas i ne bih, jer nisu nikako hitni
pusim ja i dok citam ovu knjigu...ali osjecaj krivice je prisutan...citam u uvodnom dijelu ubrizgaj heroin i ubrizgaj nikotin uporedbu (ma u drugacijem je kontekstu receno)...sokiram se da je nikotin bas toliko otrovan
ali ne mogu sjediti i ne pusiti...ili se krecem i nesto radim ili sjedim i pusim

Sve ono što i ti kad nemaš cigaretu u rukama ili u zubima.
Nemoj unaprijed tražiti razloge da ne prestaneš pušiti...šta si radila bez cigarete prije nego što si počela pušiti ???
Sretno :-D
pakica_

#1849 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

tvsabina wrote:
bizet wrote:@pakica, dvije hefte su pravo puno...svaka cast :D

Sve ono što i ti kad nemaš cigaretu u rukama ili u zubima.
Nemoj unaprijed tražiti razloge da ne prestaneš pušiti...šta si radila bez cigarete prije nego što si počela pušiti ???
a ja sam prvih sedam dana premetala olovku iz ruke u ruku i pomoglo je, ma koliko cudno zvucalo.. i da, ova kutija cigara sto mi stoji na stolu :D i ona pomaze :D mozda sam ja naopaka, ali gledam je i kontam- ok, mogu kad hocu, ali NECU :D
bizet

#1850 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bizet »

tvsabina wrote: Sve ono što i ti kad nemaš cigaretu u rukama ili u zubima.
hvala
a pitala sam sebe isto...kako sam pila kafu i sjedila u kaficu bez cigare?...kako sam gledala tv bez cigare?...znas sta me najvise cudi...kako ja uopste danas mogu pricati sa nekim dok pusim...razmisljam koliko je to nekulturno...vjerujem da sam vise od pola kafa, jos gore poslovnih sastanaka, proletila ne slusajuci te ljude uopste...i pitam se kako je moguce da sam ranije sasvim normalno sjedila, ako treba i par sati, i razgovarala sa ljudima, bez nervoze, bez odsutnosti...bas mi se misli razlecu
a sta sam radila prije nego sam pocela pusiti...satima sam se sredjivala i uzivala u tome :)...danas kad trebam nesto za sebe lijepo uraditi ja gledam da pozurim ili smandrljam kako bi imala dovoljno vremena da "na miru" ispusim cigaru prije izlaska iz kuce :roll:

idem nastaviti sa knjigom...mada me uvod ubio u pojam...njegovi hvalospjevi mi nesto nisu sjeli...promijenila sam lokaciju...nisam u dnevnoj sa muzem...on je pusac takodje i priznajem da to otezava odvikavanje...smiga mi jbg...razmisljam na koji nacin sebi osmisliti vrijeme, a da mi cigara vise ne padne na pamet?
Post Reply