Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
senada

Post by senada »

vesela wrote:Ne dirajte mi TUNEL. Moj muz je bio jedan od onih sto su ga kopali i zivot rizikovali, da bi se ranjenici i bolesnici mogli IZNIJETI na rukama, sagnute glave do pola ledja. Poneko se izvozio na kolicima, koje imao srece. Pa onda opet nazad, nosi slijedecu turu.

Sverceri su ovdje nebitni, jer su oni davno prije tunela pravili mermerne radnjice na pijaci Ciglane i u njima od 92. pa nadalje imali i mesa i pticjeg mlijeka. Sigurno vas ima puno koji se ovoga sjecate.
znamo mi svi vesela sta je tunel znacio za ovaj grad i njegove prave i krive branitelje.ovome glavnom gradu ove 'drzave' tada su udareni krivi temelji i gradjanstva i drzavnosti cije posljedice su i 'piramide'.
draga vesela, ovdje sto si veca budala, odnosno sto si veci bandit to si na vecoj cijeni i tome trebaju mladi pametni ljudi, konacno i jednom zauvijek reci DOSTA!
vesela

Post by vesela »

Potpisujem!
cernica

Post by cernica »

E kako je s nekima lako (stvarno lako) voditi… hajmo reci da je ovo dijalog. Puni su supljina I ne logicnosti. Nemaju cak ni orjentaciju niti organizaciju teksta kad ulaze sa postom.

Evo par dobrih komada

Fair Life
Nije mi jasno gdje Cenga i "ekipa" pronadju ove mlade idiote. Mislim da ih ima jos u SDA rasadniku... nisu svi pocupani.
KOMENTAR:
Jos jedan sa pricama o zavjeri koju vodi SDA (ili kako Radovan voli reci - Talibani) protiv “naivnog” bosanskog naroda, a u kontekstu Kompleksa Piramide.
Navedeni citat ni jedan, apsolutno ni jedan argument nema, pa cak ni logicnost. Sve je na osnovu nevjerovanja da piramide postoje I “mora postojati neki razlog, hajde pametni moj – izmisli jedan. Aha, ovaj mi se svidja – Lova - Zlatko – SDA… pa ja”.

Da je ovaj (I ostali koji lupetaju po tastaturi) sto sam ga citirao iole razuman (hm, smijesna rijec I najvjerovatnije isuvise mala da je koristim u ovakvim primjerima) izasao bi sa svojom tezom o “Zavjeri” koja ima, ako ne argumente ono makar logicnosti, ali logicnosti koja pobija moju logicnost da nije u pitanju “Zavjera”, a koja glasi:
… Nema logike u tome sto Radovan govori. Ako piramida ne postoji (kao sto tvrdi) I ako iza upravljanja Fondacijom stoji SDA (kao sto tvrdi) …kakva je onda buducnost opstanka te stranke? Nikakva!
SDA je jedna od najjacih politickih partija u BiH. Ona (a ni bilo koja druga) nema kratkorocne planove. Svi oni imaju ambicije da budu najjaci… sto duze mogu. Deset godina je isuvise nego kratak period, a kamoli samo “do proljeca”. Nijedna politicka partija (formirajuci “kojekakvu” Fondaciju u cilju iskopavanja “neceg izmisljenog”) bruku od nepostojanja te…Piramide, sigurno nebi sebi dozvolila… niti bi rizikovala sam svoj opstanak!!! A pogotovo NE jedna od momentalno najjacih politickih stranaka u BiH (bez obzira da li se nama njihov politicki koncept svidja ili ne).
Niko od Radovanove Co. nije izasao sa “savrsenom pricom” o Zavjeri. Cak ni sam Radovan glavom I bradom. Sve su im price bez argumenata.
(cak pozelim da neko ipak skonta nesto... gdje ima neceg inteligentnog. Evo, otvaram konkurs)
Ja sam cak iznio argumente da ce istrazivanja biti u 2006. (od proljeca do novembra) Evo, prestali su sad pricat I o tome. Vise to ne komentarisu. usutila se bratija. Bog te pitaj u kojem ce se pravcu sad okrenut. Aha, sad se vrti neka prica o Tunelu (cuj Tunel – Piramida. Pa pogledajte samo vi tu vezu.). Valjda se ide na to da se blati SDA ili … na sta li ?!

Fair Life
A sta je sa tunelom ispod sarajevskog aerodroma... Zatrpan da se zaboravi kako se svercovalo dok je raja gladovala...
Senada
(…) udareni krivi temelji i gradjanstva i drzavnosti cije posljedice su i 'piramide'.

(…) ovdje sto si veca budala, odnosno sto si veci bandit to si na vecoj cijeni i tome trebaju mladi pametni ljudi,

(…) Ti zdravi vojnici bili su samo nosaci za one jos zdravije koji su ih cekali ispred drugog kraja tunela kao bossovski odbor za docek.sa kojih okolnih planinskih ratista su vracani ranjenici to je vec problem lokalne geografije. isti ti bossovi danas nam nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke i za nase pare prodaju nam nevidjenu maglu

(…) Sjeca li se neko prica oko H.Cengicevog aerodroma u Visokom? Sve te aerodrome, avione, piste, piramide, iskopine.... itd. mi smo nasoj braci po vjeri i nevjeri krvavim ratom platili ...
konacno i jednom zauvijek reci DOSTA!
(…) Dok god nasi penzioneri kopaju po kontejnerima i smetljistima dotle ce kod nas o nasem trosku cvjetati biznis alternativnim ljudima, svih ovim bogovima naseg nevremena, nase bijede i naseg mraka.
Odabran nasumice. Jedan od tekstova koji pokazuje svu svoju raskos idiotske forme, blentav pravac I jadan stil pisanja. S mukom sam se natjerao da ga procitam do kraja, I sta se moze rasaznati?!

- krivi temelji drzavnosti su posljedice Piramide (?)
- procitajte sami drugi citat.
- “bossovi danas nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke” (?)

…. Sve sama lupetanja bez ikava reda I smisla.

Jedino Radovan ko nesto ispred njih prednjaci u “sastavljanju prica” ali … nula, nula jarane, nula. A znate zasto?

ZATO STO SE NEMOZE PROTIV ARGUMENATA!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

cernica wrote:(...)
Znas li ti sta je... ARGUMENT ? I gdje samo nalazis argumente u cijeloj prici o piramidi? Osmanagicevi (i tvoji) argumenti su su samo blijede pretpostavke.

Po svemu sudeci argumentom smatras... "sto je babi milo, to se babi snilo".

Haj' sad na blagajnu... pocela isplata.

Image
. . . . . . . .Argument
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Ljudi sta je vama, sto ikako diskutujete sa Znanjem=neznanjem

on je posebna vrsta covjeka , njega treba upakovat ufilovat i poslati u labaratorije da doktori ispitaju kakva je to sorta covjeka da se ustanovi, dali je to ljudsko bice ili nesto peto i deseto :lol:

samo gubite vrijeme diskutavat sa njim, covjek lupa ko maksim po diviziji

ama bash nema nista sto bi se covjek zapitao pa mozda je upravo, bash nista nije rekao sto bi se zamislio i doveo u pitanje piramidu ako je vec ima

ja vjerujem 90 % bosanaca vjeruje osmanagicu, 5 se dvoumi a oni pet ne vjeruju
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:(...)
ama bash nema nista sto bi se covjek zapitao pa mozda je upravo, bash nista nije rekao sto bi se zamislio i doveo u pitanje piramidu ako je vec ima
(...)
Suti Hamush... ni jedne vise !! Dok sutis...jos nekako, ali kad progovoris... leleleeeeeeee...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

nisi me razumio
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

to ako je ima mislio sam

ili je piramida ili je neka druga keman gradjevina ispod brda

uglavnom vjerujem da ima kamena gradjevina ispod brda 100%

a sad jeli piramida neznam
senada

Post by senada »

Bojim se samo da bi nas lazi o piramidi mogle preskupo kostati pred cijelim svijetom :( . Zato bi bilo normalno za ocekivati da Semir i lokalni mocnici do proljeca izgrade objekat star dvadeset hiljada godina.A joj pa ko se moze dosjetit objekta koji ce stancati grdne pare bez trajnog investiranja u tehnologiju i ljudstvo :lol: ?Cija ideja je rudnik koji se samo jednom kopa i sam vjecno radja zlato :lol: ?U cijem je vlasnistvu brdo :lol: ?Nije li vlasnik cijele besjede o piramidi (koju ja interno zovem piramida mjeseca i vijezde) ipak, nas vrli esdeaovac Hasan Cengic :lol: ?
senada

Post by senada »

helo wrote:
znanje wrote:
helo wrote:Ali izgleda ostade i ostače ono uvjek Glupi Bosanac (...) i to niko nemože da promjeni.
Pa eto mi se trudimo da promijenimo. :lol:
Radovane glavu ispod zemlje malo imitiraj noja. Mene bi bilo stid više ikako da upalim računar, a kamo li da se javim na forum!
nisam bila u toku.... dijete ne pali racunar nego ga pokusaj ukljuciti kako ga nebi morao gasiti.... lakse ti je samo isljuciti... barem dok si na na edukaciji :roll:
:)
znanje

Post by znanje »

A_C_E
Ali treba gledati realno i racionalno
Cernica
Ti ces nam reci sta je realno I racionalno! Mi izlazimo sa dokazima, argumentima I cinjenicama.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koliko su one realne I stvarne - misli I americka (svjetska) arheoloska asocijacija. Pogledaj link http://www.archaeological.org/webinfo.p ... number=658
Oni su nas uvrstili u program arheoloskih istrazivanja sirom svijeta na koji se mogu javiti arheolozi i druge struke kao volonteri ili placeno osoblje.
Nisu vas "oni uvrstili". Svaka budala starija od 18 god. može popuniti online obrazac (kliknuti na POST FIELDWORK :-D ) kojim objavljuje "nekakve" terenske radove. Radi se dakle o job board-u.
Uzgred da napomenem, ova asocijacija je vrhunac u arheoloskim naucnim krugovima. Biti clan ove organizacije je san svakog arheologa na svijetu. Takodjer, da se neciji Projekat nadje uvrsten na listi istrazivackih radova pri ovoj asocijaciji jeste najvece priznanje. Ovo nimalo nije tesko provjeriti.
I kao sto se da vidjeti… tamo neko, mozda pekar, govori da nije realno, a Svjetska arheoloska asocijacija
Ali na tvom linku kaže 'Američki arheološki institut'? Koja moć laganja, pozavidjela bi vam i srpska akademija nauka, vaš stalni partner u vlasti... :-D :-D :-D :-D
govori da jeste. A znate li zasto ova arheoloska asocijacija ima takav stav? Pa zato sto su pregledali dostavljene analize I sto su najveci arheoloski eksperti svijeta.

Link koji kazuje da to ipak nije nikakvo "elitno" nego tek populističko udruženje (http://www.archaeological.org/webinfo.php?page=10027):
"The organization is unique because it counts among its members professional archaeologists, students, and many others from all walks of life." (Prijevod: "Naša organizacija je jedinstvena jer među svoje članove ubraja profesionalne arheologe, studente, i mnoge druge svakojakih zanimanja.")
To ti se u Americi zove 'popularization of science' i ima za cilj privući lovu od naivnih budala.

Provjerih vas ja... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bas se lijepo zabavljamo.
He što se ja lijepo zabavih, s tvojim "argumentima" - i opet! :dance:
znanje

Post by znanje »

cernica wrote:E kako je s nekima lako (stvarno lako) voditi… hajmo reci da je ovo dijalog. Puni su supljina I ne logicnosti. Nemaju cak ni orjentaciju niti organizaciju teksta kad ulaze sa postom.

Evo par dobrih komada

Fair Life
Nije mi jasno gdje Cenga i "ekipa" pronadju ove mlade idiote. Mislim da ih ima jos u SDA rasadniku... nisu svi pocupani.
KOMENTAR:
Jos jedan sa pricama o zavjeri koju vodi SDA (ili kako Radovan voli reci - Talibani) protiv “naivnog” bosanskog naroda, a u kontekstu Kompleksa Piramide.
Navedeni citat ni jedan, apsolutno ni jedan argument nema, pa cak ni logicnost. Sve je na osnovu nevjerovanja da piramide postoje I “mora postojati neki razlog, hajde pametni moj – izmisli jedan. Aha, ovaj mi se svidja – Lova - Zlatko – SDA… pa ja”.

Da je ovaj (I ostali koji lupetaju po tastaturi) sto sam ga citirao iole razuman (hm, smijesna rijec I najvjerovatnije isuvise mala da je koristim u ovakvim primjerima) izasao bi sa svojom tezom o “Zavjeri” koja ima, ako ne argumente ono makar logicnosti, ali logicnosti koja pobija moju logicnost da nije u pitanju “Zavjera”, a koja glasi:
… Nema logike u tome sto Radovan govori. Ako piramida ne postoji (kao sto tvrdi) I ako iza upravljanja Fondacijom stoji SDA (kao sto tvrdi) …kakva je onda buducnost opstanka te stranke? Nikakva!
SDA je jedna od najjacih politickih partija u BiH. Ona (a ni bilo koja druga) nema kratkorocne planove. Svi oni imaju ambicije da budu najjaci… sto duze mogu. Deset godina je isuvise nego kratak period, a kamoli samo “do proljeca”. Nijedna politicka partija (formirajuci “kojekakvu” Fondaciju u cilju iskopavanja “neceg izmisljenog”) bruku od nepostojanja te…Piramide, sigurno nebi sebi dozvolila… niti bi rizikovala sam svoj opstanak!!! A pogotovo NE jedna od momentalno najjacih politickih stranaka u BiH (bez obzira da li se nama njihov politicki koncept svidja ili ne).
Niko od Radovanove Co. nije izasao sa “savrsenom pricom” o Zavjeri. Cak ni sam Radovan glavom I bradom. Sve su im price bez argumenata.
(cak pozelim da neko ipak skonta nesto... gdje ima neceg inteligentnog. Evo, otvaram konkurs)
Ja sam cak iznio argumente da ce istrazivanja biti u 2006. (od proljeca do novembra) Evo, prestali su sad pricat I o tome. Vise to ne komentarisu. usutila se bratija. Bog te pitaj u kojem ce se pravcu sad okrenut. Aha, sad se vrti neka prica o Tunelu (cuj Tunel – Piramida. Pa pogledajte samo vi tu vezu.). Valjda se ide na to da se blati SDA ili … na sta li ?!

Fair Life
A sta je sa tunelom ispod sarajevskog aerodroma... Zatrpan da se zaboravi kako se svercovalo dok je raja gladovala...
Senada
(…) udareni krivi temelji i gradjanstva i drzavnosti cije posljedice su i 'piramide'.

(…) ovdje sto si veca budala, odnosno sto si veci bandit to si na vecoj cijeni i tome trebaju mladi pametni ljudi,

(…) Ti zdravi vojnici bili su samo nosaci za one jos zdravije koji su ih cekali ispred drugog kraja tunela kao bossovski odbor za docek.sa kojih okolnih planinskih ratista su vracani ranjenici to je vec problem lokalne geografije. isti ti bossovi danas nam nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke i za nase pare prodaju nam nevidjenu maglu

(…) Sjeca li se neko prica oko H.Cengicevog aerodroma u Visokom? Sve te aerodrome, avione, piste, piramide, iskopine.... itd. mi smo nasoj braci po vjeri i nevjeri krvavim ratom platili ...
konacno i jednom zauvijek reci DOSTA!
(…) Dok god nasi penzioneri kopaju po kontejnerima i smetljistima dotle ce kod nas o nasem trosku cvjetati biznis alternativnim ljudima, svih ovim bogovima naseg nevremena, nase bijede i naseg mraka.
Odabran nasumice. Jedan od tekstova koji pokazuje svu svoju raskos idiotske forme, blentav pravac I jadan stil pisanja. S mukom sam se natjerao da ga procitam do kraja, I sta se moze rasaznati?!

- krivi temelji drzavnosti su posljedice Piramide (?)
- procitajte sami drugi citat.
- “bossovi danas nasim novcem placaju uvoz alternativne nauke” (?)

…. Sve sama lupetanja bez ikava reda I smisla.

Jedino Radovan ko nesto ispred njih prednjaci u “sastavljanju prica” ali … nula, nula jarane, nula. A znate zasto?

Opet ovaj ludak izmišlja tuđe rečenice, citira sam sebe, postavlja si i odgovara na vlastita pitanja, izmišlja argumente, imena arheoloških asocijacija, u svijetu jedinstvene meteorite, u Evropi jedinstvene kamene kugletine... Baš ko i onaj koji te plaća - tupi žileti, kila mesa, energetske ćakre... Ha ha, the show goes on! :-D
znanje

#1838 Snaga vjere

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:ja vjerujem 90 % bosanaca vjeruje osmanagicu, 5 se dvoumi a oni pet ne vjeruju
Vjerujete li u postojanje prve evropske piramide kod Visokog?
Da. 31%
Ne. 69%
Glasova: 7293

http://sarajevo-x.com/_glasaj.php?akcij ... at&aid=263

cernica

Post by cernica »

RADOVAN
Nisu vas "oni uvrstili". Svaka budala starija od 18 god. može popuniti online obrazac (kliknuti na POST FIELDWORK ) kojim objavljuje "nekakve" terenske radove. Radi se dakle o job board-u.
ODGOVOR
Pa hajde eto ti izmisli nesto pa konkurisi, pa da vidimo sta ce ti Asocijacija odgovoriti. :P

RADOVAN
Ali na tvom linku kaže 'Američki arheološki institut'? Koja moć laganja, pozavidjela bi vam i srpska akademija nauka, vaš stalni partner u vlasti...

ODGOVOR
Americki arheoloski institute je ime organizacije, a svako ko se imalo bavi naukom (bilo kojom) zna da ovakve asocijacije (americke) (pa time i ova) predstavljaju najvece prestize u svijetu. Stoga je sasvim dozvoljeno zvati je I svjetskom arheoloskom asocijacijom. (posto ona u praksi to i jeste)

RADOVAN
Link koji kazuje da to ipak nije nikakvo "elitno" nego tek populističko udruženje (http://www.archaeological.org/webinfo.php?page=10027):
"The organization is unique because it counts among its members professional archaeologists, students, and many others from all walks of life." (Prijevod: "Naša organizacija je jedinstvena jer među svoje članove ubraja profesionalne arheologe, studente. To ti se u Americi zove 'popularization of science' i ima za cilj privući lovu od naivnih budala.
Provjerih vas ja...

ODGOVOR
Profesionalne, jarane (I to koji su se radom dokazali). Ti ocito sa rangiranjem naucnih institucija u svijetu I nemas puno pojma.

RADOVAN
(…) i mnoge druge svakojakih zanimanja.")
ODGOVOR
Svakako da se ne misli na pekare I apotekare, nego na naucne radnike.

RADOVAN
Opet ovaj ludak izmišlja tuđe rečenice,
ODGOVOR
? Ja coeka sto laze. Hajde, daj mi primjer.

RADOVAN
(…)citira sam sebe,
ODGOVOR
A to ti nisi sebe? :lol: :lol: :lol:

RADOVAN
(…)postavlja si i odgovara na vlastita pitanja,
ODGOVOR
Postavljanje pitanja I davanje komentara je skolovan pristup temi (ako su te o tome ucili u skoli).

RADOVAN
(…)izmišlja argumente,
ODGOVOR
Izmisljas

RADOVAN
(…)imena arheoloških asocijacija,
ODGOVOR
Vec sam naveo odgovor

RADOVAN
(…)u svijetu jedinstvene meteorite, u Evropi jedinstvene kamene kugletine...
ODOGVOR
Zaibretit ces se kad izadje set razglednica I zapocne promocija arheoloskog blaga BiH

RADOVAN
Baš ko i onaj koji te plaća - tupi žileti, kila mesa, energetske ćakre...
ODGOVOR
Bas ko I oni koji tebe placaju – Bosna nema nista, Talibani nas popljackase, Brdo je… Ha ha, the show goes on! Ali za vas nece jos dugo…
:lol: :lol: :lol:
znanje

Post by znanje »

cernica wrote: Ha ha, the show goes on! Ali za vas nece jos dugo…
Molim moderatora da banuje dotičnu osobu radi prijetnje.
cernica

Post by cernica »

Cuj radi prijetnje?! Joj covjeka. :lol: :lol: :lol: Pa znas li ti da ja mislim da kad se Piramida dokaze (na proljece-ljeto) da vi vise necete imati nikakve razloge za bilo kakve komentare ("da necete jos dugo").
Macuser

Post by Macuser »

Piramide nema.
Osmanagic nije nacionalista, mozda ublehas ili zanesenjak, ili oboje u isti mah.
Muze istu kravu koju je muzao i Erih Fon Deniken sedamdesetih godina prosloga stoljeca.

Ali, za neke od vas, molim vas, PRAVOPIS!!! Jeste li culi za tu rijec?

Rastavljeno se pisu:

A) Rijec ne u odricnim oblicima glagola, na primjer: ne znam, ne vjeruju, ne dolazimo, ne pitaj, ne moze; izuzetak su odricni glagoli, nemam, nemoj, nisam;

B) odricne zamjenice niko, nista, nikoji, niciji, nikakav kad se upotrebljavaju sa prijedlogom, na primjer: ni za koga, ni sa kim, ni u cijem, ni pred kakvim, ni za kojim.
Last edited by Macuser on 08/01/2006 17:21, edited 1 time in total.
znanje

Post by znanje »

Sarafcina wrote:
Sarafcina wrote:
znanje wrote:Hmm, da nije ipak malo pretjerano? Možda doktor rudarskog inženjerstva...
A da nam neko vec jednom dadne tu definiciju nauke ;)?
Pa da utvrdimo ko se zaista bavi naukom :), a ko supljiranjem :)

Znanje voli citirati Britanicu ;), pa nek napravi i copy/paste sta Britanica kaze "sta je to nauka" ;)
Samo da podsjetim ;)
Hvala na podsjećanju - od brda postova ovog poremećenog talibana ne vidjeh ovo. No, evo da odgovorim. Merriam-Webster rječnik (http://m-w.com):
"SCIENCE - a : knowledge or a system of knowledge covering general truths or the operation of general laws especially as obtained and tested through scientific method b : such knowledge or such a system of knowledge concerned with the physical world and its phenomena: Sinonim: NATURAL SCIENCE (any of the sciences (as physics, chemistry, or biology) that deal with matter, energy, and their interrelations and transformations or with objectively measurable phenomena)". Dakle, nauka = jedna od prirodnih nauka: fizika, hemija, biologija. Ako treba prijevod cijelog navoda gore, samo reci.
znanje

Post by znanje »

Evo kako piramide izgledaju iz satelita (lijevo), a kako u mašti (desno).

Image
senada

Post by senada »

bosmen wrote:
senada wrote:Bojim se samo da bi nas lazi o piramidi mogle preskupo kostati pred cijelim svijetom :( . Zato bi bilo normalno za ocekivati da Semir i lokalni mocnici do proljeca izgrade objekat star dvadeset hiljada godina.A joj pa ko se moze dosjetit objekta koji ce stancati grdne pare bez trajnog investiranja u tehnologiju i ljudstvo :lol: ?Cija ideja je rudnik koji se samo jednom kopa i sam vjecno radja zlato :lol: ?U cijem je vlasnistvu brdo :lol: ?Nije li vlasnik cijele besjede o piramidi (koju ja interno zovem piramida mjeseca i vijezde) ipak, nas vrli esdeaovac Hasan Cengic :lol: ?
Rekao sam ja prije dvadesetak stranica na ovoj temi da će na kraju i piramida biti Hasana Čengića. :D :D :D :D :D
Za sve što nema argumenata prišije se njemu a čovjek nikako da ode u zatvor.
Nece valjda SDA sama sebe osuditi?Ili svoga Cengu? Ili svoje SDS, SBiH i HDZ taldjije? Mi kao ne znamo ZASTO je Seada Paravlic imenovana u sam vrh najvece "drzavno/zakonodavne"institucije vlasti.
Prenj

Post by Prenj »

bosmen wrote:
senada wrote:Bojim se samo da bi nas lazi o piramidi mogle preskupo kostati pred cijelim svijetom :( . Zato bi bilo normalno za ocekivati da Semir i lokalni mocnici do proljeca izgrade objekat star dvadeset hiljada godina.A joj pa ko se moze dosjetit objekta koji ce stancati grdne pare bez trajnog investiranja u tehnologiju i ljudstvo :lol: ?Cija ideja je rudnik koji se samo jednom kopa i sam vjecno radja zlato :lol: ?U cijem je vlasnistvu brdo :lol: ?Nije li vlasnik cijele besjede o piramidi (koju ja interno zovem piramida mjeseca i vijezde) ipak, nas vrli esdeaovac Hasan Cengic :lol: ?
Rekao sam ja prije dvadesetak stranica na ovoj temi da će na kraju i piramida biti Hasana Čengića. :D :D :D :D :D
Za sve što nema argumenata prišije se njemu a čovjek nikako da ode u zatvor.
SDA izmislila piramidu????
Glupost! Ako ni zbog ceg drugog, onda zato sto je prema njima istorija BiH pocela tek 1991. godine.
A_C_E

#1847 Re: Snaga vjere

Post by A_C_E »

znanje wrote:
El-bosniaco wrote:ja vjerujem 90 % bosanaca vjeruje osmanagicu, 5 se dvoumi a oni pet ne vjeruju
Vjerujete li u postojanje prve evropske piramide kod Visokog?
Da. 31%
Ne. 69%
Glasova: 7293

http://sarajevo-x.com/_glasaj.php?akcij ... at&aid=263

:-D 8)

@cernica:

S tobom ne vrijedi raspravljati,ne vrijedi se spustati na taj nivo papanluka...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

arheoloski park bosanska piramida sunca internet stranica im je fino napucana 8) , vidio sam vec kako izgleda ali nije josh dovrsena

samo cu vam postirat sliku, stranica je u zavrsnoj fazi

Image

:D 8)
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:arheoloski park bosanska piramida sunca internet stranica im je fino napucana 8) , vidio sam vec kako izgleda ali nije josh dovrsena

samo cu vam postirat sliku, stranica je u zavrsnoj fazi

:D 8)
Napravili razanj, a zec jos u sumi.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Napravili razanj, a zec jos u sumi.
ne brini oni ce ga uloviti u aprilu ako bog da :D
Locked