SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#1826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ja-maja wrote:
Ma.Le.Na wrote:ja ne koristim iluminator :cry: :(
znaci da moras kupiti i poceti koristiti :)
znam :cry:
VenomousV

#1827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

...i na kraju cemo svi biti kokuzi :D
ja-maja

#1828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

Pa jel' ima efekta od tog iluminatora, da i ja kupim? Ako nastavim citati ovaj forum gotova sam. Danas sam narucila dvije palete sjena NYX.
Pacificgirl

#1829 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

ja-maja wrote:Pa jel' ima efekta od tog iluminatora, da i ja kupim? Ako nastavim citati ovaj forum gotova sam. Danas sam narucila dvije palete sjena NYX.
Ja juce dobila NYX Megashine sjajila u bojama Smokey look, Perfect net i Beige , i karmine u bojama Pumpkin pie i Indian pink. I <3 NYX! :D
Aurora Borealis

#1830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

Pa iluminator/highlighter/osvjetljivac :-D daje neki svjez look, ako se pravilno nanese. U mom slucaju izgleda kao da sam se u mraku sminkala :(
ja-maja

#1831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

Aurora Borealis wrote:Pa iluminator/highlighter/osvjetljivac :-D daje neki svjez look, ako se pravilno nanese. U mom slucaju izgleda kao da sam se u mraku sminkala :(
e sigurna sam da ga ja ne bih znala pravilno nanijeti pa bi bilo kao i sa tobom :lol:
ja-maja

#1832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

Pacificgirl wrote:
ja-maja wrote:Pa jel' ima efekta od tog iluminatora, da i ja kupim? Ako nastavim citati ovaj forum gotova sam. Danas sam narucila dvije palete sjena NYX.
Ja juce dobila NYX Megashine sjajila u bojama Smokey look, Perfect net i Beige , i karmine u bojama Pumpkin pie i Indian pink. I <3 NYX! :D
Jesi li koristila NYX sjene i znas li kakve su, mislim na kvalitet? Nisam ih do sada koristila pa me bas interesira jesam li se zaHebala :)
Pacificgirl

#1833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

ja-maja wrote:
Pacificgirl wrote:
Jesi li koristila NYX sjene i znas li kakve su, mislim na kvalitet? Nisam ih do sada koristila pa me bas interesira jesam li se zaHebala :)
Nisi, odlične su, jaaaako pigmentirane, a lako se nanose, ne truse se i sa podlogom ostaju netaknute na očima cijeli dan. Ja imam njihovu veliku paletu, i jako sam zadovoljna. :)
bez_ideje

#1834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Jel ima na Catrice standu i cetke njihove?
Pacificgirl

#1835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

bez_ideje wrote:Jel ima na Catrice standu i cetke njihove?
Ima. :D
bez_ideje

#1836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

:shock: :shock: :shock:
Tako sam se potajno nadala ovom odgovoru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kakve su ? Koliko love?

Joj ljudi,sad sam par jutuba pregledala......pa ja nista od sminke nemam :lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
Al dobro je......kako sam hinjski mamu nalozila da joj treba jedno 10 stvari ..bit ce veselo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil:
Pacificgirl

#1837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Evo četke za rumenilo: nisam probala pa ne znam kakva je, na slici djeluje obećavajuće :)
Image

Na ovom linku je slika cijele ponude, nema ih baš puno:
http://2.bp.blogspot.com/_oEmgH8OYnUw/T ... iment9.jpg
Nadinka

#1838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ja ovaj chanelov (a tako sam i prije giordanijev) nanosim u kombinaciji s puderom, tako mi je nekako najljepse, znaci tecni puder pomijesam s malo iluminatora i nanesem normalno. Onda, ako hocu jos malo da naglasim jagodice ili sljepoocnice dodam prstima malo i bude super. ja volim ove tecne jer oni nemaju efekt sljokica, nego pravo one kako da objasnim kao kad gledate editorijale iz novina, ono kao sjena/svjetlo folovi :D :D
Ovaj chanel je dosta skup, meni je pri kraju pa ni sama ne znam sta da radim, prestala sma ga lijepiti svaki dan :) inace to traje duze jer njega uz puder kombinujem mrvicu. Ko ne nosi puder, on je i namijenjen da se nanosi sam na lice, preko kreme
Nadinka

#1839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Mariella wrote:Nisam ni ja dosad, al cu zbog ove teme poceti :lol:
Mi fakat nismo normalne vise, jako lose uticemo medjusobno :D
Michun

#1840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

NYX sjene...ima ja 3 kom one u prahu.
Oooodlicne :)
Nadinka

#1841 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:NYX sjene...ima ja 3 kom one u prahu.
Ja nism anikad koristila, cini mi se da sam vidjela u martimexu, znaci valjaju??
Michun

#1842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:
Ja nism anikad koristila, cini mi se da sam vidjela u martimexu, znaci valjaju??
ne znam gdje ima...ja narucila na ebay. shega cijene. vidjela da julie preporucuje i kaze jeftine a super. i ja uzela da probam. imam svjetlo i tamno sivu i roze. sve one u prahu. ima jeeeee, mozes podijeli s nekim po pola.
Nadinka

#1843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:
Nadinka wrote:
ne znam gdje ima...ja narucila na ebay. shega cijene. vidjela da julie preporucuje i kaze jeftine a super. i ja uzela da probam. imam svjetlo i tamno sivu i roze. sve one u prahu. ima jeeeee, mozes podijeli s nekim po pola.
Cini mi se da Martimex, bar onaj u zenici ima, pogledacu pa vam prijavim :)
Partizzanka

#1844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/04/23/0579006.html

samo info radi ... pazite se!
sad vidim razlog zbog kojeg ovdje nema testera za sminku u 90% sminke
bez_ideje

#1845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Pacificgirl wrote:Evo četke za rumenilo: nisam probala pa ne znam kakva je, na slici djeluje obećavajuće :)
Image

Na ovom linku je slika cijele ponude, nema ih baš puno:
http://2.bp.blogspot.com/_oEmgH8OYnUw/T ... iment9.jpg

Ja dobih preporuku za ovu cetkicu za sjenu (ova sto je sama )....
Sad sve stavljam na papir sta mi treba...veci mi merak sacekat malo,pa doci kuci sa punom kesom djidja :mrgreen:

ej,zene koja ima cm karticu......Oni bodovi idu do 100,jel se 100 moze samo na 1000 KM pazara iskoristit?
šatirana_ljubičica

#1846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Eheeej šta to propuštam :D

I ja sam se jučer uhvatila kako namišljam šta ću od šminke kupiti a taman sam se bila samopohvalila da sam šminku svela na samo ono što mi ZAISTA treba i čemu neće proći rok u neseseru.

Međutim...evo me opet tu i vrištim pitanje:

GDJE SE MOŽE U SARAJEVU KUPITI TAJ NYX I DAJTE PRIMJER NEKE CIJENE :D

Hvala!
:*
Michun

#1847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

šatirana_ljubičica wrote:Eheeej šta to propuštam :D

I ja sam se jučer uhvatila kako namišljam šta ću od šminke kupiti a taman sam se bila samopohvalila da sam šminku svela na samo ono što mi ZAISTA treba i čemu neće proći rok u neseseru.

Hvala!
Ja u Sarajevu nisam vidjela niDJe. Narucivala na ebay - sjene u prahu po 2-3 USD, Evo sad gledam i tus je tako nekako. Nije skupo uopste.
Pacificgirl

#1848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Hvala!
Ja sam nešto NYX-a dobila od rodice iz Amerike, a nešto naručila na www.cherryculture.com . Nema ga kupit ni u Evropi nažalost, američka marka.
Michun

#1849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Pacificgirl wrote:

Hvala!
Ja sam nešto NYX-a dobila od rodice iz Amerike, a nešto naručila na http://www.cherryculture.com . Nema ga kupit ni u Evropi nažalost, američka marka.
Ni ovu str. nisam znala.
Pa zaboga ja zivim u neznanju :shock: :lol:
SOMA

#1850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by SOMA »

ja ovdje vise ne smijem citat :run:

al sve jedno imam pitanje: moze li se umjesto one vase fantasticne podloge za sjene koristiti obicni make-up? Da ne bacam djaba pare?
Post Reply