evo moj otac je prestao na ovaj nacin pusiti nakon 3o godina ... udarao po dvije tri kutije, za novu godinu ujutro ustao i rekao necu vise nikad, i nikad je vise zapalio nije... sad laze da je ne bi zapalio da mu neko da bogatstvobizet wrote:mila, jesi ti ikad bila pusac?...ako jesi i tako lako prestala, aferimsokkia wrote: pa pobogu šta ce vam knjige i to ispiranje mozga![]()
jednostavno da jednostavnije ne može biti-izvadiš iz đepa to što je ostalo u kutiji,zgužvaš ih i baciš u kantu zajedno sa upaljacem i GOTOVO.
cigarete i upaljac te cijela ceremonija paljenja cigare je...ma ne znam ti reci ovako...hajd' da probam...draze mi zapalit' cigaru nego rucat'...zaigra mi srce od srece (a pluca od jada) kad u torbi dodirnem ovaj svoj porok...i sad da tek tako bacim svoj jedini cejf...jbg, nije to tako lako kako tebi izgleda...svejsna stete koju mi nanose, osjecam tegobe, znaci nije da se lazem da ce biti nekad kad ostarim ili da se mozda nece nista lose desiti...ali hej, kad god sam prekidala pusiti, a prekidala sam nekih 3-4 puta, cim je ostavim na jedan dan sutradan nadoknadim duplo
uvijek postoji zamjena za cigaru, najtezi je pocetni period ... kod mene radni kolega je sračunao da za nekoliko godina uštede na cigarama (2-3 kutije isto dnevno udara) moze kupiti extra auto, bacio cigare i sad ummjesto da kupi kutiju, on ubaci u kasu