Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1826 Re: Serie A
Dobili su dosta love od Kolarova, trebalo bi biti za nekih pojačanja...a to je istina za Lotita, i hoće li više prestati sa glupom praksom dovođenja i prodaje hrpe igrača na zadnji dan prelaznog roka 
- Point.
#1827 Re: Serie A
Ma kakav, Lotito je to. Dovesce masu indijanaca a prodati nece nikog. A trebo bi. Cribari, Meghni, Makinwa, Baronio itd.
-
fedayn-roma
#1828 Re: Serie A
FORZA LOTITO!!! 
- Romanista 101%
#1829 Re: Serie A
Zarate na saslušanju zbog fašističkog pozdrava
Mauro Zarate, 23-godišnji argentinski nogometaš Lazija, u četvrtak je pred Disciplinskom komisijom Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) odgovarao zbog fašističkog pozdrava s tribina...
Svojim ga je suigračima tom prilikom suspendirani napadač uputio s navijačke tribine, okružen ekstremistički orijentiranim Lazijevim navijačima, tijekom prvenstvene utakmice na rimskom Olimpicu koju je Lazio 14. ožujka izgubio od Barija 2-0.
Njegov brat i menadžer, nekad također vrsni nogometaš Sergio, izjavio je da njegov brat ne zna niti tko je Hitler niti tko je Mussolini, dok se sam nogometaš opravdao okolnošću gomile:
- Natjerali su me na to sami navijači.
Fašistički iliti rimski pozdravi uvis ispruženom desnicom u Italiji su najstrože zabranjeni. Zbog istog je poteza, samo svjesnog, Paolo Di Canio još 2006. godine kažnjen sa 10.000 eura.
O mogućim sankcijama Zarateu tek će se odlučiti.
Mauro Zarate, 23-godišnji argentinski nogometaš Lazija, u četvrtak je pred Disciplinskom komisijom Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) odgovarao zbog fašističkog pozdrava s tribina...
Svojim ga je suigračima tom prilikom suspendirani napadač uputio s navijačke tribine, okružen ekstremistički orijentiranim Lazijevim navijačima, tijekom prvenstvene utakmice na rimskom Olimpicu koju je Lazio 14. ožujka izgubio od Barija 2-0.
Njegov brat i menadžer, nekad također vrsni nogometaš Sergio, izjavio je da njegov brat ne zna niti tko je Hitler niti tko je Mussolini, dok se sam nogometaš opravdao okolnošću gomile:
- Natjerali su me na to sami navijači.
Fašistički iliti rimski pozdravi uvis ispruženom desnicom u Italiji su najstrože zabranjeni. Zbog istog je poteza, samo svjesnog, Paolo Di Canio još 2006. godine kažnjen sa 10.000 eura.
O mogućim sankcijama Zarateu tek će se odlučiti.
- Point.
#1830 Re: Serie A
Samo sam ceko da ce neko od romanista ovo postaviti.
Hvala i na podebljanom tekstu.

-
fedayn-roma
#1831 Re: Serie A
Mislim da smo o ovom argomentu vec i previse diskutovali, i necemo vise. Bas sam citao jutros o toj kazni Zaratu u talijanskim novinama i stvarno mi se gadi, ne Zarate, sta ce momak, najvjerovatnije nema blage veze sta uopste znaci taj gest, nego mi se gadi ta takozvana disciplinska komisija, to su te budze u foteljama koji o fudbalu nemaju blage veze, koji cekaju da kazne Zarate (koji nije bio na terenu nego na tribinama), koji kaznjavaju Tottija zbog palceva dole... itd itd... a to sto talijanski fudbal pada sve nize i nize, za to njih boli ona stvar....Point. wrote:Samo sam ceko da ce neko od romanista ovo postaviti.Hvala i na podebljanom tekstu.
![]()
BASTARDI!!!!!
-
salle_eh1986
#1832 Re: Serie A
On traje, i traje, i traje...
jedan je Alex
http://www.youtube.com/watch?v=I96vuHgd ... r_embedded#!
jedan je Alex
- Romanista 101%
#1833 Re: Serie A
salle_eh1986 wrote:On traje, i traje, i traje...
jedan je Alex![]()
majstor, nema sta.
-
salle_eh1986
#1834 Re: Serie A
Konačno potpisa i Miloš, sad je veza kakvu treba da imaju šampioni, Krasić-Pepe-Markizio-Melo-Diego
-
Omerovim_Koracima
#1835 Re: Serie A
MOggi optuzen za razgovor sa sudijama prilikom igranja troefo tim kupasimonese wrote:salle_eh1986 wrote:Konačno potpisa i Miloš, sad je veza kakvu treba da imaju šampioni, Krasić-Pepe-Markizio-Melo-Diego
http://www.nacional.hr/clanak/25170/kra ... -juventusa
a kluba i govana
- 2407
#1836 Re: Serie A
Poslije ovoga, po svemu sudeci stize i Aquilani na posudbu sa mogucnoscu otkupa na kraju sezone.salle_eh1986 wrote:Konačno potpisa i Miloš, sad je veza kakvu treba da imaju šampioni, Krasić-Pepe-Markizio-Melo-Diego
Ovim je kompletiran vezni red sa cetiri krila(Pepe, Lanzafame, Krasic, Martinez), dva zadnja vezna(Melo i Sissoko) i dva centralna playmakera(Marchisio i Aquilani). Bit ce interesantno vidjeti koga ce Del Neri staviti na lijevo krilo posto jedino Lanzafame igra na toj poziciji mada ni on nije ljevak, a ostali su svi desni krilni igraci.
Diego nema mjesta u sredini jer on ce imati ulogu u napadu kao SS ili tako nesto, uglavnom igrati ce ulogu koju igra Cassano u Sampdoriji.
- ultima_palabra
#1837 Re: Serie A
Baš puno nekakvih imena koji nisu mogli ni sanjati da će nositi boje Juventusa 
- 2407
#1838 Re: Serie A
Ne znam na koga mislis i ko je to ikada znao kako ce mu se karijera odvijati?ultima_palabra wrote:Baš puno nekakvih imena koji nisu mogli ni sanjati da će nositi boje Juventusa
- ultima_palabra
#1839 Re: Serie A
Ne mislim da su kao djeca sanjali, nego prije 4-5 godina2407 wrote:Ne znam na koga mislis i ko je to ikada znao kako ce mu se karijera odvijati?ultima_palabra wrote:Baš puno nekakvih imena koji nisu mogli ni sanjati da će nositi boje Juventusa
- 2407
#1840 Re: Serie A
Lanzafame je izdanak Juventusovog mladog pogona, Pepe je dosao na posudbu, Martinez je dosao za 12 miliona(nije ni malo ali nije ni bog zna kakva pljacka). Melo i Sissoko i ne trebaju neku tehnicku potkovanost jer su zadnji vezni i nije to ono zbog cega su na terenu.ultima_palabra wrote:Ne mislim da su kao djeca sanjali, nego prije 4-5 godina2407 wrote:Ne znam na koga mislis i ko je to ikada znao kako ce mu se karijera odvijati?ultima_palabra wrote:Baš puno nekakvih imena koji nisu mogli ni sanjati da će nositi boje JuventusaPa ovi Lanzafame, Martinez i slični, nije ni ovaj Pepe puno bolji... Melo i Sissoko tehnički vrlo slabi igrači. Juventus treba težiti boljim igračima, potroše fine svote novca na takve polovnjake... Milan makar takve dovodi za eksere
A ta tvoja konstatacija da nisu znali prije 4-5 godina sta ih ceka je pravo smjesna. Pitam te ko je znao sta ga ceka za 5 godina? Jel Dzeko znao da ce ga traziti pola evrope i da ce vrijediti 20-40 miliona€ prije 5 godina? Na karaju krajeva znas li ti sta te ceka za pet godina?
Ne znam na sta ciljas, proslih sezona je Juventus trosio pare nemilice na igrace koji se nisu nikako isplatili(mozda Sissoko i Amauri donekle). Ove sezone je trebalo dosta toga zamjeniti u ekipi i popuniti dosta rupa, uradjeno je skoro sve za nekih 45 miliona €. Do kraja prelaznog roka ce vjerovatno doci jos dva igraca i bit ce prodata 3-4 igraca.
- ultima_palabra
#1841 Re: Serie A
Martinez 12 miliona, Bonucci 15? Navijači Juvea su mrzili onoga Secca, ali izgleda da ni ovi novi nisu bolji... A zadnji vezni bi trebao biti tehinčki potkovan fudbaler, možda i više od ostalih... ali u malo modernijim koncepcijama fudbala.
Možda se nisam dobro izrazio, mislim na to da najviše 3-4 sadašnja igrača bi mogla igrati u Juventusu prije 4-5 godina... ciljam na to da Juventus uz Inter najviše troši u Seriji A, i da bi im sve osim prva dva mjesta morao biti neuspjeh.
Možda se nisam dobro izrazio, mislim na to da najviše 3-4 sadašnja igrača bi mogla igrati u Juventusu prije 4-5 godina... ciljam na to da Juventus uz Inter najviše troši u Seriji A, i da bi im sve osim prva dva mjesta morao biti neuspjeh.
- 2407
#1842 Re: Serie A
Vrijeme ce biti jedini sudija novoj upravi, tek su dosli vidjet cemo. Bonucci je buducnost i nije uopste skupo placen.ultima_palabra wrote:Martinez 12 miliona, Bonucci 15? Navijači Juvea su mrzili onoga Secca, ali izgleda da ni ovi novi nisu bolji... A zadnji vezni bi trebao biti tehinčki potkovan fudbaler, možda i više od ostalih... ali u malo modernijim koncepcijama fudbala.
A to da bi samo par ovih igraca igralo u Juventusu od prije 5 sezona stoji u potpunosti, ali vremena i ambicije se mjenjaju. Juventus nastupa u EL a ne u LP pa je i ocekivati ekipu za EL i kompetentnu ekipu za vrh Serie A. Prosla sezona i prosla uprava je napravila, cini mi se, veci korak unazad nego izbacivanje u Serie B
- ultima_palabra
#1843 Re: Serie A
Pa propustili su dosta prošle sezone, prekretnica je bila ona tekma protiv Bayerna... da su tada potrošili pare na prave igrače i trenera, Italija bi imala dvije konkurentne ekipe u Evropi, a to bi pomoglo čitavoj ligi.2407 wrote:Vrijeme ce biti jedini sudija novoj upravi, tek su dosli vidjet cemo. Bonucci je buducnost i nije uopste skupo placen.ultima_palabra wrote:Martinez 12 miliona, Bonucci 15? Navijači Juvea su mrzili onoga Secca, ali izgleda da ni ovi novi nisu bolji... A zadnji vezni bi trebao biti tehinčki potkovan fudbaler, možda i više od ostalih... ali u malo modernijim koncepcijama fudbala.
A to da bi samo par ovih igraca igralo u Juventusu od prije 5 sezona stoji u potpunosti, ali vremena i ambicije se mjenjaju. Juventus nastupa u EL a ne u LP pa je i ocekivati ekipu za EL i kompetentnu ekipu za vrh Serie A. Prosla sezona i prosla uprava je napravila, cini mi se, veci korak unazad nego izbacivanje u Serie B
- 2407
#1844 Re: Serie A
Ma svasta je poslo naopako prosle godine. Ne znam odakle krenuti. Mada su se problemi nakupljali godinama i prosle godine je sve puklo. Takodjer i povrede su ucinile svoje. 70 povreda pretrpiti za jednu sezonu je debelo previse. Odlican potez nove uprave je dovodjenje Roberta De Bellisa iz Sampdorije, strucnjaka za fizicke pripreme, koji je u Sampdoriji napravio to da su igraci Sampdorie u cetiri zadnje sezone pretrpili samo 3-4 misicne povrede. Mnogi ga vec nazivaju najboljim pojacanjem, ali i to ce vrijeme da pokaze.ultima_palabra wrote: Pa propustili su dosta prošle sezone, prekretnica je bila ona tekma protiv Bayerna... da su tada potrošili pare na prave igrače i trenera, Italija bi imala dvije konkurentne ekipe u Evropi, a to bi pomoglo čitavoj ligi.
-
Minjo
#1845 Re: Serie A
Što se tiče Juvea, doveli smo i Akvilanija, mada nijesam siguran da ćemo dobiti nešto sa njim, obzirom da prošlu sezonu nije igrao, ali neka ga, nije skup.
Gledajući pojačanja koja smo doveli Martinez i Bonuci će nam biti od velike koristi, i mislim da tu ne bi trebalo da bude kiksa. Izgleda da Jakvinta ostaje, nikome ga ne uvalismo. Kad bi otišli Zebina, Kamoranezi, Salihamidžić i ostali nepotrebni da namaknemo još koji par desetina miliona da kupimo još jednog lijevog beka.
Što se tiče prenosa, Arena je otkupila Seriu A, pa koje ima ima, a ko nema neka se snalazi. Sačelajmo još OBN, Pink ne vjerujem da će.
Gledajući pojačanja koja smo doveli Martinez i Bonuci će nam biti od velike koristi, i mislim da tu ne bi trebalo da bude kiksa. Izgleda da Jakvinta ostaje, nikome ga ne uvalismo. Kad bi otišli Zebina, Kamoranezi, Salihamidžić i ostali nepotrebni da namaknemo još koji par desetina miliona da kupimo još jednog lijevog beka.
Što se tiče prenosa, Arena je otkupila Seriu A, pa koje ima ima, a ko nema neka se snalazi. Sačelajmo još OBN, Pink ne vjerujem da će.
-
Minjo
- 2407
#1849 Re: Serie A
Goal.com Special: Five Reasons Why You Should Watch Serie A This Season
Eh jos samo kada bi je imalo gdje gledati, sreci nikada kraja.
Goal.com wrote:With 6-0, 6-0, 6-0, strictly consigned to the tennis sections of the Italian sports papers, Serie A is definitely the one to watch this season.
Eh jos samo kada bi je imalo gdje gledati, sreci nikada kraja.
- Djokej
#1850 Re: Serie A
Sve nesto kontam da nece ovaj TV1 da nas iznenadi sa Talijanskom ligom.. Stvarno ce biti bezveze ako ne bude nigdje..