Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
seln

#1826 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:
seln wrote:
drag_gost wrote:
Ispravio sam ti post, budi zahvalan.
Ma bravo, genije!
Sad shvatam zasto ti Mirsadova suplja zvuci kao vrhunac mudrosti.
Ne bi ti shvatio ni da ti se oboji, a kamo li samo nacrta.

Nema na cemu marginalac. Vjerovatno su tebi ova trojica nesto kao Dalaj Lama, heroine i slicne gluposti.

Doktor Mirsad Hadzikadic je jedini izbor svakog ko voli ovu Zemlju. Naravno pri tom ne mislim na tebe.
Ti ne bi shvatio ni kad bi ti neko objasnio u verziji za retardirane.
Samo se ti moli svom najnovijem bogu, nas "nevjernike" pusti na miru.
seln

#1827 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Mozda se iz Istocnog rajha moze bolje sagledati polticka i ekonomska situacija u BiH!? :idea:
Mozes li malo pojasniti ko je iz "Istocnog rajha"?
shake69

#1828 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shake69 »

Ne kontam entuzijazam pojedinaca oko ovog kandidata. :? Da li stvarno ne poznaju nas narod ili vjeruju u cudo zbog silne zelje za promjenama. Hadzikadic vjerovatno nece proc ko bos po trnju po ugledu na reisa Cerica, ali ako osvoji vise od 5% glasova skocit cu iz zicare.
Kikibombona

#1829 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

seln wrote:
Kikibombona wrote:
Mozda se iz Istocnog rajha moze bolje sagledati polticka i ekonomska situacija u BiH!? :idea:
Mislio sam na dijasporu opcenito. Istocni rajh, Klagenfurt, Malme, Minhen - su sinonimi. :D

Zanimljiv je fenomen dijaspora. Sta se desi sa ljudima kada napuste domovinu? Zasto se radikalizuju? Zasto su najvece ustase u Melburnu i Buenos Airesu? Tiha ceznja za domovinom, sta li? Nisam nikad izbivao vise od mjesec dana iz domovine, ne znam stvarno.

Ne mogu od prezira prema lokalnim tlaciteljima biti radikalan na globalnom nivou. Oni ubijaju svaki vid patriotizma u meni. Kod dijaspore toga nema. Vasim zivotima se ne bavi smrad u opstini, korumpirani doktor i drot, politicari na svakom od nivoa vlasti itd. Vas poslodavac nije pogani Bosanac, koji kada dodje do novca i moci, izopaci se u glavi. Slobodni ste od toga. Valjda je zato lako gajiti nacionalizam, jer nema nista sto ga rusi na dnevnom nivou.

Nista protiv vas sa foruma. Puno gore mislim o svojoj rodbini i prijateljima. Mater mu jebem, govorio isto kao ja dok je bio ovdje, kukao na sve zivo, pa kada se docepao Rajha, odjednom dozvio katarzu, pokupio svu pamet svijeta. Rodjena tetka, koja je ovdje zivjela i zna kako je, nije imala posla, tvrdi da ne radi onaj ko nece. Ka'e, krenes od autobuske stanice, pa redom na kraj grada, udjes u svaku firmu, neko cete primiti. :shock: :? :lol: Valjda zaboravili da bez partijske knjizice i jebene stele nema prolaza kod stranackih tajkuna. I onda ja poludim pa me izbjegavaju par godina. :D Tacno mi dodje da ih svima jebem mater i ispratim sa sutiguzom. Mr's. I ovo nisam samo ja, nisam sekunde nestabilan. Ovako razmislja ogroman broj Bosanaca i Hercegovaca u domovini. Koji vam je kurac jbt? :roll:

Jebe mi se bolan za drzavu i za sve. Hocu ekonomiju. Hocu da mladi rade umjesto da klosare ispred zgrade. Hoce momci raditi, provjereno. Nekada ih angazujem kada imam fizicke radove. Momak okreci stan kao zvrk. Obiju sve do cigle kineskom hitrinom. Hoce da rade - nemaju gdje.

Popisam se na Komsica i Covica. Nabijem ih oba na kurac. Trebam do smrti zivjeti pod vlascu jebenog Komsica da ne pobijedi Covic. Trebam do smrti zivjeti pod vlascu Becirevica da ne pobijedi Radoncic. Ima li u ovoj zemlji neki normalan Hrvat i normalan Bosnjak?
drag_gost

#1830 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

seln wrote:
drag_gost wrote:

Nema na cemu marginalac. Vjerovatno su tebi ova trojica nesto kao Dalaj Lama, heroine i slicne gluposti.

Doktor Mirsad Hadzikadic je jedini izbor svakog ko voli ovu Zemlju. Naravno pri tom ne mislim na tebe.
:lol:

Bojim se je broj takvih kao ti u ovoj drzavi sve manje i nema tu nekih "nas".

Tu si samo ti, zaostao negdje u svojim uvjerenjima i pokojoj ostecenoj neuro-sinapsi u inace osiromasenom zbiru istih. Otprilike na nivou bukve, mada je i to domet koji ces tesko dobaciti.

Ni SDP, ni SDA, ni SBB, vec doktor Hadzikadic.
Kikibombona

#1831 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Kulturno, odjemjereno, pri tome direktno, bez seljackog udaranja po prstima i ratnim poklicima :thumbup: :thumbup:

Mirsad Hadžikadić - Platforma za progres
31 min ·

Otvoreno pismo Visokom predstavniku Valentinu Inzku

Poštovani gospodine Inzko,

Bez ikakve potrebe da Vama obrazlažem specifičnosti ustavnopravnog uređenja Bosne i Hercegovine i Vaše uloge u njemu, želim otvoreno i direktno da Vam skrenem pažnju na paradoksalnu situaciju u kojoj se država Bosna i Hercegovina nalazi već neko vrijeme, a koja je posebno došla do izražaja posljednjim izjavama predsjednika entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, vezanim za apsolutno nepoštivanje institucija ove zemlje. To je situacija koju Vi ne samo da imate mogućnost nego i obavezu da riješite. Bonske ovlasti koje su Vam stavljene na raspolaganje su alat koji bi trebao da spriječi urušavanje institucija Bosne i Hercegovine iznutra, uključujući i eliminaciju iz političkog života svih onih aktera čije se ponašanje može smatrati antidejtonskim i protiv interesa države. Smatram neodgovornim, nedopustivim i skandaloznim da se jedna politička ličnost javno oglašava sa stavom koji je jasno usmjeren protiv dugoročne održivosti Bosne i Hercegovine, a da se toj istoj osobi dopusti da bude jedan od kandidata iz reda svog naroda za člana Predsjedništva BiH. Porukama koje šalje u javnost, pa sve i da su samo dio njegove predizborne kampanje, Milorad Dodik nam svima jasno stavlja do znanja da će institucije Bosne i Hercegovine koristiti da bi dodatno destabilizovao zemlju koju, kako je sam u više navrata izjavio, uopšte te priznaje kao svoju. Posebno su skandalozne dvije Dodikove najnovije izjave u intervjuu od prije nekoliko dana na RTRS u emisiji Predsjednik. Na upit novinara, „Da da li je vaš politički motiv i danas nezavisna Republika Srpska?“, Dodik je odgovorio: „Naravno ja to i ne krijem.“ U istom intervjuu, takođe je rekao, „Bosna i Hercegovina nije moja država“.

Ako s Vaše strane izostane adekvatna reakcija na izjave Milorada Dodika, to neće samo biti znak da se Vi ne zanimate za svoje dužnosti u Bosni i Hercegovini, nego i da prećutno odobravate interno rušenje države i njenih institucija koje su mnogi mukotrpno gradili boreći se s raznim ograničenjima ustava koji je ovoj zemlji nametnut kroz Dejtonski mirovni sporazum.

Ja Vas ovim putem, kao kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozivam da napravite izuzetak u odnosu na svoju dosadašnju praksu nekorištenja bonskih ovlasti i Milorada Dodika trajno udaljite iz izbornog procesa. Do sada je Milorad Dodik zapaljivom retorikom djelovao iz institucija Republike Srpske i svoj politički legitimitet zasnivao na odbrani interesa tog entiteta, praveći se pri tome da taj entitet nije dio Bosne i Hercegovine. Sada, ako mu se dopusti da bude izabran u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, on jasno namjerava da pređe sa riječi na djela. Ako se to desi, a Vi propustite da reagujete na odgovarajući način i omogućite Bosni i Hercegovini da unutrašnjim snagama nađe put ka prosperitetu, bićete njegov saučesnik. Nadam se da to nećete dozvoliti.

S poštovanjem,

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić
Platforma za progres
archi_a

#1832 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

Stvarno umjeren i kulturan ton u pismu upućenom Incku. Međutim, profesor bi trebao da zna da iako formalno Incko ima ovlasti da pokrene pitanje sankcionisanja, ne može to uraditi prije nego što se ne sastane PIK koji glasanjem mora dati zeleno svjetlo za aktiviranje tih ovlasti. Ide se na to da odluka PIK-a bude jednoglasna. Međutim, u PIK-u sjedi i ambasador rusije, koji ulaže svojevrsni "veto" na aktiviranje ovlasti..... Eto, tako funkcioniše sistem, profesore. :D
PIK- upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira u BiH.
Kikibombona

#1833 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

archi_a wrote:Stvarno umjeren i kulturan ton u pismu upućenom Incku. Međutim, profesor bi trebao da zna da iako formalno Incko ima ovlasti da pokrene pitanje sankcionisanja, ne može to uraditi prije nego što se ne sastane PIK koji glasanjem mora dati zeleno svjetlo za aktiviranje tih ovlasti. Ide se na to da odluka PIK-a bude jednoglasna. Međutim, u PIK-u sjedi i ambasador rusije, koji ulaže svojevrsni "veto" na aktiviranje ovlasti..... Eto, tako funkcioniše sistem, profesore. :D
PIK- upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira u BiH.
Da li su Rusi sjedili kada je Esdaun sjekao glave?
archi_a

#1834 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

Jesu, ali tada se išlo na prostu većinu. Američki angažman je bio jači. Zadnjih 5-6 godina (možda malo više) na insistiranje nekih, prije svega rusije došlo je do promjena odnosa i procesa odlučivanja. Traži se jedinstvo u PIK-u. Naravno, postoji način. To se diže na level ministara vanjskih poslova država, pa bude u pitanju klasična trgovina. Jedan premijer, npr. VB-a obeća ruskom premijeru neku uslugu negdje u svijetu npr. oko krima ili u siriji (karikiram) , a da oni zažmire na odluke u Bosni npr.
Ali to, vjerujem da profesor već zna. :D
Kikibombona

#1835 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

archi_a wrote:Jesu, ali tada se išlo na prostu većinu. Američki angažman je bio jači. Zadnjih 5-6 godina (možda malo više) na insistiranje nekih, prije svega rusije došlo je do promjena odnosa i procesa odlučivanja. Traži se jedinstvo u PIK-u. Naravno, postoji način. To se diže na level ministara vanjskih poslova država, pa bude u pitanju klasična trgovina. Jedan premijer, npr. VB-a obeća ruskom premijeru neku uslugu negdje u svijetu npr. oko krima ili u siriji (karikiram) , a da oni zažmire na odluke u Bosni npr.
Ali to, vjerujem da profesor već zna. :D
Lijepi Hare 100%, nada bosnjackog nacionalizma, je zaustavio procese. Nije ni OHR, ni PIK, ni EU, ni Amerika.

Tacno data je zaustavljen angazman.

Tzv. pro-bosanske snage su imale inicijativu, otvorenu podrsku MZ. Lomio se srpski faktor, korak po korak. Onda je Haris Silajdzic naguzio MZ, posrao se na trud ulozen za Apriliski paket. MZ je tada odlucila: 'jebite se, mi izlazimo'. Od tada se ne desava nista, pat pozicija.

Hadzikadic mora lobirati, mora vratiti naklonost Amerike, Njemacke, Francuske i Velike Britanije. Naklonost su izgubili Bosnjaci predvodjeni Harisom Silajdzicem. Mutavci poput Komsica ili Becirevica nemaju kapacitet. Njihov domet je lokalni nivo, mada je i to upitno.
archi_a

#1836 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

U isto vrijeme na drugom kraju grada. :D
Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i kandidat za Člana Predsjedništva uputio je otvoreno pismo Visokom predstavniku Valentinu Inzku.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani g. Inzko, svih ovih godina smo svjedoci Dodikovih separatističkih istupa na koje se u načelu niko nije previše obazirao, jer su bili populističke i politikantske naravi.
Međutim, upozoravamo da 100 puta ponovljena laž prijeti da postane istina i jasno je da je to Dodikov recept za navikavanje građana Bosne i Hercegovine na njegove laži.

Od onih o zajedničkim institucijama BiH, umjesto institucija Bosne i Hercegovine, od onih da je BiH sastavljena od entiteta, umjesto da su entiteti administrativne jedinice u Bosni i Hercegovini. Umjesto da je BiH suverena, cjelovita i jedinstvena država u njegovim narativima se veliča entitet Republika Srpska i daju mu se elementi državnosti na šta ste i Vi i OHR više puta reagovali.

Upozoravamo da su posljednje Dodikove izjave ''da Bosna i Hercegovina nije njegova država i da je njegov krajnji politički cilj nezavisna Republika Srpska i da on to ne krije'' u intervju ''Predsjednik govori'' na RTRS prelile čašu, pa makar se radilo i o Dodikovom politikanstvu. Do sada ste/smo trpjeli njegove protiv ustavne i protiv državne izjave, ali ovaj put se radi o kandidatu za člana Predsjedništva BiH i od Vas očekujemo jasnu reakciju. Sa ovakvim izjavama ni u jednoj zemlji svijeta ne bi mogao biti kandidat za Predsjedništvo države.

Gospodine Inzko od Vas očekujemo da, kao konačni tumač civilnog dijela Daytonskog mirovnog sporazuma primjenite svoje ovlasti i Dodika suspendujete iz političkog života u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo da su pojedini političari i za znatno blaža protiv ustavna i protiv državna djelovanja suspendirani iz političkog života u Bosni i Hercegovini.

Oni koji ne smiju da napišu ovako nešto će reći da svaka kritika iz Sarajeva Dodiku daje snagu, ali ja Vam garantujem da sa svakim sličnim Dodikovim istupom barem 100 mladih ljudi donese odluku da trajno napusti Bosnu i Hercegovinu.

Stoga, od Vas zahtjevamo hitnu reakciju kako bi hiljade mladih ljudi ostalo u Bosni i Hercegovini i kako bi na stotine stranih investitora investiralo u BiH samo kada ne bi bilo takvog separatiste u samom vrhu države - navodi se u pismu Amera Jerlagića, predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Pa šta je ovo ljudi? Nije vam ovo "ispuni mi želju"
P. S. Pravo počinu nervirati "epiteti" kojima častite ostale kandidate. Imajte malo kontrole u branjenju svojih argumenata. :oops:
seln

#1837 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Kikibombona wrote:
seln wrote:
Kikibombona wrote:
Mislio sam na dijasporu opcenito. Istocni rajh, Klagenfurt, Malme, Minhen - su sinonimi. :D

Zanimljiv je fenomen dijaspora. Sta se desi sa ljudima kada napuste domovinu? Zasto se radikalizuju? Zasto su najvece ustase u Melburnu i Buenos Airesu? Tiha ceznja za domovinom, sta li? Nisam nikad izbivao vise od mjesec dana iz domovine, ne znam stvarno.
Dalje nisam citao.
Ne razmisljaj previse, ne stoji ti.
Banksy

#1838 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

seln wrote:
asurbanipal wrote:
Zanimanje Komšić

Radi se o političaru koji godinama živi u visokoj politici zahvaljujući svojem imenu i prezimenu i simboličkom kapitalu koje to ime i prezime nosi: Hrvat, a naš, po našoj mjeri, prava raja; borac Armije BiH; nosilac zlatnog ljiljana; priča bosanskim jezikom a ne nekim hrvatskim… I to je manje više to, čitav sadržaj koji nudi političar koji je svoje ime i prezime podebljano nekim „patriotskom“ uhu ugodnim floskulama pretvorio u zanimanje.

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/fr ... omsic-3362
Lijepo je vidjeti da se i Sarcevic vratio "cistoj vjeri".

Komsica nije bilo do 2006... sta im je do tada smetalo da izaberu neku opciju bez nacionalizma?

Nema ga na vlasti od 2014; je li situacija ikad bila gora?
Maliciozna i neutemeljena opaska. Valjda je dosad pokazao ko je i šta je. Vratio se zdravom razumu, a za to nikad nije kasno.

Podsjetimo se, SDA je na vlasti bila 4 godine duže. Šta je 'njima' trebalo?

Nema ga na vlasti jer im je on sam, prema planu, prepustio vlast. Umjesto da s grandioznim izbornim rezultatom pravi tu, pred izbore obećanu, antiSDA i antiHDZ vlast, on im je prvi potrčao u zagrljaj s izlikom da 'to nije pametno bez njih'.
A da je stalno tu, u talu, vide i slijepi.

25.7.2018

SDA, HDZ i DF postigli dogovor: Bivši šef Komšićevog kabineta ide u KOMVP FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-hdz ... /180725014
seln

#1839 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

asurbanipal wrote:
seln wrote: Lijepo je vidjeti da se i Sarcevic vratio "cistoj vjeri".
Komsica nije bilo do 2006... sta im je do tada smetalo da izaberu neku opciju bez nacionalizma?

Bio je 8 godina pa šta je napravio značajno? Isto tako u parlamentu u toku dvije godine nije pokrenuo niti postavio nijedno pitanje.

Škart od političara.
Bio je i Bakir 8 godina. I Covic.
I gomila drugih po cetiri.
I ko je sta napravio?
Niko, jer i ne mogu napraviti... jednostavno, clan predsjednistva nema nista sa operacijom "bolji zivot".
Dakle, ne govorim protiv Hadzikadica kao covjeka ili strucnjaka. On supljira, jer zna (ili bi morao znati) da kao clan predsjednistva ne moze uciniti NISTA u pogledu ekonomije, skolstva, zdravstva, infrastrukture... a ipak obecava kule i gradove.
Dakle, ili laze ili nema pojma.
super_bayern

#1840 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by super_bayern »

Kakvi mazohistični mentoli i botovi pišu ovdje, pa to je bolest - nećeš glasati za ovog čovjeka, svaka čast bravo, al nemoj hljeba ti da širiš pesimizam i neku svoju propagandu i negativu.
Ono sve zna šta će Dodik uraditi, šta će Rusija, PIKovi, klinci, palci, kako će koji postupiti - nemojte se preseravati djeco.
Oni koji smatraju da im Mirsad ne treba, i ne treba im biti bolje.
seln

#1841 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:
seln wrote:
drag_gost wrote:

Bojim se je broj takvih kao ti u ovoj drzavi sve manje i nema tu nekih "nas".

Tu si samo ti, zaostao negdje u svojim uvjerenjima i pokojoj ostecenoj neuro-sinapsi u inace osiromasenom zbiru istih. Otprilike na nivou bukve, mada je i to domet koji ces tesko dobaciti.

Ni SDP, ni SDA, ni SBB, vec doktor Hadzikadic.
Samo se ti boji, najbolje u neku lila ili ruzicastu nijansu.
Za mene se ne moras bojati, jer:
-ne zivim u BiH
-ne glasam od 2010
-i, sucur Allahu, nemam puno kontakta sa seoskim alapacama kao sto si ti.
Ako Hadzikadic ima mrvu pameti, trebao bi vam sudski zabraniti da agitujete za njega. Nakon ovog kratkog prepucavanja, mogu ti reci ovo: ako si ti tipicni Hadzikadicev pristalica, ja necu glasati za njega, pa sve kad bi Bosnu pretvorio u Dansku.

Problem sa sektama je u tome sto ne trpe druga uvjerenja. Ko nije sa njima, taj je protiv njih.
A bar sto se tice ove teme, izgleda da je taj fan club neka opasna sekta.
Proglasavate sve koji drugacije misle uhljebima, dezerterima, lopovima, idiotima... ko kaze da sutra neko od vas nece odluciti da neistomisljenike nozem ili utokom utjera " u suru"?
seln

#1842 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote:
Lijepo je vidjeti da se i Sarcevic vratio "cistoj vjeri".

Maliciozna i neutemeljena opaska. Valjda je dosad pokazao ko je i šta je. Vratio se zdravom razumu, a za to nikad nije kasno.

Podsjetimo se, SDA je na vlasti bila 4 godine duže. Šta je 'njima' trebalo?

Nema ga na vlasti jer im je on sam, prema planu, prepustio vlast. Umjesto da s grandioznim izbornim rezultatom pravi tu, pred izbore obećanu, antiSDA i antiHDZ vlast, on im je prvi potrčao u zagrljaj s izlikom da 'to nije pametno bez njih'.
A da je stalno tu, u talu, vide i slijepi.

25.7.2018

SDA, HDZ i DF postigli dogovor: Bivši šef Komšićevog kabineta ide u KOMVP FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-hdz ... /180725014
Banksy, poznato mi je tvoje misljenje o Komsicu, kao i tvoj "dok voljem, voljem, kad ne voljem, onda koljem".
To je tvoje neporecivo pravo i o tome ne zelim diskutirati.
Dakle, ti smatras da je Sarcevic bio nenormalan dok je pisao "probosanski", a da se sada vratio "zdravom razumu"?
Jesi li citala cijeli clanak? Smatras li stvarno da hrvatski nacionalizam treba spoljni okidac?
seln

#1843 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

super_bayern wrote:Kakvi mazohistični mentoli i botovi pišu ovdje, pa to je bolest - nećeš glasati za ovog čovjeka, svaka čast bravo, al nemoj hljeba ti da širiš pesimizam i neku svoju propagandu i negativu.
Ono sve zna šta će Dodik uraditi, šta će Rusija, PIKovi, klinci, palci, kako će koji postupiti - nemojte se preseravati djeco.
Ovo je forum.
Na forumu se iznose oprecna misljenja.
Medij bez oprecnih misljenja je partijski organ.
Kikibombona

#1844 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

super_bayern wrote:Kakvi mazohistični mentoli i botovi pišu ovdje, pa to je bolest - nećeš glasati za ovog čovjeka, svaka čast bravo, al nemoj hljeba ti da širiš pesimizam i neku svoju propagandu i negativu.
Uhljebi jarane, pisu po zadatku. Zaposlila ih stranka. Brane svoje pozicije.

U BiH imamo par stotina hiljada ljudi kojima je dobro i koji ne birajuci sredstva brane politicke stranke. Shvati ih, posao je posao. :)
archi_a

#1845 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

Ti meni mentole, ja tebi ebem ti mamu...... :lol: kakva kultura dijaloga. Bujrum, odmah si pokazao svoj profil i elokvenciju. Vrata su otvorena, kroči unutra dJečko. :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#1846 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

+1
Banksy

#1847 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy, poznato mi je tvoje misljenje o Komsicu, kao i tvoj "dok voljem, voljem, kad ne voljem, onda koljem".
Dakle, ti smatras da je Sarcevic bio nenormalan dok je pisao "probosanski", a da se sada vratio "zdravom razumu"?
Jesi li citala cijeli clanak? Smatras li stvarno da hrvatski nacionalizam treba spoljni okidac?
Nisam cijeli, sad ću, ali Šarčevićevo bih dosad sve potpisala. edit zdrav razum glede ŽK

Nije to moje 'dok ovo ono', to je zaista čist razum. Ako te neko slaže i prevari jednom, pa to opet hladno učini drugi put, zaista moraš biti jači bekan da dozvoliš da te prevesla i treći, pogotovo ako (iz javnog djelovanja) raspolažeš informacijama, potvrdama i dokazima da će to učiniti i da to čini opet.

edit:
Da, potpisala bih cijeli tekst, kompletan, samo bez rečenice:
''Dogodi li se opet njegov izbor, to će ugasiti posljednju šansu da se među Hrvatima u BiH pojave konstruktivne političke opcije i stvori kakav-takav politički pluralizam – ako takva šansa već nije umrla početkom ovog desetljeća.''

Ta šansa nije ni postojala, niti će postojati, nigdje, sve dok je Daytona i koncepta 'tronošca'. Takav okvir jednostavno ne dozvoljava bilo kakav iskorak u građansko, lijevo ili bilo kakvo alternativno. Sve da su Hrvati najveći demokrate, liberali i ljevičari, a naravno da nisu, u ovom okviru niko od nas, pa ni oni, na koncu i ufinalu, nema šanse. Prepričana priča, sto puta, da ne idemo dalje u ot.
seln

#1848 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Uhljebi jarane, pisu po zadatku. Zaposlila ih stranka. Brane svoje pozicije.

U BiH imamo par stotina hiljada ljudi kojima je dobro i koji ne birajuci sredstva brane politicke stranke. Shvati ih, posao je posao. :)
Evo, da citiram sam sebe:
Problem sa sektama je u tome sto ne trpe druga uvjerenja. Ko nije sa njima, taj je protiv njih.
A bar sto se tice ove teme, izgleda da je taj fan club neka opasna sekta.
Proglasavate sve koji drugacije misle uhljebima, dezerterima, lopovima, idiotima... ko kaze da sutra neko od vas nece odluciti da neistomisljenike nozem ili utokom utjera " u suru"?
Kiki nam je to upravo demonstrirao. Ko god ne smatra da je Hadzikadic novi pejgamber, taj je uhljeb.
Ne znam samo kako cu ja pod istu kapu sastaviti "dijasporac" i "uhljeb"... :?
Po Kikiju je i jedno i drugo vrijedno prezira.
seln

#1849 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote:
Nisam cijeli, sad ću, ali Šarčevićevo bih dosad sve potpisala. edit zdrav razum glede ŽK

Nije to moje 'dok ovo ono', to je zaista čist razum. Ako te neko slaže i prevari jednom, pa to opet hladno učini drugi put, zaista moraš biti jači bekan da dozvoliš da te prevesla i treći, pogotovo ako (iz javnog djelovanja) raspolažeš informacijama, potvrdama i dokazima da će to učiniti i da to čini opet.

edit:
Da, potpisala bih cijeli tekst, kompletan, samo bez rečenice:
''Dogodi li se opet njegov izbor, to će ugasiti posljednju šansu da se među Hrvatima u BiH pojave konstruktivne političke opcije i stvori kakav-takav politički pluralizam – ako takva šansa već nije umrla početkom ovog desetljeća.''

Ta šansa nije ni postojala, niti će postojati, nigdje, sve dok je Daytona i koncepta 'tronošca'. Takav okvir jednostavno ne dozvoljava bilo kakav iskorak u građansko, lijevo ili bilo kakvo alternativno. Sve da su Hrvati najveći demokrate, liberali i ljevičari, a naravno da nisu, u ovom okviru niko od nas, pa ni oni, na koncu i ufinalu, nema šanse. Prepričana priča, sto puta, da ne idemo dalje u ot.
Ti se sjecas zasto sam ja prestao glasati, zar ne? Bio je to deal izmedju nas: "ako..., onda...".
Necu reci da nisam bio u iskusenje. Kada je Komsic osnovao DF, nakratko sam razmisljao da glasam za njega... ono, sta znas, mozda fakat nije mogao u SDP-u, folovi, golovi...
Onda sam ipak odlucio da sacekam i vidim na sta ce to izaci. Ispostavilo se da sam bio u pravu.
Komsic ima hiljadu falinki. Najveca je: uzasan je kadrovnik. Valjda samo Donald Trump bira jos gore saradnike.
No, jedno mu se ne moze nabijati na nos, naime, da je iskoristio poziciju za licno bogacenje.
Mozda je primao platu "far niente", ali ko nije? Ko je to od nasih vrlih predstavnika zaradio platu?
Tvoje je puno pravo da ga kritikujes, ali meni licno smeta zestina kojom zigoses tvoje bivse uzdanice, bilo da se radi o Komsicu ili NS.
Ne sjecam se da si ikada tako teskim rijecima opisivala bilo koga od drustva sa Poljina, ili cak i direktne neprijatelje, tipa Dodik ili Covic.
Eto, to mi malo zapinje za oko... a kritika je uvijek dopustena i niko nije izuzet.
Banksy

#1850 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Pa valjda je to logično, da se najjače osvrćeš na svoje, na one za koje glasaš ili koji su ti favoriti za glasanje. Ne vidim smisao u kreveljenju o 'krmetu iz Laktaša' ili ustaši 'ćiriličaru', nisu moji, nisu mi zanimljivi, a valjda je jasno i valjda smo ih apsolvirali, svi, ko su i šta su i kakve su im namjere.
Nisam znala da to pratiš i brojiš, zanimljivo... Moraću se onda i na njhovim temama jače i redovnije oglašavati, da ne zapinje za oko ubuduće :)
Glede SDA, jako griješiš, tu sam znala i pretjerati, vjerovatno nisi upratio,
a griješiš i za NS, za njih nisam nikad glasala, mada su mi djelovanjem i konceptom najbliži, ali možda to učinim ove godine.
O Komšiću ne bih dalje, nije tema, biće prilike.
Locked