Ilegalni migranti u BiH
- zlo zlo
#1826 Re: Migranti
ja ne mogu nigdje bez dokumenta, 6 godina mi je trebalo svake godine hrpa dokumenata, potvrdi o nekažnjavanju, svega živog da dobijem boravak u Bih, a nisam iz neke banane države, em imala opravdan razlog boravka.(brak)
Treba razlikovat one koji su ratne izbjeglice i pomoći ljudima, svima ostalima neka se jebu s papirima ako žele ostat, a ne puštat im da koriste tuđu muku da bi njima bilo bolje.
Treba razlikovat one koji su ratne izbjeglice i pomoći ljudima, svima ostalima neka se jebu s papirima ako žele ostat, a ne puštat im da koriste tuđu muku da bi njima bilo bolje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1827 Re: Migranti
Bolan, ne pita niko ni tebe ni mene.mostarac1905 wrote: ne trolam.
radi se o ekonomskim migrantima, ne radi se o izbjeglicama (a i da su izbjeglice, gdje bježe sve sami muškarci, ostani i bori se za svoje?).
u hnk je svako drugi radno sposobni čovjek nezaposlen. još fali par stotina migranata? ostavite ih u sarajevu i dajte im posao kad ste toliko senzibilni.
ženama i djeci treba dati smještaj i sve potrebne uvjete za koliko-toliko normalan život, naravno.
Eno fino, crno na bijelo, poslan dopis, onaj Horvat se pravi mutav. Kaže nije imao pojma.
Nije to stvar merhametluka, nego ove glavonje iz državnih organa kontaju šta i kako da riješe krizu koja postaje sve veća.
Znam ja da tebe zaboli što je sve veći broj ljudi u parkovima i na ulici, samo nek nije u tvojoj avliji.
No, nije riješenje postaviti policiju u Konjicu pred tunelom i glumiti državu.
Nadam se da će neko odgovarati za politizaciju policije.
-
invincible1921
#1828 Re: Migranti
Pa piso sam ovdje bas takav slucaj i drago mi je sto dosta raje djeli moje misljenje. Mujo iz zivinica, Milan iz Kragujevca kad hoce u Njemacku cekaju po godinu dvije skupe papira kamion i opet ne mora znacit da ce dobit...a Muhamed ibn ebn dodje iz pakistana sa satorom bez ikakvog dokumenta i kaze evo ja doso daj azilzlo zlo wrote:ja ne mogu nigdje bez dokumenta, 6 godina mi je trebalo svake godine hrpa dokumenata, potvrdi o nekažnjavanju, svega živog da dobijem boravak u Bih, a nisam iz neke banane države, em imala opravdan razlog boravka.(brak)
- Warashii
#1829 Re: Migranti
Sve to stoji, samo situacije nisu iste, u ovim momentima nije lako odrediti ko je potencijalni problem a kome zaista treba pomoc.invincible1921 wrote:Pa piso sam ovdje bas takav slucaj i drago mi je sto dosta raje djeli moje misljenje. Mujo iz zivinica, Milan iz Kragujevca kad hoce u Njemacku cekaju po godinu dvije skupe papira kamion i opet ne mora znacit da ce dobit...a Muhamed ibn ebn dodje iz pakistana sa satorom bez ikakvog dokumenta i kaze evo ja doso daj azilzlo zlo wrote:ja ne mogu nigdje bez dokumenta, 6 godina mi je trebalo svake godine hrpa dokumenata, potvrdi o nekažnjavanju, svega živog da dobijem boravak u Bih, a nisam iz neke banane države, em imala opravdan razlog boravka.(brak)
Treba razlikovat one koji su ratne izbjeglice i pomoći ljudima, svima ostalima neka se jebu s papirima ako žele ostat, a ne puštat im da koriste tuđu muku da bi njima bilo bolje.![]()
Onda ti dodju ovi nasi dusebriiznici i kazu pa vidis ugrozen momak daj mu, ti si bijelac iz evrope ti se bori pravnim ptuem
![]()
i onda ti nakon propagiranja takvog rasizama i pozivanja na rusenje zakonskog poredka odnosno provodjenja zakona razlicito prema razlictim ljudima kazu tebi da si fasista ...
Najgore je sto je dobar dio nasih ljudi bio u istoj situaciji kao ovi ljudi. Sta da su oni radili kao sto neki predlazu da se sa ovima radi danas?
Koliko je ljudi iz BiH pobjeglo u cisternama, u tepisima? Pobjeglo od linije na raznorazne nacine? Bas su isli u MUP da izvade pasos pa regularno na granicu.
- zlo zlo
#1830 Re: Migranti
dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.
-
invincible1921
#1831 Re: Migranti
Momak ti fino odgovori o dokumentima,,,,a sto se tice tog mitolosokog porejdenja sa nama to nema veze s mozgom. Ako je rat ok pusti iz srije koga hoces smjesti niej frka, a kolko zmnam bgm na osnovnu sporzauma TURSKA-EU svi su smjesteni...ovo su obicne ekonomske migracije.Warashii wrote:Sve to stoji, samo situacije nisu iste, u ovim momentima nije lako odrediti ko je potencijalni problem a kome zaista treba pomoc.invincible1921 wrote:Pa piso sam ovdje bas takav slucaj i drago mi je sto dosta raje djeli moje misljenje. Mujo iz zivinica, Milan iz Kragujevca kad hoce u Njemacku cekaju po godinu dvije skupe papira kamion i opet ne mora znacit da ce dobit...a Muhamed ibn ebn dodje iz pakistana sa satorom bez ikakvog dokumenta i kaze evo ja doso daj azilzlo zlo wrote:ja ne mogu nigdje bez dokumenta, 6 godina mi je trebalo svake godine hrpa dokumenata, potvrdi o nekažnjavanju, svega živog da dobijem boravak u Bih, a nisam iz neke banane države, em imala opravdan razlog boravka.(brak)
Treba razlikovat one koji su ratne izbjeglice i pomoći ljudima, svima ostalima neka se jebu s papirima ako žele ostat, a ne puštat im da koriste tuđu muku da bi njima bilo bolje.![]()
Onda ti dodju ovi nasi dusebriiznici i kazu pa vidis ugrozen momak daj mu, ti si bijelac iz evrope ti se bori pravnim ptuem
![]()
i onda ti nakon propagiranja takvog rasizama i pozivanja na rusenje zakonskog poredka odnosno provodjenja zakona razlicito prema razlictim ljudima kazu tebi da si fasista ...
Najgore je sto je dobar dio nasih ljudi bio u istoj situaciji kao ovi ljudi. Sta da su oni radili kao sto neki predlazu da se sa ovima radi danas?
Koliko je ljudi iz BiH pobjeglo u cisternama, u tepisima? Pobjeglo od linije na raznorazne nacine? Bas su isli u MUP da izvade pasos pa regularno na granicu.
Uostalom sta hoces da mi kazes, da desetine hiljada ljudi iz 10 razilcitik drzava i sa 2 kontitnenta nemaju dokumente o svom identitu igrom slucaja ? Pa nemoj bit slijep pored oka dva
- Maraschino
#1832 Re: Migranti
#mekticbogotac
- Warashii
#1833 Re: Migranti
Ako ti neko dodje bez igdje iceg i kaze da mu je sve unisteno u ratu, pa i dokumenti, a ovi malo stariji znaju da je i to moguce, i kaze da je iz tacno odredjenog mjesta kako ces ti utvrditi da govori ili ne govori istinu?invincible1921 wrote: Momak ti fino odgovori o dokumentima,,,,a sto se tice tog mitolosokog porejdenja sa nama to nema veze s mozgom. Ako je rat ok pusti iz srije koga hoces smjesti niej frka, a kolko zmnam bgm na osnovnu sporzauma TURSKA-EU svi su smjesteni...ovo su obicne ekonomske migracije
I kako nema veze sa nama? Zasto smo to mi bili drugaciji u odnosu na recimo Sirijce?
Da se razumijemo ovdje su u pitanju i migracije, nisu samo ratom zahvacena podrucja, samo kako utvrditi ko je odakle ako nema nista a prica ovu pricu?
Kome ga vratiti nazad? Gdje?
- Maraschino
#1834 Re: Migranti
usput ih pitati za omiljena jela i odjevnu markuzlo zlo wrote:dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.
-
invincible1921
#1835 Re: Migranti
Ne znam sto spominjes sirijice kad sam ti rekao sta mislim o njima....njih 99,9% nije iz ratnih podrucja.Vratit ga na granicu srbije, oni na granicu grcke, grci na granicu turske, turci u aziju i caoWarashii wrote:Ako ti neko dodje bez igdje iceg i kaze da mu je sve unisteno u ratu, pa i dokumenti, a ovi malo stariji znaju da je i to moguce, i kaze da je iz tacno odredjenog mjesta kako ces ti utvrditi da govori ili ne govori istinu?invincible1921 wrote: Momak ti fino odgovori o dokumentima,,,,a sto se tice tog mitolosokog porejdenja sa nama to nema veze s mozgom. Ako je rat ok pusti iz srije koga hoces smjesti niej frka, a kolko zmnam bgm na osnovnu sporzauma TURSKA-EU svi su smjesteni...ovo su obicne ekonomske migracije
I kako nema veze sa nama? Zasto smo to mi bili drugaciji u odnosu na recimo Sirijce?
Da se razumijemo ovdje su u pitanju i migracije, nisu samo ratom zahvacena podrucja, samo kako utvrditi ko je odakle ako nema nista a prica ovu pricu?
Kome ga vratiti nazad? Gdje?
-
Korisničkoime
#1836 Re: Migranti
@Karlin
Da odlaze svake godine uglavnom i većinom legalno zato što postoji potražnja za radnom snagom na Zap.Evrope ne znam kakve to veze ima sa cijelim stanjem kod nas.
Interno raspadnuta, hajd da čujem i tu konstrukcijupa interno je raspadnutanikome ne smeta postojanje BiH, ne pisi gluposti, ai svakome smeta nenormalno interno nefuncioniranje drzave
![]()
iz BiH redovno odlaze ekonomski migranti svake godine , legalno , ali i ilegalno
Da odlaze svake godine uglavnom i većinom legalno zato što postoji potražnja za radnom snagom na Zap.Evrope ne znam kakve to veze ima sa cijelim stanjem kod nas.
- Warashii
#1837 Re: Migranti
Kako ces utvrditi da jest ili nije ako nema nikakvih dokumenata?invincible1921 wrote: Ne znam sto spominjes sirijice kad sam ti rekao sta mislim o njima....njih 99,9% nije iz ratnih podrucja.Vratit ga na granicu srbije, oni na granicu grcke, grci na granicu turske, turci u aziju i cao
Ne ide to bas tako lako kao sto ti mislis.
Ne mozes na tudju stranu prebaciti lako covjeka sa dokumentima a kamo li bez dokumenata.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1838 Re: Migranti
Pogledaj portale, 1001 vijest o Mektiću, Izetbegoviću, Ujiću, Horvatu, Čoviću....ko da se Tops reklamira 
- insomnia78
#1839 Re: Migranti
Osim ako u pitanju bosanska granica. Tu mozes kako hocesWarashii wrote:Kako ces utvrditi da jest ili nije ako nema nikakvih dokumenata?invincible1921 wrote: Ne znam sto spominjes sirijice kad sam ti rekao sta mislim o njima....njih 99,9% nije iz ratnih podrucja.Vratit ga na granicu srbije, oni na granicu grcke, grci na granicu turske, turci u aziju i cao
Ne ide to bas tako lako kao sto ti mislis.
Ne mozes na tudju stranu prebaciti lako covjeka sa dokumentima a kamo li bez dokumenata.
- animals
#1840 Re: Migranti
Evo ima video sa onim zaustavljenim u Hercegovini..
sve zena i djeca, nema nigdje muskaraca
sve zena i djeca, nema nigdje muskaraca
- Warashii
#1841 Re: Migranti
Niti u jednom dijelu nisam opravdao ase granice i sa tim se slazem 100%.insomnia78 wrote: Osim ako u pitanju bosanska granica. Tu mozes kako hoces
Mada nije moguce kontrolisati cijelu duzinu granice, negdje ipak nesto prodje.
Zasad bi bilo najbitnije, po meni, ustanoviti tacan broj onih koji su usli u drzavu.
- insomnia78
#1842 Re: Migranti
To je malo tesko bez dokumenata. Ovaj je jednom kad ga uvatis Ahmet, drugi put NusretWarashii wrote:Niti u jednom dijelu nisam opravdao ase granice i sa tim se slazem 100%.insomnia78 wrote: Osim ako u pitanju bosanska granica. Tu mozes kako hoces
Mada nije moguce kontrolisati cijelu duzinu granice, negdje ipak nesto prodje.
Zasad bi bilo najbitnije, po meni, ustanoviti tacan broj onih koji su usli u drzavu.
- Maraschino
#1843 Re: Migranti
cuj dokumenta traziti od ovih bijednika, po mogucnosti ne starije od 6 mjesecizlo zlo wrote:dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.
kada su pojedini krenuli od kuce to samo bog zna. koliko su garderobe promijenili, koliko kisa osjetili, ilegalnih prebacivaca, pljackasa...i na kraju ga pitati za dokumenta. uozbiljite se malo. nisu oni sjeli ispred kuce i izasli u sarajevu.
- Warashii
#1844 Re: Migranti
Neki imaju dokumente a neki naravno sa namjerom nemaju.Maraschino wrote:cuj dokumenta traziti od ovih bijednika, po mogucnosti ne starije od 6 mjesecizlo zlo wrote:dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.![]()
kada su pojedini krenuli od kuce to samo bog zna. koliko su garderobe promijenili, koliko kisa osjetili, ilegalnih prebacivaca, pljackasa...i na kraju ga pitati za dokumenta. uozbiljite se malo. nisu oni sjeli ispred kuce i izasli u sarajevu.
Neke su nasavjetovali da bace i uniste dokumente.
MA ima svega jbga.
Nasi su ljudi znali sami sebi pucati u nogu da ne idu na liniju a da ovaj ne baci dokumenta.
-
invincible1921
#1845 Re: Migranti
E hajmo im se svi sad saget po... im ga, dat im po 10 000 maraka dat im nove pasose i poslati gdje god zele....Maraschino wrote:cuj dokumenta traziti od ovih bijednika, po mogucnosti ne starije od 6 mjesecizlo zlo wrote:dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.![]()
- Maraschino
#1846 Re: Migranti
Obezbijediti human smjestaj, obaviti procedure i zna se. Mnogi(preko 95%) od njih ce otici sami dalje bez obzira sto su registrovani i vodi im se procedura.invincible1921 wrote:
E hajmo im se svi sad saget po... im ga, dat im po 10 000 maraka dat im nove pasose i poslati gdje god zele....
Mali broj ce pokusati zatraziti azil u nasoj zemlji ali posto nece ispunjavati uslove bi ce odbijen i sam ce napustiti zemlju.
Ne mozemo im puno dati(kao sto su nama drugi davali) ali minimum zasluzuju bez obzira na bilo koju razlicitost.
- O'zone
- Globalni moderator
#1847 Re: Migranti
I šta kaže Mektić "Lasića danas mora privesti u tužilaštvo" haj da i to vidim.
-
invincible1921
#1848 Re: Migranti
I kaze svabo ne dam vam azil niste iz ratnih zemalja, nemate nikakvo pravo da radite sto radite i sta cemo onda ? Ostavit ih ovdje?Maraschino wrote:Obezbijediti human smjestaj, obaviti procedure i zna se. Mnogi(preko 95%) od njih ce otici sami dalje bez obzira sto su registrovani i vodi im se procedura.invincible1921 wrote:
E hajmo im se svi sad saget po... im ga, dat im po 10 000 maraka dat im nove pasose i poslati gdje god zele....
Mali broj ce pokusati zatraziti azil u nasoj zemlji ali posto nece ispunjavati uslove bi ce odbijen i sam ce napustiti zemlju.
Ne mozemo im puno dati(kao sto su nama drugi davali) ali minimum zasluzuju bez obzira na bilo koju razlicitost.
- Maraschino
#1849 Re: Migranti
ne znas kako stvari funkcionisu.invincible1921 wrote:I kaze svabo ne dam vam azil niste iz ratnih zemalja, nemate nikakvo pravo da radite sto radite i sta cemo onda ? Ostavit ih ovdje?Maraschino wrote:Obezbijediti human smjestaj, obaviti procedure i zna se. Mnogi(preko 95%) od njih ce otici sami dalje bez obzira sto su registrovani i vodi im se procedura.invincible1921 wrote:
-
mostarac1905
#1850 Re: Migranti
selio sam se i ja 4 puta u ratu, prolazio kroz sve i svasta ali dokumente nisam izgubio.Maraschino wrote:cuj dokumenta traziti od ovih bijednika, po mogucnosti ne starije od 6 mjesecizlo zlo wrote:dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.![]()
ovi 'bijednici', kako kazes, namjerno odbacuju dokumente.
ja s njima problema nemam, ali zar nisu mogli naci jadniju zemlju za prihvat i smjestaj