E kako je s nekima lako (stvarno lako) voditi… hajmo reci da je ovo dijalog. Puni su supljina I ne logicnosti. Nemaju cak ni orjentaciju niti organizaciju teksta kad ulaze sa postom.
Evo par dobrih komada
Fair Life
Nije mi jasno gdje Cenga i "ekipa" pronadju ove mlade idiote. Mislim da ih ima jos u SDA rasadniku... nisu svi pocupani.
KOMENTAR:
Jos jedan sa pricama o zavjeri koju vodi SDA (ili kako Radovan voli reci - Talibani) protiv “naivnog” bosanskog naroda, a u kontekstu Kompleksa Piramide.
Navedeni citat ni jedan, apsolutno ni jedan argument nema, pa cak ni logicnost. Sve je na osnovu nevjerovanja da piramide postoje I “mora postojati neki razlog, hajde pametni moj – izmisli jedan. Aha, ovaj mi se svidja – Lova - Zlatko – SDA… pa ja”.
Da je ovaj (I ostali koji lupetaju po tastaturi) sto sam ga citirao iole razuman (hm, smijesna rijec I najvjerovatnije isuvise mala da je koristim u ovakvim primjerima) izasao bi sa
svojom tezom o
“Zavjeri” koja ima, ako ne argumente ono makar logicnosti, ali logicnosti koja pobija moju logicnost da nije u pitanju “Zavjera”, a koja glasi:
… Nema logike u tome sto Radovan govori. Ako piramida ne postoji (kao sto tvrdi) I ako iza upravljanja Fondacijom stoji SDA (kao sto tvrdi) …kakva je onda buducnost opstanka te stranke? Nikakva!
SDA je jedna od najjacih politickih partija u BiH. Ona (a ni bilo koja druga) nema kratkorocne planove. Svi oni imaju ambicije da budu najjaci… sto duze mogu. Deset godina je isuvise nego kratak period, a kamoli samo “do proljeca”. Nijedna politicka partija (formirajuci “kojekakvu” Fondaciju u cilju iskopavanja “neceg izmisljenog”) bruku od nepostojanja te…Piramide, sigurno nebi sebi dozvolila… niti bi rizikovala sam svoj opstanak!!! A pogotovo NE jedna od momentalno najjacih politickih stranaka u BiH (bez obzira da li se nama njihov politicki koncept svidja ili ne).
Niko od Radovanove Co. nije izasao sa “savrsenom pricom” o Zavjeri. Cak ni sam Radovan glavom I bradom. Sve su im price bez argumenata.
(cak pozelim da neko ipak skonta nesto... gdje ima neceg inteligentnog. Evo, otvaram konkurs)
Ja sam cak iznio argumente da ce istrazivanja biti u 2006. (od proljeca do novembra) Evo, prestali su sad pricat I o tome. Vise to ne komentarisu. usutila se bratija. Bog te pitaj u kojem ce se pravcu sad okrenut. Aha, sad se vrti neka prica o Tunelu (cuj Tunel – Piramida. Pa pogledajte samo vi tu vezu.). Valjda se ide na to da se blati SDA ili … na sta li ?!
Fair Life
A sta je sa tunelom ispod sarajevskog aerodroma... Zatrpan da se zaboravi kako se svercovalo dok je raja gladovala...
Senada
(…) udareni krivi temelji i gradjanstva i drzavnosti cije posljedice su i 'piramide'.
(…) ovdje sto si veca budala, odnosno sto si veci bandit to si na vecoj cijeni i tome trebaju mladi pametni ljudi,
(…) Ti zdravi vojnici bili su samo nosaci za one jos zdravije koji su ih cekali ispred drugog kraja tunela kao bossovski odbor za docek.sa kojih okolnih planinskih ratista su vracani ranjenici to je vec problem lokalne geografije. isti ti bossovi danas nam nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke i za nase pare prodaju nam nevidjenu maglu
(…) Sjeca li se neko prica oko H.Cengicevog aerodroma u Visokom? Sve te aerodrome, avione, piste, piramide, iskopine.... itd. mi smo nasoj braci po vjeri i nevjeri krvavim ratom platili ...
konacno i jednom zauvijek reci DOSTA!
(…) Dok god nasi penzioneri kopaju po kontejnerima i smetljistima dotle ce kod nas o nasem trosku cvjetati biznis alternativnim ljudima, svih ovim bogovima naseg nevremena, nase bijede i naseg mraka.
Odabran nasumice. Jedan od tekstova koji pokazuje svu svoju raskos idiotske forme, blentav pravac I jadan stil pisanja. S mukom sam se natjerao da ga procitam do kraja, I sta se moze rasaznati?!
- krivi temelji drzavnosti su posljedice Piramide
(?)
- procitajte sami drugi citat.
- “bossovi danas nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke”
(?)
…. Sve sama lupetanja bez ikava reda I smisla.
Jedino Radovan ko nesto ispred njih prednjaci u “sastavljanju prica” ali … nula, nula jarane, nula. A znate zasto?
ZATO STO SE NEMOZE PROTIV ARGUMENATA!!!