Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

hladan.preminger

#1826 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hladan.preminger »

Thorgerson wrote:
hladan.preminger wrote:
Ali_G wrote:Momak imao povredu glave, bez svijesti, policija prema navodima mu okrenula glavu na stranu da se ne ugusi. Ne znam sta su trebali vise.
To sto im se ne slazu iskazi kako je lezao, ni to nije nemoguce da se desi.
Zanimljivije je to sto se na licu mjesta vrlo brzo nasao Alisin otac
Pa koga ce zvati u toj situaciji nego oca?
Pa mogao je neko i Dzenanovog oca zvrcnut...onako, jel. Nek i on dodje, sin mu polomljen na zemlji...nek se Alisa za svoju guzicu pobrinula.
Kako znas da nije pozvan?

Meni je samo smiješno da se uopće priča oko toga što je neko zvao oca da dođe na mjesto gdje je došlo do teškog krivičnog djela (kasnije će se pkazati sa smrtnim ishodom), a pogotovo kad je žensko u pitanju.

Svatko od nas bi zvao roditelje u toj situaciji i u tim godinama.
Thorgerson

#1827 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

hladan.preminger wrote: Kako znas da nije pozvan?

Meni je samo smiješno da se uopće priča oko toga što je neko zvao oca da dođe na mjesto gdje je došlo do teškog krivičnog djela (kasnije će se pkazati sa smrtnim ishodom), a pogotovo kad je žensko u pitanju.

Pa ne znam...ali i njegov otac zivi blizu. Sigurno bi neko Dzenanov isto tako dosao odmah - brze nego od Alisinih kojoj nije bilo nista.

Ja koliko sam shvatio Alisin otac je dosao prije hitne. Sad ne znam jesam li dobro shvatio izjave, uglavnom jeste malo cudno...mada ne mora nista znaciti. Jer da ima upetljane prste, ne bi tako ofirno odmah izletio iza drveta i pojavio se odmah, jel, logicno.
Streptokok

#1828 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

Thorgerson wrote:

Pa ne znam...ali i njegov otac zivi blizu. Sigurno bi neko Dzenanov isto tako dosao odmah - brze nego od Alisinih kojoj nije bilo nista.

Ja koliko sam shvatio Alisin otac je dosao prije hitne. Sad ne znam jesam li dobro shvatio izjave, uglavnom jeste malo cudno...mada ne mora nista znaciti. Jer da ima upetljane prste, ne bi tako ofirno odmah izletio iza drveta i pojavio se odmah, jel, logicno.
zar nije na onom snimku sa ambasade viđeno auto alisinog oca prije ubistva? ja koliko sam shvatio on je u aleji bio prije ubistva?
uglavnomja

#1829 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Thorgerson wrote:

alisa ziva i svjesna zove oca sa mobitela, vjerovatno prije nego sto je pozvana policija. normalno
(i prije nego je dobila amneziju :-) )

kolike su sanse da je ona imala kucni broj ili murisov broj u mobu?
sumirprimus

#1830 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sumirprimus »

a u sustini ko je ubio momka i zasto, ko koga krije i zasto??
vase misljenje
uglavnomja

#1831 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

sumirprimus wrote:a u sustini ko je ubio momka i zasto, ko koga krije i zasto??
vase misljenje

ne znam ko
romi nisu
alisa zna
sumirprimus

#1832 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sumirprimus »

nisam upucen u slucaj dzenan memic.
neki momak ubijen na ilidzi bio s curom neko zataskava?
ko sta krije? otac sumnja, na koga sumnja? zar da ne kaze ime potencijalnog ubice bez obzira na posljedice javnosti?ako vec sumnja.
Thorgerson

#1833 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

vase misljenje
Pa da nije ovako sve ofirno odradjeno od strane tuzilastva, vjestaka, alise i roma, ja prvi ne bih sumnjao da je bio nesretan slucaj.

Ovako, kad samo malo pogledas neke stvari i cinjenice, nista ti ne bude jasno. Ako sam dobro shvatio, jer nisam ni ja bas pomno sve pratio:

- Tuzilastvo govori da je momka udario kombi. Dzenan ima samo ozljede glave - teze i poneku ogrebotinu na koljenima itd, nista znacajno.

- Kombiju razbijeni farovi i ulupljena karoserija, ima evo gore slika.

- Nije objasnjeno kako je moguce da ga udara kombi - a da Dzenan nema ozljede drugih dijelova tijela, nego samo glave. Ona jedan vjestak jel ono tvrdio da je odletio 8 m (ono zamisli baci te auto 8m i ti ima samo male poderotine..mozda je i moguce)

- Alisa govori da su setali desnom stranom, prema Romima setali su lijevom stranom (takva su i ostecenja na kombiju). Vjestak tvrdi da je Dzenan vidio kombi i da se okrenuo, pa zato njega kombi udara u glavu i da je Dzenan Alisu odbacio na drugu stranu...pri tome kombi se kretao 45km/h...sve je to preminuli uspio da vidi i da uradi...ajd..zanimljivo.

- Alisa ima amneziju (poznato kod svjedoka, ne mozes mu nista ako kaze ne sjecam se, a pogotovo mu ne mozes nista ako ima "dijagnozu" amnezije).

- Zujo izjavio ovo:
Odgovarajući na pitanja tužioca, vještak je kazao da mjesto oštećenja na vozilu, tačnije oštećenje na visini od 192 centimetra gdje se nalazi zaobljeni štok vrata, bi odgovaralo primarnoj povredi i primarnom kontaktu, ali da ne može dati odgovor na pitanje da li je kombi udario Dženana ali i da ne može isključiti da takvo prevozno sredstvo može nanijeti ove povrede.
Ne znam zasto bi ga neko ubio, mozda mu otac zna. Samo kazem, mozda ga i jeste kombi udario, ali gledajuci tuzilastvo i vjestake kako to "objasnjavaju" nema sanse da bilo ko u to povjeruje - pa ni oni sami. Jer ne mogu da objasne. Pa bolje je reci ne mozemo objasniti nego ovako lupati...
anchor85

#1834 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by anchor85 »

vješalica wrote:
supercali wrote:Vjesalice ti u svemu najpametnija
Ako nista ova naizvrat je neki klinac u prvoj pomoci i sigurno bolje zna od tebe sto se toga tice
Da bi trebali znati policajci prvu pomoc trebali bi a sto ne znaju je to sto im je komadant a i na vlasti takvi kao ti koji ne priznaju ni malo struke pa makar bio to nrki instruktor
jesam,vidis da jesam
vidim i kako zna ko i ti i tako prenosi na ostale
samo jos da dokuci da policajci nisu medicinski radnici koji se SVAKODNEVNO susrecu sa ovakvim slucajevima da bi uopce imali znanja da strucno postupe
jer je mudrijasica izgubila iz vida da nestrucno ponasanje moze izazvati smrt,a osobu poslati u zatvor
jer je svako svjestan da mu ne moze pomoci kao nestrucno lice koje se ne susrece u praxi sa odredjenim vrstama povreda niti ih moze znati tretirati.jer mu to nije posao
ljudi koji godinama rade medicinski posao kad vide nesto prvi put ne srljaju
Pa neće mu otvarati glavu tu. Niti raditi traheotomiju. Niti neki drugi hirurški zahvat. Svako bi trebao znati držati glavu, koma položaj, neki redoslijed stvari, bandažu, imobilizaciju. Pa to nas uče na prvoj pomoći kad polažemo vozački. Instruktori iz prve pomoći, jel. Ili? Doduše, ja se sjećam da je meni obuka trajala 5 minuta, a polaganje koliko jepotrebno da ti se instruktor potpiše. I sad, kad ovako razmislim, bolje da se pored takve obuke ne pruža prva pomoć.

I za ove instruktore prve pomoći, zar nije prva stvar koju trebate naučiti vaše učenike da su oni samo medicinski laici i da se kao takvi pridržavaju samo onoga što znaju? A da urade ono što nauče od vas?
Dead Man Walking

#1835 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dead Man Walking »

Ko je ovaj Mirza, ako je on krivac, ko ga stiti i zasto?
vješalica

#1836 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

alisin bivški momak valjda
duminjo

#1837 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by duminjo »

Previse guzonja je upetljano. Ako se podje odmotavati, bice svega. Mozda glupo, samo razmisljam naglas, koliko je uopste otac ubijenog siguran?
MensurM

#1838 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Thorgerson wrote:
vase misljenje
Pa da nije ovako sve ofirno odradjeno od strane tuzilastva, vjestaka, alise i roma, ja prvi ne bih sumnjao da je bio nesretan slucaj.

Ovako, kad samo malo pogledas neke stvari i cinjenice, nista ti ne bude jasno. Ako sam dobro shvatio, jer nisam ni ja bas pomno sve pratio:

- Tuzilastvo govori da je momka udario kombi. Dzenan ima samo ozljede glave - teze i poneku ogrebotinu na koljenima itd, nista znacajno.

- Kombiju razbijeni farovi i ulupljena karoserija, ima evo gore slika.

- Nije objasnjeno kako je moguce da ga udara kombi - a da Dzenan nema ozljede drugih dijelova tijela, nego samo glave. Ona jedan vjestak jel ono tvrdio da je odletio 8 m (ono zamisli baci te auto 8m i ti ima samo male poderotine..mozda je i moguce)

- Alisa govori da su setali desnom stranom, prema Romima setali su lijevom stranom (takva su i ostecenja na kombiju). Vjestak tvrdi da je Dzenan vidio kombi i da se okrenuo, pa zato njega kombi udara u glavu i da je Dzenan Alisu odbacio na drugu stranu...pri tome kombi se kretao 45km/h...sve je to preminuli uspio da vidi i da uradi...ajd..zanimljivo.

- Alisa ima amneziju (poznato kod svjedoka, ne mozes mu nista ako kaze ne sjecam se, a pogotovo mu ne mozes nista ako ima "dijagnozu" amnezije).

- Zujo izjavio ovo:
Odgovarajući na pitanja tužioca, vještak je kazao da mjesto oštećenja na vozilu, tačnije oštećenje na visini od 192 centimetra gdje se nalazi zaobljeni štok vrata, bi odgovaralo primarnoj povredi i primarnom kontaktu, ali da ne može dati odgovor na pitanje da li je kombi udario Dženana ali i da ne može isključiti da takvo prevozno sredstvo može nanijeti ove povrede.
Ne znam zasto bi ga neko ubio, mozda mu otac zna. Samo kazem, mozda ga i jeste kombi udario, ali gledajuci tuzilastvo i vjestake kako to "objasnjavaju" nema sanse da bilo ko u to povjeruje - pa ni oni sami. Jer ne mogu da objasne. Pa bolje je reci ne mozemo objasniti nego ovako lupati...
Dodao bih da je on nosio pištolj...

Ko još na izlazak s kokom nosi pištolj?

Ali bih dodao i da nikad nisam čuo za sačekušu u kojoj padne jedan udarac ili da je moguće u roku od 10 minuta, dok je momak još živ, namjestiti mjesto zločina kao da izgleda da je u pitanju saobraćajna nesreća.

To me niko ne može uvjeriti da postoji ijedna osoba tako proračunata da ide momka opalit palicom, a da je tako pametna da će u 10 minuta reagovati i napraviti da liči na saobraćajnu nesreću. Može udariti i pobjeći kad se sjebe od straha što je ovaj pao kao pokošen, ali nema šanse da iscenira saobraćajnu nesreću, a krenuo mu šamar spucat.
MensurM

#1839 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

sumirprimus wrote:nisam upucen u slucaj dzenan memic.
neki momak ubijen na ilidzi bio s curom neko zataskava?
ko sta krije? otac sumnja, na koga sumnja? zar da ne kaze ime potencijalnog ubice bez obzira na posljedice javnosti?ako vec sumnja.
Ma zar je toliko bezobrazan da neće reći ime ubice i pustit će da ga opet ubije? Da mirno šeta? Da me sutra u tramvaju zakolje?

Ja da znam ko je ubica mog djeteta - ubio bih ga ili bih otišao na policiju i rekao to je taj. Sigurno ne bih godinu i pol govorio: "Znam, ali neću reći."

Eto, valjda će uskoro presuda. Romi će biti osuđeni ili oslobođeni i onda ćemo svi čekati da gospodin Memić kaže ko je ubica. Nešto smijem uložiti sve što imam da neće reći jer ne zna i laže.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1840 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

Haj se ti Menso bavi nečim drugim u životu. Eto njega lafo strah da ga neko ne zakolje u tramvaju. Prije će te zaklati neko za koga ne bi ni pomislio, a ne Dženanov ubica. Dženan je namjerno ubijen, a ne slučajno.
MensurM

#1841 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

liaar wrote:Haj se ti Menso bavi nečim drugim u životu. Eto njega lafo strah da ga neko ne zakolje u tramvaju. Prije će te zaklati neko za koga ne bi ni pomislio, a ne Dženanov ubica. Dženan je namjerno ubijen, a ne slučajno.

Može biti, ne kažem da ne može biti da je namjerno ubijen.

Ali kažem da Muriz ne zna ime i da laže javnost. To je bezobrazno. Ako ne laže, to je još gore.

Ja i ti po keš da neće nikad reći ime.
spreca

#1842 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

MensurM wrote:

Ali bih dodao i da nikad nisam čuo za sačekušu u kojoj padne jedan udarac ili da je moguće u roku od 10 minuta, dok je momak još živ, namjestiti mjesto zločina kao da izgleda da je u pitanju saobraćajna nesreća.

To me niko ne može uvjeriti da postoji ijedna osoba tako proračunata da ide momka opalit palicom, a da je tako pametna da će u 10 minuta reagovati i napraviti da liči na saobraćajnu nesreću. Može udariti i pobjeći kad se sjebe od straha što je ovaj pao kao pokošen, ali nema šanse da iscenira saobraćajnu nesreću, a krenuo mu šamar spucat.
Ti hoces da kazes da ovo ubistvo nije ranije isplanirano i uz pomoc Alise?...ja bih rekao da jeste samo sto su scenaristi i reziseri slabo odradili svoj posao ...cak neki policajci ,tuzioci i vjestaci koji su u igri poceli da se gube u svojim iskazima a da je zadejstvovano ovako mnogo onih koji sus e prodali govori o tome da je ubica ili bliznji ubice neko iz visoko rangiranih politicara ili nekih mocnika
MensurM

#1843 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

spreca wrote:
MensurM wrote:

Ti hoces da kazes da ovo ubistvo nije ranije isplanirano i uz pomoc Alise?...ja bih rekao da jeste samo sto su scenaristi i reziseri slabo odradili svoj posao ...cak neki policajci ,tuzioci i vjestaci koji su u igri poceli da se gube u svojim iskazima a da je zadejstvovano ovako mnogo onih koji sus e prodali govori o tome da je ubica ili bliznji ubice neko iz visoko rangiranih politicara ili nekih mocnika
Šta je bolan isplanirano? Pa valjda bi ga udario 10 puta da ga je htio ubiti. Upucao. Prerezao mu grkljan na podu. Ne bi ga udario jednom (i to kolcem! ko kolcem ide u sačekušu u 2016. godini) i onda 15 dana molio Boga da ne preživi u bolnici.
spreca

#1844 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

Dead Man Walking wrote:Ko je ovaj Mirza, ako je on krivac, ko ga stiti i zasto?
Ja da sam policija on bi vec davao iskaze o tome sta zna i koje...jer se iz aviona vidi pristrasnost....ako nista drugo onda je rod nekome od ovih koji su prodali dusu i ometaju istragu i tuzilastvo..mislim na policiju ,eksperte i tuzioce
spreca

#1845 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

MensurM wrote:
spreca wrote:
MensurM wrote:

Šta je bolan isplanirano? Pa valjda bi ga udario 10 puta da ga je htio ubiti. Upucao. Prerezao mu grkljan na podu. Ne bi ga udario jednom (i to kolcem! ko kolcem ide u sačekušu u 2016. godini) i onda 15 dana molio Boga da ne preživi u bolnici.
Nisi nimalo ubjedljiv nego si zaintersovana strana u ovom slucaju...procitaj i post iznad
Thorgerson

#1846 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

MensurM wrote:Dodao bih da je on nosio pištolj...

Vidi, sve ovo sto govoris ima nekog smisla. Mislim, fkt moras biti genije pa namjestiti da kombi prolazi u tom trenutku, da tu bas na mjestu zlocina ili udesa budu i ostaci od kombija itd. I da nadjes te ljude da odgovaraju tek tako i da ne progovore nista...ne znam...vidjet cemo.

Medjutim, ono sto meni nije jasno - zasto kod ovog slucaja, koji mislim da ne moze biti naizgled jednostavniji, dakle imas auto - imase unesrecenog, zasto se ne moze to dvoje povezati? Zasto ne mogu bez sumnje dokazati da ga jeste kombi udario? Pa je li moze biti jednostavniji slucaj?

Zato kazem ili se ovdje desava toliko nekih slucajnosti - koje ni vjestaci ne mogu objasniti. Ili fkt neko pokusava nesto zataskati.

Jer kazem, nisam nikakav detektiv ni strucnjak. Ali ako imas tijelo - imas auto. Mislim da nije problem sve to povezati. Je li moguce da je ostalo nesto Dzenanove DNK na kombiju, ako ga je udario u glavu, morala je jedna dlakaa ostati, moralo je nesto jbmu.

Jednostavno, neke stvari se ne poklapaju. Evo ajd ti probaj objasniti kako onoliki kombi moze udariti momka samo u glavu. Ne znam...ako bih ovo gledao samo kao saobracajnu nesrecu kao sto oni govore, meni jedino ima smisla da je Dzenan nekako stajao i da se nageo i da ga je ovaj zakacio ovim dijelom kombija po glavi...ali opet to se ne poklapa sa jedinim svjedokom Alisom.

Jer zar nije ona pri rekonstrukciji u aleji izjavila da su isli desnom stranom? A steta na kombiju je na lijevoj strani? Nemoguce je da Dzenan odjednom preskoci 2m i predje na drugu stranu i da tad kombi naleti i pukne ga u glavu...

Sumnjivo jeste sve...ali opet s druge strane, kako uplesti sve ove ljude u namjestaljku...jer cinjenica je postoje ostecenja na kombiju i da su na mjestu nesrece pronadjeni neki ostaci kombija. I ono sto je jos najcudnije ako se vjeruje u neku namjestaljku, pa mislim da postoji jedno 100 drugih nacina na koje je neko ko je eto htio ubiti Dzenana to mogao uraditi - nego da uplice kombi, cigane, alisu itd itd... za manje novca, mislim da mozes angazirati profesinoalnog ubicu koji ce sve to zavrsiti za 5 min.
uglavnomja

#1847 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ima jos jedan auto u kombinaciji, isto zelene boje, neki renault mens'cini, pripada tom mirzi i nalazi se u policiji od nesrece ...
MensurM

#1848 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

uglavnomja wrote:ima jos jedan auto u kombinaciji, isto zelene boje, neki renault mens'cini, pripada tom mirzi i nalazi se u policiji od nesrece ...
Taj Mirza je prošao poligraf, vještačena mu je i jakna na kojoj je nađena krv, ali ne Alisina ili Dženanova. I mislim da ima alibi.

Njega bih isključio. Kao i gospodina Budnju koji čuva račun iz apoteke u Njemačkoj.
Thorgerson

#1849 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

spreca wrote:
MensurM wrote:

Ja evo stvarno nisam nikakva pristrasna strana, citav slucaj smrdi haos.

Ali kazem ti, ajmo objektivno pogledati stvar.

Osoba X zeli ubiti Dzenana. Dzenan je obicni momak, vjerovatno izlazi krece se. Dakle, nije nikakva vazna licnost da ga ne mozes uhvatiti nespremnog, na ulici, u kaficu, kada se vraca kuci itd.

Osoba X uplice Alisu da dovede Dzenana u aleju. Osoba X uplice zatim nekakav kombi i cigane (bil ti bogati nesto sad dogovorio s ciganima?). Znam da zvuci fuj, ali pricam sada objektivno i bez nekog celofana.

Zatim Osoba X uplice citav sistem policiju - sud - tuzilastvo - vjestake (pa jbmu valjda od svih tih ljudi ima neko posten u tom lancu).

Shvatas? Ja se slazem da je slucaj sumnjiv i ni meni pola stvari nije jasno. Ali kod mene i dalje postoji dobar dio sumnje da su jednostavno traljavo odradili posao istrazioci, policija itd.

Ili je Osoba X fakat genije, mastermind toliki da ovo sve organizuje. A ako jeste...pa zasto nije jebote uradila sve ovo na jednostavniji nacin? Mada, slazem se postoji i druga opcija da je Osoba Y slucajno ubila Dzenana, pa je Osoba X pokrenula sve spomenuto - sto je jel, prestpostavljam i to sto i Muriz misli i njegov advokat.
MensurM

#1850 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Thorgerson wrote:
spreca wrote:
MensurM wrote:

Ja evo stvarno nisam nikakva pristrasna strana, citav slucaj smrdi haos.

Ali kazem ti, ajmo objektivno pogledati stvar.

Osoba X zeli ubiti Dzenana. Dzenan je obicni momak, vjerovatno izlazi krece se. Dakle, nije nikakva vazna licnost da ga ne mozes uhvatiti nespremnog, na ulici, u kaficu, kada se vraca kuci itd.

Osoba X uplice Alisu da dovede Dzenana u aleju. Osoba X uplice zatim nekakav kombi i cigane (bil ti bogati nesto sad dogovorio s ciganima?). Znam da zvuci fuj, ali pricam sada objektivno i bez nekog celofana.

Zatim Osoba X uplice citav sistem policiju - sud - tuzilastvo - vjestake (pa jbmu valjda od svih tih ljudi ima neko posten u tom lancu).

Shvatas? Ja se slazem da je slucaj sumnjiv i ni meni pola stvari nije jasno. Ali kod mene i dalje postoji dobar dio sumnje da su jednostavno traljavo odradili posao istrazioci, policija itd.

Ili je Osoba X fakat genije, mastermind toliki da ovo sve organizuje. A ako jeste...pa zasto nije jebote uradila sve ovo na jednostavniji nacin? Mada, slazem se postoji i druga opcija da je Osoba Y slucajno ubila Dzenana, pa je Osoba X pokrenula sve spomenuto.
Dobro rezonovanje.

Samo za zadnju rečenicu.

Osoba Y je prvo povrijedila Dženana, osoba X sve namjestila, pa tek onda Dženan umro. Znači, sve je moralo biti pokrenuto dok je momak još bio živ i imao šanse izvući se. Tako da to smanjuje mogućnost takvog scenarija jer će se teško iko zbog jednog udarca i momka koji ide na CUM angažovati da istu noć to prikaže kao saobraćajnu.
Locked