KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hopcup

#1826 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by hopcup »

plucna mahramica wrote:Upravo tako... Pogotovo tvoja tvrdnja u kojoj kazes da su na forumima iskustva iz prve ruke. Evo ja ti iz prve ruke kazem da sam napisao stotine postova gdje sam pricao o necemu 'iz prve ruke' a u zivotu ni u prolazu nisam vidio.
izvini, sve si u pravu. ti si velik ko svemir i sveprisutan na sve i jednom forumu. de bolan, ne spamaj temu uzalud.
to što si ti laprdao o nečemu o čemu pojma nemaš (što je i sad slučaj) je tvoj problem.
plucna mahramica

#1827 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by plucna mahramica »

Pa eto, isti smo, i ti citas sve forume, i ja pisem na njima.
Fino ti navedoh da kasnije mozes da vidis kako ljudi koriste te 'informacije' u argumentima po forumima.
detroit-mercy wrote:Good, znaci problem izlijecenja raka je rijesen :mrgreen:.
Koja boljka je sljedeca :skoljka: .
Skoro sve boljke rjesava, zar nisi procitao na sajtu suze finiksa?

Code: Select all

everything about the cure and its miraculous effects without any sideffects – a cure that cures almost all serious illness within 3 months.
I onda isto kao sto imas ljudi koji zivotom brane semira i piramide, bivaju volonteri, tako dobijes i besplatne branioce neke teze, pricaju po forumima, dokazuju, iako licno nisu probali (ali jeste njihov kolega sa foruma) i sl. Opet ne tvrdim da je to ovdje slucaj, ali opcija postoji. Zasto je lakse vjerovati u jednu teoriju zavjere od druge...
hopcup

#1828 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by hopcup »

ja dosadnog frajera.. :-)
ok, u pravu si.
plucna mahramica

#1829 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Vala ne mogu biti dosadniji od tebe, niko ti se nije obratio a poceo si da me citiras... Ako ti se ne svidja sta pisem, fino preskoci, kao sto cu je ubuduce tvoje postove. Ja za tebe pisem gluposti, ti za mene pises gluposti, i svako svojim putem.
Dozer

#1830 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

A na moja pitanja o farmaceutima i njihovim studijama, istrazivanjima, itd. o THC-u - niko nema odgovora, a? :D
plucna mahramica

#1831 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Kome su ih duzni objaviti :?
Dozer

#1832 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Izvini, ali - :lol: :lol: :lol: :lol:

A za ovo:
plucna mahramica wrote:http://www.sfn.org/Press-Room/News-Rele ... ung-Adults

eto drugi link na guglu za efekte thc-a. :-)
Previous studies exposing animals to tetrahydrocannabinol (THC) — the main psychoactive component of marijuana — show that repeated exposure to the drug causes structural changes in brain regions involved with these functions.
Ima tih studija koliko hoces, ne znam gdje ti trazis.
Dalje, ja mogu napraviti 20 stranica za 7 dana koje ce govoriti o losim efektima tog ulja, bez nekog zahmeta, wordpress lagano, u adminu postavim komentare od 'razlicitih' ljudi koji su nasjeli, bla bla. i paf, ti dobijes te stranice koje ti kao fale da razbiju mit. Samo, ja nemam koristi od toga da pravim te strance, ko li Boze ima koristi da pravi suprotne, koje hvale dejstva?
Ljudi nikako da shvate da je internet truba sto se tice pouzdanosti informacija, pogotovo kada se radi o interpretaciji (ova studija kaze ovo ili ono a niko ne otvori tu studiju, procita 200str i kaze to je stvarno tako). Evo ovaj link gore sto sam postavio, vrlo lako moze biti fejk, placen i sl.
Platis klixu 500 i dobijes clanak kako su tvoji cevapi najbolji u gradu i lijece reumu...
Sve sto ti mogu reci jeste da mi ovdje pricamo o uticaju THC-a, kao jednog od aktivnih sastojaka marihuane, na celije raka/kancera/tumora. U skladu s tim, nadji mi studiju koja potvrdjuje da THC ne djeluje na celije raka.

Sto se interneta tice i njegovih (ne)mogucnosti, mislim da sam ja zadnja osoba kojoj to treba da govoris. Znam ja vrlo dobro sve sta i kako funkcionise na internetu, medjutim mali problem je upravo ovo sto ti je vec receno - suvise je pojedinacnih svjedocenja ljudi koji na licnim primjerima pokazuju i dokazuju da je prakticno nemoguce da je sve laz.
I studije, pozitivne, koje su postavljene i na ovoj temi, takodjer imaju svoje reference u vidu doktora koji svojim imenima stoje iza njih, ali i relevantnih linkova na sve datume i mjesta testiranja i objavljivanja.

Opet vas pitam - zasto farmaceutske kompanije, kojima je po vama cilj da pomazu ljudima i pronalaze lijekove, nikad nisu izbacile svoje analize, istrazivanja i rezultate o uticaju THC-a na celije raka?
Samo su dva moguca odgovora:
1. Jer znaju da THC ima velike pozitivne ucinke.
Samim tim bi upravo te kompanije dosle na udar javnosti, i to ne mali, a s njima i vlade koje bi morale legailzovati svaku vrstu marihuane. Zato je bolje - sutiti. Neka ljudi rade i pricaju sta hoce, monopol proizvodnje lijekova je u rukama farmaceuta i vlada, i to je to.
2. Jer znaju da THC nema nikakvog pozitivnog ucinka na celije raka.
Da ovo jeste istina, oni bi odavno potrcali da to potvrde, i to ne samo rijecima nego i raznim eksperimentima koji bi vjerovatno bili i javni.

Nemojmo biti djeca...
Last edited by Dozer on 05/11/2014 09:47, edited 2 times in total.
nosara

#1833 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by nosara »

plucna mahramica wrote:Kome su ih duzni objaviti :?
Dozer wrote:Izvini, ali - :lol: :lol: :lol: :lol:
Uopste nije smijesno, bolesno je...
Dozer

#1834 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

@Pluchna mahramice
Na ovom tvom site-u sam udario search na "THC and Cancer", a zone trazenja sam stavio sfn.org i The Journal of Neuroscience. Izasla su samo 2 rezultata, a zamisli - ni jedan nije bio vezan za rak :D

Ali, u svakom slucaju, u prvom od njih koji se tice ALS-a (mozdani poremecaj), izmedju ostalog, lijepo pise:
“We found that treatment with THC delayed disease progression by seven days and extended survival by six days in the mouse model,” says Abood. “This corresponds to three years in human terms.”
Results also indicate that the combination of THC and cannabidiol further delays disease progression. Treatment with cannabidiol alone, however, had no effect.
Znaci, sam CBD nema efekta, ali THC - ima, isto kao i u slucajevima celija raka. I ovo je samo jos jedna u nizu potvrda da THC djeluje drugacije i bolje od samog CBD-a. Da li je onda, u medicinskoj marihuani, THC izbacen s nekim prikrivenim ciljem? Nije li ovo logicno pitanje?

Drugi link je na brosuru o cinjenicama o mozgu.

Procitaj ovo - http://www.theforbiddenknowledge.com/ha ... piracy.htm
Jeste da ces ti reci da je to mogao napisati bilo ko, ali ako se malo vise zadas onda ces bez problema naci razne cinjenice koje u potpunosti potvrdjuju sve ovdje napisano. Proguglaj i "Dr. Lester Grinspoon", mozda ti jos ponesto bude jasnije...
Dozer

#1835 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

I jedan vrlo edukativan video:

A i profesor sve fino objasnio...

Naravno, ima toga jos, a sve doktori...

A i ovdje ima nekih "detalja"... http://matrixworldhr.com/2012/09/13/stu ... ijeci-rak/
Ramzess Veliki

#1836 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Ramzess Veliki »

Čitam na netu primjere kako liječi akutnu leukemiju ... čitao sam i da medicinski parafin također liječi leukemiju, a mnogo je lakše do njega doći i mnogo je jeftiniji.
E sad ... moja malena je na klinici u Rijeci, već je 4 mjeseca na kemoterapijama, odnosno liječi se po evropskom protokolu i ima odlične rezultate. Ne bih u ovoj fazi ništa rizikovao jer sam u nekim ozbiljnim analizama liječenja medicinskim parafinom pronašao da nije preporučljiv tokom terapije.
Hajde budi sad pametan ... i voditeljica klinike nije za drugačiji pristup a uvjerio sam se da je izuzetno posvećena svom pozivu i priznata u međunarodnim krugovima.
Dozer

#1837 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Malena jeste mlada... :(
Sta ti reci... ima studija gdje su ovo davali jednogodisnjem djetetu radi tumora na mozgu, i bilo je uspjesno...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1838 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Chmoljo »

iTo wrote:
hopcup wrote:vidi ovako; na ovoj temi si ti onaj koji je uvjeren u to da thc ne liječi rak i ne odstupaš od toga ni za milimetar. ne vidim nikakvu sumnju u tebi, prema tome, ova slika ti je samo takav auto gol. aferim, ni ja te bolje ne bih opisao.
hahahaha fakat je ljudska glupst beskonacna :)

kakav si ti debil rodila te majka :)
@nosara - opomena

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» iTo

14 dana
NeenaSa

#1839 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by NeenaSa »

Ramzess Veliki wrote:Čitam na netu primjere kako liječi akutnu leukemiju ... čitao sam i da medicinski parafin također liječi leukemiju, a mnogo je lakše do njega doći i mnogo je jeftiniji.
E sad ... moja malena je na klinici u Rijeci, već je 4 mjeseca na kemoterapijama, odnosno liječi se po evropskom protokolu i ima odlične rezultate. Ne bih u ovoj fazi ništa rizikovao jer sam u nekim ozbiljnim analizama liječenja medicinskim parafinom pronašao da nije preporučljiv tokom terapije.
Hajde budi sad pametan ... i voditeljica klinike nije za drugačiji pristup a uvjerio sam se da je izuzetno posvećena svom pozivu i priznata u međunarodnim krugovima.
'Bem ti zivot.
Svako dobro tvojoj djevojcici.
Ramzess Veliki

#1840 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Ramzess Veliki »

NeenaSa wrote:
Ramzess Veliki wrote:Čitam na netu primjere kako liječi akutnu leukemiju ... čitao sam i da medicinski parafin također liječi leukemiju, a mnogo je lakše do njega doći i mnogo je jeftiniji.
'Bem ti zivot.
Hvala na dobrim željama. :thumbup:
_mufljuz_

#1841 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by _mufljuz_ »

Ramzess Veliki wrote:
NeenaSa wrote:
'Bem ti zivot.
Hvala na dobrim željama. :thumbup:
i od mene sve zelje za oporavak... nisam znao da imas kindera :thumbup:
Dozer

#1842 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Evo jos jedan odlican dokumentarac, opet s kamarom doktora, pa i onkologa, koji nedvosmisleno i jasno govore o svemu.
Obavezno pogledati od pocetka do kraja, jer se ovdje daju i odgovori zasto velika vecina danasnjih doktora uopste ne znaju nista o ovome.

mushkile chibira

#1843 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:51, edited 1 time in total.
Capsicum

#1844 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Capsicum »

Evo jedan tekst koji je napisao Dr. David Gorski, onkolog. Strucno i precizno je objasnio sve oko ovih besmislica o lijecenju karcinoma uljem od kanabisa ili jos gore pusenjem trave.

http://www.sciencebasedmedicine.org/med ... re-cancer/
Pirija

#1845 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

Capsicum wrote:Evo jedan tekst koji je napisao Dr. David Gorski, onkolog. Strucno i precizno je objasnio sve oko ovih besmislica o lijecenju karcinoma uljem od kanabisa ili jos gore pusenjem trave.

http://www.sciencebasedmedicine.org/med ... re-cancer/

pripremi se za lomacu...
Dozer

#1846 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Nema nikakvih lomaca, pricamo argumentovano. A argumenti s ovog linka izgledaju ovako:
So while there does appear to be antitumor effect against the glioma cell lines tested, it was, at best, modest.
Dalje, u "negaciji", covjek fino kaze:
A different study, which combined THC and temozolomide, produced more impressive results, not for the THC, which produced at best modest antitumor effect, but for the combination, which looked a bit more promising. Of course, one also must note that this is not hash oil or smoked pot, but the purified THC component.
Onda idu neke CBD varijante, koje naranvo nisu dale rezultate, pa se covjek fino vratio na THC i rak pluca, pa kaze:
In a mouse tail vein injection model of lung metastases, 5 mg/kg of THC decreased metastases by 50%, which is not bad, and in a straightforward xenograft model resulted in a 50% growth delay of the tumors, which is also not bad.

Onda, na ovo, on doda kojekakve hemikalije THC-u kako bi "pojacao" rad receptora, i time postigne rast tumora. I to mu je, kao, dokaz da THC ne funkcionise :lol: :lol: :lol: :lol:
Nadalje, da bi dokazao kako, eto, THC u kombinaciji sa CBD nije nikakav lijek, covjek kaze:
It’s also noted that the best results in the lab have come from using a combination of highly purified THC and CBD, but that there have also been positive results with synthetic cannabinoids, such as a molecule called JWH-133, just as I’ve described, through mechanisms that include:
Triggering cell death, through a mechanism called apoptosis
Stopping cells from dividing
Preventing new blood vessels from growing into tumors
Reducing the chances of cancer cells spreading through the body, by stopping cells from moving or invading neighbouring tissue
Speeding up the cell’s internal ‘waste disposal machine’ – a process known as autophagy – which can lead to cell death
Dakle, prirodni ekstratktovani THC (ali i CBD, koji se u RSO svakako ekstraktuje zajedno sa THC-om iz biljke) je dao najbolje rezultate, ali, eto, i sinteticki proizvodi imaju neke efekte... Ma, hajde...
Ovdje, opet, ocigledno priznaje pozitivne efekte THC-a, ali ih istovremeno i negira kao "nedovoljne". Naravno, kao sto vec znamo, pusenje trave nema nikakvog efekta (zato je, valjda, rikn'o i Marley ;)):
We also know from the preclinical work that has been done that it will take purified THC and/or CBD and/or synthetic cannabinoid receptor agonists to produce even the modest effects observed thus far, effects that are too modest to expect cannabinoids to be any sort of cure for cancer on their own. Smoking weed or using hash oil just isn’t going to cut it.
Na kraju, covjek kaze:
In the case of cannabis for cancer, the only potentially promising way forward is to isolate the active components and figure out which of the hundreds of different cancers in which these components have activity against.
Jedino pitanje na sve ovo, i za njega kao researcher-a, jeste - a zasto, jadan ne bio, ne radis to sto kazes da treba da se radi? :D

Naravno, nakon svake potvrde pozitivnog ucinka, on uvijek doda i, parafraziram : "Ali, to bas i nije..." :lol: :lol: :lol:

Pazite nesto... niko ovdje ne tvrdi da je ovo ulje nekakav magicni lijek, medjutim ocite su i neosporive pozitivne pojave koje se desavaju s njim.
Cak i svi oni negatori uvijek navode da postoje pozitivni efekti i ucinci na celije raka, pa je sasvim logicno pitanje, opet - a zasto se onda to ne ispita kako treba i do kraja?
Ovo nije nesto za sta se "saznalo" jucer, nego se za ovo zna vec bar 10 godina. 10 godina nije dovoljno vremena da se sve ispita do u detalj? Naravno da jeste. Ali - zasto se to nije uradilo ili ne radi?
U gornjem klipu se cak spominju i farmaceuti u Engleskoj koji imaju tajnu fabriku za ovo ulje. Sta rade s tim proizvedenim uljem, a radi se o litrima i litrima...? Logican odgovor - prodaju na crno.
Pirija

#1847 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

a sto sativa ima bolja medicinska svojstva od indike kad indika ima vise THC-a i CBD-a ?
Capsicum

#1848 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Capsicum »

@Dozer

Covjek fino kaze, da tek visoko precisceni THC (koji ni u kom slucaju veze nema sa tim sto se dobije u tom tvom ulju, ali ni priblizno) ima tek uz neke dodatke odredjene efekte na iskljucivo odredjene vrste tumora. I jos kaze da ti efekti nisu nista posebno, da postoje mnogo efikasnije supstance, ali ti ga pobijas argumentima tipa "ma hajde". Znaci lik je poznati, nagradjivani onkolog koji se svaki dan bavi pronalazenjem novog nacina borbe protiv razlicitih vrsta tumora, nije neki amater koji govori napamet. Fino covjek dao objasnjenje kroz brojke i slova, bez pozivanja na nekakve suplje price s youtube-a i svjedocanstva sa interneta. Znaci pomeo je covjek cijelu tu pricu o lijecenju tumora (kao da je to jedno i jedino, odredjeno, isto oboljenje) uljem kanabisa kao metlom.

A sto se tice pitanja o tome radi li se ili ne na studijama o efektima THC-a i ostalih supstanci ekstraktovanim iz kanabisa... Pa covjek je i naveo nekoliko razlicitih studija sa konkretnim brojkama, koje ga usput budi receno, nisu uopste impresionirale.

Znaci ko boluje od ove bolesti moze poslusati one koji su cijelu svoju akademsku karijeru posvetili borbi protiv tumora i dati sebi kakvu-takvu sansu za izljecenje ili moze potrositi dragocjeno vrijeme slusajuci kojekakve vraceve koji uopste ne znaju o cemu pricaju i samo nagadjaju. Bombarduju vas linkovima sa youtube-a, navodnim svjedocanstvima o cudesnom izljecenju itd. Ko vam uopste garantuje da su ti ljudi ikako bili bolesni? Ko vam garantuje da su se lijecili iskljucivo ovim uljem? I ko vam garantuje uopste da su se na kraju i izlijecili? Obicno vam prikazu samo ta neka "cudesna" izljecenja, a prikaze li neko nekad brojke o neuspjesima u ovom nacinu lijecenja? Koliko je ljudi propustilo priliku za izljecenjem jer su povjerovali u ovu pricu? Govore vam kako vas farmaceutska industrija pljacka prodavajuci vam skupe lijekove, a istovremeno vam reklamiraju ulje (dobiveno ko zna kojom metodom, od ko zna cega, bez ikakve kontrole porijekla, postupka ekstrakcije, kvaliteta, cistoce, higijene itd.) koje usput uopste nije nimalo jeftino. Bojim se da takvi ljudi samo zele da zarade na tudjoj nesreci. Ja da se, ne daj Boze, nadjem u situaciji da bolujem od neke vrste karcinoma, sigurno bi prije povjerovao ljekarima koji su dokazano smanjili smrtnost i produzili zivotni vijek pacijentima oboljelim od karcinoma, nego nekim youtube strucnjacima.
Pirija

#1849 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

ako si sam sebi nisi pravio to ulje ne mozes znati sta je u njemu...
Dozer

#1850 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Pirija wrote:a sto sativa ima bolja medicinska svojstva od indike kad indika ima vise THC-a i CBD-a ?
Gdje si ti to procitao...?
Capsicum wrote:Covjek fino kaze, da tek visoko precisceni THC (koji ni u kom slucaju veze nema sa tim sto se dobije u tom tvom ulju, ali ni priblizno) ima tek uz neke dodatke odredjene efekte na iskljucivo odredjene vrste tumora. I jos kaze da ti efekti nisu nista posebno, da postoje mnogo efikasnije supstance, ali ti ga pobijas argumentima tipa "ma hajde". Znaci lik je poznati, nagradjivani onkolog koji se svaki dan bavi pronalazenjem novog nacina borbe protiv razlicitih vrsta tumora, nije neki amater koji govori napamet. Fino covjek dao objasnjenje kroz brojke i slova, bez pozivanja na nekakve suplje price s youtube-a i svjedocanstva sa interneta. Znaci pomeo je covjek cijelu tu pricu o lijecenju tumora (kao da je to jedno i jedino, odredjeno, isto oboljenje) uljem kanabisa kao metlom.
Stani malo... Na koji nacin je on dobio taj visoko precisceni THC? Nije rekao, jel' tako?
Ali, hajde... Evo, recimo da se slazem. Covjek je potvrdio da THC ima ogranicen efekat na celije tumora/raka, a istovremeno ustvrdio kako postoje i bolje supstance od THC-a. OK.
Da li imas IKAKAV odgovor na pitanje - zasto on, kao priznati i nagradjivani onkolog, ne koristi te supstance o kojima prica i ne lijeci svoje pacijente od raka? Zasto nije patentirao lijek koji ce, ako ne izlijeciti ljude, onda im bar produziti zivot za 50% tog nekog preostalog vremena (sto je i sam potvrdio da THC moze)? Imte li ikakav smislen odgovor na ovo?
Capsicum wrote:A sto se tice pitanja o tome radi li se ili ne na studijama o efektima THC-a i ostalih supstanci ekstraktovanim iz kanabisa... Pa covjek je i naveo nekoliko razlicitih studija sa konkretnim brojkama, koje ga usput budi receno, nisu uopste impresionirale.
Da, naveo je. I za svaku je rekao da ima rezultata. To sto njega licno to nije impresioniralo, mislim da se oboljeli s tim bas i ne bi slozili. Jer, ako im je zvanicna medicina rekla da imaju jos, recimo, 6 mjeseci zivota, sta mislis da li ce ti ljudi htjeti bar jos ta 3 mjeseca, a koja im THC moze dati, sto i ovaj potvrdjuje?
Capsicum wrote:Znaci ko boluje od ove bolesti moze poslusati one koji su cijelu svoju akademsku karijeru posvetili borbi protiv tumora i dati sebi kakvu-takvu sansu za izljecenje ili moze potrositi dragocjeno vrijeme slusajuci kojekakve vraceve koji uopste ne znaju o cemu pricaju i samo nagadjaju. Bombarduju vas linkovima sa youtube-a, navodnim svjedocanstvima o cudesnom izljecenju itd. Ko vam uopste garantuje da su ti ljudi ikako bili bolesni? Ko vam garantuje da su se lijecili iskljucivo ovim uljem? I ko vam garantuje uopste da su se na kraju i izlijecili? Obicno vam prikazu samo ta neka "cudesna" izljecenja, a prikaze li neko nekad brojke o neuspjesima u ovom nacinu lijecenja? Koliko je ljudi propustilo priliku za izljecenjem jer su povjerovali u ovu pricu? Govore vam kako vas farmaceutska industrija pljacka prodavajuci vam skupe lijekove, a istovremeno vam reklamiraju ulje (dobiveno ko zna kojom metodom, od ko zna cega, bez ikakve kontrole porijekla, postupka ekstrakcije, kvaliteta, cistoce, higijene itd.) koje usput uopste nije nimalo jeftino. Bojim se da takvi ljudi samo zele da zarade na tudjoj nesreci. Ja da se, ne daj Boze, nadjem u situaciji da bolujem od neke vrste karcinoma, sigurno bi prije povjerovao ljekarima koji su dokazano smanjili smrtnost i produzili zivotni vijek pacijentima oboljelim od karcinoma, nego nekim youtube strucnjacima.
Zanima me o kojoj propustenoj vrsti izljecenja pricas... Koliko je meni poznato, ne postoji niko ko je izlijecen hemoterapijama i zracenjem, pogotovo ne s dijagnozom raka pluca, mozga, jetre i sl. Oni kojima se karcinom mogao operisati (odstraniti), npr. s debelog crijeva, stitne zlijezde i sl., vecinom su nakon toga opet morali na hemoterapije i zracenja, u preventivne svrhe.

Ti, i drugi, ovdje polazis od pogresne paradigme - da ja tvrdim da je ovo ulje 100% lijek. Ne. Ne tvrdim to, ali tvrdim da ima pozitivne ucinke u odnosu na celije raka. A to su pokazali i dokazali i svi ovi koje ste upravo ti/vi naveli kao referentne. OK. Ovaj je priznati onkolog, a da li si proguglao i jednog jedinog s ovog zadnjeg postavljenog klipa? Svi do jednog su priznati doktori, medju njima i onkolozi, mikrozbiolozi, itd., plus profesori na raznim univerzitetima tipa Harward-a.
Da li zaista mislis da ce svi ti ljudi svoje ime, desetine godina rada, ucenja, iskustva i renomea tek tako baciti u vjetar tvrdeci neprovjerene nebuloze?
Ja to nikad ne bih uradio, a znam da ne bi ni ti. I onda je sasvim normalno pitanje - a zasto mislis da je jedan od njih u pravu, a drugih 10 nisu?
Zasto je tvoj link na bilo sta na internetu validan, a niciji drugi nije?

A to da nas sve zajedno farmaceutska industrija pljacka, to je cinjenica. 300 milijardi USD godisnjeg obrta ove industrije to i te kako potrdjuju, a oko 30% ovoga otpada na industriju koja se tice "lijecenja" raka.

Opet pitam, evo licno tebe (a ovo uporno ignorisete):
1. Zasto su farmaceuti i vlade prije 80-ak godina iz opticaja izbacili THC kao lijek, a do tad su ga uredno proizvodili za sve i svasta?
2. Zasto danas farmaceuti ne izbace detaljne studije i istrazivanja i definitivno potvrde ili negiraju uticaj THC-a na celije raka?
Hint: proguglaj malo kad je krenula ekspanzija raka sirom svijeta.
Post Reply