SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#1826 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Edin H. »

north wrote:
Herr Flick wrote:Oni vec kalkulisu za baraz,sta ti je reci Bosnjo :lol: :lol:
:D ...Ne bi bilo lose da sad ve vidimo ko nam dolazi u baražu, pa možda I da proslavimo odlazak na SP...Šta uradi pobjeda protiv Gibraltara I poklapanje tabele koja stvara krivu sliku. :-) ...

Meša nema muda, njegove izjave već uveliko iritiraju, on će protiv Belgije ponovo krenuti a sa Vedadom, smijem glavu na panj dati, na poziciji iza Džeke ili na krilu, to je u startu igrač manje, jer belgijska odbrana ga u tom slučaju ne mora ni čuvati, Vedad samo može biti opasan kad se vrti na pet metara od gola i čeka neki odbijanac ili da ga lopta pogodi u trepavicu...jednostavno takav igrač, totalno bezopasan kad je van 16, sapliće se na loptu kada je povlači daleko od gola ili mu bježi da je ne može stići prije protivničkog igrača, million puta dokazano....Dalje, sa Šunjićem I Vranješom na štoperima belgijanci će nas raskovati, sporija dva štopera I nesigurnija teško da ima i u jednoj reprezentaciji koja još uvijek ima šanse za SP, dakle ovih malo ozbiljnijih...Delegat, umjesto da proba ovog momka iz Celtica da malo osjeti igru u reprezentaciji, pričamo o vrhunskom klubu gdje dečko igra, on gura Cocalića...dobro sad kaže, nije mogao jer se nije osjećao najbolje, ako je takav bio dogovor bio sa momkom onda ok, valjda nije foluška...

Igrači koji protiv Belgije ni u ludilu ne smiju biti u prvih 11 su Ibišević, Vranješ na štoperu, Jajalo, Hadžić...svakako i ovi sa klupe puno ne obećavaju poput Cimirota ili Cocalića...čak I Lulića bi trebalo ohladiti iako on ima zacementirano mjesto u prvih 11, samo još da znamo čime je zaslužio :D ...igrača koji igra u preozbiljnoj ligi I sasvim solidnom klubu sa toliko nastupa za reprezentaciju, a da nikad ništa nije pokazao odavno nisam video :-) ...Lično bih volio kada bi se probalo sa tim Jozom i Kodrom umjesto Vedada, da to budu kao neka iznenađenja, jer ostali sa klupe ne obećavaju....Elem, šanse za baraž su realno na nekih 10% ako ćemo ozbiljno pričati...trebaju ti dvije pobjede, jedna protiv superjake Belgije I opet nisi siguran :oops:
:thumbup:
Idemedosumom

#1827 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Idemedosumom »

Mislim da bi trenutno ta tabela trebala ovako nekako izgledati:

Image

Mala napomena, ja nisam oduzimao bodove protiv ovih trenutno zadnjih. Recimo, Ukrajina i Irska tek trebaju po svoje 2. utakmice sa zadnjim na tabeli odigrati. Ali u tom slučaju možemo komotno računati da nemaju utakmicu manje u odnosu na nas, jer se ti bodovi brisu.

Mi ako (Bog da :D ) dobijemo sve do kraja necemo sigurno najslabiji drugi biti.
Last edited by Idemedosumom on 04/09/2017 00:16, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#1828 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bosanski_kralj »

north wrote:
Bosanski_kralj wrote:Šimunović više nema pravo mijenjati sportsko državljanstvo tako da po tom pitanju se ne moramo plašiti da će se vratiti u naručje matice. :mrgreen:
Mora imati bar minutu odigranu zvanične utakmice...Ćito je to uradio sa Begovićem, kada je bio na klupi, uveo ga u 90 minuti i time zacementirao ga u našoj repki...sve dok ne odigra, postoji mogućnost da se igrač izgubi i ode u neku drugu repku, naravno ako želi :D
Ja koliko znam da se ne može sportsko državljanstvo mijenjati koliko ti hoćeš puta.

Gdje onaj lik što je izučavao sportsko, fudbalsko pravo da nam to malo bolje pojasni.
leškarenje

#1829 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by leškarenje »

Idemedosumom wrote:Mislim da bi trenutno ta tabela trebala ovako nekako izgledati:

Image

Mala napomena, ja nisam oduzimao bodove protiv ovih trenutno zadnjih. Recimo, Ukrajina i Irska tek trebaju po svoje 2. utakmice sa zadnjim na tabeli odigrati. Ali u tom slučaju možemo komotno računati da nemaju utakmicu manje u odnosu na nas, jer se ti bodovi brisu.

Kad oduzmes bodove kome trebas oduzeti dobijes onu gore tabelu :thumbup:
kiligonzales

#1830 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kiligonzales »

Sutra navijat za Srbiju i Rumuniju. :D
Idemedosumom

#1831 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Idemedosumom »

leškarenje wrote:
Idemedosumom wrote:Mislim da bi trenutno ta tabela trebala ovako nekako izgledati:

Image

Kad oduzmes bodove kome trebas oduzeti dobijes onu gore tabelu :thumbup:
Jeste, ali onda ovi dolje kandidati nemaju po utakmicu manje od nas. U najgorem slucaju, ako ovi sve do kraja pobijede (u šta iskreno sumnjam) opet bismo ispred Cg bili.

Kao što ranije rekoh, nece nama tu zapeti, valja preko Belgije i Estonije :bih:
leškarenje

#1832 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by leškarenje »

Ne bi
Tipicoti

#1833 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Ljudi, salu na stranu ali realno gledajuci mi protiv Belgije nemamo sanse. Cak sumnjam u uspjeh protiv Estonije, mada se moramo prvo oko Belgije koncentrisati.

To ce nam biti sutra jasno kada se glava malo ohladi.

Imam osjecaj da mi jos zivimo u onom vremenu 2013. - 2015 kada smo bili pod Papetom (ne da ga hvalim).

Treba prvo dobiti ove dvije utamice, a onda tek dolazi pravo zlo ..... Italija, Portugal ili Holandija. Ne daj boze da se Dzeko ili Pjana povrijede.

Mesa da ima klikera u glavi pustio bi nekog ``pametnijeg`` da pokusa spasiti sta se spasiti moze.

Dobar trener - mentalno jaka ekipa - puna Grbavica i sa Bozijom pomoci. :D

:bih: :bih: :bih:

Na drugu stranu Grcka nije zasluzila baraz, a ako i ode u baraz onda ce 100% i u Rusiju.
Idemedosumom

#1834 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Idemedosumom »

leškarenje wrote:Ne bi
Uh upravu si, Cg ipak ima utakmicu manje. Svejedno, oni moraju preko Rumunije, Danske i na kraju u goste poljacima.

Ipak mislim da nam to nece biti problem.
al-em

#1835 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by al-em »

Belgija dolazi nezainteresovana totalno, vjerovatno ce druga postava igrati, treba tu utakmicu odigrati i idemo u baraz.
Nadam se da u napadu necemo gledati vedu i dzeku jer je to unaprijed upisan neuspjeh.
LSD

#1836 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by LSD »

al-em wrote:Belgija dolazi nezainteresovana totalno, vjerovatno ce druga postava igrati, treba tu utakmicu odigrati i idemo u baraz.
Nadam se da u napadu necemo gledati vedu i dzeku jer je to unaprijed upisan neuspjeh.
Ma bezveze se raja ovdje nešto fura.

Cak i da dobijemo Belgiju i odemo u baraž - mi tamo nemamo šansi. Sa ovom igrom, sa ovim igracima, sa ovim selektorom, sa ovakom atmosferom unutar reprezentacije- pušiona nam je 200%.

Mislim i lani smo popušili kožnjak od solidne Irske (nisu oni neka megasila od selekcije), a ove godine (ako uopšte odemo u baraž) cemo opet izvuci neku jaku selekciju tipa Portugal i tu se svijetlo gasi za ovu generaciju.
Mi bi iz vrece pune pičetine izvukli jednu jedinu kar.inu, jer takvi smo nenormalni i jbt nas.
Kinaski

#1837 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Kinaski »

daj boze da ne ispadnemo iz ovog drugog sesira, onda su nam svake naredne kvalifikacije duplo teze
RtrnOfSalisbury

#1838 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

de da neko ko zna otvori temu bih-belgija, nemoj da neko ope zajebe. inace desilo se sto sam prizeljkivo :oops: zaiskali ste evo vam ga: protiv belgije vabank pa jos jedared protiv estonije. tek u barazu imamo pravo na kiks i to samo u prvoj utakmici :shock:
onaj belgijski golman rukom doda nekom na 30-35 metara, ovaj malo dotakne loptu i lijevo-desno i sutne je u protivnicko polje dje se desi jos jedno dodavanje i eto hin u ili pred 16m. pa kako mi nemeremo tako :o znaci dajem savjet mesketu da izvrsi pritisak na golmana
kiligonzales

#1839 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kiligonzales »

Tipicoti wrote:Ljudi, salu na stranu ali realno gledajuci mi protiv Belgije nemamo sanse. Cak sumnjam u uspjeh protiv Estonije, mada se moramo prvo oko Belgije koncentrisati.

To ce nam biti sutra jasno kada se glava malo ohladi.

Imam osjecaj da mi jos zivimo u onom vremenu 2013. - 2015 kada smo bili pod Papetom (ne da ga hvalim).

Treba prvo dobiti ove dvije utamice, a onda tek dolazi pravo zlo ..... Italija, Portugal ili Holandija. Ne daj boze da se Dzeko ili Pjana povrijede.

Mesa da ima klikera u glavi pustio bi nekog ``pametnijeg`` da pokusa spasiti sta se spasiti moze.

Dobar trener - mentalno jaka ekipa - puna Grbavica i sa Bozijom pomoci. :D

:bih: :bih: :bih:

Na drugu stranu Grcka nije zasluzila baraz, a ako i ode u baraz onda ce 100% i u Rusiju.
Dok god je lopta okrugla mi sansi protiv svakoga imamo, pogotovo sada kad Belgija nije opterecena da igra sa najboljim timom jer su obezbijedili plasman u Rusiju. Ove kvalifikacije najvise smo sami sebe puta pobjedili i najvise smo sami sebe kostali bodova. Mozda nam ovaj put fortuna ne okrene ledja. Najlosije dvije fudbalkse predstave smo imali u Belgiji i na Kipru, s time da smo u Belgiji mi sebi dali dva prva gola (autogol i Jajalov kiks 20 metara od gola za drugi gol) iako do prvog gola nismo izgledali katastrofa na terenu , na Kipru smo vodili 2-0 imali kapitalnu prednost i izgubili, prvi gol greska odbrane. Druga dva gola su ljudi majstorski izrezirali jer mi imamo hronicni problem trcanja u sredini. Mozemo loptu godinu dana cuvati, ali ne mozemo je uzeti kad je izgubimo jer malo trcimo. Zato svaku utakmicu kad je Besic tu njega hvalimo, kad nije, hvalimo Kolasinca koji trci vise i brze nego mnogi iz veznog reda. Kad su tu Besic i Pjana zajedno imamo laksu tranziciju lopte prema naprijed, a i puno vise trka. Visca trci, ali Visca je blize liniji i izgleda na momente traljavo kao da ne pripada nasem veznom redu. Kad je vec tako i u timu nemamo bas mnogo trkaca, onda sistem igre moramo prilagoditi tome. Međutim mi smo kao tim manjkavi, pored trkaca mi stopera i desnog beka da valja nemamo, takodjer fali nam još jedan dobri zadnji vezni, koji bi mogao s Besicem igrati kako bi Pjanica gurnuli blize golu protiv Belgije.

Ne znam, ali nasem selektoru ce trebati jos koji par ociju jer ga ceka jos dosta posla kako bi obezbjedio baraz, ako se sutra okliznu Irci i Crnogorci.
Mustang1

#1840 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Mustang1 »

Sta kukate ba od ovih gore ekipa samo sa Italijom i Portugalom ne bi mogli igrati. Sa ostalima bi mogli igrati ali ne bi mogli pobjediti :lol: :lol: Ako ovaj nastavi glumiti Wengera necemo mi do kraja ni bod osvojiti.
Isto nas je i Pape jebo sa budalastinama, evo sad i ovaj. Zar je puno traziti da svaki igrac koji je najbolji u tom trenutku igra na svojoj poziciji. A ne zato sto je bio dobar prije 39438943 godina :D
luckylaka

#1841 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by luckylaka »

Mustang1 wrote:Sta kukate ba od ovih gore ekipa samo sa Italijom i Portugalom ne bi mogli igrati. Sa ostalima bi mogli igrati ali ne bi mogli pobjediti :lol: :lol: Ako ovaj nastavi glumiti Wengera necemo mi do kraja ni bod osvojiti.
Isto nas je i Pape jebo sa budalastinama, evo sad i ovaj. Zar je puno traziti da svaki igrac koji je najbolji u tom trenutku igra na svojoj poziciji. A ne zato sto je bio dobar prije 39438943 godina :D
Pa mi se mucimo sa kiprom i Giblartaroma a sanjamo uspjeh u barazu ili u najmanju ruku pozitivu sa Belgijom.Ljudi ako se malo uozbilje i ovaj blecak ostane na klupi nama ne da ne gine poraz nego katastrofa.Mozda ce belgijanci malo smanjiti gas ali u barazu cao.Normalan selektor sa autoritetom bi ovo fino slozio sa Besicem,Seo,Simunovicem,Lulicem,Pjanicem,Dzekom(jbga nismo ni losi)al ovaj tarabic daj boze.More se potrefit.I Pape je jednom ubo
moa

#1842 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by moa »

Da bi dobili Belgiju, prije svega moramo imati igru, koju trenutno nemamo. Ne znamo iznijeti loptu od noge do noge na drugu polovinu terena, uglavnom su to neprecizni pasovi gdje su lopte vise manje nabijane gdje se nas igrac nalazi. nema igre po zemlji, nemamo mi ljudi znanje za taj moderan nacin iznosenja lopte. moramo se otvarati praviti slobodan prostor, igrati po zemlji precizno. vrsiti pritisak na njihovu zadnju liniju, nemamo mi dovoljno dobre igrace koji bi mogli iznjeti takvu vrstu igre. Nasi igraci su postali spori.. ovo trenutno kako igramo mozemo zaboraviti bilo sta, gdje se jedan kipar bolje krece i otvara od nas i gdje su nam ljudi u II poluvremenu odrzali bukvicu.
Idemedosumom

#1843 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Idemedosumom »

Kad već hipotetički govorimo :-D

Pretpostavljam da će za baraž opet biti nosioci i nenosioci. U slučaju iznenađenja, kakve su šanse da BIH bude nosilac, jel iko u toku?
Rob_Atl

#1844 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Rob_Atl »

Idemedosumom wrote:Kad već hipotetički govorimo :-D

Pretpostavljam da će za baraž opet biti nosioci i nenosioci. U slučaju iznenađenja, kakve su šanse da BIH bude nosilac, jel iko u toku?
Nikakve, samo Crna Gora je iza nas na listi sa ove tabele iznad.
strong69

#1845 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by strong69 »

Ja ne mislim da ce Belgija doći nezainteresovana. Daće šansu nekim igračima iz drugog plana koji ce igrati maksimalno. Drugo, mi nemamo igru a pogotovo ne za Belgiju. Oni igraju strašan fudbal. Treće, Mesa ništa neće mijenjati i siguran sam da će igrati isti sastav kao protiv Kipra.
muha_sa

#1846 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by muha_sa »

svaka cast na prikazanoj igri :thumbup:
momci sam tako vezu po terenu :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1847 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:svaka cast na prikazanoj igri :thumbup:
Šta bi tek bilo da je bio koji vezni igrač na terenu...
muha_sa

#1848 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
muha_sa wrote:svaka cast na prikazanoj igri :thumbup:
Šta bi tek bilo da je bio koji vezni igrač na terenu...
i ovako su igrali lepršavo--užitak ih bilo gledat :thumbup:

ako protiv Belgije ovakvu igru prikažu ima da Belgiju tricom isprate i na zemlju ih vrate
MOSALJOZE

#1849 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by MOSALJOZE »

Ne možemo igrati sa Lulićem na krilu,treba nam igrač na sredini tj Miličević,a Kodro umjesto Vede sigurno.Teško ćemo parirati veznom redu Belgije,a ako ne budemo igrali sa trojicom na sredini,piši propalo.Lukaku se može zaustaviti,Džeko može pobjeći odbrani Belegije,ali ako nas u vezi nadjačaju nema od tog ništa.
MOSALJOZE

#1850 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by MOSALJOZE »

Nadam se da nema sumnje u vezi Spahe kao našeg najboljeg štopera :oops:
Locked