NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#1826 Re: NBA na OBN-u
cudo LSD ne komentarise sto je Hadzivretas odero LBG-a 
-
LSD
#1827 Re: NBA na OBN-u
Neelix wrote:cudo LSD ne komentarise sto je Hadzivretas odero LBG-a
-
glog
#1828 Re: NBA na OBN-u
Hadzivretas i Lebron u ovom zadnjem kolu NBA play offa imaju isti ucinak - upecali po dva sarana, i jednog lipljana...
-
shadow
#1829 Re: NBA na OBN-u
2:2 zasluzeno. Inace losa tekma, da je bilo ko u Celticscima imao malo bolji dan sam bi mogao rjesiti tekmu jer ni Pistonsi nisu bili cemu. Ipak, bili su dovoljno dobri za pobjedu koja se u zadnjoj minuti pretvorila u deracinu od 19 boba iako to nije bio slucaj.
Nejse, ovo je vec treci put da nakon 4 odigrane tekme rezultat bude 2:2, sad opet valja traziti spas na domacem terenu.
Nejse, ovo je vec treci put da nakon 4 odigrane tekme rezultat bude 2:2, sad opet valja traziti spas na domacem terenu.
-
The 51st State
#1830 Re: NBA na OBN-u
Ne sekiraj se pasha, u interesu Sterna i nba korporacije je to da se odigra jos jedno "classic" nba finale izmedju kelta i jezerasa, previse love, pa komparacije, pa pogled u proslost....lova do krova.shadow wrote:2:2 zasluzeno. Inace losa tekma, da je bilo ko u Celticscima imao malo bolji dan sam bi mogao rjesiti tekmu jer ni Pistonsi nisu bili cemu. Ipak, bili su dovoljno dobri za pobjedu koja se u zadnjoj minuti pretvorila u deracinu od 19 boba iako to nije bio slucaj.
- kofi anan
#1831 Re: NBA na OBN-u
Kolko kontam veceras opet Lakersi

- sesalmir
#1832 Re: NBA na OBN-u
Mislis veceras opet spursi 
- jasko_ba
#1833 Re: NBA na OBN-u
kada pocinje? jel u 01 il 03 ?
- alphonse kauders
#1834 Re: NBA na OBN-u
Piše u 9h ET, što znači da počinje u 3, a ne znam što OBN reklamira da je u 1h.jasko_ba wrote:kada pocinje? jel u 01 il 03 ?
- alphonse kauders
#1835 Re: NBA na OBN-u
Gledao jutros utakmicu, San Antonio užasan - fakat ne kontam kako su uspjeli uopšte da sve vrijeme budu "tu negdje", mada opet ih je Barry držao u igri sve vrijeme. Parker čim se udalji više od 2 metra od koša ne može da dobaci do njega, Horry gađa cigle sve vrijeme, Finley neupotrebljiv, a Bowen svaki 3-4 put tek može kao da malo zasmeta Bryantu.
Da sudije nisu onako sitničavo svirale Odomu i Fisheru lične greške na početku utakmice, ono bi se mnogo ranije završilo. Mislim, drag je meni SA, ali brate ono je jučer sve bilo nešto na hou ruk, dok kod Lakersa tačno vidiš nekakav sistem i totalnu timsku igru.
Ako Ginobili ne dođe sebi, ova serija će da se završi u četvrtak navečer..
Da sudije nisu onako sitničavo svirale Odomu i Fisheru lične greške na početku utakmice, ono bi se mnogo ranije završilo. Mislim, drag je meni SA, ali brate ono je jučer sve bilo nešto na hou ruk, dok kod Lakersa tačno vidiš nekakav sistem i totalnu timsku igru.
Ako Ginobili ne dođe sebi, ova serija će da se završi u četvrtak navečer..
-
arze
#1836 Re: NBA na OBN-u
sta si konto da ce se san antonio vratit?! oce al u k
tako sam i ja konto da ce phoenix proc "mamuze" pa nista iako su kvalitetniji al ne i pametniji klub
a
sinoc gledam olympiakos panathinaikos oooooooooj hatsivretasa sto razvaljuje 30 sec. prije kraja je dobio sansu da ude u igru al davidite samo kakav je doprinos imo'
pa jebo kobe-a za njega coek je institucija
tako sam i ja konto da ce phoenix proc "mamuze" pa nista iako su kvalitetniji al ne i pametniji klub
a
sinoc gledam olympiakos panathinaikos oooooooooj hatsivretasa sto razvaljuje 30 sec. prije kraja je dobio sansu da ude u igru al davidite samo kakav je doprinos imo'
pa jebo kobe-a za njega coek je institucija
- sesalmir
#1837 Re: NBA na OBN-u
Stvarno sinoc zasluzena pobjeda lakersa, jer ipak su vodili cijelu tekmu. Najvise kod spursa me razocaraola defanzivna igra i to sto se tice zatvaranja na skoku gdje su lakersi u tom segmentu ostvarili barem 10 poena prednosti, te manu, koji je vec 3. od 4 tekme katastrofalno odigrao, u biti time i pokazao da je on tu i kljucni igrac jer bez njegove dobre igre crno se pise spursima, kao sto i popovich rece barry dobro igra al on nije manu. Moguce je da proigra u 5. tekmi jer ipak ne mogu da shvatim da takav jedan igrac ima ovakav pad u igri, sad neki tu spominju povredu zgloba noge, sto je i moguce jer ipak ono nije manu kojeg gledam zadnjih 5 godina.
Haj taman sad s prenosima na obn ide istok, pa cemo tako u pet. na sub. gledat 6 tekmu iz detroita, gdje slicno kao i manu u spursima, billups ima velkih problema da se vrati u formu nakon povrede, pa je tako odigrao samo 1 tekmu na svom nivou, ali za razliku od spursa, pistonsi su ipak i bez njega su uspjeli ostvariti i 2. pobjedu ponajvise zahvaljujuci fenomenalnoj igri mcdyessa koji nije imao ovakvu utakmicu od igara u denveru od prije nekih 8 godina.
Haj taman sad s prenosima na obn ide istok, pa cemo tako u pet. na sub. gledat 6 tekmu iz detroita, gdje slicno kao i manu u spursima, billups ima velkih problema da se vrati u formu nakon povrede, pa je tako odigrao samo 1 tekmu na svom nivou, ali za razliku od spursa, pistonsi su ipak i bez njega su uspjeli ostvariti i 2. pobjedu ponajvise zahvaljujuci fenomenalnoj igri mcdyessa koji nije imao ovakvu utakmicu od igara u denveru od prije nekih 8 godina.
-
piskerernest
#1838 Re: NBA na OBN-u
navijam za san antonio ali realno,oni su već stara ekipa,čini mi se osim parkera niko ispod 30 godina.bowen 37,finley 35,oberto 33,thomas 36,horry 38,barry 37,vaughn 33,stoudamire 35.
velika trojka je u najboljim godinama ali ostali su na kraju karijere
velika trojka je u najboljim godinama ali ostali su na kraju karijere
- Layne
#1839 Re: NBA na OBN-u
Ipak je mislio Lakersisesalmir wrote:Mislis veceras opet spursi
-
shadow
#1840 Re: NBA na OBN-u
3:2
zasluzeno, mada se ovo opustanje moglo i drugacije zavrsiti.
Hamilton
poslije ove serije obavezno treba u Hollywood, takvih glumaca cak i tamo fali.
Hamilton
-
uhljug_s_koseva
#1842 Re: NBA na OBN-u
Napokon proradiorIder wrote:Ray Allen![]()
- Layne
#1843 Re: NBA na OBN-u
Ne mogu da vjerujem da je zabio 29 i to trice 5-6, šta mu bi? 
-
LSD
#1844 Re: NBA na OBN-u
E vala mu je vakat bio da proigra...u ovoj seriji protiv Detroita (dosada 5 otakmica) Allen je daleko bolji statisticki sa 17,6 koševa u prosjeku,naspram katastrofalnih 9,3 koš. u seriji protiv Cavsa.Layne wrote:Ne mogu da vjerujem da je zabio 29 i to trice 5-6, šta mu bi?
Dakle,sve smo bliži klasicnom finalu LAL-BOS...koje bi bili najgledanije u zadnjih 20 godina sigurno.
- Layne
#1845 Re: NBA na OBN-u
I sve smo bliži još jednoj tituli LAL-a
Pa realno, pored Detroita, te dvije ekipe i jesu najviše pokazale u ovoj sezoni i možda New Orleans, a ovo ostalo mačku o rep.
Pa realno, pored Detroita, te dvije ekipe i jesu najviše pokazale u ovoj sezoni i možda New Orleans, a ovo ostalo mačku o rep.
-
LSD
#1846 Re: NBA na OBN-u
New Orleans je pokazao najviše s obzirom da im niko nije davao neke velike šanse na pocetku sezone...i žao mi je što ih Spursi izbacise jer bi finale zapada, tj. duel sa Lakersima bio mnogo zanimljiviji.Layne wrote:I sve smo bliži još jednoj tituli LAL-a![]()
![]()
- Vaso
#1847 Re: NBA na OBN-u
fakat mi je drago za ray-a ...lik zrači nekom harizmom
jel ima prenos u petak?
ja sam predvidjao finale: celtics-lakers (3- 4
)
jel ima prenos u petak?
ja sam predvidjao finale: celtics-lakers (3- 4
- Layne
#1848 Re: NBA na OBN-u
Treb'o bi bit, rekoše, ako ne slažu. Nego jeste li primjetili, kad nema Vilića odma manje koševa iz tranzicije? 
- jasko_ba
#1849 Re: NBA na OBN-u
Layne wrote:Treb'o bi bit, rekoše, ako ne slažu. Nego jeste li primjetili, kad nema Vilića odma manje koševa iz tranzicije?
mada ih nisam nikad volio, al LAL ove godine osvajaju, prava timska igra
-
arze
#1850 Re: NBA na OBN-u
krene i bavcica jednom u sto godinaVaso wrote:fakat mi je drago za ray-a ...lik zrači nekom harizmom
jel ima prenos u petak?
ja sam predvidjao finale: celtics-lakers (3- 4)
ma dobar je ray igrac al najzalosnije kad je igro u seatlle-u i milwaukee-u to je rijetko ko spominjo...
Cim se zvjezdice okupise odma i boston postade nakon dugo godina ekipa