Ovdje Dže sam ja nema snijega.basicm wrote:Uzeo odmor ne mogu mu auti po snijegu da mrdnukonektovan wrote:Covjek brani svoj mišljenje, nema to nikakve veze sa nervozom.
Ima samo sNjega.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovdje Dže sam ja nema snijega.basicm wrote:Uzeo odmor ne mogu mu auti po snijegu da mrdnukonektovan wrote:Covjek brani svoj mišljenje, nema to nikakve veze sa nervozom.
ne znam,samo gledam druge motore i mogu sa sigurnoscu rec da francuzi komplikuju dosta,a za kapacitet isto,neki 1.2 motori primaju vise l ulja nego ovaj i onda se cudili crkavanju jer su mijenjali ulje na 40000kmkonektovan wrote:
Ja sam primijetio Amare, da ti znas neke stvari bolje od inzinjera, fakat?!
Kaze moci ce svako auto da prestignu jelNediM17 wrote:E cuj kazu Skoda i Hyundai presretaci na autoputevima rs. Haj skoda, al "hunday" mati mila.Pa taj ni mapleta ne mere stic. Vala je mile pao da ne mere nize. Mozda jedino kiJe, suzukije ili dacie da je uzo za presretace
Samo one kineze, maple, geely, GWM i mozda koju zastavu i ladaricu ako su preostali.славянин wrote:Kaze moci ce svako auto da prestignu jelNediM17 wrote:E cuj kazu Skoda i Hyundai presretaci na autoputevima rs. Haj skoda, al "hunday" mati mila.Pa taj ni mapleta ne mere stic. Vala je mile pao da ne mere nize. Mozda jedino kiJe, suzukije ili dacie da je uzo za presretace
Kolicina motora uopšte nije problematicna, ima cak i motora sa manje ulja, pa su pouzdani.amar1994 wrote:ne znam,samo gledam druge motore i mogu sa sigurnoscu rec da francuzi komplikuju dosta,a za kapacitet isto,neki 1.2 motori primaju vise l ulja nego ovaj i onda se cudili crkavanju jer su mijenjali ulje na 40000kmkonektovan wrote:
Ja sam primijetio Amare, da ti znas neke stvari bolje od inzinjera, fakat?!![]()
toliko su dobro rjesili inzinjeri dvije bregaste da i dan danas imas 8v i jednu bregastu
ma jbt ga ba,ne moras ga branit,dobar je on al ima/imao mane neke..samo ga cuvat ko oci u glavi i bombonkonektovan wrote:
Kolicina motora uopšte nije problematicna, ima cak i motora sa manje ulja, pa su pouzdani.
Throttle wrote:Pomutnja u redovima sila istočnog bloka
Amare 1.6 hdi ne trosi ulje nikako. Bar zdrav motor.amar1994 wrote:ma jbt ga ba,ne moras ga branit,dobar je on al ima/imao mane neke..samo ga cuvat ko oci u glavi i bombonkonektovan wrote:
Kolicina motora uopšte nije problematicna, ima cak i motora sa manje ulja, pa su pouzdani.![]()
sve kazu ne trosi nimalo ulja,ja maloprije dosuo decu/decu i po ulja,smaknula crtica i ja dodao,potrosi i on malo kad se stisce aVtoputem
pa ne trosi,sta je 0.15l na 7000kmbasicm wrote:[
Amare 1.6 hdi ne trosi ulje nikako. Bar zdrav motor.
Amarko, otvori temu "1.6 HDI i potrosnja ulja".amar1994 wrote:pa ne trosi,sta je 0.15l na 7000kmbasicm wrote:[
Amare 1.6 hdi ne trosi ulje nikako. Bar zdrav motor.,mora malo,a da je zdrav zdrav je i sa malo km,doduse niko i ne gleda sipku od servisa do servisa
ne smijem,ne trose oni ulje,savrsene tolerancije imaNediM17 wrote: Amarko, otvori temu "1.6 HDI i potrosnja ulja".
U biti, ako je zdrav motor ne bi trebao trošiti, ali i tu je proizvodjac dao neku toleranciju. Negdje sam našao da je 1 l na 5 000 km tolerancija za hdi, ali ne znam da li je to za starije ili novije motore. To kod tebe Amare, nije uopšte problematična kolicina,....amar1994 wrote:ne smijem,ne trose oni ulje,savrsene tolerancije imaNediM17 wrote: Amarko, otvori temu "1.6 HDI i potrosnja ulja".
Ma nravno da nije,tako svake godine smakne za jednu malu crticu,drzim ga uvijek na 2 crtice od maksimumakonektovan wrote:
U biti, ako je zdrav motor ne bi trebao trošiti, ali i tu je proizvodjac dao neku toleranciju. Negdje sam našao da je 1 l na 5 000 km tolerancija za hdi, ali ne znam da li je to za starije ili novije motore. To kod tebe Amare, nije uopšte problematična kolicina,....
Kod mene izmedju servisa, na predjenih 10 000 km potroši mozda isto toliko. Obzirom na starost vozila i predjenu ukupnu kilometrazu, ništa strasno.
Kako dje, nedje je u ta doba vec fajront.Throttle wrote:Na 4 tek pocinje zabava
Ne mozes ni znati koliko je ulja potrosio, zato sto uvijek odredjena kolicina dizela zavrsi u ulju, zbog regeneracija.amar1994 wrote:ma jbt ga ba,ne moras ga branit,dobar je on al ima/imao mane neke..samo ga cuvat ko oci u glavi i bombonkonektovan wrote:
Kolicina motora uopšte nije problematicna, ima cak i motora sa manje ulja, pa su pouzdani.![]()
sve kazu ne trosi nimalo ulja,ja maloprije dosuo decu/decu i po ulja,smaknula crtica i ja dodao,potrosi i on malo kad se stisce aVtoputem
fajront na 4Throttle wrote:Na 4 tek pocinje zabava

eto,jel onda bolje dodat malo svjezeg ulja ?UmaX wrote: Ne mozes ni znati koliko je ulja potrosio, zato sto uvijek odredjena kolicina dizela zavrsi u ulju, zbog regeneracija.
Nije to nista. u mog komsije astra F 1.6 8v benzinac tukla kilu na milju. Reko, susjed kad mijenjas ulje? Kaze ja za 15 tkm stucem 15 litara, to je ko da sam ga triput promijenio.amar1994 wrote:eto,jel onda bolje dodat malo svjezeg ulja ?UmaX wrote: Ne mozes ni znati koliko je ulja potrosio, zato sto uvijek odredjena kolicina dizela zavrsi u ulju, zbog regeneracija.
Kakvu sipku ?amar1994 wrote:pa ne trosi,sta je 0.15l na 7000kmbasicm wrote:[
Amare 1.6 hdi ne trosi ulje nikako. Bar zdrav motor.,mora malo,a da je zdrav zdrav je i sa malo km,doduse niko i ne gleda sipku od servisa do servisa
Brz si na obaracu, ote mi rijec.Throttle wrote:Striptiz sipku