Kako mislis tudeg?
Dijete je u domu. Roditelji su ga napustili. Dijete ne pripada nikom, osim drzavi u tom slucaju.
Kako mislis tudeg?
Sa zadnjom stavkom se svakako slažem, ali se ona lako može primijeniti i na objest heteroseksualnih parova kojima djeca služe za "ispunjavanje muzičkih želja."mirsek wrote: ↑14/08/2021 21:35Ne podrzavam ako ce im glumiti mame i tate. Kao skrbnike koji im pruzaju ljubav i brigu i uce ih da su prirodni mama i tata heteroseksualni par, razmislio bih da im dam podrsku.Nebozemlja wrote: ↑14/08/2021 21:30 Jedno pitanje za prirodnjake. Da li podržavate gay roditelje u usvajanju djece iz domova, ili ipak mislite da će imati sretnije djetinjstvo odrastajući u Ljubice Ivezića?
Djeca nisu tu da ispunjavaju muzicke zelje neprirodnim pojavama koji bi da glume prirodne roditelje.
A sta cemo sa hetero parovima, koji ne mogu ni prirodnim putem, ni umjetnim?
Na ovom videu što zakači žena je rodila dvoje djece od istog donora umjetnom oplodnjom, nije usvojen.Nebozemlja wrote: ↑14/08/2021 21:43 Što se mene tiče, usvajanje iz domova podržavam, dok su mi surogati i umjetna oplodnja već malo upitni.
Tu je pak dijete u prirodnom okruzenju heteroseksualne porodice.Nebozemlja wrote: ↑14/08/2021 21:40Sa zadnjom stavkom se svakako slažem, ali se ona lako može primijeniti i na objest heteroseksualnih parova kojima djeca služe za "ispunjavanje muzičkih želja."mirsek wrote: ↑14/08/2021 21:35
Ne podrzavam ako ce im glumiti mame i tate. Kao skrbnike koji im pruzaju ljubav i brigu i uce ih da su prirodni mama i tata heteroseksualni par, razmislio bih da im dam podrsku.
Djeca nisu tu da ispunjavaju muzicke zelje neprirodnim pojavama koji bi da glume prirodne roditelje.
Nisam rekao da sam apsolutno protiv, samo da ne znam još šta da mislim o tome. U svakom slučaju možda nije najbolji primjer, jer sam prije toga pričao o usvajanju iz domova, al helem nejse, jako je to nezgodno pitanje i mislim da ne postoji očigledan odgovor.Snake Eyes wrote: ↑14/08/2021 21:45Na ovom videu što zakači žena je rodila dvoje djece od istog donora umjetnom oplodnjom, nije usvojen.Nebozemlja wrote: ↑14/08/2021 21:43 Što se mene tiče, usvajanje iz domova podržavam, dok su mi surogati i umjetna oplodnja već malo upitni.
Džaba mu heteroseksualno okruženje ako su mu roditelji kreteni.mirsek wrote: ↑14/08/2021 21:47Tu je pak dijete u prirodnom okruzenju heteroseksualne porodice.Nebozemlja wrote: ↑14/08/2021 21:40
Sa zadnjom stavkom se svakako slažem, ali se ona lako može primijeniti i na objest heteroseksualnih parova kojima djeca služe za "ispunjavanje muzičkih želja."
Ma Dodik je konjina. Evo i tebi neki drugi zvuk koji nije ezan a koji kod mene ori 5 puta dnevnovatrogasac wrote: ↑14/08/2021 20:14Apsi, da završimo. Očito je više stvar ukusa.apsidejzi wrote: ↑14/08/2021 20:13
Zato recimo u Estoniji ezan nije svakodnevnica i muslimani Estonije imaju problem da ga slusaju jednom sedmicno. Kamoli 5 puta dnevno. Ti nisi ni svjestan koliku privilegiju imas. Toliko si ignorantan prema tome da tu privilegiju dozivljavas kao rutinu. Zato i treba ova parada da nam svima ukaze na privilegije koje imamo. Kad pogledas njih da se sjetis sta ti imas. Pitaj nekog iz Slovenije jel slusa ezan 5 puta dnevno!![]()
Dobro nisu bolest. Jesu poremećaj, a poremećaj je opet jedna od dijagnoza samo što nisu specificirali koji jeIdemedosumom wrote: ↑14/08/2021 18:46Samo "leteći" pojedinci su pisali "bolest" na temi.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2021 17:56 Ne zna ni većina vas da homoseksualnost nije bolest. To je veća sramota nego ne znati razliku između ezana i ilahije.
Pomalo je hipokritično tražiti tolerantnost od drugih, a onako reagovati na učenje ezana. Ja ne očekujem da lgbt populacija bude upoznata s vjerskim običajima i ritualima. Upravo zato ne pije vode argument o preuranjenom ezanu.![]()
Što se mene tiče ja bih dozvolio da dvije lezbe mogu usvojiti muško dijete pod uslovom da je starije od 22 godine.Nebozemlja wrote: ↑14/08/2021 21:43 Što se mene tiče, usvajanje iz domova podržavam, dok su mi surogati i umjetna oplodnja već malo upitni.

Nisu niti bolest, niti poremećaj, ali ako već morate da zalijepite neku etikete, "devijacija" bi bila najprikladnija.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2021 21:52Dobro nisu bolest. Jesu poremećaj, a poremećaj je opet jedna od dijagnoza samo što nisu specificirali koji jeIdemedosumom wrote: ↑14/08/2021 18:46
Samo "leteći" pojedinci su pisali "bolest" na temi.
Pomalo je hipokritično tražiti tolerantnost od drugih, a onako reagovati na učenje ezana. Ja ne očekujem da lgbt populacija bude upoznata s vjerskim običajima i ritualima. Upravo zato ne pije vode argument o preuranjenom ezanu.![]()
![]()
A lezbejkama? queer parovima? aseksualnim parovima?
Znam za te slucajeve. Bjelave su mi u komsiluku citav zivot. Referirah se na djecu bez ikakvog skrbnika i bez porodice i sire familije.suspect_zero wrote: ↑14/08/2021 21:55
Treba imati na umu da u Domovima nisu samo napuštena djeca, jako puno djece ima od roditelja kojima je privremeno oduzeto roditeljsko staranje...onda ima dosta djece koja nisu iz nekih razloga za usvojenje.
Poteže se pitanje usvajanja djece za LGBT pripadnike, mislim da je to preuranjeno....supružnici različitog spola jako teško ostvaruju pravo na potpuno usvojenje po našem Porodičnom pravu.
Nisam ni to napisao. Nisam dovoljno stručan kako bih polemisao o tome s aspekta biologije.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2021 21:52 Dobro nisu bolest. Jesu poremećaj, a poremećaj je opet jedna od dijagnoza samo što nisu specificirali koji je
Slažem se da je glupo reagovati na ezan na takav način. Ja ga inače volim slušati jer je lijepo iako sam ateista.
Ako je gay,..nije više musliman, je'nostavno...nespojivoMarlboroGold wrote: ↑14/08/2021 21:58 Jesu li tu negdje s murtedima ili su ipak bolji od njih? Ipak ima i muslimana koji su gay![]()
"2MILC"-Chesterfield- wrote: ↑14/08/2021 22:02Nisi pročitala, lezbejkama da. Dijete starije od 22 godine.
Ovo queer i ostala slova ne znam ni šta znači.![]()
Procedure oko usvajanja su stvarno rigorozne i dijete uvijek dobije najbolji par.Dozer wrote: ↑14/08/2021 21:21L par moze roditi, logicno. Ko im brani? Niko. Oplodi se jedna ili obe, na bilo koji nacin, i rode sebi dijete ili djecu (poznajem licno ovakve). Ne znam da sam rekao ista drugacije i ranije. Cemu usvajanje tudjeg djeteta?
G par ne moze sebi roditi dijete, a surogat majka je, koliko je meni poznato, nelegalna radnja. To vise nije cak ni usvajanje, nego kupovina, i spada pod trgovinu djecom/ljudima.
Dakle, G par ne moze imati djecu ni ovako ni onako. Opcija je da se jedan ozeni, dobije dijete, pa se razvede (poznajem licno i ovakve). I ako mu sud ostavi to dijete ili ga se majka odrekne. Usvajanje tudjeg ne.
Opet je to njihova stvar i između Allaha i njih.konektovan wrote: ↑14/08/2021 22:09Ako je gay,..nije više musliman, je'nostavno...nespojivoMarlboroGold wrote: ↑14/08/2021 21:58 Jesu li tu negdje s murtedima ili su ipak bolji od njih? Ipak ima i muslimana koji su gay![]()