Bosanska piramida Sunca vol.4
-
Maksim
Dosle Maje po njega i odnijela ga ka dalekim zvjezdanim sistemima......kekec wrote:Haj´ za ton, manje- vise, ali gdje nam je "naucnik".
Vrati li se on ili je ostao u Amerikama.
Piramide placu.
Znas ono kao "dos´s cika Maja, pa pojeo jaja...."
Vratit ce se on opet kad pojeftine karte od Andromede do nas.
-
bc_chupo
Početak nove sezone istraživanja Bosanske doline piramida

Potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj saradnji između: Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", Općine Visoko i Zavičajnog muzeja Visoko, danas je zvanično počela nova sezona istraživanja Bosanske doline piramida.
Prema riječima načelnika Općine Visoko Muniba Alibegovića, Sporazum precizno određuje obaveze i odgovornosti sva tri potpisnika.
"Uloga Općine Visoko je da, u skladu sa zakonskim regulativama, prima zahtjeve i izda sve dozvole potrebne za istraživanje uz suglasnost nadležnih ministarstava kantonalnog i federalnog nivoa. Općina će i dalje, u okviru svojih nadležnosti, podržavati istraživanja Fondacije, pomagati pri riješavanju imovinsko-pravnih odnosa te realizaciji planova Fondacije za 2007.", izjavio je za Agenciju FENA Alibegović.
Direktor Zavičajnog muzeja Visoko prof. Senad Hodović je izrazio zadovoljstvo potpisanim Sporazumom te istakao da će Muzej kao i Fondacija i ove godine nastaviti raditi po naučnim principima.
"Želja za istraživanjem i pronalaženjem novih dokaza o postojanju prvih evropskih piramida svakodnevno pobjeđuje nastojanja pojedinaca da nam uskrate pravo na istraživanje" izjavio je Hodović te dodao da ti pojedinci zloupotrebljavaju položaje koje su im dodijelili birači i pokušavaju onemogućiti istraživanje.
"Nepostojanje zakona na državnom i federalnom nivou o zaštiti kulturno-historijskog naslijeđa te otvaranje prostora pojedinim državnim institucijama da "pogaze" kantonalni zakon o zaštiti kulturno-historijskog naslijeđa je nešto što se ne dešava u mnogo zemalja u svijetu. U BiH je, na žalost, to sasvim normalno", objasnio je Hodović.
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije Semir Osmanagić je u obraćanju prisutnim predstavnicima Ze-Do kantona, Općine, medija te posjetiteljima, predstavio primarne ciljeve za 2007. koji uključuju ulazak u piramide Sunca i Mjeseca, otkrivanje tajni potencijalnog tumulusa/kamenog hrama u Gornjoj Vratnici te pronalaženjem novih dokaza privući još više posjetitelja i turista u Visoko i BiH.

Potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj saradnji između: Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", Općine Visoko i Zavičajnog muzeja Visoko, danas je zvanično počela nova sezona istraživanja Bosanske doline piramida.
Prema riječima načelnika Općine Visoko Muniba Alibegovića, Sporazum precizno određuje obaveze i odgovornosti sva tri potpisnika.
"Uloga Općine Visoko je da, u skladu sa zakonskim regulativama, prima zahtjeve i izda sve dozvole potrebne za istraživanje uz suglasnost nadležnih ministarstava kantonalnog i federalnog nivoa. Općina će i dalje, u okviru svojih nadležnosti, podržavati istraživanja Fondacije, pomagati pri riješavanju imovinsko-pravnih odnosa te realizaciji planova Fondacije za 2007.", izjavio je za Agenciju FENA Alibegović.
Direktor Zavičajnog muzeja Visoko prof. Senad Hodović je izrazio zadovoljstvo potpisanim Sporazumom te istakao da će Muzej kao i Fondacija i ove godine nastaviti raditi po naučnim principima.
"Želja za istraživanjem i pronalaženjem novih dokaza o postojanju prvih evropskih piramida svakodnevno pobjeđuje nastojanja pojedinaca da nam uskrate pravo na istraživanje" izjavio je Hodović te dodao da ti pojedinci zloupotrebljavaju položaje koje su im dodijelili birači i pokušavaju onemogućiti istraživanje.
"Nepostojanje zakona na državnom i federalnom nivou o zaštiti kulturno-historijskog naslijeđa te otvaranje prostora pojedinim državnim institucijama da "pogaze" kantonalni zakon o zaštiti kulturno-historijskog naslijeđa je nešto što se ne dešava u mnogo zemalja u svijetu. U BiH je, na žalost, to sasvim normalno", objasnio je Hodović.
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije Semir Osmanagić je u obraćanju prisutnim predstavnicima Ze-Do kantona, Općine, medija te posjetiteljima, predstavio primarne ciljeve za 2007. koji uključuju ulazak u piramide Sunca i Mjeseca, otkrivanje tajni potencijalnog tumulusa/kamenog hrama u Gornjoj Vratnici te pronalaženjem novih dokaza privući još više posjetitelja i turista u Visoko i BiH.
- kekec
Zivi bili pa vidjeli i docekali....
predstavio primarne ciljeve za 2007. koji uključuju ulazak u piramide Sunca i Mjeseca, otkrivanje tajni potencijalnog tumulusa/kamenog hrama u Gornjoj Vratnici te pronalaženjem novih dokaza privući još više posjetitelja i turista u Visoko i BiH.
2007 ce biti jaku uzbudljiva.
Samo da i ovaj put, ne zaborave "ukljuciti ton".
-
Majstorinho
ne nazivaju nas dzaba glupim bosancima kad vjerujemo u ovakve gluposti i lopovu kakav je Semir Osmanagic.Ne mogu da vjerujem da su mnogi nasjeli na njegove lazi.Kakva piramida,to ne postoji.Prirodno je nastalo.
- pitt
jel ova ili hidzretska?kekec wrote:Zivi bili pa vidjeli i docekali....
predstavio primarne ciljeve za 2007. koji uključuju ulazak u piramide Sunca i Mjeseca, otkrivanje tajni potencijalnog tumulusa/kamenog hrama u Gornjoj Vratnici te pronalaženjem novih dokaza privući još više posjetitelja i turista u Visoko i BiH.![]()
2007 ce biti jaku uzbudljiva.![]()
Samo da i ovaj put, ne zaborave "ukljuciti ton".
-
senada
ima i privilegiranih, osobito nadarenih bistroumih ljudi koje su Semir i lobiji prepoznali kao idealan medij za kopanje istine do jaja u ganglijama ili u malignoj celiji koja se u neurologiji naziva sivom masom/celijom.AenemA wrote:Ne mogu da vjerujem da se ljudi jos bakcu oko ovoga...
-
senada
Izvor:
Disident !
http://skljoco.blogger.ba
08/04/2007 21:32
Disident !
http://skljoco.blogger.ba
08/04/2007 21:32
Postovani Skljoco arhitekte tog projekta nebrojeno puta su prozvani od svjetskih znanstvenika iz te oblasti da povuku svoje lazi, ali "graditelji" lazi ne odustaju od patriotskog projekta...---------------------------------------------------------------------------------Code: Select all
Birmigham, 12. mart 2007 UPOZNATI DIJASPORU S PROJEKTOM ISTRAŽIVANJA PIRAMIDA Sve ovo što je do sada pronađeno u Visokom promijenilo je moje mišljenje i ja sam u potpunosti siguran da piramide u BiH postoje. U organizaciji i na poziv Zajednice Bosanaca i Hercegovaca „UK Network“ i Svjetskog udruženja BiH dijaspore, u Bir- minghamu upriličena prezentacija Projekta istraživanja Bosanske doline piramida koju je održao predsjednik Upravnog odbora Fondacije Semir Osmanagić. Prezentacija je održana u amfiteatru Midlands Art Centra (MAC) okupivši više od stotinu posjetilaca, pretežno BH iseljenika u Velikoj Britaniji. Zajednica „UK Network“, kako je rečeno, u potpunosti podržava Pro- jekt te je najavljeno da će se njeni članovi aktivnije uključiti u aktivnosti Fondacije. Prema riječima aktiviste Svjetske zajednice BiH dijaspore Anesa Cerića, ko- jem pripadaju zasluge za organiziranje pre- zentacije u Birminghamu, BH dijaspora u ovom gradu ali i u cijeloj Engleskoj, pridaje veliki značaj Projektu istraživanja Bosanskih piramida i njegovom uticaju na mijenjanje, donedavno, veoma lošeg imidža BiH u svijetu. Prezentaciji je prisustvovao i predsjednik Zajednice „UK Network“ profesor historije Spaho Bajrić koji je, nakon prezentacije, iskazao oduševljenje mogućnostima koje se, nakon pokretanja Projekta, otvaraju pred BiH. „Moja struka i knjige iz kojih sam učio da bih dobio titulu profesora historije tvrde da u BiH ne bi trebale biti piramide i ja sam se držao tog stava. Ali, sve ovo što je do sada pronađeno u Visokom promijenilo je moje mišljenje i ja sam u potpunosti siguran da piramide u BiH postoje“, izjavio je Bajrić te dodao da je neophodno upoznati BH dijasporu u cijelom svijetu s Projektom istraživanja piramida.
Skljoco :
Na zalost , upravo " Projekt istrazivanja
" bosnjackih" piramida , BiH ce dodatno
urusiti i onako los imidz jer ,
Iza tih bezsmislica i lazi stoje neki
drzavni organi .
----------------------------------------------------
Nit postoji " bosnjacki" identitet nit
" bosnjacke" Piramide al ...
" furka" ide dalje ... u Nepoznato !
Ko rikne nek mu budne a za posljedice
nek se brinu oni kojima je do istine
i kredibiliteta drzave BiH !
Nevjerovatno podlo ...
-
sljunko
...ova tema je stvarno puna naucnih argumenata... a da otovorite posebnu za psihologe?....senada wrote:ima i privilegiranih, osobito nadarenih bistroumih ljudi koje su Semir i lobiji prepoznali kao idealan medij za kopanje istine do jaja u ganglijama ili u malignoj celiji koja se u neurologiji naziva sivom masom/celijom.AenemA wrote:Ne mogu da vjerujem da se ljudi jos bakcu oko ovoga...
-
sljunko
Majstorinho... a jelda... placas li porez drzavi... ili si od onih koji laju na vjetar... a iza guze trpaju vlastiti dzep?....Majstorinho wrote:ne nazivaju nas dzaba glupim bosancima kad vjerujemo u ovakve gluposti i lopovu kakav je Semir Osmanagic.Ne mogu da vjerujem da su mnogi nasjeli na njegove lazi.Kakva piramida,to ne postoji.Prirodno je nastalo.
-
senada
...piramide svakako spadaju u patopsiholoski dozivljaj potkrijepljen drzavnim organima oboljelim od najtezeg oblika patoloske kleptokratije... no ne bih ja nikome da kvarim dozivljaj...sljunko wrote:...ova tema je stvarno puna naucnih argumenata... a da otovorite posebnu za psihologe?....senada wrote:ima i privilegiranih, osobito nadarenih bistroumih ljudi koje su Semir i lobiji prepoznali kao idealan medij za kopanje istine do jaja u ganglijama ili u malignoj celiji koja se u neurologiji naziva sivom masom/celijom.AenemA wrote:Ne mogu da vjerujem da se ljudi jos bakcu oko ovoga...
ipak, davno sam rekla da su bh. piramide posljednje utociste za bh. patriote... u cijeloj toj prici nervira me drskost sa teorijom o sigurnom postojanju piramida, a dokazi ce naknadno biti prezentirani... i dok nam se realno samo zlo radi mi ne smijemo biti zli.... trebamo vjerovati u irealne ljepote...
- Fiore
#1840 we
U knjizi 12-ti Planet (Zeharije Sickin) kaze se da postoji "rupa" u periodu od 27.000- 11.000 g PNE prije toga covjek je bio blizi majmunu po svom nacinu zivljenja, anakon toga poceo se baviti zemljoradnjom i graditi prve objekte za zivot..
Mislim ko moze doci do te kjnige jako je zanimljiva..
- pitt
#1841 Re: we
znaci rupa je bila svuda.....sem u visokom?Fiore wrote:U knjizi 12-ti Planet (Zeharije Sickin) kaze se da postoji "rupa" u periodu od 27.000- 11.000 g PNE prije toga covjek je bio blizi majmunu po svom nacinu zivljenja, anakon toga poceo se baviti zemljoradnjom i graditi prve objekte za zivot..
- Alfons Kauders
#1842 Re: we
suti, sad mi je sve jasnije...pitt wrote:znaci rupa je bila svuda.....sem u visokom?Fiore wrote:U knjizi 12-ti Planet (Zeharije Sickin) kaze se da postoji "rupa" u periodu od 27.000- 11.000 g PNE prije toga covjek je bio blizi majmunu po svom nacinu zivljenja, a nakon toga poceo se baviti zemljoradnjom i graditi prve objekte za zivot..
Mislim ko moze doci do te kjnige jako je zanimljiva..![]()
![]()
-
Shoshana
bc_chupo wrote:bez spamanja na ovoj temi.....
bez offtopica drzite se teme i molim da nas postedite glupih komentara kao sto su
mi smo glupi sto vjerujemo u ovo mi smo ovo mi smo ono. ako imas kakav argument da nema piramida baci ga....ili cuti
Vidi Chupe sto je ufatio fursat
Dobro je Chupo, nemoj nas samo tuc'
-
bc_chupo
Shoshana wrote:bc_chupo wrote:bez spamanja na ovoj temi.....
bez offtopica drzite se teme i molim da nas postedite glupih komentara kao sto su
mi smo glupi sto vjerujemo u ovo mi smo ovo mi smo ono. ako imas kakav argument da nema piramida baci ga....ili cuti![]()
Vidi Chupe sto je ufatio fursat![]()
Dobro je Chupo, nemoj nas samo tuc'
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
bc_chupo wrote:bez spamanja na ovoj temi.....
bez offtopica drzite se teme i molim da nas postedite glupih komentara kao sto su:
mi smo glupi sto vjerujemo u ovo mi smo ovo mi smo ono. ako imas kakav argument da IMA piramida baci ga....ili cuti
Mogla bi ti ova gore recenica i ovako biti formulisana, zar ne?
Chupo, ... nemoj da ti zovem Kekeca, ....
- kekec
http://www.youtube.com/watch?v=9HVmHq7KroA

...
Faraonske imam krvi.
rodjak mi je Ramzes I.
Faraoni svi su braca,
Tutankamon i moj caca.
...
Ovo bi mogla biti Himna piramidasa.
Ima i muziku i tekst.
Jos kada je turisti nauce, popularnost
piramida ce porasti vrtoglavom brzinom
sirom cijelog svijeta.
Pa kada Kinezi navale...

...
Faraonske imam krvi.
rodjak mi je Ramzes I.
Faraoni svi su braca,
Tutankamon i moj caca.
...
Ovo bi mogla biti Himna piramidasa.
Ima i muziku i tekst.
Jos kada je turisti nauce, popularnost
piramida ce porasti vrtoglavom brzinom
sirom cijelog svijeta.
Pa kada Kinezi navale...
- Fair Life
Kazu... ima slike nema tona !??
Na linku ispod... ima tona nema slike !??
http://www.balkanshare.com/download.php?file=225562
Na linku ispod... ima tona nema slike !??
http://www.balkanshare.com/download.php?file=225562